ארגון טרק להרי סימיאן
-
אנחנו 3-4 חברים (דתיים) בני כ- 50. שנה שעברה עשינו טרק עצמאי להר מרו בעזרת סוכן מקומי בארושה. חושבים השנה לעשות טרק לצפון אתיופיה. היות ולא הולכים בשבת מעוניינים בטרק של 4 ימים כך שנוכל להתחיל ביום ראשון (אחרי שבת בגונדר?) ולטוס חזרה לארץ ביום חמישי.
שמח לקבל המלצות על סוכן שניתן לארגן דרכו הטרק (מדריך, מלווה, פורטרים, טבח וכו)
-
כמה תכננתם ל 4 ימי הטרק ?
למה שלא תעשו גם הפעם טרק עצמאי ?
בגדול אפשר גם לעשות טרק יפה ביומיים. בכל מקרה אם אתם נוסעים בראשון בבקר לדבארק בשביל להתחיל טרק של 4 ימים, קחו בחשבון שמדובר על חזרה כזאת:צ׳נק לדבארק – 2ש (ואם הטרק שלכם יסתיים למעלה יותר, אז יותר...). דבארק – גונדר 2-3 ש׳. טיסה מגונדר לאדיס – לא זוכר בדיוק, תבדקו, אבל נדמה לי כשעה טיסה. כלומר גם אם הכל דופק כמו שעון, עם רכב מוזמן מראש והכל, זה לפחות 6-7 שעות
למה אתם רוצים לעשות שבת דוקא בגונדר ולא בדבארק נניח ?המתווה הוא בגדול הגעה מגונדר לדבארק: שעתיים-שלש. מדבארק אפשר ללכת לסנקבר, ואפשר לסוע ברכב. מהאזור שם אפשר ללכת טרק של יומיים, כמובן תלוי בקצב ההליכה שלכם. יום אחד לגיצ׳, יום שני ל צ׳נק דרך איימט גוגו (יום קשה יותר), חזרה מצ׳נק לדבארק לוקחת כשעתיים
-
לפי מה שקראתי, אני מניח ניתן להספיק : סנקבר- גיץ’ – צ’נק אולי יום נוסף עליה לאימט גוגו וחזרה לדבארק . לא כך?
אנחנו קצת מבוגרים מדי בשביל עצמאי לגמרי

מעדיפים שיהיה מדריך + מי שיסחוב את הציוד ואולי גם טבח ומעדיפים להתארגן על כך מראש ולא לבזבז יום על כך בדבארק. (אלא אם זה באמת בזמינות גדולה)
חשבתי על שבת בגונדר שכן למיטב ידיעתי יש שם עדיין סוג של קהילה יהודית. טרם בדקתי, אולי אני טועה.
אשמח מאד לשמוע תובנות ממי שעשה.
תודה מראש
-
1. לפי התאורים שלך, לא נשמע לי בכלל שאתם מבוגרים מדי, וגם יש תחושה נעימה של יכולת לארגן לבד, כמו התחושה הנעימה של לא לארגן כלום

2. השארתי בלמטייל ב 2013 טיפים, אתה יכול לקרוא בפרוטרוט. לא צריך יום נוסף לאיימט גוגו.
מגיצ' לסנקבר לקח לנו 7 שעות כולל איימט גוגו, שמוסיף עד כשעתיים. תלוי כמובן כמה שוהים בפסגה.
סנקבר- גיץ לקח לנו כ 4 שעות
כך שזה לגמרי יומיים.
3. אני לא בטוח כמה מדריך יוסיף לכם. מה גם ש*חייבים* לקחת סקאוט (שומר). כך שהוא במילא יודע את הדרך.
4. אני לא יכול להמליץ על חברה, רק על הנהג שלקחתי לדרום, שאני מאד ממליץ עליו. אני יכול לברר לכם אם אתה רוצה.
אני רק זוכר, שבגדול, צריך להזהר מהחבר'ה בגונדר. שקרנים ורמאים. אחד התחיל לספר לי על אמא שלו בחיפה, בשביל לרכוש את אמוני.
קראתי ספורים על כאלו ששלמו לחברה המארגנת, ואז הנהג בקש שישלמו לו, ואמר שהוא לא קבל כסף, וכו וכו..
5. את הציוד סוחב פרד עד 45 קילו לפרד. כשלכל פרד מוצמד איש פרד. הוא נפגש אתכם בגסטהאוס שאליו אתם מגיעים
6. למיטב ידיעתי, בגונדר, אין שום קהילה יהודית. למעשה, אין ככ יהודים באתיופיה כבר. יש שם את הגברנא, שזה מבנה, נראה לי של הסוכנות, שלשם מגיעים וימשיכו להגיע אתיופים שרוצים לעלות לארץ.
לא יודע, מה קורה שם בכל רגע, אולי אולי..
-
תודה רבה