ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שבוע בצפון-מערב יוון

פורום אירופה
    זגוריה יוון סלוניקי
    6
    25
    2849
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • עמיחי13
      עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

אחרי הרבה התלבטויות בנינו מסלול לצפון-מערב יוון לסוכות הקרוב. משפחה 2+3, ילדים בגילאי 15, 13, 8. מנוסים בטיולי כוכב באירופה, פעם ראשונה בטיול מתגלגל. נשמח לחוות דעת של חברי הפורום. המסלול תוכנן כך שברוב הימים נוכל לטייל בשעות היום והאור ולעשות את הנסיעות לקראת ערב (בכבישים ראשיים).

יום 1: נחיתה בערב בסלוניקי, נסיעה במונית לעיר והתמקמות בדירה ל2 לילות (יש המלצה לשירותי הסעה למשפחה של 5 + מזוודות?)

יום 2: יום טיול מלא בסלוניקי. לינה בדירה בסלוניקי.

יום 3: בבוקר איסוף רכב בעיר, יציאה לכיוון אדסה (כמה זמן לתכנן שם?). נסיעה לנימפיו (פארק הדובים ופארק הזאבים) והגעה למלון בקסטוריה ל2 לילות

יום 4: קסטוריה ופרספה (חזרה ללילה בקסטוריה)

יום 5: נסיעה ארוכה לאריסטי, טיול באזור אריסטי ופפיגו

יום 6: טיול באזור קיפי או רפטינג בויאדומיטיס, נסיעה לביקור ביואנינה, משם נסיעה ללינה במטאורה (אולי נספיק לעבור במצובו)

יום 7: טיול במטאורה ונסיעה חזרה לסלוניקי. לינה בסלוניקי

יום 8: טיסה חזרה מסלוניקי

עודד דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עודד
        עודד @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

אדסה – שעה-שעתיים.

השאר שאני מכיר שזה ימים 4,5,7,8 נראה הקצבת זמן בסדר גמור.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • Aviv3152857
          Aviv3152857 נערך לאחרונה על ידי

יום 6 די עמוס, מכיוון שאתם מגיעים במיוחד לזגוריה אחרי נסיעה ארוכה ותשהו בה בקושי חצי יום, תוותרו על יואנינה ותקדישו את רוב היום לזגוריה.

כך או כך היום נראה לי מאוד מאוד עמוס.

• דוקטור דו ליטל
            דוקטור דו ליטל @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

יום 6 לא נראה לי ראלי

יום 2 – אני לא הייתי צריך יום מלא בסלוניקי

• עמיחי13

תודה לכולם.

כרגע התוכנית בימים 5-6 היא כזו:

יום 5: יוצאים מקסטוריה אל אזור צפון זגוריה (אריסטי פפיגו), נבקר בגשר קלידוניה, בבריכות פפיגו, תצפית אוקסיה ויער האבנים. מסלול

יום 6: 

אפשרות א: השלמות בדרום זגוריה (גשרים של קיפי), משם ליואנינה (המצודה של יואנינה או מערת פראמה), מצובו ונסיעה בערב למטאורה. מסלול

אפשרות ב: ראפטינג בויאדומיטיס, ומשם ליואנינה באופן דומה. מסלול

אם לא ריאלי\עמוס, על מה כדאי לוותר?

צחצח המטייל דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • צחצח המטייל
                צחצח המטייל @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי צחצח המטייל

@עמיחי13

עשיתי טיול בצפון יוון מאתונה. החלקים בטיול שלך הייתי בהם הם זגוריה, יואנינה ומטאורה.

זגוריה מדהימה בעיני. אל תוותר על רפטינג. באוקטובר שקט לחלוטין אבל חוויה נהדרת לילדים והנופים נפלאים.

פפיגו נהדרת

יואנינה. מיותרת. רק אם נואשים לעיר.

גם ממצובו לא התפעלתי. 

מטאורה חובה. אבל מספיק חצי יום. ביקור במנזר או שניים בצהריים ולבוא לתצפית גם בשקיעה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • דוקטור דו ליטל
                  דוקטור דו ליטל @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

מכל הרשימה שרשמת בשתי האפשרויות אם אני הייתי צריך לותר הייתי מוותר על יואנינה.

לא שיואנינה לא נחמדה, כייף לשבת על קפה באי באגם, אבל מסך כל החוויות אם הייתי צריך לותר – זו היתה הבחירה.

הבחירה הבאה בויתור היא מצובו.

הרבה לפני שהייתי מוותר על הרפטינג שהיה מקסים, על פפיגו, על מטאורה וכו’.

אבל זו הבחירה שלי, לא יודע כמה מתאימה לך.

Aviv3152857 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • Aviv3152857
                    Aviv3152857 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

מחזק.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • עמיחי13

תודה לכולם על העזרה. עשינו קצת חושבים, והגענו ל2 תובנות חשובות:

1. טיול מתגלגל פחות מתאים לנו. אנחנו מעדיפים אפילו לשלם בנסיעות קצת יותר ארוכות בכל יום כדי שיהיה לנו בסיס קבוע ומיעוט מעברי לינה.
                      2. באוקטובר מזג האוויר פחות צפוי, ובהחלט יתכנו ימי גשם או סופה שיכולים לקלקל תוכניות

אז בעקבות התובנות האלה, וגם הפוסט הנהדר של רבקה שנתן לנו השראה, החלטנו לצמצם את מקומות הלינה ולעבור לשיטת טיול הכוכב.

התוכנית נראית עכשיו כך:

יום 1: נחיתה בערב בסלוניקי, נסיעה במונית לעיר והתמקמות בדירה ל2 לילות (יש המלצה לשירותי הסעה למשפחה של 5 + מזוודות?)

יום 2: יום טיול מלא בסלוניקי. לינה בדירה בסלוניקי.

יום 3: בבוקר איסוף רכב בעיר, יציאה לכיוון אדסה וטיול שם. נסיעה לדירה ליואנינה ל4 לילות

ימים 4-6: ימי טיול כוכב מיואנינה

יום 7: טיול עד אחרה”צ ונסיעה חזרה לסלוניקי. לינה בסלוניקי

יום 8: טיסה חזרה מסלוניקי

מתלבט כרגע לגבי מטאורה: מבחינת מסלול הנסיעה, נראה לי הכי הגיוני לשלב ביום מספר 7, במידה ומזג האוויר יאפשר: נצא בבוקר מיואנינה, אחרי שעתיים נגיע למטאורה (נניח 11 בבוקר) ונטייל שם עד אחרה”צ (נניח עד 17:00) ואז נמצא בדרך לסלוניקי. מצד שני קראתי המון המלצות לבקר ביואנינה בשקיעה. אז אפשרות נוספת היא שבאחד מימי הכוכב לצאת למצובו בבוקר, משם למטאורה ולהישאר שם עד השקיעה (בערך 18:30 – 19:00) ואז לחזור לדירה ביואנינה, שעתיים נסיעה על האוטוסטרדה, כנראה אפשרי בחושך. המלצות?

בנוסף צריך לתכנן עכשיו את ימי הכוכב. ברור לי שלפחות יום אחד יוקדש לזגוריה. מתלבט לגבי שאר הימים.

ח.ג תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • ח.ג
                        ח.ג @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי ח.ג

@עמיחי13

התכוונת לשקיעה במטאורה. 

ישנו באביב, לפני שנתיים, 2 לילות ליד קלמבקה וזכינו לראות רק עננים, כך שאני לא ממליצה לבנות על זה יום שכולל נסיעה ארוכה בחו שך, וצריך גם לאכול. 

עמיחי13 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • עמיחי13
                          עמיחי13 @ח.ג נערך לאחרונה על ידי

@ח-ג

כן, הכוונה לשקיעה במטאורה. היות ויש לנו 3 ימי טיולי כוכב מיואנינה, נוכל לבחור את היום שבו נגיע למטאורה, וזה יכול להיות יום שיודעים מראש לפי התחזית שלא תהיה עננות רבה. השאלה היא אם כדאי להשקיע בזה את אחד מימי הכוכב שלנו כולל הנסיעה חזור, או שאולי לוותר על השקיעה ולטייל שם ביום 7 כאשר אחרה”צ כבר חוזרים לסלוניקי.

ח.ג תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • ח.ג
                            ח.ג @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

בתפילה שמזג האויר יחייך אליכם, 

יומיים שלושה תקדישו לזגוריה. 

יום אחד ואולי יותר לאזור מיקרו פפינגו,  פפינגו, ו ויקוס. יש מסלולים רגליים ויש ראפטינג ונחמד גם לטייל בתוך הישובים הקטנים האלה.

יום אחד לאזור kipoi, vradeto, monodendri

מיואנינה אפשר לנסוע לצומרקה. גם בה אפשר לצאת לראפטינג.

לא הייתי אבל לא מזמן הבת שלי חזרה משם עם 3 ילדים. לא נהנו במסלול רגלי בין כפרים אבל נהנו ברפטינג ואיזה פארק כייפי.

יתאים באוקטובר?

אני הייתי משאירה את מטאורה ליום האחרון. אלא אם כן אתה אוהב עקלתונים ונהיגה ורוצה לעשות גם סבוב בהרים מערבית למטאורה. (יום נסיעה ארוך ויש לך מספיק נסיעות) תחליטו במקום.

על כך תוכל לקרוא בבלוג שלי.

עמיחי13 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                            • עמיחי13
                              עמיחי13 @ח.ג נערך לאחרונה על ידי

@ח-ג

תודה. את הבלוג כמובן שקראתי 🙂 עם ניווט אני מסתדר, בד”כ. אבל פחות אוהבים נסיעה בשבילי עיזים קטנים בהרים, בטח עם האוטו המפלצת שיהיה לנו.

אני מבין שהמלצתך היא שהשקיעה במטאורה לא מצדיקה נסיעה מיוחדת לשם הלוך וחזור. תודה.

צחצח המטייל עודד 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • צחצח המטייל
                                צחצח המטייל @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

עמיחי. אני ממש ממליץ לך ללון 3 לילות באריסטי. זה הרבה יותר מיוחד ויפה מללון בואנינה.

אם תרצה יש לי מלון משפחתי להמליץ לך

• עודד

@עמיחי13

האופציה לנסוע הלוך וחזור מיואנינה למטאורה היא הכי פחות טובה.

הייתי מציע לך אופציה אחרת באילוצי הזמן שלך. מטאורה זה הרבה

יותר מאדסה. אין בכלל מה להשוות. סה”כ אדסה עיירת מצוק עם מפל נחמד.

לכן הייתי שוקל לנסוע מסלוניקי למטאורה ולא לאדסה ולהישאר שם

עד השקיעה שזה מעולה כי מניסיוני לעשות את מטאורה כמו שצריך

זה לי לקח שלושת רבעי יום. אח”כ תוכל לנסוע את השעתיים ליואנינה

שממילא התכוונת לעשות באופציה של הלוך וחזור. אח”כ ביום החזרה

תחליט אם יש לך זמן לעבור באדסה או לא. עקב האכילס של האופציה

הזו הוא שלא תראה את נופי ההרים בין מטאורה ליואנינה אבל אם אמרת שעתיים

אני מנחש שתיסע דרך המנהרה הארוכה ולא כמו שאני נסעתי בהרים לפני שבכלל

הייתה מנהרה.

עמיחי13 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • עמיחי13
                                    עמיחי13 @עודד נערך לאחרונה על ידי

@עודד

תודה על הרעיון! צריך לחשוב על זה, כי עשיתי שיקול שאולי כדאי לשמור את שיא הטיול לסוף. בנוסף עשיתי חשבון שבעוד שביום שנצא מסלוניקי אנחנו נתעכב עם השכרת הרכב, ועוד נסיעה ארוכה למטאורה – ביום האחרון נוכל לצאת יחסית מוקדם (כי הרכב כבר איתנו). ואולי גם יש שיקולי ימי פתיחה של המנזרים. אבל בהחלט רעיון טוב. תודה.

המחשבה על הלוך חזור למטאורה הייתה רק אם יהיו אילוצי מזג אוויר של גשם שאולי יקלקלו לנו את החוויה שם.

עודד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • עודד

@עמיחי13

גם חזור זה בסדר אבל לא הלוך חזור.

לגבי ימי פתיחת המנזרים אומנם הייתי שם די מזמן ב- 2008 אבל אז

לא תמיד היה קשר בין מה שפורסם באינטרנט לבין מה שהיה בשטח אבל

במקרה שלי זה היה לטובה כי היו מנזרים שאמורים היו להיות סגורים ובפועל

היו פתוחים. בכלל אין צורך להיות בכול שבעת המנזרים. לדעתי תתרכז ב 3-4

מהם. כמובן מגאלו מטאורה בראשם. לגבי השאר תנסה לחפש למי יש ייחודיות.

למשל אני בחרתי את מנזר הנשים שהסתבר שהוא היחיד שיש בו גן. בסך הכול

המנזרים גם משמשים נקודות תצפית טובות על האזור.

עמיחי13 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                      • עמיחי13
                                        עמיחי13 @עודד נערך לאחרונה על ידי

@עודד

מן הסתם לא מתכוון לבקר בכל המנזרים – אבל אני קצת אצטער אם המנזרים שממש קל להגיע אליהם בלי הרבה מדרגות יהיו סגורים...

צחצח המטייל עודד 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • צחצח המטייל
                                          צחצח המטייל @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

מספיק להכנס למנזר או או מקסימום שניים. מה שבמיוחד יפה אלו נקודות התצפית. יש כמה נקודות מהן אפשר לראות 5 מנזרים שונים או יותר. 

יפה גם לבוא בשקיעה

• Aviv3152857
                                            Aviv3152857 נערך לאחרונה על ידי

לא הייתי משנה את כל התוכניות בשביל לראות את מטאורה בשקיעה, האיזור מדהים גם בלי זה.

בכל אופן אנחנו פשוט נסענו בין כל המנזרים ונכנסו לגראנד מטאורה שהיה מאוד מרשים, ולמנזר הנזירות שלא היה מעניין במיוחד. כל העניין לדעתי זה הנופים.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון