חיסונים לרואנדה
-
הי,
אנחנו מתכננים טיסה לדרום אפריקה (יוהנסבורג וקייפטאון) זוג עם תינוק בן 5 חודשים.
הטיסה שהזמנו היא דרך רוואנדה (שהייה של 4 שעות בשדה תעופה של רוואנדה)
האם יש צורך בחיסונים? מה לגבי קדחת צהובה? יש חשש?
-
מכוון שאיני עוסק ברפואה, לא אעיז אפילו להמליץ או לשלול חיסונים מכל סוג שהוא.
אספק כאן רק מידע עובדתי:
שדה התעוה שבקיגאלי, גבהו כ1500 מטרים מעל פני הים. יתושי אנופלס אינם פועלים בדרך כלל בגבהים כאלו (דגש על ‘בדרך כלל’). אבל ידוע לי שיתושים אינם יודעים לקרוא מד-גובה ויש שם יתושים!
עובדה שנייה: חל איסור חיסון לקדחת צהובה (שנמצאת בשפע ברואנדה) לילדים מגיל שהוא פחות מ12 חודשים!
עובדה שלישית: שלטונות הבריאות בדרום אפריקה, לא ידרשו הוכחת חיסון למחלת הקדחת הצהובה, למי ששהה פחות מ12 שעות בנמל תעופה במדינה שמחלת הקדחת הצהובה קיימת בה ולא יצא מתחומי השדה.
ובלי קשר: באיזור מוכה יתושים, יש להגן על התינוק ועל עצמכם מפני עקיצת יתושים בדרך של שימוש בתכשרים (מאושרים לשימוש לתינוקות) דוחי יתושים וכן יש אפשרות להשתמש בכילה שתגן על התינוק.
-
כאמור, לא תדרשו להוכחת חיסון לקדחת צהובה (ראו כאן)
שמרו את כרטיס הטיסה להוכחה ששהיתם פחות מ 12 שעות בשדה התעופה.לגבי חיסונים אחרים – מומלץ להתייעץ במרפאת חיסונים ו/או בפורום בריאות כאן באתר. כדאי לציין את משך הטיול המתוכנן, ואת האזורים בהם תשהו.
-
מצטרף לשאלה בנושא החיסונים לאפריקה:
אני טס לדרא”פ בחודש אוגוסט, ומתכנן לבקר ג”כ בלסוטו (בהרי הדרקאנסברג), האם צריך לשם חיסונים מיוחדים, או שזה כמו לדרום אפריקה (והבנתי שלדרא”פ לא צריך להתחסן… וכן שבאוגוסט אין גם את החשש ממלריה)?
ומה לגבי סוויזילנד (Eswatini), האם צריך חיסונים לפני שאני נוסע לטייל שם, אפילו אם אשהה במדינה רק ל-24 שעות בערך?
תודה רבה!
-
לגבי חיסונים כנראה שלא אבל כדאי להתייעץ עם רופא מלריה יש, סיכוי נמוך יותר כי היתושים פחות פעילים אבל מספיק יתוש אחד פעיל כדי לעשות נזק… חבל לקחת את הסיכון לפי דעתי
-
אוקיי, תודה רבה.
תכשירים דוחי יתושיםלא אמורים לעשות את העבודה...?
אגב, אנחנו מדברים על סוויזילנד, כן?
-
תמיד רצוי להתייעץ עם רופא המתמחה בנושא ולא בגולשים (מזדמנים/ותיקים), יש באתר למטייל פורום בריאות (ד"ר אנט), עד שתקבל תשובה מרופא מוסמך אתה מוזמן להציץ באתר הזה וגם כאן.
-
ואם יתוש יעקוץ אותך בשפתיים או בעפעפיים, ניסית למרוח שם חומר "דוחה יתושים"?! אני למשל לא יכולתי ונעקצתי כמה פעמים.
-
צודק.
חשבתי שביחד עם התקופה הזו בחורף (שם) שאין יתושים, אז הסיכון יורד לאפסי… אבל אתה כמובן צודק שזה אף פעם לא מכסה במאה אחוז...
-
*לא שמתי לב לתקופת-הנסיעה, בכל מקרה, פנה לרופא (לי אין הכשרה מתאימה, רק נעקצתי).
-
@eytanin אמר:
מכוון שאיני עוסק ברפואה, לא אעיז אפילו להמליץ או לשלול חיסונים מכל סוג שהוא.
אספק כאן רק מידע עובדתי:
שדה התעוה שבקיגאלי, גבהו כ1500 מטרים מעל פני הים. יתושי אנופלס אינם פועלים בדרך כלל בגבהים כאלו (דגש על ‘בדרך כלל’). אבל ידוע לי שיתושים אינם יודעים לקרוא מד-גובה ויש שם יתושים!
עובדה שנייה: חל איסור חיסון לקדחת צהובה (שנמצאת בשפע ברואנדה) לילדים מגיל שהוא פחות מ12 חודשים!
עובדה שלישית: שלטונות הבריאות בדרום אפריקה, לא ידרשו הוכחת חיסון למחלת הקדחת הצהובה, למי ששהה פחות מ12 שעות בנמל תעופה במדינה שמחלת הקדחת הצהובה קיימת בה ולא יצא מתחומי השדה.
ובלי קשר: באיזור מוכה יתושים, יש להגן על התינוק ועל עצמכם מפני עקיצת יתושים בדרך של שימוש בתכשרים (מאושרים לשימוש לתינוקות) דוחי יתושים וכן יש אפשרות להשתמש בכילה שתגן על התינוק.
תודה על המידע.
האם ידוע לך בוודאות שיש יתושים בשדה התעופה בקיגאלי בתקופה הזו? (היית שם?)
היינו במרפאת מטיילים והרופא אמר שאין צורך בחיסון וגם לא צריך הגנה מפני יתושים.
אגב, אחד מהתונים שהבאת לא מדוייק: תינוק מגיל 9 חודשים יכול להתחסן (ובמקרים מסויימים גם מגיל 6 חודשים)
-
אוקיי, תודה רבה!