יש המון זמן לחלום- אנסי
-
גיל ערב טובגיל ידעתי שקיים באיזה מקום גם קובץ תמונות, יופי של טיול עשיתם, חבל שמזג האויר קצת פישל בהתחלה.
נתת לי שפע של רעיונות מעולים, לצערי אנחנו ממש קצרים בזמנים, טועמים ובשל העובדה שגם פסטיבל המסכות נמצא שם, לא יודעת כמה הרבה נראה. בכל אופן נראה לי שנשלב את הכפרים סביב האגם.
רכב יתכן ואני ישכור שם ליומיים.
יש לי בעיה לשכור בשדה כי בשעות שאנחנו יוצאים מהשדה קראתי שאין שירות.
יש עוד זמן לבדוק ולהחליט.
רעיון מצויין לארגן לאדיס חו"ל בינואר,רק תבדוק שלא מאד קר, גם אצלנו היום זה נזרק לאויר היות ואנחנו מחפשים רעיון לחגוג הפתעה לחמותי ליום הולדת עגול החל בינואר. חשבנו אולי מלון לכולנו , והיום העלו את האופציה למצוא טיסה זולה לחו"ל.
יורם- אני שמחה שאני מעודדת כשרונות, לכתוב בחרוזים, לאט לאט אני מגלה שיש פה כמה כישרונים.
אם אתה מגיע רק תן שריקה.
מקוה שתגיע אחרי שתקרא.
לכל המתלבטים, נשארו עוד מקומות על הטיסה.
גלי -
אנסיעכשיו חזרנו מהאלפים הצרפתיים.
פעמיים ההיינו באנסי במזג אויר מצויין (צריך מזל).
כיף של מקום...לטייל בעיר העתיקה...לשוט בסירת מנוע (נהיגה עצמית)...לאכול טוב...הכל.
לצערי לא אוכל להמליץ על לינה כי אנחנו ישנו קרוב לשמבארי בבית פרטי שהוא קצת מרוחק מגנבה.
נסיעה סביב האגם וגיחה לשמוני מספקת לחלוטין. -
אנסיתודה לוינטרים.
יש המלצות למסעדה?
אשמח לקרוא את סיפור הטיול שלכם.
אתם יודעים האם בימי ראשון הכל פתוח שם?
נדמה לי שיש שם שוק גדול ביום ראשון.
אשמח לקבל קצת מזל
גלי. -
אנסיהייתי בימים הראשונים של אפריל האחרון.
היה בהיר להפליא.
הכבישים נהדרים, גם מעברי ההרים ממש לא מפחידים לדעתנו.
לדעתי-אם רוצים קצת לטייל-שווה לשכור רכב, היות ומדובר בטיול קצר ימים לא שווה לבזבז זמן על המתנה לתחבורה ציבורית .
בבדיקה שלי יש משמעות אם מגיעים לפני 1.4 - זו הייתה הסיבה שנסעתי "אחרי"
המלון שלנתי בוHotel Beauregard -מתאים רק אם אתם עם רכב, הוא מחוץ לעיר עצמה- כ10 דקות ממנה ,אבל ממש על שפת האגם ועם מסעדה סבירה (לא מישלין ולא בטיח,אבל אכיל אם מזג האוויר לא מפתה לצאת החוצה) היתרון שלה-התצפית אל הטיילת של האגם.
מחירים באפריל 2010
127€ עם חצי פנסיון ו84 € רק לינה
וממשיך ל 88€ עם בלקון וחצי פנסיון 131 €
בדיעבד הבלקון היה מיותר וגם חצי פנסיון לא נחוץ כאן,יש שפע של מסעדות על האגם ובעיר עצמה. -
וינטרים - גם אני מצפה לדיווח
-
אנסיאני אנסה להיות קצר בתאור המסלול.
לנו בעיירה שנקראת chatenuneeaf דירה ענקית (5-נפשות).
מרחק של כ-25 ק"מ משאמבארי..2 ק"מ מהכביש המהיר בין אלברטויל לשאמבארי....דירה מרוהטת בצורה מלאה...מקום זול (70 אירו ללילה בספטמבר) וכיפי.
יום 1- ביקור בקס לה בן ..משם לאנסי..שייט באגם טיול בעיר העתיקה..
ןחזרה לדירה.
יום 2- נסיעה לשמוני דרך אלברטוויל..מגאב..עליה לאיגל דה מידי..יום שמש נהדר..טמפרטורה על ההר 1- מעלות..ישנה הרגשה של שיכרות בגובה זה...קצת סחרחורת..אבל לא נורא...יופי של תצפית...טיול בדרחוב של שמוני...זהירות מהמסעדות מלכודת תיריים ..נראה מחיר סביר..ואז שתיה גדולה הם דוחפים לך 7 יורו...עבור קולה...ראו הוזהרתם..
יום 3- טפטף גשם נסענו לעירה יבוארי..נמצאת על אגם גנבה בצד הצרפתי..מקום לתיריים בלבד..מאד נחמד...משם נסענו לערוץ השטן..מקום נפלא..טיול כמו בסרט אווטאר...לא לוותר למי שנמצא בסביבה...משם חצינו לשויץ למונטריי...היה גשום לכן הביקור היה קצר...עיירת נופש על האגם..נחמד.
יום 4-גשום כל היום...נסענו לגנבה...טיול בעיר הגדולה..למזלנו שהגענו פסק הגשם..והיה כיף לטייל סביב האגם ובעיר העתיקה..
משם ניסינו את מזלנו לעלות לרכבת הרים אך היה סגור בגלל הגשם..חבל אך לא נורא.
יום 5- בשביל הילדים נסענו לבקר בפארק וויליבי רון אלפ..היה יום קר..אך לא גשום ..הפארק היה ריק מאנשים ובילינו בו 6 שעות ללא תורים
..עד שנמאס לילדים...משם עוד נסענו לסגור יום בקפה טוב בשאמבארי..ופה נכונה לנו הפתעה..מרכז העיר הפך כולו לשוק ..באזר ענק...אנחנו עם המזל שלנו הגענו ליום שוק שנערך בעיר רק פעמיים בשנה...כאשר כל מרכז העיר הוא שוק ענק...אין סןפי..במזל מצאנו חניה קרובה..וזאת היתה חויה נהדרת..
יום 6- עשינו סיור סביב אגם אנסי...ואגם לבורגה..כולל תצפיות הרים..היה מדהים..וסגרנו בביקור נוסף באנסי המקסימה.
הערות- הנסיעות באוטסטרדות לא זולות..כ- 100 ש"ח בממוצע ליום ללא דלק..אבל לא ניתן לוותר עליהן כי זה נוח להגיע מהר ממקום למקום.
המחירים בהם נתקלנו ..של מזון..הלבשה..הם כמו בארץ..סביר לחלוטין.
בתקופה זו של השנה אין הרבה תיריים ומאד נוח וקל להסתובב באזור.
משם נסענו לכיוון מילאנו לעוד יומיים ..וחזרה הביתה.
אשמח לענות לשאלות ממוקדות.
-
אנסייונית- תודה.ראיתי את המלון הוא נראה בהחלט מרשים שהוא ממש קרוב לשפת האגם, איזה כיף זה לראות כזה נוף על הבוקר.עדין לא החלטתי מה לעשות בנושא הרכב היות ובבוקר שאנו חוזרים ראיתי שאין שרות של רכבים בשדה מוקדם בבוקר.
האמת שכמו שאני מכירה את בעלי הוא אוהב יותר לנוח, לשוטט, לאכול במסעדות טובות לעצור בבתי הקפה, פחות נסיעות, אני אוהבת יותר לראות כמה שיותר.
מצאתי מלונות במחירים דומים בעיר העתיקה כמו:מרקיור,איביס,נובוטל ואלברגו.
השאלה האם בחופשה קצרה עדיף לישון בעיר העתיקה, או להתרחק קצת על גדות האגם.
מסעדות אפשר להמליץ במחירים סבירים, זה בסדר, גם אנחנו לא נולדנו עם מזלג של מישלין בפה.
הוינטרים- אני שמחה שהרמתם את הכפפה,שמחתי לראות את סיפור הטיול,
פעם הבאה שאתם חוזרים לא להתבייש לפרגן לעצמכם סיפור טיול כזה עם תמונות לחבר'ה ולמזכרת משפחתית.
גלי -
אנסיהיי
אנסי מקסימה ואני משוכנעת שתהנו בה.
אנחנו לנו בה באוגוסט במלון אדג'יו והוא בהחלט מומלץ. זהו מלון דירות, המטבחון מאובזר טיפ-טופ והעיצוב של החדר יפה. ניתן להגיע בהליכה של 5 דקות להגיע לעיר העתיקה, הוא קרוב לתחנת רכבת וממש לידו יש קניון נחמד.
להמלצות שכבר ניתנו, ניתן לצרף את הגנים הקסומים. אנחנו הגענו ברכב ואין לי מושג לגבי הגעה בתחבורה ציבורית- המיקום של הגנים לא מרכזי.
בנוסף, Yvoire, שעל שפת אגם ז'נבה, ממש מקסימה ונהננו גם מאקס לה בן.
כיף כיף לכם! -
אז בתור אחת שחזרה בסופ"ש האחרון מאנסי הממכרת !!!שיו..איזה כיף היה.
היום, ז"א עכשיו הייתי חוזרת לעיר המתוקה הזו.
החנויות של הכלי בית, אתם לא מאמינים, והשוק של יום ראשון, כולנו קנינו שם מציאות, והספר של הגינון (בצרפתית כמובן), אבל מאז כבר יש לנו תוכנה ללימוד צרפתית - מישהו צריך להבין מה כתוב שם !
והאגם, והפארק שליד האגם ! חנויות הבגדים והתיקים והנעליים...ובתי הקפה, והגלידריות...להתעלף !
התאפקתי לא להכנס, אבל איך אפשר ? גלי יהיה לכם סופ"ש מדהים. אנחנו לנו בדירה בעיירה סרוויר שמתחת לאנסי - 5 דקות נסיעה. אצל מארי כריסטין פיקט (פיקט - בצרפתית: יין ישן) היא מזה חמודה ומצחיקה ונדיבה - מניפיק ! ואיזה מגש עם כל טוב חיכה לנו בדירה.
הדירה שלנו היתה מצויינת (פחות או יותר, אכתוב בקורת מסודרת כשאועיל בטובי לכתוב כמה מילים על החופשה שלנו (במהרה בימינו אמן))
אבל יש לה דירה נוספת לזוג . הצצתי בה רק לשניה, היא עם ריהוט מיושן יותר, אבל מרפסת גדולה (עוד שריטה אישית שלי), לא זוכרת שהיה לה איזכור באתר מבחינת תמונות. שימי לב לרדת למטה ולראות תמונות של הדירה הגדולה, יש שם איזכור שיש לה 2 דירות ! 200 מ' מהאגם.
בכל מיקרה אצרף לינק לאתר של הדירה (ל6 הנפשות) אולי כדאי לך לקחת אותה ! המחיר לדעתי לא ממש שונה בין שתי הדירות, תבדקי.
אם ממילא אתם מתכוונים לאכול רק במסעדות, אולי עדיף חדר במלון באנסי עצמה ? אבל אז תוודאי שהוא בעיר העתיקה בצנטרום של העניינים ולא בעיר החדשה. -
אז בתור אחת שחזרה בסופ"ש האחרון מאנסי הממכרת !!!טיילת- תודה ראיתי את ההמלצה שלך הדירה נראת ממש מפתה אבל לא הולך לי עם הקישור, משום מה זה מראה שיש תפוסה מלאה יום יום במשך שנה שלמה. מה יש לראות בעיירות שציינת לי?
אניגמה- ברוכה הבאה! כמה אני מחכה לסיפור הטיול שלך........
איך אני שמחה שנהנת באנסי, כי באשכול ששלחת לנו מאנסי הגשומה,היתה חסרה לי מילת פירגון על המקום, עכשיו נרגעתי.
מה קניתם בשוק של יום ראשון?
אנחנו רק זוג ומגיעים לסופ"ש קצר ,נראה לי שכדאי שנתמקד במרכז העיר העתיקה.איך היתה הטיסה? אני צריכה גם לילה אחד ליד השדה, יש המלצות?
איך אתם עושים לי כבר חשק לנסוע, איך אפשר לחכות כ"כ הרבה זמן לטיסה?
אני חייבת טיול פיצויי לקיצור זמן המתנה
-
אז בתור אחת שחזרה בסופ"ש האחרון מאנסי הממכרת !!!היי גלי
נסי שוב את האתר של המלון, ניסיתי וחוץ מהימים הקרובים שבהם התפוסה כנראה מלאה, נראה כי אין בעיה של מקום.
כתבתי את סיפור הטיול שלנו בסוף אוגוסט ושם פירטתי ויש גם תמונות. גם אנחנו נהננו מהשוק ביום א' באנסי. הנערה קנתה חולצה והילד שעון וקנינו מאפים טעימים.
Yvoire היא עיירה קטנה מימי הביניים שדי קרובה לז'נבה, היא מוקפת חומה ואי אפשר להיכנס אליה ברכב, כך שמטיילים בסמטאות המקושטות בפרחים רבים ואפשר להיכנס לגלריות. נחמד לרדת לנמל שלה וממנו לצפות את העיירה. יש בה גם גן קטן ונחמד- גן חמשת החושים.
באקס לה בן נחמד להסתובב במדרחוב שעמוס חנויות ומבקרים, האווירה כייפית.
להתראות -
אז בתור אחת שחזרה בסופ"ש האחרון מאנסי הממכרת !!!tayelet
ניסיתי המון פעמים את האתר, אני מקישה שאני רוצה חדר אחד לזוג ל 3 לילות, וזה רושם לי שסוג החדר שאני רוצה אינו קיים, שאני מנסה דרך האתר המרכזי, זה נותן את כל מלונות הרשת ובית הדירות אינו זמין בתאריכים המבוקשים.כנראה הוא לא אוהב אותי כ"כ
.
הטיול שלכם כבר שמור לי חודש וחצי במעודפים, הוא עזר לי לבחור את היעד.
אני מבינה שיש הרבה מה לראות באזור יותר משלושה ימים.
כנראה שנשאיר חלקים לפעם הבאה.
תודה.
גלי -
לטסים באיזילאלו שטסו באיזי ג'ט.
הבנתי שאת הקוד שקיבלתי במייל אישור רכישת הכרטיסים, אני צריכה להזין באתר החברה ביום הטיסה,וע"י כך מתבצע צ'ק אין ומקבלים כרטיס עלייה למטוס.
אשמח לקבל אינפורמציה מאלו שנסעו, היכן בדיוק מזינים את הקוד ביום הטיסה ? וכל אינפורמציה נוספת לגבי הטיסה.
תודה.
גלי. -
לטסים באיזיהי גלי
ראיתי את השרשור, מודה, לא קראתי הכל..
גם אנחנו לנו באותו מלון מקסים שיונית לנה בו, לפני כמה שנים, אך אני הייתי ממליצה לך לחפש מלון ממש בעיר העתיקה, היות ואתם מגיעים רק לסופ"ש.
כפי שגיל כתב לך, אנחנו ראינו את מסעדת המזלגות של מישלן רק מבחוץ... אך יש הרבה מסעדות מעולות בעיר, אתם תיהנו.
יש ספינות ששטות על האגם בלילה + ארוחה, אם סוג כזה של בילוי מעניין אתכם.
ואני הייתי לוקחת מכונית אפילו ליומיים, אחרת לא תראו את כל הנוף הנפלא מסביב לאנסי.
רבקה -
לטסים באיזיהי גלי,
אני עשיתי בורדינג דרך האתר, והדפסתי אותו - מיותר לגמרי, כי כפי שהסבירו לי בשדה, בארץ הם לא מקושרים עדין אינטרנטית בנושא הזה, כך שהיא לקחה את ששת כרטיסי הבורדינג שלי וזרקה לפח
כדאי שאתחיל לעבוד על רשמי הטיול שלי או שכל הטיפים יהיו מיותרים...
לדעתי הסיסמא שקיבלת היא לצורך הוספות, שינויים בכרטיס, ובכלל ראיית מצב הטיסה המסויימת באתר שלהם, מאחר וטלפון אין, והתשובות שלהם באינטרנט לא תמיד מפוקסות......
בנוסף שימי לב שיש לך על המיזוודה/תיק באם את שולחת לבטן המטוס , אטיקט שלך מהבית ! עם שמך וכתובתך, אני סמכתי עליהם, והתבדתי
באילתור של רגע רשמתי את פרטיינו על המדבקה שהיא מוציאה מהמערכת ומחברת למיזודות. אגב בחזרה מז'נבה הם מסודרים ! על המדבקה יוצאים כל פרטי הנוסע וההזמנה שלו.
בנוסף
בתחקיר שעשיתי בשדה התעופה בדוכן של הרץ, הם הסבירו/הראו לי שמול הדוכן שלהם יש מסך עם הנחיתות המיועדות, ושבכל הזמנת רכב רשום להם את מס' הטיסה של הנוסע. כך שאם היית צריכה לנחות ב-22:30 למשל, הם יחכו לך עד שתבואי, גם אם ההגעה תהיה אחרי 23:00 - שזו שעת הסגירה הרשמית שלהם.
אני אם סליחה.....כש...אגיע בפעם הבאה לג'נבה, אקח את הרכב ואסע ישירות לחדר המפנק באנסי...ממ....ניפלא. -
לטסים באיזיאיזה כייף שחזרתן הביתה.
רבקהלה- שוב ברוכה השבה. בהודעה 18 שלי חיפשתי אותך היית חסרה לי בנוף. כן בגלל הנופש הקצרצר ופסטיבל המסכות בעיר, אנחנו מחפשים מלון במרכז העיר העתיקה.
אני שומרת את המלון שלכם לטיול יותר ארוך, כי כמו שזה נראה עכשיו יהיה המשך כמו במרבית היעדים שביקרנו.
אניגמה- איך טסת לי בזמן. אני כבר סקרנית לקרוא את כל הסיפור.
איך היתה הטיסה, הטיולים והכל.
לא מובן לי נושא הכרטיסים, פשוט מגיעים בלי כלום, או שהם שולחים איזה סוג של כרטיס במייל בהמשך?
בכדי לתפוס מקומות על הטיסה בטח שפותחים את השערים כולם רוצים לעלות ראשונים. אני מדמיינת כבר את עם ישראל מביא ארוחות ופותח שולחן במטוס.
תודה על כל הטיפים. התכנון לנסוע ישירות מהשדה לאנסי.
אני צריכה להתחיל לברר השכרות רכב, ברכב אין הבדל מחירים אם מזמינים קודם או ברגע האחרון למיטב ידיעתי.
אניגמה- ישנתם בלילה האחרון או הראשון קרוב לשדה?
יש המלצה למקום לינה קרוב לשדה?
תודה על כל העזרה.
גלי -
לטסים באיזימקפיצה לטובת קבלת פרטים על הטיסות באיזי ג'ט.
לא ברור לי נושא הכרטיסים.
אניגמה- אני עדין ממתינה לסיפור הטיול שלכם.........
יכול להיות שהוא נכתב באשכול אחר? -
לטסים באיזיגלי - לא הבנתי מה לא ברור בנושא הכרטיסים - אין לך כרטיס אלקטרוני, כלומר לא קיבלת מיד עם ההזמנה כרטיס במייל?
בכל מקרה, כשאת מגיעה לשדה התעופה כל מה שחשוב זה הדרכון. באמצעותו את ניגשת לדלפק הקבלה, הרי ביננו, כל אחד יכול להדפיס כרטיס כאוות נפשו...
בחו"ל כבר יש מחשבים לכרטוס עצמי - מעבירים בו את הדרכון העמוד בתמונה, עונים על שאלת "ארזת לבד" ואת מקבלת בורדינג פס.
רבקה -
יש המון זמן לחלום- אנסיהי גלי,
בעלי ואני היינו שם לפני מס' שני- מקום מ-ד-ה-י-ם! גם אנו נחתנו בזנוה המאד קרובה. האמת היא שתיכננו רק לילה ונשארנו שלשה. אנחנו ישנו ברשת צרפתית בשם campanile - רשת הפרוסה בכל רחבי צרפת. רשת זו היא רשת מוטלים נקייה ופשוטה, ניתן לאכול בה ארוחת בוקר נהדרת וגם ארוחות אחרות במחיר טוב. לדעתי אתם יכולים ללון באנסי גם בלילה שלפני הטיסה שכן השדה מאד קרוב. אם אני לא טועה 40 דק'.
בכל אופן אנו היינו בקיץ, הכל פרח שם , מסעדות רומנטיות עם אוכל שוויצרי טיפוסי ומשמין.... בהחלט מקסים , הייתי חוזרת.
ממליצה בחום.
ורד -
יש המון זמן לחלום- אנסירבקה- לא קיבלתי כרטיס במייל לאחר ההזמנה , לכן זה מוזר לי.
קיבלתי רק אישור עם מספר קוד.
חשבתי שאני מקישה את מספר הקוד בשדה לקבלת כרטיס, אבל אני מבינה שבארץ זה לא כמו בחו"ל אין מכונות כרטוס.
אז כרגע יש לי רק קוד.
ורד- אני כ"כ שמחה לשמוע הרבה תגובות חיוביות על המקום, וכ"כ רוצה שכבר יגיע פורים.סוף סוף הבנתי את הדיקלום מהגן: "מתי מתי מתי יבוא פורים אלי"