ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הוותיקן

פורום אירופה
    רומא
    6
    6
    648
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מטייל_4092600
      מטייל_4092600 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

לפני טיסה לרומא, שוקלים להקדיש כחצי יום (מגיעים לרומא בשעות הצהריים) למדינת הוותיקן האם הדבר מומלץ או שמה כדאי להקדיש את הטיול לרומא עצמה (נהיה בה רק יומיים וחצי)?  אם כן, האם יש המלצות לביקור בוויתקן? האם זהו מעבר גבול מדינה כבכל מדינה, כלומר הצגת דרכון וכו’?

imeshy אנשיםטובים alaakh Vadim3238398 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • imeshy
        imeshy @מטייל_4092600 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4092600

בוקר טוב

מדינת הוותיקן אינה מדינה כפי שאתה מדמיין. יתרה מכך, באיחוד האירופאי במעבר בין מדינות, אין צורך בהצגת דרכון וכו’. 

מדינת הוותיקן מכילה שני מקומות מרשימים במיוחד וכדאי מאוד להגיע אליהם בטיול לרומא גם אם הוא של יומיים וחצי בלבד. 

הראשון הוא מוזיאוני הוותיקן – להם כדאי מאוד להזמין כרטיסים מראש באתר הרשמי של הותיקן. הטיול שם לוקח כחצי יום (ניתן גם להזמין טיול מאורגן בעברית למי שרוצה בתשלום דיי גבוה לטעמי). כאן גם נמצאת הקפלה הסיסטינית המפורסמת. 

השני הוא קתדרלת סט. פטרוס – לשם אין אפשרות להזמין מקום. לעיתים יש מעבר מהיר מהקפלה הסיסטינית (שנמצאת במוזיאון הוותיקן) ישירות לתוך הקתדרלה. במידה ולא, תיאלצו להמתין בתור נוסף לבדיקה בטחונית בכניסה. 

שני מקומות אלו לוקחים מעט יותר מחצי יום. ומומלצים בחום

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • אנשיםטובים
          אנשיםטובים @מטייל_4092600 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4092600

מבחינה מעשית כתייר הותיקן זו לא מדינה אלא שכונה ברומא שיש בה כמה אתרי עניין כמו שכתבו לך. לא רק שאין מעבר גבול, אפילו לא בהכרח ברור אם עברת את הגבול. בדיוק כמו מעבר בין שתי ערים בתוך גוש דן.

האם אתרי העניין האלה צרכים להכנס לרשימה שלך? בחירה אישית כמובן. האתרים של הותיק ממוקמים גבוה ברשימתהאתרים הפופולאריים ברומא. אבל אם למשל אמנות לא מעניינת אותך בכלל, אני לא בטוח שמוזיאוני הותיקן שווים את המאמץ. האם קתדרלת סט פטרוס “חשובה” יותר מהקולוסיאום? לטעמי  האישי לא. אבל יתכן בהחלט שבשבילכם אלו אתרים חשובים יותר ממקומות אחרים.

בגדול ביומיים וחצי יש מספיק זמן לכל האתרים הבולטים של רומא כולל הותיקן ולכן סביר שהתשובה היא כן – שווה להקדיש את הזמן.

• alaakh
            alaakh @מטייל_4092600 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4092600

לסיור  בוותיקאן צריך להגיע ממש מוקדם בבוקר על מנת לחסוך עמידה ארוכת זמן בתור. חצי יום זה מספיק אבל גם עדיף לבקר שם בימי ראשון אולי יתמזל מזלך לפגוש את האפפיור כמו שקרה לי 

את אתה לא מתכנן לבקר במוזיאון הותיקאן שיעלה לך כ 40 יורו 3-4 שעות מספיק 

• משה 22
              משה 22 נערך לאחרונה על ידי

אני הזמנתי כרעיס האינטרנט ולא עמדתי בתור
              • Vadim3238398
                Vadim3238398 @מטייל_4092600 נערך לאחרונה על ידי Vadim3238398

@מטייל_4092600

אני עשיתי טיול של יומיים וחצי אבל טיפה בריצה. 

הוותיקן לדעתי אחד מהאתרים הכי חשובים של רומא. אם זאת במידה ואתה לא אוהב ארמונות + אומנות על המוזיאונים שלו אתה יכול לוותר אבל על הבזיליקה המדהימה בזילקת סנט פייטרו– פשוט לא לוותר. גם לא על הסביבה של הוותיקן. ההליכה עד מגשר שנט אנג’לו מדהימה. בלי קשר בוודאי אסור לוותר על הקולסאום והפורום הרומאי. דווקא את היום הקצר הייתי ממליץ לך לבזבז על העיר העתיקה והפיאצות היפות ואולי לקנח בערב באיזה יין במחיר מוגזם בפיאצה נבונה. 

ההמלצה שלי – 

חצי יום – הפיאצות והעיר העתיקה

יום – וותיקן (ואם לא הלכת למוזאוני הוותיקן אז השלמת העיר העתיקה)

יום – קולסאום והפורום הרומאי (רצוי שזה יהיה יום שמשי)

ברגוע אתה יכול לעשות את זה ביומיים וחצי. בריצה – תספיק עוד אתרים או מוזאונים.

הנה הסיכום שלי 

https://www.lametayel.co.il/%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%90++%D7%9E%D7%A8%D7%A5+2019

• 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון