ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ניקרגואה אוקטובר

פורום מרכז אמריקה
    מרכז אמריקה ניקרגואה
    3
    6
    982
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • nettusher
      nettusher נערך לאחרונה על ידי

אהלן

הבנתי שהשנה מדובר בשנת אל נינו El Nino 2019 – האם יש לכך השפעה על מרכז אמריקה ובפרט על ניקרגואה מבחינת גשמים ומזג אוויר? אני פשוט לא מוצאת בשום מקום מידע ספציפי לגביי מרכז אמריקה בנושא…

ב-2016 הייתי במהלך חודש אוגוסט בגוואטמלה ומקסיקו והזהירו אותי שאני הולכת בעונה הגשומה. למזלי ירדו גשמים במשך יומיים בלבד מכל הטיול שלי וגם הם היו בשעות אחר הצהריים.

אבל, אני מודעת לכך שחודש אוקטובר הוא אחרת והאינטנסיבי ביותר מתוך העונה הגשומה (מאתרי מידע שקראתי)

מאוד רוצה להגיע לניקרגואה בחודש אוקטובר ורוצה להבין את עניין הגשם – האם מדובר בגשמים בלתי פוסקים של ימים על גביי ימים או שייתכנו הפוגות?

אשמח לשמוע ממישהו שהיה שם או באזור וחווה את הנושא – האם אוכל עדיין לחוות ולהנות מהטבע, מהמקומיים, להשתמש בתחבורה הציבורית להגיע ממקום למקום?

ושאלה אחרונה – היכן אני בודקת את המצב הביטחוני שם? יש איזה אתר רשמי? גם את זה לא מצאתי.

תודה רבה רבה!

גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין @nettusher נערך לאחרונה על ידי

@nettusher

לגבי מזג האוויר. מניח שתחווי משהו דומה לאוגוסט בגווטמאלה. טכנית זו אותה עונה ואותו אזור. אבל כמובן שאין ערובה לכלום. כשמזג האוויר בעולם  כבר לא יציב. מקומות כמו מרכז אמריקה שגם ככה לא מראה עונות באופן קיצוני- השינויים האקלימיים מורגשים יותר.

הייתי באזור מספר פעמים בעונות שונות. באוקטובר היה לי משהו דומה למה שתיארת. דווקא בביקור במרץ בניקרגואה היה לי שבוע של גשם יום יומי והרבה שעות המקומיים אמרו שלזה הם רגילים רק מאוגוסט…

ועדיין עשינו כמעט הכל. ב-5 השנים האחרונות היה רוב הזמן יבש מאוד עד בצורת בעונה הרטובה..   היה לנו באוגוסט בניקרגואה חום אימים.

בכל מקרה מהתחבורה המקומית והמקומיים תוכלי להנות בכל  מזג אוויר. ולגבי מסלולי הליכה- תראי במקום מה המצב ומה אפשרי. טיפסנו על הר געש בערב של גשם שוטף ורוח נורא חזקה. לא היה הכי כייף ולא נשארנו הרבה למעלה , אבל זו אחת החוויות שהכי נשארו מהטיול..

לגבי המצב הבטחוני שם- אני מתעדכן בעיתונות מקומית ואתרי תיירות עם המלצות. אנסה יותר מאוחר לחפש מידע עדכני ואולי לפנות לכמה מקומיים לראות מה הם אומרים.  יש לך נקודות שבהם את מתכננת לבקר? מחוץ למקומות התיירות הרגילים.?

nettusher תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • nettusher
          nettusher @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין

קודם כל תודה על המענה המפורט והמהיר!

לגביי שאלתך – אחרי שקראתי קצת על מסלולי טיול ויעדים אני חושבת שהרצון שלי יהיה להישאר בצד המערבי של ניקרגואה ולשלב חלקים מהצפון וחלקים מהדרום. בצפון משערת שלא אצפין יותר מ-Esteli ובדרום לא אדרים מהאי Ometepe. 

אך, זה בערבון מוגבל כי לעיתים המסלול משתנה כתלות באנשים שפוגשים בדרך והמלצות שמקבלים ממקומיים.

אשמח לעדכון בנוגע למצב הביטחוני.

תודה רבה

גדליהו מהגרעין 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • גדליהו מהגרעין
            גדליהו מהגרעין @nettusher נערך לאחרונה על ידי גדליהו מהגרעין

@nettusher

הנה משהו שנכתב על מצב הביטחון שם:

מצב בניקרגואה

חוץ מזה למשל באתר של משרד החוץ הקנדי לא כתוב לא לנסוע – אבל לשמור על יותר זהירות כי מאז המהומות של שנה שעברה  יש עלייה בפשע ובאזורי התיירות יותר. האתר הממשלתי הבריטי כותב דברים דומים ( ושניהם מזכירים להתרחק מאוד מהתקהלויות והפגנות- זו עבירה לתייר להיות שותף בהן) אני יודע שהרבה הוסטלים חזרו כבר לפעול אחרי שהיו סגורים. ממליץ לקרוא את כל ההמלצות באתרים שונים. כעיקרון ניקרגואה היתה עד המהומות אחת המדינות הכי בטוחות במרכז אמריקה , מה שכלל גם נסיעה בצ’יקן באס ותחבורה מקומית. יש להניח שדברים יחזרו למסלולם מתי שהוא, אבל כמו שנראה כרגע הכל יכול להתפוצץ שוב בכל רגע…

כדאי מאוד לעשות שיעורי בית לפני על הצעות להיזהר ומה חווים כיום במדינה. כמו שזה נראה אין משהו מכוון תיירים במיוחד. אבל עליה בפשע בכללי.

כתבתי למקומיים בגרנדה לשאול לגבי המצב- ברגע שיענו אעדכן פה.

לגבי אסטלי- בפעם האחרונה שביקרנו בה ב-2015 היו שומרים בכל מקום כולל במסעדות עממיות. מישהו עקב אחרינו ברחוב ( היינו משפחה עם ילדים קטנים), זו היתה העיר היחידה שזה היה בה ונתן הרגשה מאוד לא נעימה. הייתי שם כמה שנים לפני  בדרך ל/מ מירפלור והיא היתה מקום משמים שלא נראה בכלל שיש מה לדאוג..

gauntlet תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • gauntlet
              gauntlet @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין

שמעתי לאחרונה ממטיילים שם שהכול בסדר (עד כמה שבסדר במרכז אמריקה)
              אם יש מחאות, זה משהו שקורה בערים הגדולות ולא באזורי התיירים
              המסלול התיירותי לא מושפע באופן ישיר מהמצב

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • גדליהו מהגרעין
                גדליהו מהגרעין @nettusher נערך לאחרונה על ידי

@nettusher

לקח הרבה זמן לקבל תשובה ממישהו מקומי ( מניח שלא היו באזור הבית), אבל סוף סוף היא הגיעה . אז אני מקווה שאת עדיין באזור הפורום לחפש אותה…

המייל שלהם די אישש את מה שחשבתי ונכתב מאוד בזהירות. היתה לי הרגשה שיהיה חשש לכתוב משם  את מה שבאמת רוצים בגלל חשש מהשלטונות, והמייל אכן בעיקר מרמז ולא ממש שוטח את המצב. ובכל זאת:

לדבריהם אין אירועים אלימים ברחובות וביום יום לכאורה  הדברים תקינים, מעט מאוד תיירים. לא ניתן לדעת מתי הכל יתקלח שוב, אבל יש איזה אי שקט מתחת לפני השטח, ולדעתם אפשר לטייל כל עוד אין צורך  במשהו מהשלטונות או במשהו שקשור לבריאות/

הם סיימו באיזה משפט מרומז שכמו שאני הבנתי אותו כמזמין לבקר , אבל לבוא עם גישה מאוד הומנית ומתחשבת בעוני ובמצוקה המתרחבים. לצערי אני קורא את זה שיש מצב להיות יותר על הכוונת לעבירות קלות כמו כייסות או גניבה בגלל מצוקת המחייה.

מקווה שזה עוזר במשהו לשפוט מצב לא כ”כ ברור במדינה שאני באופן אישי מאוד התחברתי אליה בהרבה מובנים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון