ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול בקוסטה ריקה

פורום מרכז אמריקה
    קוסטה ריקה תכנון טיול
    2
    6
    838
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Rafi_3176053
      Rafi_3176053 נערך לאחרונה על ידי

מבקש להתייעץ עם אדם שטייל בקוסטה ריקה בשנים האחרונות בחודש אפריל (רצוי כולל השבוע הקדוש) לגבי מסלול ונהיגה עצמית. [email protected]
      גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין @Rafi_3176053 נערך לאחרונה על ידי

@Rafi_3176053

אני טיילתי באזור במרץ ( בעיקר דרום ניקרגואה וקצת קוסטה ריקה) סהכ זו בעונת טיולים ( למרות שמזג האוויר לא היה משהו). נהיגה עצמית בהחלט אפשרית בקוסטה ריקה. לסמנה סנטה הייתי מזמין לינות מראש ובודק מה פתוח, שכן יכולים להיות דברים סגורים אבל לא הכל. 

Rafi_3176053 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • Rafi_3176053
          Rafi_3176053 @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין

אני מניח מתשובתך שהיית בחלק הצפוני של קוסטה ריקה, אם תוכל לכתוב לי באלו מקומות היית והאם היה “שווה”.

• גדליהו מהגרעין
            גדליהו מהגרעין @Rafi_3176053 נערך לאחרונה על ידי

@Rafi_3176053

הייתי במרבית המדינה בטיולים שונים ובעונות שונות. צריך לגבי מזג האוויר לזכור שתמיד יש מצב לגשם.

לגבי מה "שווה" זה מאוד אישי. כדאי שתגיד מה יותר מעניין אותך- חופים, בעלי חיים, אטרקציות אקסטרים, הליכות רגליות...  לכל אחד יש זמן נתון לעשות איתו את המקסימום.. והשאלה מה מעניין אותך ככה יותר קל לכוון אותך. ועוד משהו לזכור- מדובר במדינה לא זולה. אם אתה עם רכב ומחפש אטרקציות- יש מצב שתוציא הרבה מאוד כל יום כי אפשר להספיק 3 אטרקציות ביום... שיעלו יחד 100$ לאדם ואף יותר בלי הוצאות יומיות למחייה... ככה שאם יש גם מגבלות תקציב צריך לאזן ולבחור פעילויות.

Rafi_3176053 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • Rafi_3176053
              Rafi_3176053 @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין אמר:

לכוון אותך. ועוד משהו לזכור- מדובר במדינה לא זולה. אם אתה עם רכב ומחפש אטרקציות- יש מצב שתוציא הרבה מאוד כל יום כי אפשר להספיק 3 אטרקציות ביום... שיעלו יחד 100$

בוקר טוב

אוהבים לראות נוף, טיולים רגליים של מספר קילומטרים, אוהבים לראות בעלי חיים (לא כולל נחשים, צפרדעים) הרי געש, סחלבים, חופים אם הם יפים מבחינת נוף, וברור שגם  אם לא נספיק כל שברצוננו, מה שקורה ברוב הטיולים שלנו הרי שתמיד אם מרגישים שהפסדנו משהו משמעותי יש זמן לפעם נוספת.

מבין האטרקציות : גשרים תלויים,ביקור בחוות קפה, שייט בסירה בים  אם יש מה לראות. כל הסיפורים של בנג’י, רפטינג, טרקטורונים אומגות, כבר מחוץ לתחום העניין שלנו. מתכוון לנוע ברכב שכור ומקווה שזה לא בעייתי במיוחד. 

תודה על ההתייחסות והמידע.

רפי בועז

• גדליהו מהגרעין
                גדליהו מהגרעין @Rafi_3176053 נערך לאחרונה על ידי גדליהו מהגרעין

@Rafi_3176053

היי רפי 

קודם כל רצית במקור  לפנות באופן אישי, אני חושב שלדיון יש ערך גם לאחרים, אבל אתה גם מוזמן לפנות אליי בפרטי דרך האתר ( לוחצים על שם המשתמש  - מניח שתסתדר עם זה) .

לגבי מסלול- לא ראיתי שקבעת את מסגרת הזמן שלרשותכם. אני אנחש שמשהו בין השבועיים לשלושה.

מקומות לשקול להגיע אליהם:

אלחואלה- אחרי הנחיתה ולהתגבר על הג'ט לג. זו סתם העיירה הסמוכה לשדה, ככה שאם נוחתים מוקדם אולי אפשר להתקדם קצת.  בסביבה אפשר לעשות סיור קפה ואחריה אפשר לצאת להר הגעש פואס ומפלי לה פז. משם אפשר לעלות את כל הנסיעה עד קנו נגרו לשייט בשמורה. בדרך לעצור ולראות את האיגואנות במואייה . חזרה את כל הדרך לפורטונה, בה תוכלו לעשות מסלול הליכה בארנל, מפל פורטונה, קצת פחות במסלול התיירותי יהיו מערות ונדו  ואולי ביקור למה שנשאר מאוכלוסיית האינדיאנים של קוסטה ריקה ( לא לצפות לאינדיאנים) , חוץ מזה באזור פורטונה יש מעיינות חמים, שמורות פרטיות ( לעיתים עם גשרים תלויים), חוות פרפרים, צפרדעים וכ'ו.

משם נסיעה סביב האגם עד מונטה ורדה. לביקור בשמורת יער עננים, סיור לילי באחת השמורות, ביקור אצל הקוואקרים ( למשל במחלבה שלהם) , גם כאן יש חוות פרפרים/עטלפים ועוד.. לדעתי מונטה ורדה חביבה יותר ופורטונה. 

כרגע כנראה כבר עבר שבוע וחצי.. מכאן אפשר להמשיך לליבריה לבקר בשמורת רינקון דה וייחה  ומשם לפנינסולת ניקויה וחופיה. אחכ לרדת לאורך החוף דרך שמורת מנואל אנטוניו. זו לא הכי העונה ליויתנים, אבל אם יש סיכוי זה מאזור העיירה אוויטה ואז להגיע עד למפרץ דרייק ומשם להיכנס לגיחה לשמורת קורקובדו. כאן עבר עוד כשבוע וחצי שבועיים.

כרגע לא הכנסתי עדיין את שמורת טורטוגרו, ויתרתי על החוף הקריבי ויש עוד מסלולים ומקומות שקצת פחות מתוירים ויכולים להחליף מקומות אחרים ( אם כי הכנסתי כמה דברים לכאן שאינם  בחירה של תיירים עם זמן מוגבל.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון