הדרכה לילדים בעברית - במסגרת בניה עצמית של חופשה
-
מתן, לא הבנתי מתי אתה מתכוון לצאת לסקי. אם זה מאמצע ינואר עד סוף פברואר ואתה יכול ומוכן ללוות את המדריך, העלויות באתר aprica תתאמנה לדרישות שלך. סוף ינואר האתר אינו עמוס ועדיין לא תמצא שם הרבה ישראלים.
האתר מושלם למתחילים אבל גולש מנוסה ימצה שם לאחר יומיים שלושה.
-
כמה דברים:
אני לחלוטין מבינה את הרצון בחופשה משפחתית וגם אצלי הילדים היו על השלג מגיל 4-5 , בעיקר בגלל שבכל מקרה לקחנו אותם איתנו ולא מתוך מחשבה שבאמת ילמדו לגלוש בגיל זה. אני זוכרת את החופשה שבה הגדולה היתה בת 7 והבן היה בן 3 ו-9 חודשים (שניהם היו ספורטיביים, אבל הבן היה יותר ילד יותר קל וזורם). הם היו בקבוצות נפרדות כמובן (לגדולה זו ממש לא היתה חופשה ראשונה והיא כבר גלשה לא רע), אבל אני בהחלט זוכרת את הפער בקואורדינציה ובמוטוריקה שלהם. מצד שני, אתה מכיר את הילדים שלך (אצלי הבן לא היה בשל לרכיבה בלי גלגלי עזר למשל) ואולי להם זה כן יתאים להיות יחד.
גם אני בחופשות מעדיפה שלא להיות עם ישראלים ובקיץ הרבה פעמים בוחרת יעדים מהן מחוץ ל”מסלול” של המשפחות הישראליות. אבל לילדים (בוודאי כשהיו קטנים, אבל גם כמתבגרים) היה מאוד נחמד עם חברת הילדים הישראלים בקבוצות ההדרכה בעברית (גם במהלך הגלישה וגם אחה”צ).
האם נוסע אתכם מבוגר שאינו גולש? אחרת לא ברור לי כמה תוכל לגלוש אם הילדים יהיו עם מדריך מקומי ואתה תהיה באזור. אם אתה אכן מתכנן להישאר ליד הילדים אז גם אתר קטן, כמו שהציע יוחנן, יכול להתאים. אם לא, הייתי בודקת את אנדורה. שמעתי שהיו שם מדריכים ישראלים בשנים האחרונות (גם פה בפורום כתבו על זה) – אולי כדאי לפנות לבי”ס שם ולבדוק או לחפש מידע בפורומים השונים.
דרך אגב, לדעתי קלאב מד לגילאים האלה הוא אופציה רק אם יש מלווה בעברית. אפילו לקטנה שלי, שהיתה בת 10.5 בחופשה האחרונה (והיא כבר גולשת כמה שנים), הנוכחות של המלווה הישראלי היתה מאוד משמעותית.
-
דיברתי עם מישהו שחברה שלו מדריכת סקי ישראלית דרך קלאב מד.אלה מדריכים ישראלים שמלווים ילדים (לא דרך קייטנה)כדאי להתקשר לקלאב מד בארץ ולברר.
-
אתה לא צריך להטיס מדריך מהארץ הם כבר נמצאים באתרי הסקי.