טיול בין חודשיים לשלושה
-
טוב אז אני וחברה החלטנו לטוס לטיול אחריי צבא, בעקבות הגבלה של זמן ותקציב החלטנו שהטיסה תהיה בין חודשיים לשלושה ושנתמקד בעיקר במרכז אמריקה וכן באיזור החודשים מאי - ספטמבר/אוקטובר. באילו מדינות הכי שווה לבקר והאם נספיק להכניס טיפה מהדרום לפרק זמן הזה, כמו קולומביה או פרו. אנחנו מחפשות בעיקר נופש ופחות לכיון הטרקים. -
מרכז אמריקה הוא לא אזור שיש בו הרבה טרקים ארוכים. יותר טיולי יוםאם להכניס משהו מהדרום- תלוי רק בכן. קולומביה כמובן היא המשך די נוח אחרי פנמה למשל ויכול להעשות בשייט. ככה שאם אתן מחפשות לחסוך כסף על טיסות- זו אופציה.
מאחר שאתן מחפשות בעיקר נופש- הכיוון שלי הוא רצועות החוף ואטרקציות. שלה מאוד חשובה היא מה הולך להיות התקציב- כי אני יכול להגיד שתעשו את קוסטה ריקה ( אופציה לגיחה קלה לניקרגואה)- פנמה וקולומביה בתקופה שיש לכן. אבל לפחות בקוסטה ריקה מדובר בהוצאה שיכולה להיות גבוהה ליום ( אלא אם שם אתן בעיקר בחוף)- לכן חשוב לדעת מה התקציב ואם זה יהיה בסוף יותר לכיוון חודשיים מאשר שלושה אז אפשר להקטין את היחס של קוסטה ריקה בטיול .
שימו לב שזו העונה הרטובה- והייתי מנסה לצאת לכיוון מאי שזו עונת מעבר מאשר ספטמבר שזה יותר השיא של העונה הרטובה ( אם כי שוב- אפשר גם בא לטייל ואפילו לחופים, רק צריך לגלות יותר גמישות לפי תנאי מזג האוויר)
-
אתה חושב שלהספיק להיות בקובה מקסיקו ופנמה בטיול כזה יהיה ריאלי? מבלי להיות בלחץ של זמן
-
בהחלט כן. אבל יוצא מתוך הנחה שאתן מתמקדות:
קובה- רק מערב – שבועיים
פנמה- רק היילייטס- שבועיים
כל היתר מכסיקו- מה שאומר בין חודש לחודשיים.
ראיתי כבר מטיילים ששהו חודש בחוף הקריבי ואלו שאחרי יומיים מיצו אותו. הגדרתן את עצמכן כמחפשות נופש ולכן ן אני מניח שאתן תהיו מאלו ששוהים שם יותר.
מבחינת חלוקת זמן במכסיקו- זו מדינה ענקית והשאלה תהיה כמה זמן יש לכן אליה בסוף וכמה תרצו להיות בחופים. ואז אפשר רק אזור יוקטן ואולי אזור סן קריסטובל, אם יש יותר זמן, להמשיך דרך החופים בפסיפיק וואחקה עד מכסיקו סיטי- יותר מזה אפשר גם את אזור מכסיקו סיטי ואפילו באחה קליפורניה. ואם באמת יש לכן עוד הרבה מאוד זמן- אפשר להוסיף עוד שבוע ולעשות גם את מזרח קובה...