שלום יעל,
1. במעבר הגבול הזה עברתי כבר מספר פעמים ותמיד זה היה קצר, לכל היותר חצי שעה לשתי העצירות יחד (עצירה ראשונה בעמדת יציאה מארגנטינה, עצירה שניה בעמדת כניסה לברזיל, יש ביניהן נסיעה קצרה). מומלץ לקחת מונית, ואז הנהג גם יראה לכם בדיוק לאן ללכת וגם יחכה לכם שתעשו את כל החתמות הדרכונים. (אפשר גם באוטובוס אבל קצת חבל על הזמן).
2. שדה התעופה הברזילאי ממש קרוב למפלים. בערך ק”מ או שניים, 2 דקות נסיעה. אפשר לקחת מונית או אוטובוס.
3. לגבי המזוודות – זה מאוד פשוט – יש לוקרים בכניסה לפארק הברזילאי. ביניהם גם לוקרים גדולים מאוד שיכולים להכיל מזוודה. (יש לוקרים גם בשדה התעופה עצמו אבל אני לא זוכר אם היו גדולים מספיק, וגם בטוח יותר יקרים).
4. את מתכוונת כמה עולה הנסיעה מהעיירה הארגנטינאי (שם תישנו) לפארק הברזילאי? אני מנסה להיזכר, עשיתי את הנסיעה הזו במונית, יש מצב שזה משהו כמו כ-120-150 ריאל (זה בערך 1:1 כמו השקל), כולל המתנה במעברי הגבול וכו’… זה כמובן תלוי ביכולת המיקוח שלכם.
באוטובוס להערכתי זה כ-15-20 ריאל לאדם. אבל כנראה תצטרכו 2 אוטובוסים כי הראשון יוריד אתכם במעבר הגבול ולא יחכה להחתמת הדרכונים שלכם, ואז תצטרכו לחכות כ-20-30 דקות לאוטובוס הבא.
5. באיגואסו ברזיל המסלול קצר מאוד. לכל היותר שעתיים כולל הרבה עצירות ונסיעות הפנימיות בתוך הפארק. סמוך לכניסה אליו (כ-200 מטר הליכה) יש פארק ציפורים מאוד נחמד שמומלץ להיכנס גם אליו (ביקור שם כשעה-שעה וחצי).
6. לסיכום, הרעיון שלכם ריאלי מאוד, הוא אפילו מצוין! כיוון ששדה התעופה כל כך קרוב, תוכלו להאריך את הביקור בפארק כרצונכם.
הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי chenchen1234
-
RE: מעבר מאיגואסו בארגנטינה לאיגואסו ברזילפורסם בפורום דרום אמריקה
-
RE: צריכה עזרה גדולה בתכנון ירח דבש בארגנטינה וברזילפורסם בפורום דרום אמריקה
נראה שאתם מנסים להספיק יותר מדי בחודש אחד.
לטעמי עדיף בחודש אחד לטייל רק בארגנטינה או רק בברזיל (ואולי עם טעימה מהמדינה השניה, ברור שזה מפתה כי לא כל יום מגיעים לאזור הזה של העולם)
כמה נקודות יותר קונקרטיות:
1. האם אתם מתכננים ורוצים לעשות טרקים? אם התשובה היא כן, זה מחזק את ההמלצה להתמקד רק בארגנטינה.
2. אושוואיה – במסגרת הזמן הקצרה שיש לכם הייתי מוותר עליה, אלא אם חשוב לכם לדעת שהייתם בנקודת הציון הזו (העיר הדרומית בעולם וכו’). שאר המקומות שציינת בפטגוניה הם יותר מעניינים ואטרקטיביים (אגב אני מניח שכשכתבת “פוארטו נטאלס” הכוונה היא לביקור בפארק טורס דל פיינה הסמוך, שהעיירה רק משמשת בסיס יציאה אליו ולא מעבר לזה).
3. גם אם כאמור תשלבו את ברזיל – תשאירו אותה לסוף (כדאי להתחיל בפטגוניה כדי להיות בה כשזה עוד בעונה).
4. מומלץ מאוד לבקר גם במפלי האיגואסו שעל גבול ברזיל-ארגנטינה.
5. קחו בחשבון שיהיו לכם המון טיסות פנים בטיול הזה, גם מבחינת מחיר וגם מבחינת טרטור ובזבוזי זמן. אמנם המעברים בין אל קלפטה, פיץ רוי ונטאלס/טורס דל פיינה הם קצרים “יחסית”, וגם בין ריו לאיליה גרנדה, אבל בכל שאר המעברים כדאי לקחת טיסה כדי לא לבזבז יום-יומיים על נסיעה בכל פעם.
-
RE: התלבטות לגבי מסלולפורסם בפורום דרום אמריקה
דווקא הייתי נשאר על ספטמבר (רצוי כמה שיותר מוקדם) ומצטרף לסוף “הגל היורד”, במילים אחרות מגיע לפרו ומשם מתחיל להדרים (למשל דרך בוליביה וצפון ארגנטינה-צ’ילה, או מבוליביה דווקא דרך ברזיל).
לקראת נובמבר-דצמבר תוכלו להגיע לפטגוניה (אם כי חלק מהטרקים עלולים עדיין להיות סגורים בשלב הזה. אבל ככל שתטיילו יותר זמן באזור צפוני יותר, למשל ברזיל שניתן לטייל בה כל השנה, כך תגיעו לפטגוניה יותר בעונה) -
RE: 10 ימים- רישיקש ואנדמן או רישיקש ודרמסלה?פורסם בפורום אסיה-המזרח הרחוק
מצטרף לקודמיי, אין טעם לעשות את כל הטררם הזה בשביל 3-4 ימים באנדמן.
למרות שאכן יפה שם ושווה לזוגות.
(אגב לשאלתך אין שם מסיבות) -
RE: תכנון מסלול ל-8 ימים בצפון יווןפורסם בפורום אירופה
המלצה למלון בפיליון שכבר נתתי פה לכמה אנשים – מלון Theareston בכפר זגורה. חשוב להבהיר שזה לא על החוף אלא למעלה במעלה ההר, כרבע שעה נסיעה מהחוף הקרוב ביותר. אבל יש בריכה נהדרת

בזמנו כתבתי טיפ כאן.
לגבי הניווט ביוון - הורדתי מראש (בארץ) מפות של גוגל למכשיר שלי, של כל האזורים שתיכננו להיות בהם ביוון. ואז אפשר לבחור מוצא ויעד והוא מסמן את המסלול, גם כשאתה על מצב טיסה (כמובן ללא עידכון על עומסי תנועה וכו’, למרות שלא חווינו כאלה). -
RE: מסלול טיול הליכה באזור קורטינה בדולומיטיםפורסם בפורום אירופה
ממליץ על הליכה באזור Cinque Torri שנמצא קצת מערבית לקורטינה (“חמשת המגדלים”, לא לבלבל עם צ’ינקווה טרה). מדובר על מגדלי אבן גדולים ויפים בלב כל הנוף. יש שם שבילים נוחים, רכבלים, ומספר בקתות לארוחת צהריים / בירה.
בנוסף, אם אתם רוצים לראות את הנוף יותר מלמעלה, מומלץ לעלות ברכבל לאגאזוי הסמוך לצ’ינקווה טורי. ניתן גם לחזור בו או לבחור בירידה רגלית שבחלקה עוברים דרך מערכת מנהרות שנשארה מימי מלחמת העולם הראשונה. (אני לא הייתי במנהרות אלא רק ברכבל עצמו, אבל זה נשמע מעניין ושונה). -
RE: היי, פעם ראשונה בברלין, אמצע חודש הבא לכנס בן יוםפורסם בפורום אירופה
בעיניי זה המיקום הכי טוב בברלין.
זה אזור אלכסנדר-פלאץ – מרכז העניינים. -
RE: טיוליםפורסם בפורום דרום אמריקה
בנוסף להמלצות הטובות שניתנו כאן לגבי פרו עצמה, ההמלצה שלי מבחינת הטיול כולו היא שתשקיעי יותר זמן בפטגוניה (דרום ארגנטינה-צ’ילה), כי שם אין בעית גובה, ויש מגוון אפשרויות לטיולי יום.
בפרו, הטרקים היפים ביותר (בעיניי) נמצאים ברובם מעל הגובה שציינת.
מלבד טיולי יום שאפשר לעשות בכל פטגוניה, אני יכול להמליץ ספציפית גם על טרק פיץ רוי שהוא טרק של כ-3 ימים, קל יחסית ובלי עליות מטורפות (וניתן גם לדגום אותו בטיול יום) -
RE: תכנון מסלול ל-8 ימים בצפון יווןפורסם בפורום אירופה
אנחנו ישנו פעמיים בפרברי אתונה. לילה אחד בהלוך כי הטיסה נחתה בלילה, ולילה אחד בחזור כי הטיסה יצאה מוקדם בבוקר. הרעיון היה לישון כמה שיותר קרוב לאוטוסטרדה.
אז בלילה הראשון ישנו ב-Acropol Hotel בפרבר שנקרא Chalandri. מלון סטנדרטי אך נחמד מאוד לצורך המטרה הזו, יש ארוחת בוקר טובה. מצאנו חניה על הרחוב מול המלון, לא היתה בעיה.
בלילה האחרון ישנו במלון שנקרא Park Hotel בפרבר שנקרא Agia Paraskevi. מלון פחות מוצלח מהראשון, יותר מיושן, אבל נקי ומסודר, עדיין בסדר גמור לצורך לילה לפני טיסה. יש מגרש חנייה גדול.
הזמנו את שני המלונות דרך בוקינג.
הערה לגבי היום הראשון שלכם – מדובר בנסיעה מאוד ארוכה, מעשית יום שלם. אני מניח שתצטרכו הרבה עצירות בדרך עם הילדה הקטנה… בייחוד לאור העובדה שאתם אחרי טיסה מישראל. יום ארוך אבל אני מניח שתסתדרו…
ובאופן כללי (עשיתי טיול כמעט זהה לשלכם) – הנסיעות לא קצרות ולא קלות. בפיליון בפרט (וגם קצת בזגוריה) הכבישים מאוד מפותלים והנסיעה איטית. צריך להוסיף כ-30% לזמנים שמציע גוגל מפות.
אני מכיר כל מיני אפשרויות טיול קצרות בזגוריה אחרי שעשיתי מיני מחקר בשנה שעברה, תגיד אם תרצה עוד מידע. למשל הפוסט הזה שפירסמתי. ענתה לי שם מישהי בשם אפרת, עם המון הצעות ומידע.
ואגב יש כאן מישהי בפורום בשם עדי שלפני יומיים שלושה דיברה על מסלול כמעט זהה לשלך (היא פשוט הוסיפה גם יומיים באתונה בהתחלה), אתה יכול לקרוא גם את ההודעות שם.
-
RE: יוון- מסלול אפשריפורסם בפורום אירופה
ממליץ ללון בצד המזרחי של חצי האי פיליון.
יש מקום לינה שמאוד אהבנו, שכתבתי עליו טיפ כאן
פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי chenchen1234
-
RE: כניסה למפלי האיגואסופורסם בפורום דרום אמריקה
- אפשרי עם מונית או עם אוטובוסים. מונית מן הסתם יותר מהיר ונוח.
- קונים כרטיסים במקום, לא מראש.
- לא כולל מדריך (הסיור בפארק הוא עצמאי, השבילים מאוד ברורים, בתחנת המידע בכניסה יכולים להמליץ לכם מה סדר הביקור הכדאי). הכרטיס הבסיסי אינו כולל סיור על סירה, את זה קונים בנפרד, אני לא יודע אם בקופה או במקום אחר – אולי רווית מהפורום תענה, היא יודעת יותר טוב.
