מסלול לאלסקה - התיעצות
-
במסגרת טיולנו בקיץ אנו מגיעים לאלסקה.
מצרף הצעה לשני מסלולים הייתי רוצה את חוות דעתכם והצעות לשיפור
יש כרטיסי טיסה מגיעים מסיאטל.
מסלול 1
https://goo.gl/maps/iJg1QJ1Wbn2KUt7D8
מסלול 2
-
יותר מדי נסיעות, פחות מדי זמן ביעדים השונים. מזמינה אותך לקרוא את הבלוגים שלי על שני הטיולים שלנו באלסקה כאן באתר, בייחוד הטיול השני שהוא יותר סטנדרטי. יש שם פירוט של דברים שעשינו בכל יעד, אנחנו לא מיטיבי לכת במיוחד ובכל מקום עשינו דברים לגמרי בסיסיים. תוכל לראות שם שהזמן שהקדשתם לואלדז, לסיוורד וגם להומר ממש לא מספיק. זה יהיה להגיע, לסמן שהגעתם ולהמשיך. חבל. יש עוד בלוגים טובים וגם את ספר המסלולים של נטע דגני שנתן לנו בסיס מצוין לתכנון. -
אני מחזק בחום את דברי קרני. שבוע ברוטו בשביל אנקורג’, הומר, ואלדיס וסווארד זה טירוף חושים. רק הנסיעה בין כל אחת מהערים האלה תיקח לכם קרוב ליום שלם יחד עם כל האטרקציות שבדרך [וגם העבודות בכביש, שיכולות ליצור עיכובים משמעותיים מאוד]. ואת הנסיעה מסווארד לוואלדיז כדאי לפרוש על יומיים. בקיצור, כדאי מאוד לרווח קצת. -
תודה לשניכם ,אם ככה על מה הייתם ממליצים לוותר/לשנות? -
היי אלון,
יעזור אם תגידו מה אתם מחפשים בטיול הזה ומה הרכב המטיילים
בנוסף – יש פה כמה נקודות שאני לא כל כך מבינה
פיירבנקס נחמדה ויש בהחלט מה לעשות באיזור אבל לא בטוחה שהייתי משלבת אותה בטיול קצר כזה
לא הבנתי את הנסיעה לקניקוט – האם אתם בטוחים שהרכב שתשכירו הוא כזה שניתן לקחת בכביש לשם?
נסעתי בכביש זה עם רכב בבעלותי, אז אינני יודעת בדיוק את הפרטים, אבל הבנתי שלא כל חברות השכרת הרכב מאשרות נסיעה שם.
ואם כבר ניתן לנסוע בדרכי עפר – אני אישית הייתי בוחרת לחצות מפארק לאומי דנאלי לאיזור של מקארת׳י דרך הדנאלי הייווי,
בעיני הוא כביש מהמם ונהדר (אני יודעת שלא כולם יסכימו איתי שווה לנהוג בו. אבל לטעמי רובו לא היה קשה יותר מהכביש למקארתי, אולי חלק קטן מאוד שהיה קצת יותר קשה)
הייתי בהרבה מקומות בצפון אמריקה ועדיין הנופים של הדנאלי היווי באופן ספציפי עומדים בעשיריה הראשונה שלי (כמובן שזה סובייקטיבי)
חוץ מזה – כפי שנאמר כבר, יותר מדי נסיעות ומעט מדי שהות
אבל זה גם תלוי במה מתכננים לעשות. אם עושים ממש רק תצפיות מהרכב ובלי מסלולי הליכה כלל, יכול להיות שזה מספיק.
אלסקה נהדרת אבל גם גדולה,
זה מאוד מפתה לכסות מרחבים גדולים ממנה – כי מי יודע מתי פעם הבאה נגיע לשם,
אבל כדאי לבנות מסלול יותר רגוע
מצטרפת להמלצה על הספרים של נטע דגני
וממליצה גם על הבלוג של karnielr שנתן לנו הרבה השראה.
בהצלחה בתכנונים ובביצוע!
-
על הנסיעה לפיירבנקס הייתי מוותרת (וגם ויתרתי...). בנוסף, עם רכב שבור סטנדרטי אי אפשר לנסוע בדנאלי הייווי...יש אפשרות לשכור רכב באנקורג' בחברה מקומית שמאפשרת זאת, אבל זה כמובן יקר מאוד.
-
לגבי הנסיעה ברכב שכור בכביש עפר – כמו שחשבתי,
השאלה אם את הדרך לקניקוט/מקארת׳י הוא כן יוכל לעשות?
לדעתי כנראה שלא באותה המידה (שניהם כבישי עפר, למרות שהדרך לקניקוט מעט פחות קשה לרכב לדעתי)
-
את קניקוט ומקארתי השארתי לטיול הבא, אבל נדמה לי שכאשר בדקתי ראיתי שאי אפשר ברכב אבל יש אפשרויות אחרות להגיע, נדמה לי הסעה או טיסה או גם וגם.
-
אכן רכב שיכול ליסוע ב Denali Hwy או על McCartney road צריך לשכור מחברה מקומית. בבדיקה שלי בשנה שעברה זה היה כמעט כפול במחיר, אבל תלוי לאיזה רכב "רגיל" משווים. בכל מקרה זה יקר באופן יחסי.
האלטרנטיבה שבה השתמשתי היא טיסה, שהיא סדר גודל של 300$ הלוך חזור. אומנם מדובר על טיסה יפה, אבל יכול להיות שההבדל מול הרכב לא יהיה גבוה אם מדובר על משפחה.
בכל מקרה, אני הייתי רוצה ליסוע ברכב אבל זה יקר מדי לטעמי. דבר נוסף ששווה לחשוב עליו הוא הזמן - או הקוצר בו בתכנית שלכם... שתי הדרכים הללו לוקחות זמן כי נוסעים לאט ויכול להיות שיהיה כדאי להשקיע בטיסה במקרה זה.
תמיר
-
נראה שיש לכם 16 ימים נטו.
אני הייתי עושה את המסלול הבא:
יום 1 – נחיתה באנקורג’ ונסיעה דרומה לגירדווד.
יום 2 – טיול באזור גירדווד (אפשר לעלות ברכבל להר אלייסקה) – לינה בגירדווד.
יום 3 – נסיעה להומר ולינה בהומר (ביקור בהומר ספיט).
יום 4 – הומר (שמורת קטמאי או קרחונים בקרבת Halibut Cove).
יום 5 – נסיעה לסיוארד, קרחון אקזיט
יום 6 - טיול שייט כלשהו (קינאי פיורדס?) וחזרה לסיוארד
יום 7 – נסיעה לוויטייר, ביקור בדרך בקרחון פורטג’, לבדוק אם יש מעבורת באותו היום לואלדז, לינה בואלדז.
יום 8 – אזור ואלדז (קרחון וורטינגטון, ולנסות לראות דובים בסולומון גולץ’).
יום 9 – נסיעה לצ’יטינה, חניית הרכב וטיסה במטוס קל למקארתי (לינה בקניקוט) אחה”צ טיול במבנים ההיסטוריים של המכרה.
יום 10 – טיול יום בקרחון Root.
יום 11 – טיסה בבוקר חזרה לצ’יטינה ונסיעה לפאלמר, בדרך תצפית על קרחון מטנוסקה.
יום 12 – איזור האצ’ר פאס, חזרה ללינה בפאלמר.
יום 13 – נסיעה לדנאלי (אפשר בדרך לסטות לטלקיטנה).
יום 14 – דנאלי
יום 15 – דנאלי
יום 16 – יום “ספייר”
יום 17 – נסיעה לאנקורג’ וטיסה בערב
כמה הערות:
- לו”ז המעבורות מכתיב את יום השייט מוויטייר לואלדז ולכן צריך לוודא שזה מסתדר. אם לא אז צריך לשחק קצת עם הלו”ז.
- אתם נוסעים בשיא העונה אז מומלץ לדעתי להזמין מקומות לינה מראש.
- תעשו חיים!

-
הי, כמה דברים בהמשך למה שנכתב כאן למעלה:
- Denali Hwy ו-Mccarthy Hwy: כמו שנכתב, הרכבים היחידים שאפשר לקחת (בלי להפר את חוזה ההשכרה) הם רכבים של חברות מקומיות. אכן יותר יקר, גם בגלל תמחור שונה וגם בגלל שברירת המחדל של החברות האלו היא רכב SUV (בניגוד לחברות ההשכרה הבינלאומיות, שם אפשר לקחת גם רכבי פרייבט רגילים). אם לא שוכרים רכב מחברה מקומית, יש אפשרות להיכנס למקארת’י בטיסה (עלות של $130 לאדם לכל כיוון). לגבי ה-Denali Hwy, אם לא שוכרים רכב מחברה מקומית ורוצים להגיע מדנאלי לכיוון מקארת’י / ואלדז, תצטרכו לנסוע מצפון דרך פיירבנקס (כמו שנכתב פה, לא האופציה הכי מעניינת בעולם) או לחזור לכיוון ה-Glenn Hwy ולנסוע משם.
- מעבורות: גם השנה המערכת של המעבורות באלסקה ממשיכה בהתפוררות האיטית שלה, שנובעת מבעיות תקציב קשות. כרגע עדיין לא ברור כמה מעבורות יפעלו, באיזה קווים ובאיזה תדירות. ברוב השנים הם מוציאים את הלו”ז של הקיץ בסביבות דצמבר, אבל השנה גם זה ממש לא בטוח – אני מציע לא לבנות על המעבורות בשלב זה, ומקסימום אם תהיה הפתעה לטובה תשלבו אותן בתכנית שלכם בהמשך.
- אם אין מעבורת, המשמעות היא שצריך יומיים כדי להגיע מהאזור של חצי האי קינאי לאזור של ואלדז ומקארת’י. כדי לצמצם את זה, אפשר להתחיל את התכנית בסוארד או בהומר, ולהמשיך משם לגירדווד. מגירדווד לואלדז זה עדיין 350 מייל אבל אם אתם בסדר עם ימי נהיגה ארוכים (מאד) אז אפשר לעשות את זה ביום אחד. אם זה יותר מדי אז צריך למצוא מקום באמצע הדרך, אולי באזור של קרחון מטנוסקה.
- בהנחה שהתאריכים שלכם לא גמישים, אני מציע להתחיל את התכנון בבדיקת הזמינות של מקומות לינה במקארת’י. אין הרבה מקומות טובים במקארת’י או בקניקוט (בחלק גדול מהמקומות אין שירותים צמודים בחדרים), ואתם צריכים למצוא מקום שיהיה זמין לשני לילות. אם אתם מוצאים משהו כזה, תסגרו את זה כמה שיותר מהר – זה ה”עוגן” של התכנון, ומשם אפשר להתחיל לתכנן מה עושים לפני מקארת’י ואחריה.
בכל מקרה, שיהיה בכיף. אלסקה מדהימה, ואל תיבהלו מהתכנונים – זה משתלם בסוף

-
שלום לכולם
תודה לכל העונים וסליחה שלא חזרתי מוקדם יותר היינו בנבצרות קצרה בחו”ל.
בעקבות התגובות ובמחשבה נוספת החלטנו להוסיף ימים לטיול.
טיוטת המסלול
14/7 ג' טיסה לאנקורג'
15/7 ד' אנקורג' + טיסה אחה"צ לג'ונו או למחרת בבוקר
16/7ה' ג'ונו והאיזור (היינס,גוסטאבו....)
17/7 ו' ג'ונו והאיזור (היינס,גוסטאבו....)
18/7 ש' ג'ונו והאיזור (היינס,גוסטאבו....)
19/7 א' ג'ונו והאיזור (היינס,גוסטאבו....)
20/7 ב' חזרה לאנקורג' אם בבוקר נסיעה לדאנלי
21/7 ג' נסיעה לדאנלי
22/7 ד' דאנלי
23/7 ה' טיסה מעל הדאנלי + נסיעה ל Kennecott
24/7 ו' Kennecott
25/7 ש' Kennecott
26/7 א' Valdez
27/7 ב' Valdez
28/7 ג' Valdez
29/7 ד' נסיעה ל Whittier
30/7 ה' Seward
31/7 ו' Seward
01/8 ש' Homer
02/8 א' Homer
03/8 ב' Katmai טיול יום מהומר או אנקורג'
04/8 ג' Anchorage
05/8 ד' Anchorage
06/8 ה' טיסה הביתה
אשמח שוב לתגובותיכם
-
אני שמח לראות שהחלטתם להוסיף את ג'ונו!
עם זאת, כשכותבים ג'ונו והאיזור זה קצת מטעה משום שלג'ונו ניתן להגיע או בטיסה או במעבורת אז שני המקומות האחרים שכתבת לא ממש באזור מבחינה פרקטית.
ניתן להגיע לגוסטבוס בטיסות קצרות מג'ונו של אלסקה איירליינס אבל להיינס צריך מעבורת שלוקחת כמה שעות אם היא פעילה (בהמשך להסבר של עופר) או מטוס קל או מעבורת של חברה פרטית.
אם אתם מיטיבי לכת אז ניתן למלא בקלות ארבעה ימים בג'ונו עצמה. אם תרצו להוסיף עוד משהו אז הייתי מחלק יומיים לגליישר ביי ויומיים לג'ונו. היינס קצת מחוץ למסלול ולא שווה לדעתי להגיע לשם ליום אחד (אנחנו היינו שם ארבעה ימים שלמים ולא השתעממנו).
הערות נוספות: אין מה לעשות באנקורג'. לא ביום הראשון ולא ביומיים האחרונים.
יש טיסות ישירות של אלסקה איירליינס ושל דלתא מסיאטל לג'ונו ולכן הייתי מתחיל מג'ונו. אין סיבה לנסוע לאנקורג', משם לג'ונו וחזרה לאנקורג'.
את היומיים האחרונים במקום אנקורג' הייתי שוהה בגירדווד הסמוכה. זו עיירה מקסימה עם הרבה אופציות לטיולי טבע. את היום הראשון של אנקורג'הייתי מוסיף או לדנאלי או להאצ'ר פאס בדרך מדנאלי לקניקוט.
יש מצב שגם הייתי מוריד יום מואלדז לטובת משהו אחר.
סה"כ נראה שיהיה לכם אחלה של טיול
-
ברכות להארכת הטיול, עכשיו אתם יכולים ליהנות מטיול אמיתי באלסקה. מצטרפת להערותיו של Thomas. מג'ונו להיינס זה שיט במעבורת, לדעתי לגמרי שווה, צריך להקדיש במינימום במינימום יום מלא אחד שזה שני לילות. אנחנו ויתרנו על גליישר ביי (גוסטבוס) כי המנהלות של ההגעה, השיט והחזרה עמדו לגזול לנו 4-5 ימים, כדאי שתבדקו מראש את העניין. אחד מימי אנקורג' כדאי להעביר לסיוורד.
-
למעשה השביתה במעבורות החלה קצת אחרי שחזרנו לג'ונו. חברים שלנו שהיו צריכים להגיע להיינס בהמשך הקיץ כדי לפגוש משפחה כבר נאלצו לאלתר.
דווקא בגלל הטיסות שקיימות לגוסטבוס נראה לי יחסית פשוט מבחינת מנהלות. אפשר לשהות שם שני לילות ולהספיק יחסית הרבה. ספקי שירותי התיירות שם גם די מסונכרנים עם הטיסות.
עם זאת, מדובר על העונה הפופולרית אז אם בוחרים בגליישר ביי כנראה שכדאי להזמין מקום לינה מראש כי ההיצע לא גדול.
באופן אישי הייתי נשאר את כל ארבעת הימים בג'ונו אבל זה אני

-
היי
תודה על התגובות עוזרות לעשות את ההתאמות המתבקשות.
לגבי טיסות לג’ונו וסיום באנקורג’ + טיסה לאנקורג’ ממה שהצלחתי למצוא הן יותר יקרות
מטיסה הלוך חזור אנקורג’ +הלוך חזור ג’ונו והשעות פחות נוחות.
לגבי ג’ונו התייחסתי יותר למספר הימים לפרטים נרד בשלב הבא.
כמה ימים הייתם מקדישים לאנקורג’?
היום הראשון שם הוא יותר להתאוששות מהטיסה והתארגנות .
-
יום אחד להתארגנות בהחלט יספיק.
מבחינת עניין, אין הרבה מה לעשות באנקורג'.
לגבי התאוששות, אתם מכירים את עצמכם הכי טוב ורק אתם יכולים להגיד.
אם שנת לילה טובה בדרך כלל מספיקה לכם אחרי טיסה ארוכה אז תתארגנו בבוקר וצאו לדרך.
לגבי מחירי הטיסות.
אלסקה גם ככה אינה יעד זול. אבל עד שמצאתם זמן לנסוע עד לשם לדעתי חבל על הימים בטיסות פנים. טיסה בין ג'ונו לאנקורג' היא כשלוש שעות נטו. קחו בחשבון את הזמן שצריך להגיע לשדה ובעצם ניתן להגיד שעל כל טיסת פנים שורפים לפחות חצי יום. לא חבל?
אני כמובן מנסה לעזור ולא להיכנס לאף אחד לכיס. בסופו של דבר תעשו כמובן את השיקולים שלכם.
-
היי לכולם
תודה על העיצות עד כה, ולהמשך ההטלבטות
באיזור ג’ונו איזה משני המקומות עדיף Wrangell או Gustavus?
ולתומאס טיסות מאנקורג’ לג’ונו וחזרה כשעה וחצי לכל כיוון.
-
שני יעדים שמציעים דברים שונים. מ-wrangel לקחנו יום טיול לשמורת דובים, ראינו במשך שעות דובים תופסים דגי סלמון בנהר. חווייה מיוחדת, בעלות סבירה מאוד. בנוסף לקחנו משם שייט לקרחון לה קונט. מגוסטבוס מגיעים לשמורת גליישר ביי. אתם צריכים להחליט מה אתם מעדיפים. אנחנו בחרנו לדלג על גליישר ביי (אחרי צפייה בהמון סרטוני יו איוב...).
-
מעולה.
אם הטיסות מסתדרות לכם טוב יותר אז אחלה.
כמו שנאמר ההבדל בין רנגל לגוסטבוס הוא גדול כי האטרקציות ממש שונות.
מה שכן, אם תחליטו לעשות סיור דובים בהומר אז אולי אין צורך לעשות אותו דבר ברנגל (ולהיפך).