יול פורטוגל
-
האם טיול בין שבוע ימים שמתחיל בליסבון ומסתיים בליסבון עדיף על התחלה בליסבון ומסיים בפורט? -
תלוי היכן תבקרו.
-
מה המסלול? -
כללית----
עדיף תמיד נקודה A להתחיל (להלן ליסבון/פורטו) וחזרה מנקודה B (להלן פורטו/ליסבון)
לא משנה ממה מתחילים/מסיימים.
אבל---- תלוי בכך שתמצאו טיסות בהתאם.
תלוי בעונת השנה
תלוי בתוואי המסלול
-
לא טיילתי עדיין בפורטוגל, אבל מכל מה שאני קורא ושומע מחברים אני מסיק ששבוע לא מספיק. יש את הציר האטלנטי בין ליסבון ופורטו אבל יש גם אתרים מעניינים בעומק המדינה מזרחה משם יותר קרוב לגבול הספרדי וכדי לכסות גם את החלק הזה שבוע לא מספיק. לשיקולכם. -
הייתי עכשיו שבועיים בפורטוגל ולא מיציתי הכל. תלוי מה אתם רוצים לראות ובמה מתעניינים. אנחנו עשינו טיול מעגלי-התחלנו בליסבון ומשם עלינו צפונה ומזרחה, משם צפון מערב, מערבה, לאורך האוקינוס, דרומה לנופש וחזרה לליסבון כדי לטוס לארץ.
-
בשום סיטואציה אין לזה ‘כללים’ ואי אפשר להכליל.
בחרתם מועד יחסית קצר לטיול במדינה זו (גם התקופה מאוד חמה, אבל נעזוב זה) ולכן עליכם לגלות את כל הפנינים (המענינות אתכם) שבין ליסבון לפורטו, או סביב ליסבון או מדרום ללסבון ולבסס על ‘מציאות’ אלו, את הטיול שלכם.
-
כיון שנסיעה בין פורטו לליסבון נמשכת כ4 שעות, יש מטיילים שזה לא משנה להם מאין חוזרים.
, יש מטיילים חולי הגה ויש כאלה שרק עושים V על תחנות בדרך.
מה סגנון הטיול שמתאים לשואל?
כמה זמן באמת עומד לרשותו בין הטיסות?
למעשה יומיים בליסבון, יום וחצי בפורטו ו3-4 ימים למה שבינהם במערב, יכול לספק טיילים זריזים.
אנחנו עשינו את הדרך מפורטו דרך אויירו ליער בוסקו.
למחרת המשכנו לקוימברה ולנו מערבית לטומר.
טיילנו יום באזור, כשיש רק שבוע אפשר לוותר ולנסוע דרך בטלהה נזרה ואובידוש לאזור סינטרה.
יום בארמונות...