-
RE: הגעה למאצו פיצופורסם בפורום דרום אמריקה
רק הערה קטנה לגבי הסלקנטאי, זה טרק שמסתיים באזור אגואס קליינטס, זה לא טרק מוביל אותך ישירות למאצ’ו פיצ’ו.
בעבר היה צורך בחצי יום עד יום של הליכה מנהלתית או לחילופין נסיעה לא ארוכה ברכבת על אגואס קליינטס עצמה (כמובן עדיין תחת המסגרת של הקבוצה איתה יוצאים). ישנים באגואס קליינטס ולמחרת עולים לאתר כרגיל.
הטרק יפה, מזכיר קצת את הסנטה קרוז באזור הוארז. עולים לפאס בגובה של כ-4800 מ’ ליד הרים מושלגים, בהמשך יורדים הרבה עד לסוג של יער גשם.
אגב כמובן להגיע למצ’ו פיצ’ו ללא טרק בכלל, אלא עם רכבת או שילוב של אוטובוס ורכבת, כמו שרוב התיירים עושים.
-
RE: עזרה בדרכי ההגעהפורסם בפורום דרום אמריקה
כן, זה חתיכת מעבר ממורו סאו פאולו למונטניטה. לעבור מהחוף המזרחי של היבשת לחוף המערבי של היבשת בחלק הכי רחב שלה ובין שני יעדים שההגעה אליהם לא מיידית.
סתם מעניין אותי, למה אתה רוצה להגיע דווקא למונטניטה אחרי שהיית בחופים של ברזיל?
זה קשור לגלישה? צפייה בלוויתנים? צלילה?
גם אני מציע אולי לטייל קצת בתחנות המעבר שלך כדי שזה לא יהיה מעיק מדי. -
RE: Home stay באגם טיטיקאקה פרוכן, התיאור של דורון תואם את מה שאני עשיתי, אצלו זה פשוט יותר רענן מאצלי.פורסם בפורום דרום אמריקה
לגבי האי אורוס, לדעתי זה פשוט אחד השמות של האיים הצפים עצמם. אלו לא איים שישנים בהם, רק מבקרים. -
RE: Home stay באגם טיטיקאקה פרופורסם בפורום דרום אמריקה
כשהייתי שם לפני זמן רב, יצאנו לפעילות של יומיים על האגם (כחלק מקבוצת תיירים גדולה). התחלנו מביקור באיים הצפים, אחר כך המשכנו בשייט לאי אמנטני, שם כל תייר / זוג / קבוצה התאכסנו אצל משפחה מקומית שגרה באי, במקרה אפילו ראינו שם חתונה מקומית, ולמחרת שטנו לאי טקילה לסיור של כמה שעות שם. (בכל אי יש אוכלוסיה מסוימת עם תרבות/לבוש מיוחדים).
בקיצור, מומלץ.
את הפעילות סגרנו יום לפני כן באחת הסוכנויות בפונו. אני מניח שאפשר לסגור דבר כזה גם מראש. -
RE: הי חברה צריך המלצות בבקשהמבחינת העונה ומה שאתה מחפש, תמקד את הטיול סביב ארגנטינה וצ’ילה.פורסם בפורום דרום אמריקה
בחלק הדרומי שלהן (פטגוניה) יש הרבה טרקים משוגעים ויפים כפי שרצית (וגם פעילויות נוספות כמו צפייה בבעלי חיים ימיים פינגווינים לוויתנים וכו’), ואפשר לטייל בו חודשיים בכיף. עונת הטיולים העיקרית שם היא בתקופת החורף שלנו כלומר בגדול דצמבר עד מרץ. בנוסף יש הרבה טבע לראות גם בצפון המדינות האלו, יותר בדגש של מדבריות צבעוניים וכו’. בארגנטינה מאוד כיף גם להסתובב בערים, אמנם אמרת שזו פחות מעניין אותך אבל לפעמים נחמד קצת לשבור את שגרת הטרקים והטיולים, ולהתפנק בכמה ימים עירוניים עם גלידה טובה ובילויים.
בעיירות יחסית קטנות אך מטוילות כמו ברילוצ’ה, פוקון, פוארטו נטאלס, אל קלפטה, יש ריכוז מטיילים גבוה ומאוד קל להכיר שם אנשים בהוסטלים/ברחוב וכו’. גם בערים הגדולות כמו בואנוס אפשרי אם אתה הולך להוסטלים מסוימים.
בנוסף אם יש זמן אתה יכול גם לשלב קפיצה מארגנטינה לברזיל למרות שאולי זה פחות מה שאתה מחפש והנסיעות די ארוכות.
תלך להרצאה רלוונטית ואז גם תשמע על דברים יותר ספציפיים... -
RE: פרו לשבוע - שאלה ראשוניתפורסם בפורום דרום אמריקה
צריך לזכור גם את עניין ההתאקלמות לגובה, שלא עובר חלק לכל אחד, בשבוע של טיול יכול להיות לזה חלק משמעותי. קוסקו וסביבותיה גבוהות. (העמק הקדוש ומאצ’ו פיצ’ו קצת פחות אבל עדיין רוב הלינה תהיה בקוסקו כנראה).
בכל זאת אני מצטרף להמלצה להתמקד בעיקר באזור זה, כיוון שיש הרבה דברים מעניינים לראות. פשוט שעניין הגובה יהיה במודעות שלך. -
RE: איגואסו - תחבורה מעברי גבול ואכסון מזוודותפורסם בפורום דרום אמריקה
אפשר לעשות ביקור בסכר איטאיפו שעל גבול ברזיל-פרגוואי, מפעל הנדסי ענק.
אפשר ללכת לראות את מפגש 3 הגבולות שנמצא על הנהר (ממש סמוך לעיירה הארגנטינאית, לא הייתי בעצמי).
-
RE: איגואסו - תחבורה מעברי גבול ואכסון מזוודותפורסם בפורום דרום אמריקה
שלום,
אכן הלוקרים בכניסה למפלים יכולים להכיל מזוודה גדולה. המפלים גם מאוד קרובים לשדה התעופה הברזילאי (2-3 דקות נסיעה במונית או אוטובוס) כך שאין שום סיבה לנסוע קודם למלון, בין אם הוא בפוז ובטח לא אם הוא בארגנטינה (אלא אם אתן צריכות צורך לנוח או משהו).
שנית, סדר הביקור שבחרתן הוא הגיוני וטוב. אגב לא יודע אם אתן מכירות, ליד הכניסה לפארק הברזילאי (מעבר לכביש) יש פארק נפרד של עופות וציפורים, נחמד מאוד, כדאי לבקר בו גם (עניין של בערך שעה – שעה וחצי)
שלישית, ממליץ ללון רק במלון אחד. המרחקים לא גדולים בסה”כ בין הערים בשני הצדדים. חבל על האנרגיה והזמן הכרוכים בלעבור בין מלונות. תוכלו אחרי הביקור במפלים הברזילאיים לנסוע ללון בצד הארגנטינאי, זה קצת יחסוך לכם זמן ביום למחרת של הביקור שם. אבל אם בסוף תמצאו מלון שאתם ממש רוצים דווקא בפוז, אז זה לא קריטי. אין לי המלצה על מלון ספציפי.
-
RE: מספר הימים המומלצים לאזורים: אל קלפטה, ברילוצ'ה.פורסם בפורום דרום אמריקה
באל קלפטה ניתן גם לעשות שייט על לאגו ארחנטינו בין מספר קרחונים גדולים ש”נשפכים” לאגם וכמובן מיני-קרחונים שצפים עליו כל העת. מדובר בפעילות של יום שלם, חוויה מרשימה שזכורה לי לטובה – מצרף תמונה להמחשה.
קראתי שיש גם וורסיות שונות של יום כזה, למשל שילוב של חצי יום שייט ואז נסיעה בג’יפים לתצפית מאיזו חווה, לא סגור על זה בדיוק.