נרווגיה
-
היי
אנחנו זוג מתכוונים לטייל בנורווגיה בחודש יוני 2020 ( כבר קנינו כרטיסים) לקופנהגן משם אנחנו מתלבטים לאן לטוס האם: 1. לטוס לאוסלו לקחת רכב ולהתחיל לטייל? 2. לטוס ישירות לברגן ? 3. לקחת מעבורת מדנמרק לנורווגיה.
מה אתם מציעים???
-
אם אתם רוצים לטייל בנורווגיה אז למה קניתם כרטיסים לדנמרק…?
-
בשלושה טיולים נפרדים בנורווגיה עשיתי כל אחת מהאפשרויות האלה –
- טסתי מקופנהגן לברגן, טיילתי טיול מעגלי מברגן וחזרה לברגן, וטסתי משם לקופנהגן ומשם לתל אביב. זה הטיול.
- טסתי לקופנהגן, לקחתי רכב, מעבורת לדרום נורווגיה ומשם טיילתי, חזרתי דרך אוסלו ברכב לקופנהגן
- מקופנהגן טסתי לטרונדהיים, ומשם טיילתי עד טרומסו – כולל לופוטן, טסתי מטרומסו לאוסלו ומשם לתל אביב. זה הטיול.
לטיול ראשון בנורווגיה אני ממליצה, ללא ספק, על האפשרות הראשונה.
-
כמה ימים הטיול? אם בערך 12-14 יום, אני כן הייתי ממליצה לכלול גם את אוסלו, בנוסף לפיורדים. יש שם מה לראות. כלומר לטוס לאוסלו, לקחת משם רכב, להחזיר בברגן ולטוס חזרה. אפשר גם לחזור מאוסלו במעבורת לקופנהגן (או לקחת אותה מקופנהגן לאוסלו). זה שייט לילי, כך שבסך הכל גם לא “שותה” יותר מדי זמן טיול. והשייט עצמו חביב מאד. אנחנו אהבנו.
-
היי,
ראשית אני ממליץ לטייל לפחות שלושה ימים בקופנהגן המקסימה לפני הטיול בנורבגיה . נהנינו מאוד בקופנהגן.
המסלול המוצע ב”הטיול הראשון לנורווגיה 2015” הוא מסלול מצוין.
מבחינת עליות והשכרת רכב –
במקום לטוס או לשוט במעבורת לנורבגיה ושם לשכור רכב,
ממליץ לבדוק האם זול יותר לשכור רכב בקופנהגן ולנסוע משם לאוסלו,
או לנסוע ברכבת מקופנהגן למאלמו שבשבדיה, לשכור שם רכב ומשם לנסוע לאוסלו
אם אתם מחליטים לטוס לנורבגיה, אני ממליץ לנחות או באוסלו ולהמריא מברגן או לנחות בברגן ולהמריא מאוסלו.
תהנו,
נורבגיה מדהימה !
-
טיילנו 14 יום בנורווגיה.
אנחנו מקופנהגן טסנו ל Stavanger , שם עשינו את צוק המטיף .
אם אתם בכושר טוב אז ממליצה לשקול גם את לשון הטרול.
משם התחלנו להצפין לברגן, פלאם עד לאולסונד.
ואז התחלנו לנוע דרומה ומזרחה דרך טרולים , גריינג'ר, לום , ארדאל.
ומשם לכיוון אוסלו.
חייבת לציין שלטעמנו , החלק של הנסיעה לאוסלו ואוסלו היו פחות מעניינים, אחרי נפלאות נורווגיה .
תלוי כמובן בזמן שלכם ומה אתם אוהבים.
צוק המטיף -
@tsvia_fh אמר:
עשינו את צוק המטיף
היי,
לגבי צוק המטיף ( פולפיט רוק ) רצוי לציין כי הטיפוס עד לפסגה אורך כשעתיים וחצי עד שלוש והירידה בין שעתיים לשעתיים וחצי.
יש להצטייד בנעלי הליכה גבוהות, מקלות הליכה, מכנסיים ארוכים, כובע, שני ליטר מים , כריכים.
אני נתקלתי בתחילת העליה ב”ברחשים” שחורים שעקצו אותי במקומות רבים ברגליים ובגוף, לכן ממליץ למרוח חומר דוחה יתושים לפני הטיפוס.
תהנו !
-
שנה טובה,
קראתי בתענוג רב את תאורי הטיולים לנורבגיה – הראשון והשלישי. מידע רב, ברור וגם יפה ומעניין. אני מבין שהראשון היה כ-10 ימים בלבד כולל יומיים בקופנהאגן, נכון?
האם תארת גם את הטיול השני לדרום נורבגיה?
תודה מראש!
-
נהניתי מאוד לקרוא את התיאורים המקיפים והעניניים. לפני יותר מעשור טיילנו באזור הפיורדים. לאחר טיולים במקומות מרהיבים בעולם אנחנו עדיין חושבים שזה היה אחד היפים שבהם (במקום גבוה בטבלה...) ועכשיו אנחנו שוקלים חזרה לשם. בעבר קראתי שצפון נורווגיה אינה משתווה מבחינת נופים לאזור הפיורדים, אשמח לשמוע דעות בעניין. -
קודם כול תודה – ואני זוכרת היטב שאתה אלוף בתיאורים מפורטים ומעניינים

לגבי הראשון – כן, כעשרה ימים.
לגבי הטיול השני- הוא היה דווקא הכי לא שגרתי, ובאמת היה כדאי שאעלה את הסיפור שלו כי טיילתי בדרום נורווגיה, לאורף החופים ב”מסלול המגדלורים” (יש כזה דבר) אבל לצערי לא העליתי לפני שהאתר השתנה, וכעת זה לא פשוט… זהו מקום שבדרך כלל לא מגיעים אליו כי הנופים פחות דרמטיים מנופי הפיורדים אבל יש הרבה מה לראות. אגב, בטיול הזה גם טיפסתי לצוק המטיף וכאשר הגעתי למעלה היה ערפל כבד. אני אחזור לשם במזג אוויר בהיר

במסגרת הטיול הזה הייתי גם בחלק הצפוני של יוטלנד (דנמרק) וישנתי בארהוס בדרכי צפונה אל המעבורת לנורווגיה. זה היה מוצלח ומעניין.
אולי בעתיד אצרף את הסיפור לבלוג.
-
תודה רבה

לגבי צפון נורווגיה – לופוטן משתווה ביופיה לפיורדים המערביים. לפחות משתווה, ובמזג אוויר טוב אף עולה.
לגבי דרך 17 שהזכרתי שם – היא יפה ומעניינת ויעד נהדר למי שאוהב טבע מרהיב.
הבעיה היא שאין הרבה נופים בעולם שישתוו לתצפית על יירינגר מלמעלה, או לנוף מצוק המטיף. אם זה קנה המידה להשוואה – אין כמעט לאן לנסוע

אז פשוט – אני לא משווה, ומאוד נהניתי במסלול הזה. הוא שונה – הרבה הרבה פחות מתויר, ומלא קסם משל עצמו. שווה שווה נסיעה.
-
תודה רבה!
-
פשוט כרטיס טיסה לקופנהגן עלה לי 100 יורו לאדם ולברגן אמור לעלות עוד 100 יורו לאוסלו 40 יורו אז פשוט כדאי היה לבצע את המהלך הזה.