לונדון
-
שלום אני רוצה להזמין מלון בלונדון לכריסמיס איזה איזור הכי מומלץ ? מלון ממומלץ?
אני אשמח לקבל טיפים ומסלולים נוסעת עם בעלי האם הכי טוב להזמין טיסה בנפרד ומלון בנפרד?
תודה ריקי
-
הדבר הכי חשוב – שימו לב לא (!) לנסוע בכריסמס עצמו! אלא בשבועות שלפני (מסוף נובמבר ועד אמצע דצמבר)
ימי חג המולד עצמו לא טובים לטיול בלונדון – העיר תהיה סגורה (בדומה לחגי ישראל כגון ראש השנה).
-
אני מציעה לך להחליף יעד. אני לא הייתי מזמינה עכשיו שום נסיעה לבריטניה לפחות עד מרץ-אפריל. אני מבינה שזה לא מאוד מעסיק אנשים בארץ, אבל כרגע יש תאריך יעד לברקזיט לסוף אוקטובר, וראש ממשלה שאומר שאם לא יושג הסכם עד אז אז יוצאים מהאיחוד האירופי בלי הסכם. בבריטניה מדברים על מחסור באוכל, מחסור בדלק, ירידה באספקת חשמל, מחסור בתרופות, מהומות ברחובות. אנשים כבר שואלים את עצמם אם צריך עכשיו לאגור אוכל יבש ושימורים כי צופים שאולי יהיה מחסור לקראת סוף אוקטובר ובשבועות שאחרי. לא בטוח שדרמה כזאת תיגמר במהלך נובמבר, אי אפשר לדעת מה יהיה בדצמבר או אחרי. לדעתי – בשום פנים ואופן לא להזמין עכשיו נסיעה לדצמבר. או לחכות להתחלת נובמבר ולראות מה המצב בפועל או פשוט לבחור יעד אחר. הדבר החיובי היחיד לתיירים הוא שאם יהיה ברקזיט ובמיוחד ברקזיט בלי הסכם אז הפאונד צפוי לצנוח. המחירים של כל יתר הדברים כנראה יעלו, אבל מעבר לזה, עשוי להיותמאוד לא נעים לבקר אז בבריטניה.
-
היי שקד,
כבר הזמנתי טיסה לסתיו.. חשבתי לקנות פאונדים בקרוב
את מציעה לחכות עד הרגע האחרון בקנייה
יש צפי שהפאונד ימשיך לצנוח?
תודה

@RIKI1002
ריקי, אני תמיד מזמינה טיסה בנפרד ומלון בבוקינגמציעה לבחור לינה סמוך לתחנת הטיוב, באזור 1 של הטיוב, בסביבת לסטר סקוור,
היינו שם בטרום כריסמס..
משם נוח להגיע ברגל להמון מקומות והתחבורה הציבורית יעילה .רשת פרימייר אין, מלונות בסיסיים וזולים יחסית. סניף לסטר סקוור, ועוד..
בתקציב קצת יותר גבוה בקובנט גרדן Radisson Blu Edwardian, Mercer Street
יש הרבה אפשרויות לינה בבוקינג ואתרים אחרים, תתרשמי מביקורות, ציון 8 ומעלה,
כדאי להזדרז, ולשריין עם ביטול, ללא מקדמה, עד יום יומיים לפני.
-
הכי כדאי לשלם בכרטיס אשראי, לא לרכוש מזומן.
סכום קטן לתשלומים קטנים – לא ממש משנה כי הסכום קטן.
אם מישהו היה יודע בביטחון אם הפאונד יעלה או ירד לעומת השקל הוא היה עושה מליונים בבורסה ולא כמה גרושים ברכישת מט”ח לטיול.
בקיצור את שואלת שאלה למשקיעים במט”ח, לא נראה לי שמישהו יכול לתת לך תשובה בטוחה.
בגדול הלך הרוח אומר שהפאונד כנראה ירד.
-
אני מסכימה עם הדרקון. אני לא יועצת השקעות ואפילו לא כלכלנית, אבל אני לא מצליחה לראות שום יתרון בלקנות פאונד בריטי במזומן עכשיו. מאז קיץ 2018, הפאונד היה פלוס מינוס יציב לעומת השקל, עם ערך של 4.6-4.7 ש״ח. מאז תחילת מאי יש ירידה משמעותית ומאז יולי היא אפילו חדה יותר. בהתחשב בזה שבריטניה כנראה הולכת לברקזיט, סיכוי לא מבוטל לברקזיט בלי הסכם, אני לא חושבת שיש הרבה סיכוי שהמטבע יעלה בקרוב. אם כי כאמור, אני לא אנליסטית ולא בנקאית השקעות. בלי להיות מומחית, הייתי אומרת שכרגע ״להשקיע״ בפאונד הולכת להיות השקעה גרועה אם את רוצה את הכסף בחודשים הקרובים. את לא מדבת על השקעות לצורך רווח אלא על כסף זמין לטיול, אבל אני לא יכולה שלא לשאול למה את רוצה לקנות מזומן עכשיו? המצב הכי פחות טוב מבחינתך, כנראה, הוא להשאר עם עודפי מזומן בסוף הטיול, כי אז כמעט בטוח שאת תפסידי כסף בשבועות הקרובים.
את רוצה לתת היום שקלים ולקבל תמורתם שטרות של פאונדים. יש סיכוי לא רע שבעוד חודשיים השטרות האלה יהיו שווים פחות שקלים ממה שהם שווים היום. יש סיכוי די טוב שהם יהיו שווים פחות שקלים מאשר הסכום שתשלמי בכרטיס אשראי פלוס עמלה ההמרה לשקלים באותו רגע. מה את מרוויחה מלקנות פאונדים היום? השער היציג היום הוא 4.29 ש״ח. בואי נניח שאת קונה היום בשער יציג – את נותנת 429 ש״ח ומקבלת שטר של 100 פאונד. אם התחזיות יתממשו והשער ירד בשבוע של הנסיעה שלך, נניח ל-4.1, אז תוכלי לקנות את אותו השטר של 100 פאונד ב-410 ש״ח. את תשלמי פחות כסף על אותו המוצר. אם בסוף הטיול שלך נשארת עם 50 פאונד ואז השער צלל ל-3.7 בגלל הברקזיט את ממשיכה להפסיד. את תוכלי לקבל פחות ופחות שקלים עבור אותו שטר.
אם את משלמת בכרטיס אשראי ו/או מושכת מכספומט בסה״כ 20 פאונד כדי לשלם בשוק אוכל, את משלמת לפי השער היציג באותו היום פלוס עמלת המרה קבועה וידועה. את לא תפסידי יותר. כשאת מתבססת על מזומן את מסתכנת שתפסידי, בעיקר זה לא נותן לך כלום. להערכתי הלא מאוד מלומדת, יש סיכוי ממשי שהפאונד יפסיד יותר מ-1%-3% שאת תשלמי לחלפן היום (זו גם העמלה שתשלמי על כרטיס אשראי, בגדול). ושוב, את לא רוצה להשאר עם עודפי מזומן. עודפי מזומן זה דבר שמתאים (?) רק למי שנוסע כמה פעמים בשנה והוא יודע בוודאות שישתמש בשטרות האלה בקרוב. גם אז אני לא חושבת שזה חכם להתנהל בעיקר עם מזומן. זה פשוט ״פחות נורא״ אם נשארת עם שטר של 10 פאונד בארנק.
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה אמר:
הכי כדאי לשלם בכרטיס אשראי, לא לרכוש מזומן.
סכום קטן לתשלומים קטנים – לא ממש משנה כי הסכום קטן.
אם מישהו היה יודע בביטחון אם הפאונד יעלה או ירד לעומת השקל הוא היה עושה מליונים בבורסה ולא כמה גרושים ברכישת מט”ח לטיול.
בקיצור את שואלת שאלה למשקיעים במט”ח, לא נראה לי שמישהו יכול לתת לך תשובה בטוחה.
בגדול הלך הרוח אומר שהפאונד כנראה ירד.
-
דויד, שקד ודרקון תודה רבה

אם יש לכם מושג -
מצאתי 2 שטרות ישנים של 50 פאונד מלפני שנים…
לא הבנתי מהאתר שצורף למטה, אם יש עדיין אפשרות לגשת להחליף בבנק המרכזי?
וכמה בערך שווים היום, אם כדאי לטרוח.
שואלת פה ואנסה לשלוח להם מייל.

-