פאנטנאל
-
אשמח לקבל המלצות לחוות בתוך השמורה, האם כדאי לישון בבוניטו ומשם לצאת לטיולים. -
בוניטו מרוחקת קצת מהפנטנל, זה אתר בפני עצמו.
אנחנו היינו בחווה של סנטה קלרה, ממליצה מאד.
הזמנו אותה דרך רודריגו. אפשר לתקשר איתו בעברית רק בהודעות ווטאפ , כי הוא לא קורא עברית.
הטלפון שלו 556796954722+
-
בוניטו אכן יעד מעניין בפני עצמו, אבל לא רלוונטי כנקודת בסיס לפנטנאל עצמו, אלא כעל יעד לפני או אחרי הפנטנאל (מדובר על כ-2-3 נסיעה, כ-150 ק”מ להערכתי).
-
כדאי להגיע לקמפו גראנדה.
-
קאמפו גראנדה זה ב”רזולוציה הנמוכה”, עיר גדולה עם שדה תעופה אליה מגיעים כדי בכלל להתקרב לאזור הפנטנאל (מרוחקת כ-4-5 שעות נסיעה).
נראה לי שהוא שאל ברזולוציה גבוהה יותר, על חוות ולודג’ים בתוך השמורה עצמה. לאנשים בלי זמן לבזבז כדאי כמובן לסגור את העניין מראש לפני הגעה לקאמפו גראנדה.
לרוב שסוגרים סיור עם אחת החוות או הסוכנויות, אכן כוללים הסעה מקאמפו גראנדה, ולעיתים רחוקות יותר אפשר גם מבוניטו שהוזכרה קודם ומקורומבה (למגיעים מבוליביה). -
ברור שלמי שאין זמן כדאי ורצוי לסגור דברים מראש.
לי בזמנו לא הייתה בעיה כזו של זמן אבל אני פשוט יום לפני הנחיתה שלי בקמפו גראנדה (הגעתי מברזיליה) שלחתי מייל לאחד ההוסטלים וכשנחתתי בשדה חיכו לי עם השם שלי ולקחו אותי להוסטל (לדעתי כבר סגרו אותו כי לא מצאתי זכר לקיומו - בהוסטל הייתה בריכה עם פסל של תנין לידה) ויום למחרת כבר יצאתי דרך הסוכנות של ההוסטל לפנטנאל. הדעות היו חלוקות אז על הסוכנות ועל החווה שלהם אבל הדעות היו חלוקות גם על שאר הסוכנויות. לצערי אני לא זוכר כבר את השם של הסוכנות.
אני זוכר שהתנאים לא היו רמת 5 כוכבים ובניגוד לדעות שהיו אז הייתה לי חוויה מדהימה, ממש נהנתי. אפשר להגיד שנהנתי שם יותר מאשר בביצות ברורנבאקה בבוליביה.