אגם גארדה
-
הי אני מעוניינת לצאת עם משפחתי לאגם גארדה...ואולי גם יומיים לדולומיטים. הילדים כבר גדולים וההתלבטות הגדולה שלי לפני שאני סוגרת את הטיסות היא מתי הכי טוב? יש לי אופציה בסוף יוני תחילת יולי או יומיים אחרונים של אוגוסט תחילת ספטמבר או ראש השנה שיוצא סוף ספטמבר תחילת אוקטובר.חשוב לי שלא יהיה חם מידי או צפוף מידי אז האם סוף יוני תחילת יולי עונה על כך? ולגבי תחילת ספטמבר האם באמת כבר יחסית רגוע ולגבי אוקטובר שמצד אחד המזג אויר יותר נעים אבל חוששת שהרבה מתקנים לאטרקציות יהיו סגורים...תודה! -
היינו בגארדה באפריל וכבר היה חם. אז הייתי בוחר בסוף ספטמבר.
מצד שני, בדולומיטים כבר יכול להיות קר.
-
היינו באזור בסוף ספטמבר תחילת אוקטובר, כך שלא יודעת לומר לגבי שאר המועדים שהוזכרו אלא רק לגבי המועד הזה.
מזג האוויר היה מושלם! זה היה הטיול הכי טוב שהיה לנו מבחינת מזג אוויר עד עכשיו.
לבשנו בעיקר חולצות דקות עם שרוולים ארוכים במהלך היום, ובלילה כבר היה יותר קר ושמנו מעיל.
נורא כיף לטייל במזג האוויר הזה כי אין חום מעיק ואפשר להסתובב שעות ברגל, מבחינת ימי גשם- לא היה לנו בכלל.
בדולומיטים (וגם בונציה) הסתובבנו עם מעיל, אבל זה לא קור שאי אפשר לעמוד בו. ויתרון נוסף- לא היו בכלל פקקים מסביב לאגם, וזה חוסך מלא זמן.
חיסרון יחיד שמצאתי- יש עיירות ספציפיות (כמו ריבה דל גארדה) שכבר מרגישות בתקופה הזו של השנה קצת כמו עיירות רפאים..
מצרפת קישור לסיכום הטיול אם מעוניינים לקרוא
https://www.lametayel.co.il/צפון+איטליה+היפה
תהנו המון
-
בנוסף שכחתי להוסיף שהרכבל של המרמולדה כבר היה סגור.
במקופ זאת עלינו לרכבת אחר והיה מדהים (וזול הרבה יותר) שם הרכבל rifugio lagazuoi