מה עושים עם יום כיפור????
-
שלום,
כבר היה לי תכנון מוקפד אבל האישה לא מסכימה “להחליק” את יום כיפור בטיול…(אז כנראה שלא מוקפד כפי שחשבתי...)
אז ככה, טיול משפחתי (זוג+ 3 ילדים) בקליפורניה בחגים הקרבים.
כיפור נופל מה 8.10 בערב עד 9.10 בערב מה שאומר 2 לילות באותו מקום.
התכנון המקורי לא התחשב בכיפור והיה:
6.10 (יום א’) מגיעים מיוסמיטי לסן פרנסיסקו (לינה בעיר)
7.10 (יום ב’) יוניון סקוור, צ’יינה טאון, איטליה הקטנה, רחוב לומברד, פיר 39
8.10 (יום ג’ ערב כיפור) twin picks, גולדן גייט פארק, נסיעה לסנטה קרוז.
9.10 (יום ד’ יום כיפור) סנטה קרוז – מתחילים את היום במיסטרי פוינט, ממשיכים למונטריי – אקווריום, אזור Cannery Row, פוינט לובוס אם נספיק. לינה במונטריי
10.10. (יום ה') – פוינט לובוס (אם לא היה ביום הקודם), ביג סר, מפל McWay , מורו ביי (לינה במורו ביי או פיזמו)
מה האופציות שלי כדי לא לבזבז יותר מדי זמן? ככל הנראה לא ניסע בכיפור עצמו אז הבחירה צריכה להיות במקום שהדברים נמצאים בקירבה למלון שלפחות אוכל להעסיק את הילדים.
האופציה המיידית היא להוסיף עוד לילה במונטריי או סנטה קרוז ואת כל מה שבא אחר כך לדחות ביום או לנסות לדחוס כדי להיצמד ללו”ז המקורי. השאלה מה עדיף משתיהן?
אופציה 2 היא למשוך עוד לילה בסן פרנסיסקו. העניין הוא שככל הנראה זה עוד 2 לילות כי זה לא סימפטי ללצאת משם רק בערב להמשך המסלול, מה שמאוד מייקר את עסק.
אופציה 3 שחשבתי עליה היא לנסוע ביום ראשון מיוסמיטי למונטריי, לבלות שם את יום שני, ובשלישי לעבור דרך סנטה קרוז לסן פרנסיסקו לכיפור. שם להיות עד חמישי ואז שוב להדרים על כביש מספר 1 לכיוון מורו ביי ופיזמו. נראה לי פחות טוב כי גורם להלוך חזור מיותרים.
אשמח לשמוע עוד דיעות או אופציות.
תודה
-
לא יודע מה ההמשך אחרי מורו ביי, במצב שתיארת הייתי נשאר עוד לילה בסנטה קרוז, במלון קרוב למרכז. ראיתי שבסן פרנסיסקו לא ציינת ביקור בגשר הזהב
-
בידיוק סגרתי את כיפור שלי – שאלתי בשרשור אחר, קיבלתי המלצה טובה, ומצאתי מה שחיפשתי : מלון עם נוף לים במקום נחמד שניתן לטייל רגלית קצת סביב, כפי שעושים בארץ בכיפור. כמובן במקום ממנו ממשיך הטיול למחרת.
מי ששומר חייב 2 לילות אלא אם ירשו לו צ’אק אאוט בחושך, ולמי בכלל יש כח אחרי הצום.
חתימה טובה! -
אישית אני מעדיף את מונטריי על סנטה קרוז, מבחינת פעילות לילדים ביום כיפור האם ביקור באקווריום אפשרי? לא יודע בני כמה הילדים, אבל אולי כדאי לבדוק האם ניתן לשכור אופניים במונטריי לנסוע לאורך החוף ואולי אף לשלב ביקור בכרמל באותו יום עם האופניים.
-
התכנון לעשות בכיפור דברים בסביבת המלון. שריינתי מלון קרוב יותר לאקווריום כדי ללכת לשם. אופניים זו גם אופציה.
-
לא יודע אם זאת העונה, אבל תבדוק גם את האופציה של שייט לוייתנים.
אם אתם אוהבים פיצות, זה המקום בשבילכם במונטריי
https://www.giannispizzamonterey.com/
בביג סר שווה לעצור במסעדה הזאת רק בשביל הנוף
-
איזה כיף שאפשר להאשים את “האשה”….

-
תודה על הטיפים
-