ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. .Doron
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 1
    • נושאים 7
    • פוסטים 861
    • הגבוה ביותר 72
    • קבוצות 0

.Doron

@.Doron

76
    מוניטין
    142
    צפיות בפרופיל
    861
    פוסטים
    1
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 35995 גיל 56

.Doron הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי .Doron

• RE: המלצות הגעה למאצ'ו פיצ'ו

יש הבדל גדול בין שלושת הטרקים .

האינקה טרייל – 4 ימים , יש להזמין מקום בטרקים חודשים מראש , ויקר .

הסלקנטאי 5 או 4 ימים , עולה 250 $ , אפשר להירשם בקוסקו מהיום למחר .

טרק קל יחסית . טרק נחמד , אבל הטרקים הוואראז יותר יפים בהרבה .

הצ’וקוקראו טרק קשה של 8 ימים , די נדיר שהסוכנויות מארגנות טרק , בגלל מיעוט הנרשמים . אפשר להתארגן כמה אנשים ולצאת לבד . ניתן לשכור חמר עם חמור בעיר שבה מתחיל הטרק . יש כמה בלוגים של אנשים שעשו את הטרק . בעיקר באנגלית . בלשון המעטה, לא הרבה ישראלים עושים את הטרק הזה . בכלל , מעט אנשים עושים את הטרק הזה .

פורסם בפורום דרום אמריקה
      .Doron
      .Doron
    • RE: מוצ'ילה לטיול

עברו הרבה שנים מאז שהייתי חייל . אין לי מושג על איזה תיק אתה מדבר .

בדר”כ רצוי תיק עם רצועות שמעמיסים על הגב . לא עם ידיות שסוחבים ביד .

בקשר לתיק 30 ליטר , בפרו זה יספיק , מפני שבפרו יוצאים עם חברות שמארגנות את הטרקים והן לוקחות את התיק הגדול על חמורים . את התיק הקטן עם מצלמה, מים, חגורת הכסף ומעיל גשם אתה לוקח על הגב . קונים שם תיקי פלסטיק שאמורים להיות אטומים לגשם בערך ב- 10-15 סול (13 עד 20 ש”ח) . את הבגדים וכדומה שמים בתוך תיק הפלסטיק הזה שהחמורים סוחבים .

במדינות אחרות הטיולים הם עצמאיים כשהמטייל לוקח אוכל , שק”ש ואוהל .

פורסם בפורום דרום אמריקה
      .Doron
      .Doron
    • RE: "סיפורים" שהיו לי עם פורטרים בטרק האוורסט 2016

דרור , היגעתם לגוקיו ולא עליתם לגוקיו רי ? הרי זו גולת הכותרת של המקום .

האגמים הרביעי והחמישי לא מרשימים . אם כבר מגיעים לגוקיו , אז כמובן כדאי ללכת אליהם , אבל התצפית מהגוקיו רי, הרבה יותר יפה . 

התמונות מפס הרנג’ו יפות מאוד , אבל מי שלא עולה לפס, התצפית מההר זה הדבר שבשבילו מגיעים לגוקיו . 

הר האוורסט מפסגת קלה פטארגוקיו + אגמים 1, 2, 3תמונות מפסגת גוקיו רי בערפלגוקיו + Dragnag מעבר לקרחון
      פורסם בפורום אסיה-המזרח הרחוק
      .Doron
      .Doron
    • RE: קצת תמונות מטרק "האגמים הקפואים" (נפאל)

תמונות יפות מאוד תאי .

אין ספק שעדיף לעשות את הטרק הזה במרץ \ אפריל מאשר באוקטובר .

הנוף הרבה יותר יפה ודרמטי .

כשאני הייתי שם היו ארבעה גסטהאוסים , וכולם היו די בינוניים . אני מקווה שהגסטהאוסים החדשים שבנו אחרי רעידת האדמה , טובים יותר .

ביום שהגעתי לגוסייקונדה , זה היה יום עמוס מאוד בתיירים , ובחדר שקיבלתי זכוכית החלון היתה שבורה . די בקושי בעל הבית הסכים לתת לי 2 שמיכות . וגם עם 2 השמיכות האלה נרדמתי רק לפנות בוקר מרוב קור .

גם אם זה נכון שמסוכן לבחורה לבד ללכת בעמק הלמבו , תמיד אפשר להצטרף לתיירים אחרים שהולכים את הטרק . יש המון תיירים בטרק הזה , ותמיד אפשר לחבור למישהו או מישהי .

.Doron
      .Doron
    • RE: דרום אמריקה באוגוסט - מסלול מומלץ?

לדעתי כדאי לך לטוס לפרו, מלימה לקחת אוטובוס להוואראז, לעשות טרקים,

אחרי זה להמשיך בטיול בפרו כמה שאת רוצה, ואז לעלות לאקוודור .

קוו המשווה עובר באקוודור , זה אומר שאין כל כך הבדל בין חורף לקיץ שם .

לכל אורך השנה מזג האוויר די זהה . 

פורסם בפורום דרום אמריקה
      .Doron
      .Doron
    • RE: דרום אמריקה באוגוסט - מסלול מומלץ?

קצת קשה לייעץ לך כשאת לא מגלה לנו מה תוכנית הטיול שלך (אם יש כזו) .

לכמה חודשים מתוכנן הטיול ? באילו מדינות את רוצה לטייל ?

מה מעניין אותך לראות (חוץ מטרקים וצלילה בגלפגוס) ?

איזה טרקים את רוצה לעשות , ארוכים (למשל הוואי-וואש 8 ימים) או רק קצרים של טיולי יום (או מקס’ יומיים, למשל קולה קניון בארקיפה, פרו) ?

את צריכה להחליט מה את רוצה לראות מפני שטיסות בין ארצות הן יקרות יחסית .

לכתוב : “ומקסימום לעלות לקולומביה אחרי ברזיל” , יש לזה משמעות יחסית כבדה מבחינה כספית , ומבחינת ימי טיול .  

סתם לכתוב לך דברים בלי לדעת מה את רוצה , לא יוביל לשום מקום .

פורסם בפורום דרום אמריקה
      .Doron
      .Doron
    • RE: עומס באוגוסט TMB

לישון באוהל זה בכלל לא נורא . האוהלים שיש עכשיו (בניגוד לליפני 20-30 שנה),

הם קלים מאוד , עמידים בגשם ומים ומתקפלים לגודל קטן מאוד .

קראתי כמה בלוגים של אנשים שעשו את הטרק עם אוהל ונהנו מאוד .

זו פשוט העדפה שונה של המטייל . צריך לסחוב יותר דברים על הגב, כמו מזרון, שק”ש, יותר בגדים חמים , גזיה וכלי בישול וקצת אוכל יותר ממי שישן בבקתות .

*** בכל הבלוגים שאני קראתי, וקראתי די הרבה, ירד גשם במהלך הטרק .לפעמים   פחות ולפעמים יותר . בדר”כ הגשם יורד אחה”צ ובלילה . זה לא עניין של מזג אויר הפכפך .

פורסם בפורום אירופה
      .Doron
      .Doron
    • RE: לינה וטרקים בפרו

קצת קשה לענות בגלל שהשאלה לא ממוקדת .

בפרו יש המון מלונות . לדעתי אין שום בעיה למצוא מקומות לינה למשפחה .

בקשר להסתגלות לגובה , אין שום בעיה מיוחדת לאנשים מבוגרים .

קראתי באיזה שהוא מקום שמבוגרים מסתגלים לגובה טוב יותר מצעירים .

אני לא יודע עד כמה אמינה ההצהרה הזו , אבל יש המון תיירים מבוגרים בפרו,

ולא ראיתי\שמעתי על שום בעיה מיוחדת שהיתה להם ספציפית .

כמובן שכל אדם והרגישויות שלו, ויש לשים לב טוב לסימני מחלת הגבהים .

אף אחד לא יכול לדעת איך הגוף שלו מגיב בגבהים עד שהוא לא מגיע בעצמו למקומות גבוהים . זה בכלל לא קשור לגיל .

בקשר לטרקים , אתם לא מפרטים איזה טרקים אתם מעוניינם לעשות .

בקולקה קניון ראיתי די הרבה מבוגרים בטרק של היומיים .

בטרק הסלקנטאיי גם ראיתי מבוגרים .

בוואי-וואש קצת פחות, בעיקר בקבוצות הישראליות שעושות את הטרק ב- 8 ימים .

התיירים ממדינות אחרות, בדרך כלל עושים את טרק הוואי-וואש ב- 9 עד 12 יום .

6 אנשים זו קבוצה מספיק גדולה, והחברות המקומיות יסכימו לפתוח טרק פרטי . 

פורסם בפורום דרום אמריקה
      .Doron
      .Doron
    • RE: נעלים לדרום אמריקה

לפי ההסברים של החברה עצמה, שני זוגות הנעליים די זהים .

ההבדל הכמעט יחידי הוא שהנעליים הוורודות הן מניילון והחומות מזמש (עור) ונילון .

יש גם הבדל בלולאות העליונות של השרוכים בין שני הזוגות של הנעליים .

אני לא מבין גדול בנעליים , לכן במצב הזה כדאי שתבחרי קודם כל לפי מה שיהיה יותר נוח לך כשתמדדי אותן בחנות , ואחר כך לפי מה שיותר יפה בעינייך .

אולי כדאי שתשאלי את השאלה בפורום ציוד כאן באתר , ותשאלי אם זה משמעותי שנעל כולה מנילון לעומת זמש+נילון . (כמובן שמדובר רק על הגפה , מפני שלפי מה שכתוב הסוליה זהה בני הסוגים) .

פורסם בפורום דרום אמריקה
      .Doron
      .Doron
    • RE: שאלה לטיול לאקוודור/קיטו

אני לא מכיר את הטרקים באקוודור , אבל נעליים של 40- מעלות צלזיוס

ממש לא מתאימות .

גם לטרק הוואי-וואש בפרו , שכל הטרק מתבצע בגובה 4,000 עד 5,100 מטר

נעליים כאלה לא מתאימות .

אקוודור נמצאת ממש על קו המשווה . ז”א מזג אוור טרופי . אין ממש חורף קר .

בקיצור , נעלי טרקים זה מה שאתה צריך .

גם בקשר למעיל , לדעתי מספיק הפשוט יותר .

פורסם בפורום דרום אמריקה
      .Doron
      .Doron

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי .Doron

• RE: המלצה

אם מדובר על הסוכנות שהייתה בבנגקוק , בהתחלה של רחוב הקואסן , אז היא פשטה רגל בזמן הקורונה . אני לא בטוח אם קראו לסוכנות הזו "למטייל תאילנד" או "הקשר הישראלי" , המון עסקים במדינות האלה פשטו רגל בזמן הקורונה . אני כמובן מדבר על תאילנד, קמבודיה , ויאטנם ולאוס . בבנגקוק יש עכשיו המון הומלסים שישנים ברחובות . לפני הקורונה לא היו כל כך הרבה הומלסים .

פורסם בפורום תאילנד
      .Doron
      .Doron
    • RE: מחיר טיול - תאילנד

לא הייתי בצפון תאילנד בזמן האחרון , אבל 50,000 באט נשמע לי יקר מאוד מאוד . הכי טוב זה שתגיעי לצ'אנג מאי ותקחי שם טיולים בסוכנויות התיירות המקומיות . נרשמים מהיום למחר . יש טיולים יומיים מצ'אנג מאי לצ'אנג ראי . ואני מניח שאפשר להרשם לראפטינג וגם לטיול לפאי . וכמובן שיש טיולים יומיים בצ'אנג מאי וסביבתה . קחי בחשבון שכל סוכני הנסיעות יודעים שאם התייר נרשם מראש דרך האינטרנט ומיילים , זה אומר שאין לו ביטחון עצמי והוא חרד . על החרדה הזו הם גובים הרבה מאוד כסף . אם את יודעת אנגלית סבירה , אז את יכולה להסתדר בכל מקום . והיום עם תוכנת גוגל טרנסלייט אפשר להסתדר גם במקומות שאף אחד לא יודע אנגלית . תגיעי לצ'אנג מאי , תקחי טוק טוק או מונית למלון . תגידי לנהג שאת רוצה מלון לא יקר באזור שיש הרבה תיירים , ואולי הוא יודע באיזה מלונות ישראלים בדרך כלל לנים . אבל גם אם לא תפגשי ישראלים , את יכולה לשאול במלון איפה יש סוכנויות תיירות . הם יפנו אותך , ושם תשאלי איזה טיולים יש ותרשמי . רצוי לעשות סקר שוק ב- 2-3 סוכנויות .

.Doron
      .Doron
    • RE: מחיר טיול - תאילנד

לא הייתי בצפון תאילנד בזמן האחרון , אבל 50,000 באט נשמע לי יקר מאוד מאוד . הכי טוב זה שתגיעי לצ'אנג מאי ותקחי שם טיולים בסוכנויות התיירות המקומיות . נרשמים מהיום למחר . יש טיולים יומיים מצ'אנג מאי לצ'אנג ראי . ואני מניח שאפשר להרשם לראפטינג וגם לטיול לפאי . וכמובן שיש טיולים יומיים בצ'אנג מאי וסביבתה . קחי בחשבון שכל סוכני הנסיעות יודעים שאם התייר נרשם מראש דרך האינטרנט ומיילים , זה אומר שאין לו ביטחון עצמי והוא חרד . על החרדה הזו הם גובים הרבה מאוד כסף . אם את יודעת אנגלית סבירה , אז את יכולה להסתדר בכל מקום . והיום עם תוכנת גוגל טרנסלייט אפשר להסתדר גם במקומות שאף אחד לא יודע אנגלית . תגיעי לצ'אנג מאי , תקחי טוק טוק או מונית למלון . תגידי לנהג שאת רוצה מלון לא יקר באזור שיש הרבה תיירים , ואולי הוא יודע באיזה מלונות ישראלים בדרך כלל לנים . אבל גם אם לא תפגשי ישראלים , את יכולה לשאול במלון איפה יש סוכנויות תיירות . הם יפנו אותך , ושם תשאלי איזה טיולים יש ותרשמי . רצוי לעשות סקר שוק ב- 2-3 סוכנויות .

.Doron
      .Doron
    • RE: טיול לתאילנד שלושה שבועות

@נופר-מ

מאזור הקואסאן למרכזי הקניות אני מעריך לא יותר מ- 20 דקות במונית . אמור לעלות 200 עד 300 באהט לכל כיוון . אם את נמצאת בבנגקוק בסוף השבוע אז תסעי לשוק צ'אטוצ'אק  (Cha-Tu-Chuk) . שוק סוף השבוע בימים שישי שבת וראשון . שוק ענק עם אלפי חנויות ודוכנים . יש שם הכל . אם את רוצה לסוע לקנצ'נבורי רק ליום אחד , תסעי עם טיול מסוכנות נסיעות . זה טיול עם מדריך דובר אנגלית , ונוסעים בוואן בדרך כלל . בבוקר אוספים אותך מהמלון שלך . גם הטיול לאיוטאיה נחמד מאוד .

.Doron
      .Doron
    • RE: טיול לתאילנד שלושה שבועות

זה לא נכון שאין מה להסתובב בין סוכנויות תיירות בבנגקוק . נכון שהן מציעות את אותם הטיולים , מפני הן פונות לאתן חברות שמארגנות את הטיולים בפועל, אבל המחירים שונים . הייתי כמה ימים בבנגקוק בחודש ספטמבר האחרון . יצאתי ליום טיול לאיוטאיה . בסוכנות אחת המחיר היה 2,000 באהט , בסוכנות שניה 1,400 באהט , ובסוכנות שלישית 1,000 באהט . הטיול לקנצ'נאבורי בשתי הסוכניות עולה 1,800 באהט . 10 באהט - 1 ש"ח . זאת אומרת שהסוכנויות הישראליות שפנית אליהן פשוט שודדות אותך . בקשר ללינה במלונות , באזור הקואסאן , אני לנתי בגסטהאוס ברחוב שאחרי המקדש . שילמתי 250 באהט ללילה . נכון שחדר פשוט ללא טלוויזיה , אבל השרותים והמקלחת בתוך החדר . ברחוב שמאחורי המקדש הכי טוב ללון . זה רחוב קרוב מאוד למרכז ושקט מאוד . אני ממליץ על סוכנות תיירות בשם MAMA . היא נמצאת בערך באמצע רחוב הקואסאן . אם את עומדת עם הגב לכיוון המקדש , הסוכנות מצד ימין .

.Doron
      .Doron
    • RE: נחיתת לילה בסינגפור

אני הייתי בסנגפור לפני 20 שנה , אז אני לא יכול לתת לך הכוונה מדוייקת . אבל בכל נמל תעופה , ובטח בנמל תעופה גדול כמו בסנגפור , יש צ'יינג'ים שפועלים 24 שעות ביממה . בקשר לתחנת רכבת ה- MRI , תשאלי כל אחד בנמל התעופה לאחר שאספת את המזוודות , והוא יכוון אותך . אבל בעקרון יש מדרגות נעות לקומה התחתונה .ושם נמצאת התחנה של הרכבת . לפני 20 שנה היו רוכשים את הכרטיסים ממש בכניסה . בזמנו היו רוכשים כרטיס בסכום מסויים , כמה שהנוסע רוצה , מקבלים כרטיס מגנטי שנראה כמו כרטיס אשראי , שטעון בסכום שרכשת . נכנסים ויוצאים מתחנות הרכבת השונות במהלך הטיול והמערכת מורידה את הסכומים (לפי מרחקי הנסיעה) מהכרטיס המגנטי . ברוב התחנות אפשר להטעין סכום נוסף לכרטיס . בסוף הנסיעה האחרונה (שסביר שתהיה שוב פעם בנמל התעופה בסנגפור) מחזירים את הכרטיס המגנטי , ומקבלים חזרה במזומן את סכום הכסף שנשאר בכרטיס . לפחות כך היה לפני 20 שנה .

.Doron
      .Doron
    • RE: העדיפויות שלכם באזור קרינתיה/זלצבורג...

@משה-22

בגרוסגלוקנר לא חייבים לחזור חזרה באותו כביש . אפשר להמשיך עד סוף הכביש , 

לפנות שמאלה לכיוון הכביש עם הרכבת שעולים עליה עם הרכב , ולהמשיך לבאד-הופגשטיין ,

ששם יש את הספא שכלול בחוברת ההנחות של אזור זלצבורג .

פורסם בפורום אירופה
      .Doron
      .Doron
    • RE: המלצות לחברת ביטוח

לא כל כך משנה איזו חברת ביטוח תבחרו . כולן די זהות  .

אני עשיתי ביטוח בחברת AIG , אבל זה לא אומר כלום .

מה שיותר חשוב , האם בדקתם שכדאי לסוע לפרו עכשיו ?

למיטב ידיעתי הקורונה משתוללת שם (ובדרום אמריקה בכלל) .

ב- 2020 אפילו אתר המאצ’ו-פיצ’ו היה סגור . לא בדקתי אם עכשיו האתר פתוח .

אם אתם נוסעים לחודשיים שלמים לפרו בלבד , אתם צריכים לתכנן טיול גם בצפון פרו .

מעט מאוד תיירים מטיילים בצפון פרו (וישראלים בפרט מעט) יחסית לדרום פרו ,

אבל בהחלט מומלץ לטייל בצפון . יש שם מקומות מדהימים , ובעיקר מקומות מתרבות האינקה

ותרבויות שקדמו לאינקה .

פורסם בפורום דרום אמריקה
      .Doron
      .Doron
    • RE: כתבה מרתקת על האופן שבו סין משתלטת ומספחת באופן חד צדדי שטחים בבהוטן

באמת כתבה מעניינת .

תודה רבה

.Doron
      .Doron
    • RE: היכן ניתן לעשות טרקים בסגנון נאפל (לינה בכפרים ולא באוהלים)?

@cyaron

בפרו , ברוב הטרקים ישנים באוהלים . זה לא כל כך נורא .

בטרק של היומיים (לילה אחד) בקניון קולקה (ליד ארקיפה) , 

ישנים בגסטהאוסים בנווה מדבר בקניון .

ויש גם טיולי יום עם הליכה לא קלה , שחוזרים וישנים במלון .

למשל לגונה 69 בהואראז , ועוד כמה .

לא הבנתי מה הכוונה כשאתה כותב רוצים לראות מדינות פחות מפותחות .

אני חשבתי שאתם מתעניינים בעיקר בטרקים . רוב התיירים לא יוצאים לטרקים .

רוב הישראלים בכלל מעדיפים טיולי הכל כלול בתורקיה \ קפריסין וכדומה .

בפרו יש גם ג’ונגלים שמטיילים בהם . טיולים מאוד יפים ומיוחדים לנו כישראלים

שחיים בארץ חצי מדברית .

פורסם בפורום דרום אמריקה
      .Doron
      .Doron