האם להזמין טיסה באיזיג'ט?
-
אני צריך לטוס לג’נווה והטיסה הישירה היחידה בימי ג-ה, וגם הזולה ביותר בכלל, היא של איזיג’ט.
אבל פתאום אני חושש שהטיסה תתבטל, מכיוון ששווייץ עדיין סגורה לישראלים (לי יש דרכון זר).יכול להיות שהם מוכרים כרטיסים למרות שהטיסה צפויה להתבטל?
-
הטיסה לז’נבה היא טיסה ליעד משולב (גם שוויץ וגם צרפת) ולצרפת יש אפשרות לישראלים להיכנס כרגע תחת מגבלות בידוד.
אין לי מושג מה הסיכוי שהטיסה תתבטל. מן הסתם לטיסה לפריז עם קונקשן לז’נבה יש פחות סיכוי שתתבטל. כן, יכול להיות שהם מוכרים כרטיסים גם אם יש סיכוי שהטיסה תתבטל – כי כמו כל חברות התעופה הם מקווים לטוב. לפחות עם איזיג’ט אפשר לצפות שהכסף יוחזר אם הטיסה תתבטל.
-
אתה מכיר חברות תעופה שביטלו טיסה והכסף לא חזר ללקוחות ?
אני לא מדבר על אי עמידה בתנאי הכרטיס.
ואני לא מדבר על המצב כרגע שעד כמה שאני יודע חברות התעופה החזירו את הכסף או שבכוונתם להחזיר, כי לא שמעתי הצהרות או החלטות שפורסמו על אי כוונה להחזיר את הכספים.
בינתיים זה הכל הרהורי לב.
הייתי כותב “ במידה והטיסה תתבטל הכסף יוחזר ”. ולא משתמש במילים “ לפחות עם איזיג’ט” כי אז לכאורה עולה כי ישנם חברות שמבצעות עברות פליליות.
ולא בטוח שהיית רוצה לפרסם את זה באופן אישי בהיעדר נתונים מדוייקים ומלאים.
אבל זה רק אני ודעתי והמלצתי.
-
- אין קשר בין מכירת כרטיסים לבין אופציות כניסה למדינה- לא מעט חברות קובעות טיסות,שמאוחר יותר מתבטלות בתקופה זו -ואז או שהכסף מוחזר ללקוחות (כמו באיזי ג’ט עד כה) או שהכסף לא מוחזר אלא עומד לזכות הלקוח לטיסה עתידית אולי .
- לגבי טיסה לג’נבה- הטיסות מתקיימות ,נכון לעכשיו לטובת מי שכן רשאי להיכנס לשוויץ או צרפת (כידוע שדה תעופה בינלאומי). נתקלתי לפני כשבועיים בפסח במשפחה ש”הניחה” כי הטיסה תתבטל והם יקבלו את כספם חזרה, איזי ג’ט טענה מולם כי הטיסה מתקיימת וחובתם הייתה לבדוק את תנאי הכניסה למדינת היעד שלהם לפני הזמנת כרטיסי הטיסה והאחריות עליהם.
- הכניסה יכולה להיות לשער הצרפתי- ולמיטב ידיעתי ישראלים יכולים להיכנס לצרפת (עם בידוד) בעיתוי הנוכחי.
- אולי המנוע הנ”ל יכול לסייע לך
-
זאת תמיד מחובתו של הנוסע לבדוק אם הוא עומד בתנאי הכניסה ליעד אליו הוא נוסע.
לפעמים ישנה אחריות על חברת התעופה, אבל קודם האחריות על הנוסע.
אני חושב שכל חברת תעופה תשים הערה לנוסעים שרצוי לבדוק אם הם עומדים בתנאים.
בדקתי טיסות לקטמנדו בפלידובאי, והם אפילו נותנים רשימת תנאי כניסה לכל מני מדינות בשלב חיפוש הטיסה
-
אלעל לצערי לא מחזירים כספים. יש לי 4 טיסות שהזמנתי לשנת 2020 ובוטלו על ידה מילאתי בקשות החזר וטרם קיבלתי שקל אחד.
היום תוגש נגדם תביעה.
לא ממליץ לאף אחד לשים כספו על קרן הצבי ולהזמין אצלם טיסה.
רק לשם הדוגמה אלאיטליה חברה בקשיים שילמה לי מלוא הסכום כולל שידרוגים חודש לאחר ביטול הטיסה
-
לפני יומיים כתבה כאן אחת הגולשות כי פנתה לאלעל וקיבלה מענה לסוגייה.
וכנראה כמוה יש עוד הרבה.
לאלעל אין משהו אישי נגדך או נגדי ולכן השירות הוא אחיד .
ולכן נראה לי שלא ניתן לצאת בהכרזה כוללת שאלעל לא מחזירה כספים שהיא חייבת.
ישנם מיקרים אשר צריכים להיבדק פרטנית ולקבל מענה. אבל זה בטח לא הכלל וכולם.
-
הגולשת שמשה22 מתייחס אליה פנתה לגבי הזמנה חדשה שעשתה עם ואוצ’ר לגביה לא קיבלה אישור במייל והואוצ’ר היה רשום כמנוצל באיזור האישי שלה. הגולשת דיווחה כי לאחר כמה ימים חזרו אליה בוואטסאפ ופתרו את הבעיה.
גם אני פניתי לאלעל בשבוע האחרון באמצעות הוואטסאפ לגבי הזמנה חדשה שביקשתי לעשות וקיבלתי מענה תוך חצי יום.
יתכן ושווה לך להשקיע חצי דקה במשלוח הודעת וואטסאפ לגבי 4 ההחזרים ולציין שזו פניה אחרונה לפני תביעה. במידה ולא תקבל מענה זה יהיה חיזוק נוסף לתביעה (לא שצריך). מספר הוואטספ של אלעל הוא 039771111.
בהצלחה!
-
לצערנו הדרך ה”מצליחה” מול אל על-היא איום בתביעה, או משלוח עותק כתב תביעה לבית משפט לתביעות קטנות.
משום מה---דווקא בטכניקה הזו פתאום יש פקידים, יש טלפון, ויש פתרון לסוגיות שנמשכות שנה.
-
התביעה בתביעות קטנות הוגשה לאחר אין ספור תקשורות בווטסאפ ומייל.
לצערי לא היה מנוס מהגשת תביעה
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות