ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

בואינג 737 MAX חוזר

פורום צפון אמריקה
    טיסה פנימית
    5
    6
    627
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ayeletback
      ayeletback נערך לאחרונה על ידי

שימו לב שבקרוב יחודשו הטיסות במטוס.

https://www.kan.org.il/Item/?itemId=61906

החלוצות יהיו חברות התעופה באמריקאיות.
      לחרדתיים בנינו ( אני אני ) שלא רוצים לטוס איתו בתקופה בקרובה מומלץ לשים לב טוב בהזמנת טיסות פנים. 

עמיחי13 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עמיחי13
        עמיחי13 @ayeletback נערך לאחרונה על ידי

@ayeletback

אני מקווה שאני לא מעלה את מפלס החרדה, אבל חברת התעופה לא מתחייבת כלפי הלקוח לגבי סוג המטוס, גם אם בהזמנה כתבו סוג X, מותר להם להחליף אח”כ לסוג Y בלי ליידע את הנוסעים. 

ayeletback תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ayeletback
          ayeletback @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13 אמר:

לס החרדה, אבל חברת התעופה לא מתחייבת כלפי הלקוח לגבי סוג המטוס, גם אם בהזמנה כתבו סוג X, מותר להם להחליף אח”כ לסוג Y בלי ליידע את הנוסעים

אני יודעת.
          ומכיוון שאני סופר חרדתית בנושא, אז אני מתכוונת להזמין טיסות במחברות שאין להן בכלל את ה 737 MAX ( למשל ג’ט בלו )

דרך אגב – אתמול שמעתי שדלתא מתחייבת 
          1. להוסיע לכל נוסע ששובץ ל MAX
          2. לאפשר לו לשנות למטוס אחר אם ירצה בכך. מאמינה שחברות אחרות ילכו בעקבותיה בתקופה הראשונה

אלי רון תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • אלי רון
            אלי רון @ayeletback נערך לאחרונה על ידי

@ayeletback

אין צורך בהיסטריה.
            להתרומם באוויר עם מטוס זה נס מבחינתי… אני מבין את הפיזיקה (אווירונאוטיקה) אבל עדיין נס.
            הבעיה שם די הוסברה, וכצעד מניעה (היסטרי?) קירקעו אותם עד לבדיקתם.
            כמו שסומכים על כל מטוס שיגיע ליעד, בזה אין הבדל חוץ מזה ששניים התרסקו תוך זמן קצר בגלל אותה תקלה ואותו חוסר ידע של הטייסים.

? דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • ?
              משתמש שנמחק @אלי רון נערך לאחרונה על ידי

@אלי-רון

כשהמטוס מתוכנן באופן פרטאצ׳י ומספקים לו תוכנה שאותה תכנתו אנשים ששילמו להם 90 סנט לשעה, זה מה שיוצא. 

אין ניסים, רק טייסים שעברו הכשרה קצת יותר אינטנסיבית ולכן הצליחו להתגבר על הבעיה בתוכנת הטיסה.

ההשבתה לא נבעה משום היסטריה, אלא משום שהבינו שמטוס עם מבנה מסויים(שלא שונה מהדגם הקודם) שהוסיפו לו מנועים חדשים וכבדים יותר ויש באגים בתוכנה (מזכיר קצת את גרסת הבטא באתר) עלול להקלע לבעיה בשעת ההמראה. 

וכשהרשויות אישרו את המטוסים האלה רק על סמך הבטחות מחב' בואינג, יש בעיה גדולה יותר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • דוקטור דו ליטל
                דוקטור דו ליטל @אלי רון נערך לאחרונה על ידי

@אלי-רון אמר:

@ayeletback

אין צורך בהיסטריה.
                להתרומם באוויר עם מטוס זה נס מבחינתי… אני מבין את הפיזיקה (אווירונאוטיקה) אבל עדיין נס.
                הבעיה שם די הוסברה, וכצעד מניעה (היסטרי?) קירקעו אותם עד לבדיקתם.
                כמו שסומכים על כל מטוס שיגיע ליעד, בזה אין הבדל חוץ מזה ששניים התרסקו תוך זמן קצר בגלל אותה תקלה ואותו חוסר ידע של הטייסים.

המטוס תוכנן אחרת מאשר מטוסים דומים,

בגלל שבואינג הצמידו למטוס מנועים כבדים יותר שפגעו בתפקוד המטוס הם הוסיפו תוכנה חיצונית לטייס האוטומטי לפצות על הפגיעה.

אבל אז נוצרו 2 תקלות מקבילות, בהדרכת הטייסים לא הסבירו להם שניתוק הטייס האוטומטי לא מנתק תוכנה ששולטת בהגאי המטוס והתוכנה עצמה היתה תקולה כך שבמקום לפתור בעיה דווקא החריפה אותה.

הטייסים בזמן ההמראה זיהו שיש בעיה אבל ניתוק הטייס האוטומטי וניסיון לשליטה ידנית לא הועיל כי התוכנה התנגדה לטייסים ועשתה בדיוק ההיפך. לטייס בזמן ההמראה אין זמן להתחיל לשבת ולנתח למה המטוס מתעקש להתרסק והמטוס פשוט התרסק, שני מטוסים על נוסעיהם התרסקו.

להשבית מטוס כזה, במיוחד אחרי שמסתבר שהכשל התכנוני וההדרכתי התממש פעמיים והרג מאות אנשים, לא נראה לי תגובה הסטרית אלא תגובה שקולה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון