ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול משפחתי לפני גיוס

פורום צפון אמריקה
    מיאמי מידע חיוני נוסף בניו יורק סיטי ניו יורק
    15
    50
    5680
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • שני2
      שני2 נערך לאחרונה על ידי

היי לכולם חדשה כאן בקבוצה, רגילה לפורום המשפחות הנהדר... השנה מרחיקים לכת ומתכננים טיול משפחתי לפני גיוס של הבכור.

נחיתה בניו יורק סוף יולי חזרה ממיאמי באמצע אוגוסט. כשלושה שבועות טיול.

זוג בשנות ה40 לחייו +4 ילדים. ( 18;16;10;9)

שלד התכנון:

5ימים בניו יורק

יומיים בוושינגטון

וסיום טיול כארבעה ימים באורלנדו.

ועכשיו לחכמת ההמונים:

1. טיסה נסגרה באמריקן איירליינס, קונקשיין בפריז. האם הטיסה כוללת כבודה בmain cabin? האם ניתן לבקש ארוחה כשרה?

חוות דעת על חברת התעופה?

2. בדרך מניו יורק לוושינגטון מה ניתן לשלב שיעניין ילדים אוהבי אטרקציות ?( קראתי על ההאמיש, והאריש, מפלי הניאגרה??)

3. המלצות לדירות? כמה להתרחק מהמרכז?

4. קרוז ממיאמי ל4 ימים בלבד מטעמי עלויות. כדאי? המלצות? איפה להתחיל להתעניין? או שאולי טיסה לוגאס?

5. המלצות ורעיונות להתחלה לאמצע או לסוף הטיול יתקבלו בברכה.

תודה רבה לכולם

אנשיםטובים גדליהו מהגרעין ayeletback yaffabe דור.ד 7 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אנשיםטובים
        אנשיםטובים @שני2 נערך לאחרונה על ידי

@שני2

מניו יורק לוושינגטון אפשר לנסוע ישיר בכמה שעות (במקרה כזה שווה לשקול אוטובוס), אפשר לעשות יום טיול בודד ולעצור טיפה בדרך (אבל הנסיעה לבד תיקח יותר מחצי מהיום הזה אז אין הרבה מקום לעצירות) ואפשר לעשות טיול של כמה ימים טובים. מה מתאים לכם?

לטיול של יומיים-שלושה – אפשר לעצור בפילדלפיה. באיזור מזרח פנסילבניה יש הרבה אתרי עניין. כמובן האיימיש, הרשי (שנראה לי פחות רלוונטי), המפעל של הארלי דייוידסון (אופנועים), סיורי מפעלים אחרים, תיירות חקלאית (קיץ זה לא העונה אבל יש קצת), גני לונגווד ועוד. אפשר גם לשלב את העיר בולטימור. יש גם אתרים קרובים יותר לוושינגטון שאפשר לשלב, כמו אלכסנדריה, המפלים הגדולים, מוזיאון התעופה בשדה התעופה דולס ועוד.

הניאגרה זו סטייה גדולה מהדרך. אפשר כמובן, אבל זה כבר רצוי לשלב כטיול של כמה ימים טובים. ואז גם שווה לשקול לטוב מהניאגרה לפלורדה כדי לא לנסוע הלוך ושוב. אם שוקלים את הניאגרה אז הקלאסי זה לשלב את אגמי האצבעות שיחסית בדרך. אפשר לעצור שם חצי יום עד3 ימים בלי להתשעמם לרגע (אפש גם יותר).

קרוז ל-4 ימים – מעבר למשך הקצר צריך לשים לב לסוג האונייה. ככלל אצבע האוניות הטובות עושות את הקרוזים הארוכים יותר, והאוניות הפחות טובות/יותר ישנות עושות את הקרוזים הקצרים. בהחלט יש חריגים לכלל האצבע הזה! שימו לב לנושא הכשרות בקרוז. למרות שיש אפשרות לאוכל כשר אז מדובר על חמגשיות. כמובן שאם אתם שומרי כשרות “לייט” זה עשוי להיות פשוט יותר, אבל תלוי ברמת הלייט. אבל בכל מקרה היות ואוכל זה חלק לא זניח הקונספט של קרוז זה קצת חבל לשומרי כשרות. לא הייתי בקרוז אז אין לי תובנות מעבר לזה.

4 ימים באורלדנו – לא הרבה. למרות שהפארקים כמובן מאד מאד יקרים (כ-600 דולר ליום דמי כניסה עבורכם, תלוי בהרכב הפארקים) אני עדיין חושב שאם כבר עשיתם את המאמץ להגיע לאורלדנו כדאי ללכת לפחות ל-4 פארקים. אני מניח ששני יוניברסל, ושניים של דיסני לבחירתכם. קשה למאד ללכת לפארקים יום אחרי יום אחרי יום (מתיש) וכלל האצבע המוכר אומר יומיים פארק ואז יום מנוחה (רק כלל אצבע כמובן). כלומר ל-4 פארקים נדרשים 5 ימים מלאים (6 לילות). אני יכול להפנות אתכם למדריך אורלדנו ישן שכתבתי

כמה ימים נטו יש לכם לטיול ומאיזה שדות הוזמנה הטיסה? מה שפרטת עד עכשיו זה 11 ימים. אבל בנוסף צריך גם לפחות יום לשני המעברים (פעמיים חצי יום) ואולי גם יותר, ואם הטיסה חזרה היא לא מאורלדנו אלא ממיאמי או ניו יורר אז נדרש עוד מעבר. כלומר אם הטיול שלכם 21 ימים ברוטו זה 19 ימים נטו (בניכוי טיסות), ובניכוי 12-14 ימים שהזכרנו זה כבר משאיר לכם 5-7 ימים לעבות את הטיול. אם גם נחרים עוד יום לאורלדנו כמו שהצעתי זה כבר 4-6 ימים.

אז מה עושים ב 4-6 ימים?

האפשרויות הקלאסיות הן:

סיור בפנסילבניה והאיזור (לא כולל ניאגרה) של כל הימים האלה

הוספת מיאמי והאיזור (לכל הימים האלה)

פיצול הימים 2-3 בםנסילבניה ועוד 2-3 להרחיב את פלורידה

ניאגרה – במקרה כזה מניו יורק נוסעים ישר לוושינגטון, ומשם טיול של 4-6 ימים שמסתיים בניאגרה וטיסה משם לאורלנדו

שני2 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • שני2
          שני2 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

בוקר טוב

ראשית, תודה רבה רבה על ההתיייחסות . אני בדיוק קוראת את המדריך שכתבת לתכנון הטיסה .

נתחיל מהסוף, נחיתה בניו יורק חזרה ממיאמי 22 ימי טיול ברוטו.

הבחירה בקרוז קצר הוא כמו שאמרתי משיקולי עלויות, אפשר גם לוותר אם בסופו של דבר משלמים הרבה עבור משהו ממוצע בלבד.אכן שומרי כשרות לייט. 

צריכה לבדוק עלויות כשיהיה לי קצת יותר "בשר" למסלול כך אוכל להיות ספציפית בתאריכים.

הרעיון שהזכרת מניו יורק לוושינגטון באוטובוס פחות מוצא חין בעיניי מבחינה לוגיסטית, אלא אם זאת רק גיחה וכל הציוד נשאר בניו יורק אבל נראה שהלינה בניו יורק מאודדד יקרה אז מעדיפה להיות בתזוזה כמו שהצעת 3-4 ימים באזור וושינגטון. ( למה לא ממליץ על הרשי?!)

אשמח לקרוא על אטרקציות באזור "נורמליות" לנסיעה, כי כמו שהזכרת באחד הבלוגים שלך המרחקים בגוגל נראים מאוד סבירים עד שמגיעים לרגע האמת. ואני חסרת נסיון בטיול מסוג זה עלולה למצוא את עצמי בנסיעה יותר מאשר באתר עצמו.

האם יש לך קישור לקרוא על האזור שהצעת? ( הארלי דיוידסון זה רעיון מעולה!)

האם זה אומר לינה נוספת בדרך מניו יורק לוושינגטון ומשם טיסה לאורלנדו? ( אם זה יהיה השלד נוותר על הניאגרה)

אשמח להצעות/ הערות/ הארות נוספות.

ושוב תודה

אנשיםטובים karnielr 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • אנשיםטובים

@שני2

לא טענתי שקרוז קצר הוא ממוצע. רק הצעתי לשים יותר לב לאוניה. האמת היא שזה נכון בכל מקרה…

אוטובוס מול רכב לוושינגטון:

אם עושים מזה כמה ימי טיול – אי אפשר להשוות בין רכב לאוטובוס

אם עושים מזה יום טיול – ההשוואה גבולית

אם מדובר על נסיעה ישירה -סיכוי לא רע שאטובוס יהיה יותר מהיר ויותר זול אם כי זה תלוי במקומי המלונות

כדי לשכור רכב לנסיעה צריך להגיע לתחנת ההשכרה. אפשר שאחד ההורים הולך לשכור את הרכב, וחוזר לאסוף את כולם עם המזוודות, ואפשר שכולם מגיעים עם המזוודות לתחנת ההשכרה. בכל מקרה זה גוזל זמן ואולי גם כסף. בחזור אותו סיפור. המחיר של השכרה + דמי החזר + דלק + אגרה זה מסדר גודל של 200 דולר. המחיר של זג מוניות לתחנת האוטובוס וממנה + דמי הנסיעה צפוי להיות אותו מחיר או פחות (תלוי כאמור איפה ישנים). נסיעה באוטובוס  עם נהג מיומן מהירה יותר מנסיעה עצמאית. וזוג המוניות צפויות לקחת פחות זמן מאשר לנהג שלכם לנהוג בתוך העיר לתחנת ההשכרה או ממנה.

כך שלוגיסטית – דווקא אוטובוס אמור להיות נוח יותר לטעמי.

למה לא הרשי? הרשי כולל 4 חלקים עיקריים – פארק שעשועים – אבל זה יש לכם באורלדנו. חנות מזכרות נחמדה, אבל לא שווה לנסוע בשבילה (בלי להתייחס לשאלת הכשרות), מרכז מבקרים שמתאים בעיקר לילדים קטנים (גם בן התשע עשוי כבר להרגיש שזה קטן עליו) וסדנאות שכמותן אפשר לעשות בארץ באי אלו מקומות. כך שהרשי בעיניי רחוק מלהיות חובה. זה לא אומר שלא תהנו שם, ואם אתם בסביבה אפשר בהחלט לשקול לעבור שם, אבל לא שווה בעיניי סיבוב גדול.

מומות עניין באיזור מזרח פנסילבניה והאיזור:

העיר פילדפיה, כולל המרכז ההיסטורי ופעמון החירות, המדרגות של רוקי, המטבע (רק בימי עבודה) ושלל אתרים כמו כל עיר גדולה

אוניית המערכה ניו ג’רסי (קרוב מאד לפילדפיה)

גני לונגווד

מרכזי מבקרים מהם קטנים יותר ומהם גדולים יותר (חפשו בגוגל וכדומה. למשל טריפאדוויזר). יש מפעלים גדולים של  תפוצ’יפס, בייגלים ועוד, ויש בתי מלאכה קטנים לפרצלים, שוקולד ועוד.

אתרי מלחמת האזרחים כמו גטיסברג

חוות חקלאיות חפשו agritourism . התחום הזה בשיאו בספטמבר/אוקטובר (לקראת ליל כל הקדושים), כולל מבוכי התירס ועוד. בקיץ החוות פחות פעילות, אבל אולי תתקלו במשהו מעניין. אפילו קטיף אפרסקים יכול להיות הפוגה חביבה.

שווקי איכרים – יש כמה שנחשבים טובים יחסית, אבל אני מודה שאני לא זוכר איזה 🙂

הקיץ זו העונה של הירידים המחוזיים. צריך לעשות קצת שיעורי בית לראות מה רללונטי לתקופה שלכם אבל זו יכולה להיות חוויה נחמדה

באופן דומה זו עונת הפסטיבלים (כדורים פורחים, תעופה ועוד) שווה לברר

אם אתם בעיסקי צבא יש כמה וכמה ומוזיאוני תעופה, או בסיסי צבא שאפשר לבקר בהם

שני2 dhz 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • karnielr
              karnielr @שני2 נערך לאחרונה על ידי

@שני2

אני מבינה שזה טיול ראשון בארה”ב? אם כן, אני חושבת שקרוז אינו ניצול יעיל של 4 ימים. יש הרבה מה לראות בארה”ב, כדאי בהרבה לטעמי לנצל את הימים האלו לטיול נינוח למפלי הניאגרה . קרוז אינו ייחודי לאזור בו אתם מטיילים, מפלי הניאגרה כן. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • שני2

@אנשיםטובים

מקווה שהבנתי אותך טוב.... הביקור באזור פילדלפיה אמור להיות יחד עם הביקור בוושינגטון ( מה קודם למה?!)כן?!

כך שעדיף לעזוב את ניו יורק עם רכב ולהחזיר אותו בוושינגטון לפני המעבר לאורלנדו לא?!

איפה כדאי להתמקם מבחינת לינה בהנחה שמעדיפים לא לעבור בכל לילה ממקום למקום?

בעניין הטיול, זאת לא הפעם הראשונה בארה"ב , אבל פעם ראשונה בקונספט הזה. בפעם הקודמת זה היה ברובו ביקור אצל המשפחה בפלורידה. ולכן חשבנו על "שינוי" שזה הקרוז.…

כמו שאמרתי קודם מבחינת גוגל המרחקים שאני רואה כסבירים יכולים להסתבר בשטח כממש לא קרובים האחד לשני. אשמח למיקוד אזורי ואני אתחיל לחפש אטרקציות, פסטיבלים ושאר ירקות.

תודה רבה על כל עצה

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • גדליהו מהגרעין
                  גדליהו מהגרעין @שני2 נערך לאחרונה על ידי

@שני2

שלום שני

ראשית אני מודה שמעולם לא עשיתי במזרח ארה”ב את החלק הממש מזרחי- ואני בטוח שיש שם מספיק אופציות לבחירה לטיול של שבועיים וחצי ( מוריד את החצי של ניו יורק שכבר נמצאים בה), אבל בהרכב גילאים יחסית דומה לשלכם עשינו לפני שנתיים טיול מסט. לואיס לאורלנדו ( כולל כמה ימי פארקי שעשועים). היה לנו טיול מאוד מגוון מבחינת מראות ופעילויות וגם אליו אפשר לשנות/להוסיף. אם זה מעניין אותך אני אוכל לפרט,

רק שיש פה מבחינתך צורך 1. לקנות כרטיסי טיסה לסט לואיס או משהו דומה ולהתחיל משם ,

או להקריב 2 ימי  נסיעה אינטנסיבים או 3 יותר רגועים להגיע להתחלה ( אם ממילא אתם יוצאים לפנסילבניה- אתם כבר עושים כמה שעות מהדרך הזו  בכל מקרה)

תהנו!

• אנשיםטובים

@שני2 אמר:

אשמח למיקוד

אתם צרכים לבחור את המיקום

באיזור מזרח פנסילבניה שהזכרתי יש הרבה אפשרויות. אבל גם בצפון פלורידה (למשל לטיול שגדליהו הזכיר) יש, גם בדרום פלורידה (שמתחבר למיאמי). הניאגרה והדרך אליה זו בהחלט אפשרות. אפשר גם להחליף את וושינגטון בבוסטון, או להחיף את וושינגטו בסט לואיס שהוזכרה פה, או כל מקום אחר.

אתם צרכים להחליט מה בא לכם:

האם וושינגטון זה חובה או שמוכנים לוותר?

האם מעדיפים את הסדר גודל של שבוע שיש לכם לעשות כחטיבה אחת (טיול אוטו של שבוע) או שאולי מעדיפים לפצל אותו לשני חלקים (למשל האחד בצפון והשני בדרום)

מה אתם רוצים לראות? עוד ערים? עיירות? נופים? מסלולי הליכה? מוזיאונים? חקלאות? פסטיבלים?….

מה בא לכם? רוצים ניאגרה? רוצים ביצות בפלורידה? רוצים את קייפ קנברל?

תגדירו קוים מנחים (אפשר גם לסווג ל”רצוי” מול “חובה”) ואז יהיה קל לעזור לכם להתמקד.

אני לא חושב שמזרח פנסילבניה שהזכרתי זה המקום הכי טוב עלי אדמות. הוא סתם התחבר לי בדרך מניו יורק לוושינגטון. אבל בהחלט יש איזורים מעניינים אחרים.

אם הולכים על ההצעה של מזרח פנסילבניה אז האפשרות הסבירה בעיניי זה לשכור רכב בניו יורק, ולהחזיר אחרי כמה ימים בוושינגטון, ולאחר הביקור בוושינגטון לטוס לאורלדנו. אבל אפשר גם לעבור באוטובוס לוושינגטון, ואחרי הביקור בוושינגטון לשכור רכב לטיול של כמה ימים שמסתיים בשדה תעופה כלשהו שממנו טסים לאורלדנו.

קרוז בהחלט יכול להיות חביב. משהו קצת שונה,קצת מנוחה יחסית, קצת  נופש. זו בחירה מאד אישית.

הערה קטנה – אורלדנו מבחינת הילדים צפוי להיות שיא הטיול. בנוסף הביקור שם מאד מעייף. לכן לרוב ההמלצה למקם את אורלנדו בסוף הטיול. אם מאורלדנו ממשיכים לעוד טיול בדרום פלורידה – האם נראה לכם שלילדים ולכם יהיה עוד כח? אין פה תשובה גורפת, ואת מכירה את המשפחה שלך הכי טוב. אבל זה משהו ששווה לת עליו את הדעת.

שני2 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • שני2

@אנשיםטובים

בוקר טוב ושבוע טוב

הקו המנחה של הטיול הוא ניו יורק וושינגטון ואורלנדון.

הבנות הקטנות רוצות להגיע לראות את הבית הלבן...למדו משהו בבית הספר...והמוזיאונים שם לא רעים בכלל ואם אני זוכרת מביקור קודם הם אפילו חינמיים.

בעניין תחומי העניין עד כה בטיולים המשפחתיים באירופה הילדים לא ויתרו על רכבות הרים, חבלים, לונה פארק תוך שילוב מוזיאונים מעניינים ומסלולי טבע קלילים למשפחה שאינה מטיבת לכת.

כמובן שכל טיול ותחומי העניין שלו למשל באנגליה היו יותר מירוצי מכוניות, מירוצי סוסים משחק כדורגל ומחזמר בלונדון ודברים אופייניים…

חוות חקלאיות פחות בקטע.

ודבר אחרון השיא של הטיול הוא אורלנדו ולכן אני פחות מחפשת מה לעשות באזור. כמובן שאם נמצא משהו אטרקטיבי נשלב אותו אבל קשה לי להאמין בהנחה ש4-5 ימים יהיו הפארקים ועוד 4-5 ימים יהיה הקרוז. והבייתה.

אם הקרוז לא יצא לפועל צריכה לחשוב מה עושים…

מקווה שהייתי יותר ספציפית כדי לקבל ממך הצעות כך שפנסילביה היא נראית לי בבחלט אפשרות

אנשיםטובים 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • אנשיםטובים

@שני2

הזכרת את נושא העלויות יותר מפעם אחת לאורך השרשור.  למשל שהמוזיאונים בוושינגטון הם חינם (מה שנכון)

אני לא טוען שצריך לבזבז כסף, ואני גם לא מאלה שטוענים שהטיול עולה כלכך הרבה אז מה זה משנה עוד כמה גרושים. למעשה הטיול עולה כלכך הרבה בגלל הגרושים.

אבל אני כן טוען שצריך להבין עלות כוללת ולא רק עלות פרטנית. המחיר של מוזיאון חינמי בוושינגטון הוא לא חינם. אם שילמנו למשל 6000 דולר לטיסה בשביל טיול של 20 ימים נטו (בניכוי מעברים) זה אומר 300 דולר ליום. אם עלות המחייה היומית (מלון, אוכל, תחבורה, ביטוח וכדומה) זה למשל 300 דולר ליום, זה ביחד כבר 600 דולר (תחליפו במספרים שלכם). ביום יש בערך 12 שעות לטייל בהן (בניכוי שינה וכדומה) זה אומר 50 דולר לשעה. כלומר השעתיים במוזיאון החינמי עלו לכם 100 דולר (לא כולל חנות המזכרות). נכון ששעתיים במוזיאון בתשלום יעלו לכם 100 דולר של “שעתיים” ועוד 100 דולר של דמי כניסה.

עלות המלון בוושינגטון יכולה להיות גבוהה יחסית (אם כי לא כמו בניו יורק). בייחוד באמצע השבוע. כך שלמשל ה-300 דולר ליום שזרקתי אולי יהיו 400 ו-450 כתלות בעלות המלון. לעומת זאת מחות לעיר המחיר יכול לרדת. אז אולי מחות לעיר תשלמו רק 250 דולר ליום על מחייה. אז עלות הכוללת של מוזיאון (בתשלום) מחוץ לעיר לא בהכרח גבוהה יותר ממוזיאון (חינם) בתוך העיר.

ברור שזה חישוב מאד פשטני, ומאד לא מדוייק. אבל זו נקודה ששווה לזכור.

• אנשיםטובים

@שני2 אמר:

הבנות הקטנות רוצות להגיע לראות את הבית הלבן

אגב, לראות מבחוץ זה קל. להכנס לביקור זה קשה מאד עד בלתי אפשרי

• שני2

@אנשיםטובים

הבנת נכון. העלויות די חשובות. אמנם הקצבנו לטיול סכום עולל ונכבד, ידענו מראש שהטיול יהיה בעלות גבוהה ועדיין איפה דניתן לחסוך נעשה זאת. למשל דירה במקום מלון( לא תמיד אבל אם הפער משמעותי)

בעניין וושינגטון כפי שהזכרתי בהתחלה אם אדע פחות או יותר מה יש מסביב אוכל לחשב רווח מול תועלת, מוזיאון חינמי מול מוזיאון בתשלום.

אנסה לקבוע ביקור , הבנתי שזה אפשרי ואם נצליח הרי זה משובח.

ואז חוזרת לנקודת ההתחלה מה לשלב עם וושינגטון כדי להיות שם כמה לילות ואולי אפילו לישון במקום אחר ולנסוע לביקור בבית הלבן.

אנשים טובים- אשמח לשוחח איתך באופן אישי כדי לקבל קווים כלליים.

תודה

ציידת ערפדים דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • ציידת ערפדים
                              ציידת ערפדים @שני2 נערך לאחרונה על ידי

@שני2

איזה טיול מדהים הולך להיות לכם! אנחנו טיילנו בתקופת החגים בארה”ב עם ילדים בני 17, 13 ו-8 והיה מעולה.

א ב ל אתם באמת צריכים לקחת בחשבון עלויות לא קטנות בכלל. פעם כלל האצבע היה שהטיסה לארה”ב יקרה והשהות זולה. עכשיו זה ממש לא כך. בגדול, כל המחירים (חוץ מדלק) די דומים למחירים בארץ. אם מלון דירות מעניין אותך, יש לי המלצות טובות לניו יורק ווושינגטון. אגב, עיריית ניו יורק מאד מקשה על איירבנב בניו יורק (כי היא גורמת להעלאת שכ”ד בכל העיר) ולכן מאד קשה למצוא דירת איירבנב חוקית בניו יורק. 

לעניין הלו”ז – אני אציע משהו קצת אחר. מבינה שניו יורק וושינגטון הן חובה, והאזור שליד וושינגטון משופע אתרי טבע קרובים יחסית.

לכן תחשבי שוב על מעבר בתחבורה ציבורית בין ניו יורק לוושינגטון. גם אם אוטובוס זה מרתיע,תבדקי עלויות של רכבת. אם מזמינים הרבה זמן (כמה חודשים) מראש, זה יכול להיות פתרון טוב ונוח. 

אחרי כמה ימים בוושינגטון, תשכרו רכב ותעשו טיול מעגלי באזור וירג’יניה – כל עמק השננדואה משופע אתרי נופש כולל פארק השננדואה. תחזרו לוושינגטון ותטוסו לפלורידה.

בעיני, זה מסלול שממקסם את ימי הטיול בלי ימי נסיעות ארוכים מאד.

אמריקן איירליינס – בכל חברת תעופה, אפשר להזמין ארוחה כשרה.

• ayeletback
                                ayeletback @שני2 נערך לאחרונה על ידי

- טיסות טראנס אטלנטיות תמיד כוללות כבודה לדעתי. אבל תבדקו בכרטיס שקניתם.
                                אמריקן איירליינס היא כמו כל חברה, יש הצלחות ויש נפילות.
                                יצא לי לטוס איתם ממיאמי ללונדון לפני כמה שנים והייתה טיסה מדהימה.

- לגבי הקרוז, עשיתי קצת דוקטורט השנה כי אנחנו נוסעים לקרוז.
                                לרויאל קרבין ( שהיא הרולס רויס מבחינת איכות ומחיר ) יש קורזים ל 4-5 ימים. לא מעט וניראים שווים.
                                הסיבה היחידה שלא הלכתי עליהם זה הנעלות פרטית שלי על ג’מייקה ששולבה רק בקרוז ארוך יותר.
                                לגבי הכשרות צריך לבדוק. יש קבוצות עם טונות מידע על קרוזים בפייסבוק שווה לשאול שם לגבי הכשרות אבל אני זוכרת שקראתי שיש פתרונות.
                                • Tal1968
                                  Tal1968 נערך לאחרונה על ידי

פוסט זה נמחק!
                                  • yaffabe
                                    yaffabe @שני2 נערך לאחרונה על ידי

@שני2

ראי בלוג של טיול משפחתי עם מספר ימים דומה (ללא קרוז)

ובלוג נוסף הכולל קרוז

יש אינספור בלוגיפ כאלו ברשת, קראי חלק מהם.

בדקי על המפה את המרחקים (העצומים לפעמים)...

אולי יעשה לך קצת סדר… או יבלבל יותר...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                    • דוקטור דו ליטל
                                      דוקטור דו ליטל @שני2 נערך לאחרונה על ידי

@שני2

אני קצת מתחבר למה שרשם לכם אנשים טובים, אז אני אהדהד אותו במילים שלי.

כל יום עולה לכם הרבה כסף עוד לפני כניסות לאתרים. אם אתם הולכים לאתרים מהשורה השניה במקום מהשורה השניה רק בגלל המחיר הרי שבזבזת ולא חסכתם. כמובן שאם הלכתם לאטרקציה מהשורה הראשונה והיא במקרה חינמית – הרווחתם.

ללכת לאטרקציה שלא ממש מעניינת אתכם בין NY ל DC בגלל שהמגורים ב DC יקרים במקום ללכת לאטרקציה מהשורה הראשונה – לדעתי הפסדתם

לגבי תחבורה בין NY ל DC. אם מזמינים מראש מקבלים עלות נמוכה יותר גם ברכבת וגם באוטובוס. באוטובוס אפשר להגיע למחיר מצחיק. לא יודע בגלל מה החשש אבל מדובר בכלי תחבורה מאוד נוח והרבה יותר כייף לשבת עם הילדים ולבלות זמן איכות מאשר נסיעה ברכב שכור.

עוד אופציה היא לשהות במלון יחסית מרוחק ממרכז DC אבל קרוב לתחנת תחתית שיש בה חניה למכונית. לינה מרוחקת תהיה כנראה זולה משמעותית. בבוקר תוכלו להגיע ברכב (ועוד יותר טוב אם אפשר ברגל) לתחנה ולנסוע עם התחתית למרכז DC לטיול שלכם.

אני לא ממליץ על הרשי כי רוב הבילוי מורכב משוק איכרים, שלטעמי יש לא פחות טוב בטבעון, קצת אמיש, שלטעמי סיור חנוכיות בירושלים יותר מעניין, הכאילו מפעל הרשי (המפעל עצמו כבר מזמן לא קיים שם) שאמנם יש סיור קרוניות חינמי ומקבלי בסוף שוקולד קטן אבל מתאים לדעתי יותר לקטנטנים וכו’. טיולים מאורגנים נוסעים לשם כי זה לא עולה להם כלום, אבל האיכות דומה.

לא שהרשי ממש רע אבל אם בתמורה ויתרת על ימים מאוד שווים באורלנדו – לדעתי הפסדתם.

DC עצמה אני מציע שתתכננו טוב יותר את הביקור, את הבית הלבן תוכלו כנראה לראות רק מבחוץ אבל אפשר לסייר בבית הנבחרים. יש מוזיאון נהדר לתעופה וחלל (אפילו שניים), יש מוזיאון מעולה לטבע שהם חינמיים, יש את המטבעה ויש עוד המון מה לראות גם במוזיאונים וגם באנדרטאות הגדולות.

אני במקומכם הייתי משקיע הרבה יותר ימים באורלנדו ומוותר על השייט, נראה לי שאם תנסו את שניהם תפספסו גם פה וגם פה. ואורלנדו זה ממש לא רק דיסני למרות שלדיסני אין בעיה למלא הרבה יותר מ 4 ימים נטו.

• שני2
                                        שני2 @ציידת ערפדים נערך לאחרונה על ידי

@ציידת-ערפדים

ציידת ערפדים תודה רבה. אשמח לקבל את מסלול הטיול שלכם לעיון אם היה לכם טיול דומה וכן המלצות ללינה בניו יורק וושינגטון

המייל שלי [email protected]

בסביבת וושינגטון פחות טיולי טבע אלא אם זה במינון קליל והמסלול קליל כדי לגרור מתבגרים נוהמים לשם

תודה

ציידת ערפדים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • שני2
                                          שני2 @ayeletback נערך לאחרונה על ידי

@ayeletback

יודעת עלויות לקרוזים הקצרים פחות או יותר בחודשי הקיץ?

מישהו מומלץ לבדוק ולסגור אם נחליט?

תודה

• דור.ד
                                            דור.ד @שני2 נערך לאחרונה על ידי דור.ד

@שני2

לפי פרטים שנתת זו מסגרת טיול שאני הייתי בונה:

יום 1 – נחיתה

ימים 2-6 ניו יורק

ימים 7-8 – נסיעה מניו יורק לוושינגטון (כולל לקיחת רכב) – תבחרו ממה שמעניין אתכם ופרטו בתגובות הקודמות (לינה ביום שביעי לדעתי באזור הרשי או כל מקום אחר שתבחרו)

ימים 9-10 – וושינגטון  (כולל מעבר בטיסה בערב לאורלנדו  או למחרת בבוקר – בכל מקרה טיסה פנימית לוקחת חצי יום)

ימים 11-16  – לדעתי לא פחות מ 6 ימים באורלנדו (4 פארקים + יומיים למנוחה/קניות/פארק מים ועוד)

יום 17  – מעבר מאורלנדו למיאמי (טיול בדרך  אן פארק מים בבוקר ויציאה אח”כ או בילוי קצר במיאמי)

ימים 21 – 18 – קרוז

יום 22 – המראה וחזרה  

אם מוותרים על הקרוז  – אני הייתי בודק אפשרות אחת של טיול מניו יורק לוושינגטון ומשם למפלי ניאגרה וטיסת פנים לאורלנדו מבאפלו)  או טיול ממיאמי לכיוון קי ווסט והאזור.

כמובן שאפשר לשחק בימים ולמשל להוריד יום בניו יורק ולהוסיף אותו מוושינגטון או בכל מקום אחר

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון