ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חוויות מסדנת שטח תרמילאית

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    10
    13
    3133
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • hunter
      hunter נערך לאחרונה על ידי

רציתי לשתף את הפורום בחוויה שעברתי ואני מניח שהרבה לא (גם כי הרבה חברים צחקו עליי למה לעשות את זה ושזה מיותר - אם כי עכשיו אני בטוח שזה לא) ואולי לעורר מודעות לעניין.

בגדול אני בנאדם ספורטיבי ועושה הרבה ספורט , אבל זוגתי פחות, ולכן בגלל שאנחנו טסים לניו זילנד בקרוב התחלנו לעשות הרבה כושר וספורט על מנת להתחזק לקראת ביצוע טרקים. עשינו הרבה שחיה, הליכות וריצות ורכיבה על אופניים.
      לאחר שרכשנו ציוד התחלנו לחשוב על הצורך בלהתרגל לתיק גדול ולמשמעות של לסחוב משקלים כאלה. התחלנו ללכת בשטח בהדרגה ולעלות משקל כל הזמן כדי להתרגל ולא לרוץ עם זה יותר מדי מהר ולחטוף שברי מאמץ, וטיילנו ביער בן שמן וביער הכרמל.
      לאחר שהיינו בהרצאה על ניו זילנד ב"למטייל" ת"א , המרצה סיפר לנו על סדנת שטח תרמילאית שהוא מעביר והחלטנו להשתתף בה. עשינו טיול של יומיים (בערך 22 ק"מ) מבית ספר שדה מירון ועד לעין כובס שליד צפת.
      אף פעם לא עשיתי טרק אמיתי עם כל הציוד על הגב עם אוהל ואוכל וגזיה וכל הדברים האלה וזה ממש שונה מלשמוע בפורום שטרק של 3 ימים הוא קל או בינוני ואז לבצע את הדבר הזה בשטח. זו הייתה חוויה באמת מאתגרת, ולמרות שאני בכושר , לא היה לי קל, אבל עכשיו אני קצת יותר מוכן בצורה מנטלית ללכת ולעשות טרקים בשטח , וזה גם גרם לי לרצות לטייל יותר גם בארץ שלנו.
      למדנו שם גם כל מיני שיעורים לגבי טופוגרפיה ועזרה ראשונה אבל הדבר שבאמת היה לי חשוב היה העניין של סידור תיק שלא הייתי מודע לו וגורם לתיק כבד להרגיש טיפה קל יותר.

לסיכום וגם לדיון - מעניין אותי אם אתם בתור מטיילים נחתתם ישר על הטרקים או שהכנתם את עצמכם בצורה פיזית ומנטלית לזה בארץ?

אלעד

• מדריך טיולים אבי פרג'ון
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • mikeyo
        mikeyo נערך לאחרונה על ידי

מסכים בהחלט! גם אני וזוגתי (שתחייה) נתקלנו באותן תגובות מטופשות לגבי נחיצותה של סדנת הכנה. להלן התגובה ששמנו באתר טיולי שבו פירטנו למה סדנא כזו היא באמת חיונית:

אבי מדריך מקצועי ויצר סדנה ברמה גבוהה שהחשיבות שלה נובעת מכך שמישהו שנוסע פעם ראשונה לעשות טרקים לא באמת יודע מה הוא לא יודע!
        לעשות טרק עם תיק ששוקל 13-16 קילו על הגב לא דומה בשום אופן לטיול השנתי שעשיתם בכיתה י"א עם בקבוק ליטר וחצי ופיתה עם שוקולד על הגב. אז אל תאמינו למי שאומר שכל מה שאתם צריכים אפשר לקרוא באינטרנט.
        דברים חשובים שלמדנו בסדנא:
        *איך לארוז תיק - כמויות של אוכל, חלוקת המשקל וכו'.
        *איזה ציוד הכרחי ועל מה אפשר לוותר (ה מאוד אינדיבידואלי - עד שלא ניסיתם לא תדעו)
        *האם התיק שהשאלתי מבן-דוד שלי מתאים גם לגב שלי (מסתבר שלא)
        *שיעור הישרדות (על זה אולי כן אפשר לקרוא אבל בכל מקרה היה מעניין)
        ועוד הרבה דברים ששום דבר חוץ מהתנסות אישית לא יכול ללמד אתכם.
        אגב, מי שאין לא רקע בניווט לא ירכוש את היכולת הזו בסדנא (אין מספיק זמן) למרות שאבי מעביר את התכנים הבסיסיים של ניווט.
        בקיצור אותנו ניסו לשכנע שהסדנא מיותרת וחזרנו ממנה עם היבלות שמוכיחות אחרת! תודה רבה לאבי - היה לנו המזל שהזדמן לנו להשתתף בסדנא!
        • rohiti
          rohiti נערך לאחרונה על ידי

תגידו - אלו לא דברים שאפשר ללמוד לבד?

הבנתי שתוך שניים שלושה טרקים אתה כבר מקצוען, אז למה צריך סדנה כזו?

נראה לי בזבוז של כסף. מה אני צריכה ללמוד ללכת?
          • Or
            Or נערך לאחרונה על ידי

האמת שלא עברתי את הסדנה הזו,
            אבל בגדול, כאן בפורום אנחנו מפרגנים לאבי שהוא אחד משלנו, פעם הוא היה כותב כאן, והיה כותב טוב ולעניין

ולגופו של עניין: אם מתכוונים לעשות 3 טראקים בניוזילנד, אז ללמוד אחרי 3 טראקים זה הרבה יותר מדי זמן.
            בנוסף, השאלה מה קורה בכמה הטראקים הראשונים כאשר אין לך מושג?! הרבה פחות נוח, סיכוי לפציעות, לא לוקחים מספיק אוכל/לא מאורגנים מספקי עם האוכל... סכנת קור, עודף משקל שסוחבים...
            ואפילו דברים קטנים ששוכחים כמו... שרוך נעל ספייר למקרה שהוא יקרע דוקא בטראק ולא תהיה ברירה אלא ללכת עם תיק גדול עשרות קילומטרים ללא שרוך נעליים וללא אחיזה בקרסול יכולים להרוס הכל...
            וזה עוד בלי לדבר הרבה על מזג אוויר
            • reutelya
              reutelya נערך לאחרונה על ידי

האמת שאני לא עשיתי סדנא כזאת וגם אישית לא היה לי צורך בה, אבל פגשתי הרבה מטיילים שמאוד סבלו בטרקים הראשונים שלהם כי לא היה להם מושג מה זה לעשות טיול עם ציוד על הגב ואיך בכלל לסדר את התיק ולהתאים את הרצועות חזה ובטן של התיק כשהוא מלא כשי להקל על המשקל בגב..
              אני שמחה לשמוע שיש מישהו שמעביר סדנאות כאלה- כל הכבוד לאבי שהוא עושה את זה. ואני כן ממליצה לאנשים שמעולם לא טיילו סוג כזה של טיול לקחת סדנא כזאת, או אם לא בא לכם להוציא על זה כסף,לארגן לעצמכם טיול כזה בארץ כדי לקבל מושג.
              • Amit.Sha
                Amit.Sha נערך לאחרונה על ידי

מצטער אבל אני ממש לא מסכים איתך אלעד.

הצורך בסדנאות כאלו קיים רק אם אתה חסר ניסיון בתרמילאות\ לינה בשטח או לחלופין טס לאנטרטיקה ואתה צריך ללמוד לחיות בתנאי קוטב או לשרוד בסהרה לא בדיוק התנאים בניו זילנד 95% מהמקרים.
                כל עוד יצא לך לטייל במהלך החיים עד הגיוס מספר טיולים עם תיק גדול בשבילי ארץ ישראל במסגרת תנועות נוער, חוגי סיירות, וכו אני לא רואה שום סיבה\צורך בסדנה הזו.
                איך לארוז תיק?
                אפשר לתת לך את התאוריה פה על גבי המסך, יש כמה...אבל בסופו של עיניין זה אישי.איפה כדאי לשים את שק השינה והאוכל בתיק? common sens.
                מה וכמה צריך לארוז לטרק של 3 ימים זה מאוד אינדווידואלי.
                יש כאלו שיארזו שני סוגי מעילים, שלושה סוגי גרביים ושלוש מחבתות +בלון ספייר לגזיה כשהם הולכים לטראק שבו יש להם גז וכלי בישול בבקתות....

בסופו של דבר היית מצפה (ואני שמח לקרוא שכך עשיתם) שאדם שמתכנן טיול רגלי קרי טראקים יבחן את עצמו עוד בארץ מבחינת כושר נשיאה, אירגון ציוד בתיק המיועד לטיול והתאמת הציוד המתאים לשטח בו הוא הולך לטייל. אני לא נוגע בכושר גופני כי מבחינתי הוא בונוס, אם אתה לא בכושר או בכושר ירוד, אתה תהנה קצת פחות או תתאמץ קצת יותר, אבל את העלייה אתה תסיים. לא נתקלתי בעלייה בניו זינלד שלא יכולתי לה גם לא עם משקלים של 20 ק"ג על הגב ולא הייתי בכושר לפני הטיסה לשם. (הכל בראש זה לא סתם מוטו.)

מניסיוני הדל אני יכול לומר לך שהתיק שארזתי לטראק אחד שונה מהתיק שארזתי לטראק אחר. והכל נקבע לפי סוג הטראק, מידת הקושי שלו, מידת השירותים הניתנים בבקתה\איזור קמפינג וכמה רציתי (אם רציתי) להתפנק בטראק. יסכימו איתי אלו שהביאו איתם בקבוק יין למילפורד וכו שזה מהדברים היותר נחמדים שאפשר לעשות וסוחבים את זה עם חיוך.

ועוד לא נכנסתי פה לעיניין של צילום תמונות, ציוד צילום מה לקחת ומה לא שזה גם יכול להיות כיף גדול או עונש, תלוי איך מסתכלים על זה. (מצלמה מקצועית שוקלת....).

עמית
                * - למען הסר ספק, אין לי שום בעיה עם אלו שמעבירים את הסדנאות השונות, אבל הידע קיים בפורום הזה, בדפיו השונים, פשוט צריך לשבת ולקרוא.
                • keves160
                  keves160 נערך לאחרונה על ידי

אם אתה נוסע לאנטארקטיקה אתה ממילא עושה את זה בטיול של ספינה מסודרת, עבודת ההכנה לשטח היחידה שאתה צריך לעשות זה לקנות בגדים חמים, להכין את עצמך לשלוש ארוחות שף ביום ולמכור כלייה כדי לשלם על המסע.

מי שבחיים לא עשה טרקים צריך לעשות בארץ לפחות אחד לפני שהוא מחליט על "טיול טרקים" בחו"ל. לא צריך סדנה בשביל זה. אפשר להתארגן ולצאת באופן עצמאי.
                  • menkesu
                    menkesu נערך לאחרונה על ידי

Time is money, כמו שאומרים. אתם ממש לא רוצים לבזבז את הזמן שלכם על ללמוד איך להתנהל בטראקים כשאתם כבר בטיול עצמו, שמטרתכם היא הנאה נטו, ותאמינו לי יש הרבה מאוד דברים קטנים שיכולים להרוס לכם את החוויה.
                    המעט שאתם יכולים לעשות הוא להקדיש יומיים לטיול בשביל להתנסות וללמוד. נכון שאפשר לעשות את זה לבד, אבל אין חכם כבעל הניסיון.
                    הסדנה של אבי מקנה את כל הכלים שצריך ומביאה עימה ערך מוסף רב שרק הניסיון יכול ללמד. בנוסף לזה הבנאדם היה שם מספר לא מבוטל של חודשים במטרה לחקור את כל העניין הזה, כך שאפשר ללמוד ממנו הרבה מעבר על ניו-זילנד עצמה, איך זה שם, למה דומה ההליכה שעשית היום וכן הלאה.
                    אתם משקיעים עשרות אלפי שקלים בטיול שלכם, מבטיח לכם שה-300 שקל של הסדנה יהיה מה-300 שקלים היותר מניבים לכם אישית מהתקציב לטיול.
                    למי שלא עשה טיול כזה בעבר - הסדנה היא בגדר חובה לדעתי.
                    • Amit.Sha
                      Amit.Sha נערך לאחרונה על ידי

שוב
                      אתה נוגע בדברים שאדם שיש לו ניסיון בטיולים מכיר ויודע.
                      ברור מאליו שאם אין לך ניסיון בטיולים מהסוג הזה נקודת ההתחלה שלך שונה ואתה אמור להערך באופן שונה.
                      אני מניח שכבר הבנת שתרמילאות זה משהו שלומדים דרך הרגליים והניסיון ולא דרך סדנאות.
                      להגיד שהשתתפות בסדנה היא חובה זו הגזמה. מקסימום ניתן לומר שזה יתרום לך.
                      מצד שני לשבת ולקרוא הודעות\בלוגים של אנשים שמטיילים באיזור
                      מן הסתם של ניו זילנדים, להתייעץ איתם בקשר לציוד וכו
                      ייתן לך הרבה יותר מסדנה שכזו.
                      time is money הכל נכון, אבל את כל ההכנות אתה יכול לעשות פה בארץ
                      לטייל בסופי שבוע ואפילו לבנות לעצמך סולם מאמצים נכון בהתייעצות עם גורמים רלוונטים לעיניין (מדריכי חדר כושר, דיאטנית קלינית וכו..) אבל זה גם לקחת את זה לכיוון מאוד קיצוני.
                      סה"כ לטייל בניו זילנד זה לא משהו קשה.
                      צריך לבנות את הטיול באופן שהטראקים הם סולם מאמצים ולא להתחיל מטראק קשה ולהיכוות בגללו. (קורה להרבה אנשים).
                      ואני אתן לך דוגמא: המיולר האט נחשב לטראק לא קל, קשה זה כבר עיניין אינדבידואלי אבל לכל הדעות לטפס את המדרגות האלו זה לא פשוט.
                      פגשתי לא מעט אנשים שהטראק הזה היה הראשון והאחרון שהם עשו, ללכת טראק זה לא רק כושר גופני אלא גם מנטלי, לדעת לשים לעצמך מטרה ולסיים אותה.

אחד הדברים היותר חשובים שצריך לדעת לניו זילנד לדעתי זה לתחזק את הציוד שלך. לבצע איטום למים בעזרת חומרים נכונים, לדעת לארוז נכון בשקיות אטומות למים ולמדר את התיק בהתאם.
                      כנ"ל עם נעלי ההליכה, לשמור עליהם כשאפשר, לנקות ולמרוח אותן בווקס, אחרת הן נהרסות ומהר יחסית, כמובן שכל זה בהקשר לאילו טראקים אתה עושה.

ולגבי הערה על אנטרטיקה - יש אנשים שנוסעים לשם על מנת לטייל לא רק לשוט בין קרחונים בספינה שיוצאת מארגנטינה וכו, ולכן הם דווקא אלו שצריכים סדנאות מיוחדות על חיים באיזור הארקטי, התמודדות עם סכנות וכו.

עמית

• menkesu
                        menkesu נערך לאחרונה על ידי

שים לב שכתבתי שזה בגדר חובה לאנשים שזה הטיול הראשון מהסוג הזה.

ורוב האנשים שנוסעים לניו-זילנד, לפחות אלו שאני מכיר, לא עשו אף טרק בעבר, ולכן הסדנה היא בגדר חובה בשביל אנשים כאלו לדעתי, גם כדי לקבל את כל המידע במרוכז, גם כדי להרגיש מהרגליים (נכון אפשר לעשות את זה לבד, אבל עדיין עם מדריך זה הרבה יותר מסודר) וכמובן הערך המוסף שאבי מביא על ניו-זילנד זה משהו שאין להרבה אנשים.
                        • keves160
                          keves160 נערך לאחרונה על ידי

כמעט בלתי אפשרי לעשות טיול עצמאי באנטארקטיקה כי אין שם שום תשתית משום סוג בכל היבשת וחוקים מאוד קפדניים של מה מותר ומה אסור. לכן כל התיירים נוסעים באופן מאורגן ולא ישנים בשטח (מקסימום לילה באוהל שמאורגן על ידי הספינה) ולכן לא צריכים שום סדנה.
                          הבודדים שמטיילים עצמאית - וזה אשכרה פחות מעשרה אנשים בשנה, זה הרפתקנים עם ניסיון של שנים ארוכות בתנאים ארקטיים וטיולי שטח מסובכים (וגם הרבה מאוד כסף, כי משלחת כזו עולה מאות אלפי דולרים).
                          • avif
                            avif נערך לאחרונה על ידי

שלום לכל החברים!
                            long time no see Smile

הוגנבו לאזני שמועות שיש דיון בפורום לגבי סדנת השטח, אז באתי לתת כמה מילים, ואשתדל מאוד להיות ענייני ובלי שום "פרסומת"...

הנושא של אם צריך או לא צריך סדנה כזו הוא נושא ששאלתי את עצמי רבות ובמקום להשאר עם השאלה - יצאתי לחקור את התשובה. בתור תרמילאי ותיק מאוד תמיד ראיתי טיילים שעושים שטויות בשטח, בייחוד שמתי לב לישראלים (שמעניינים אותי קצת יותר) אבל רציתי לראות אם זוהי אכן בעיה - או שאתה רק שם לב למקרים הבעייתיים, בעוד שרוב השאר הם בסדר גמור. מקום המחקר נבחר להיות ניו זילנד - מקום שבו כמעט כולם ירצו לעשות לפחות איזה טרק או שניים, ונהוג לחשוב שמטיילים שם חבר'ה ב"רמה יותר גבוהה". במשך 13 חודש ואינספור טרקים שישבתי בבקתות וראיינתי טיילים ישראלים, קבלו קצת נתונים:

68% מהטיילים ערכו את הטרק הראשון שלהם בחיים, בטיול הנוכחי
                            48% מהם מעולם לא לנו בשטח לפני כן! (אפילו לא באוהל בכנרת!)
                            72% (ממי שזה לא טרק ראשון שלו) העידו שבדיעבד היו משנים הרבה דברים בהתנהלות שלהם בשני הטרקים הראשונים

ועוד הרבה מספרים שעלולים לשעמם אתכם...

עכשיו - ברור לי שבתור ישראלים עם מנטרת ה"יהיה בסדר" כל הסיפורים הללו נהפכים לסיפורי גבורה לאחר הטיול, ואותם חברה שסבלו בהתחלה - יבואו ויספרו לבאים שאין מה להתכונן - כולם סובלים ועושים שטויות בהתחלה וככה לומדים (כמו בטירונות - לא?).

השאלה היא מה המטרה שלנו בטיול שבו אנו משקיעים כ"כ הרבה זמן וכסף?
                            אם כל המטרה היא רק ללמוד על עצמי ולהתנסות לבד בלי קשר למקום בו אני נמצא (מטרה לגיטימית לחלוטין) - אז אני מבין. אבל מרוב האנשים הבנתי שחלק גדול מהמטרה שהם באו לניו זילנד הוא לחקור את הטבע הנפלא והנופים שיש למדינה להציע.
                            אם ככה - למה לבזבז את זמן הטיול היקר שלנו, ואת הכסף שנזרוק על כל מיני גרייט ווקס מיותרים בשביל "ללמוד איך ללכת" ולא ממש נהנה (או לפחות - לא נהנה כמו שיכולנו) מהטרק עצמו? הרי כולנו בטרקים הראשונים נצמדנו לאנשים יותר מנוסים ו"ינקנו" מהם מידע וטיפים שגרמו לנו לעשות הכל בצורה יותר טובה בפעם הבאה - אבל למה על חשבון הטיול??

הסדנה הזו באה לתת לאנשים בטחון לצאת לטרקים עם הרבה יותר ידע כיצד להתכונן ואיך להגיב למצבים שיקלעו אליהם. אני חושב שהיתרון הרציני שלה (לפי תגובות המשתתפים) זו ההכנה המנטלית. מחסומים פסיכולוגיים כמו "מה קורה אחרי 6 שעות עם 15 קילו על הגב, אני גמור ועדיין יש לי שעתיים ללכת" עוברים על אנשים בסביבה הרבה יותר מוכרת ותומכת - ולא לבד בארץ זרה עם אף אחד שידע לעזור להם באותו הרגע.

אז ברור שכולנו היינו בצבא, וכולנו חכמים וכולנו יודעים את התורה - אבל כמו שאמרו חז"לנו - "אין חכם כבעל נסיון"

אני בכלל לא נכנס לענין של "מוכנות לטיול - איך זה משפיע על הווצרות "מובלעות ישראליות" בחול" - נושא אקדמי שיש לו קשר ישיר לנאמר למעלה - זהו נושא לדיון אחר (וכבר כתבתי מספיק... Embarassed )

שיהיה לכולם טיול מהנה ומפרה
                            אבי
                            • dekelbz
                              dekelbz נערך לאחרונה על ידי

אבי תמיד תענוג לקרוא את התגובות שלך. לא חושב שאפשר להגדיר טוב יותר את המצב של הרבה מהמטיילים, כולל אותי.
                              אם הייתי רוצה לחסוך את מחיר סדנא כזו, עכשיו כשאני יודע בדיעבד שזה היה מועיל לי, הייתי חושב לעשות איזה מסלול של יומיים שלושה בארץ. גם קרוב יותר לבית מה שמוריד את החששות, וגם מאפשר להתרגל לציוד שישמש אותי בטיול.
                              • 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון