ין יפני
-
קראתי שביפן בהרבה מקומות לא מכבדים כרטיסי אשראי (?) ושכדאי להגיע עם חבילות מזומנים.
א. האמנם?
ב. אם כך, איפה הכי כדאי לקנות ין?
-
ין זה ואלוטה, יש בבנקים ואצל החלפנים -
לא סוחב מזומנים. יש כספומטים.
-
זה ויכוח שישאר פתוח, כל אחד ינהג כמו שנוח לו. -
יש מקומות שלא מקבלים אשראי. בעיקר נתקלתי בזה בתחבורה הציבורית העירונית או בין ערים בשימוש בסויקה (רב קו יפני). אבל לא חסר מקומות שכן יקבלו אשראי.
ין הוא מטבע חוץ נסחר בארץ, אפשר למצוא אותו בקלות כמעט אצל כל חלפן (אם אתה צריך סכום ממש גדול עדיף לדאוג לזה מראש כדי לוודא שיש להם את כל הסכום). אני הלכתי על שילוב של מזומן עם כרטיס אשראי בינלאומי שבו השתמשתי רק לגיהוץ.
-
רוני,גם אני בד”כ משתמש כמה שיותר בכרטיסי אשראי ורק מעט מאד במזומנים אבל לאור מה שקראתי על יפן התרשמתי ששם המצב שונה, אפילו נדמה לי שקראתי שגם חלק מהכספומטים לא מכבדים כרטיסי אשראי… אז אתה אומר שאין בעיה ואני יכול להמשיך כמנהגי (מינימום מזומן + שימוש בכספומטים)? למתי אתה מעודכן בנושא זה?
-
בביקור הראשון שלי (2014) הוצאתי מזומן מהכספומטים של הדואר היפני, שאז היו חינמיים.
מתוך כל ההוצאות כ 20% היו במזומן והיתר באשראי. הוצאתי מנות של 40 אלף יין שהספיקו בערך לשבוע.
הוצאתי גם “מנה” אחת עוד בארץ והשערים היו דומים ככה שבהחלט ניתן להוציא מנה כבר בארץ.
בביקור השני (2016. שהיה פחות ממחצית הזמן של הראשון) הוצאתי רק פעמיים מזומן. פעם בשדה התעופה (הגעתי מסין) ופעם בדואר (שכבר לא היה חינמי והיה יקר יחסית).
סך ההוצאה במזומן היתה הפעם כ 15% וכל היתר באשראי.
(המספרים בדוקים והדיוק מתמטי..)
נכון שבמדינות המערב אפשר לשלם ב 95% מהמיקרים בכרטיס אשראי אפילו סכומים קטנים של פחות מ 10$, ושילמתי גם על חניה בערך של דולר ופחות.
ביפן יש אמנם יותר מקרים שלא מקבלים אשראי. אבל להפוך את זה ל אוייויו ולהיסטריה זה רחוק.
כמו שאני תמיד מציין – יפן זו מדינה מפותחת מאד עם כלכלה מודרנית למרות שהיא במזרח…….
-
אוקיי, תודה.