ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הונאה בסיישל? היתכן?

פורום אירופה
    אללטואז פאב
    9
    24
    2141
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • aljaje
      aljaje @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

גם אתה מתעלם מהבעיות שציינתי. 

תן לאדון הנכבד להגיב, 'מדוע אין צורך בבדיקה לפני העליה למטוס, אך בדיקה לאחר הנחיתה תועיל’. 

ואתה גם בטוח שהעובדה שלא הצליחו לשלוח את תוצאות הבדיקה לנופשים בטיזנלוך, היא בסה”כ נוהל מקובל שאינו מחשיד. 

וי אימר. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • נוסע מתמיד
        נוסע מתמיד @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל אמר:

@נוסע-מתמיד אמר:

נראה כמו הונאה מכוונת ומתוכננת היטב, אולי אפילו בשיתוף השלטונות, לכאורה…

דיווח מסיישל

לי נשמע שילוב של כמה גורמים,

יכולות להיות כמה סיבות לתוצאות של בדיקות המעבדה חיוביות גם לתיירים מחוסנים,

יכול להיות שהמחוסן באמת נדבק, לפי פייזר הסיכוי הוא 1:20

יכול להיות שהמחוסן נדבק לפני שהתחסן ובגופו יש עדיין שרידים של הנגיף שמתגלים בבדיקה

יכול להיות שבאמת פישלו במעבדה, מישהו פשוט טעה בפרוצדורה או ברישום.

נכון, אבל לא רלוונטי לטענה העיקרית בכתבה.

ואז נוספה עוד בעיה, אף אחד מהסיישלים לא הבחין שקרה משהו מוזר וצריך לבדוק אם תוצאות הבדיקה אכן משקפות את המציאות.

אם זה לא מתוכנן מראש אז למה שיבחינו שיש משהו מוזר? יצאו בדיקות חיוביות וזהו.

והבעיה השלישית שהמטיילים לא קיבלו תוצאות בדיקה בכתב, אין לי מושג למה.

זו אחת הנקודות שמעידה לכאורה על הונאה.

וגם העובדה שמדובר על קבוצה של ישראלים שבאה ביחד, שהתה שם ביחד, והיתה מתוכננת לחזור ביחד. גם זה מאד מוזר ומעלה חשד להונאה.

הכל בהנחה שדיווח המטיילים מדויק, לא תמיד הוא כזה.

נכון.

בקיצור לא נשמע לי כמו הונאה, נשמע לי כמו טעות משולבת בשלומיאליות.

עדיין יש חשד של הונאה לכאורה ולפחות לפי התאור בכתבה לא נראה כמו טעות+שלומיאליות. גם טעות בבדיקות וגם המנעות ממסירת תשובות בכתב? מריח לא טוב.

גם זה מהכתבה ומעורר חשד: “כמו כן, גם מטיילים שבחרו לעבור בדיקה נוספת במרפאה פרטית וקיבלו תשובה שלילית לא הורשו לעלות לטיסה, זאת בטענה שהבדיקה הראשונה יצאה חיובית.”

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ?
          משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

אה רגע רגע רגע זה לפי אמנת לאס וגאס , מה אמנה איזו אמנה😅 , הכול אינטרסים כאלו ואחרים , גם ההדבקה זה כסף , וגם החיסונים , ובטח ובטח הבדיקות וכול האנדרמולוסיה שהולכת אם העסקת חבילה של הקורונה הכול מתחיל ונגמר בכסף!!! או אולי אני חי באיזו פלנטה לא מוכרת. בכול אופן מי שחושב ש הקורונה תילך עוד מאט או המצב יהיה יותר טוב לפי דעתי טועה בגדול.
          • דוקטור דו ליטל
            דוקטור דו ליטל @נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@נוסע-מתמיד אמר:

נכון, אבל לא רלוונטי לטענה העיקרית בכתבה.

לדעתי רלוונטי לכתבה, הבאתי מבחר אופציות שמראות שהבדיקות יצאו חיוביות לא בגלל איזו מזימה מרושעת,

חלקן כנראה חיוביות בצדק, חלקן אולי חיוביות בטעות, אבל לא מחוייב שמדובר בקונספירציה.

@נוסע-מתמיד אמר:

אם זה לא מתוכנן מראש אז למה שיבחינו שיש משהו מוזר? יצאו בדיקות חיוביות וזהו.

אם יש סט תוצאות שנראה על פניו כמוזר הכי טבעי לבדוק false positive.

אם פתאום 100% מקבוצת מחוסנים נדבקו כנראה שיש בעיה. במקרה “הטוב” יש טעות במעבדה, במקרה “בעייתי” חומר החיסון היה לא טוב (נניח התקלקל בגלל תנאי אכסון לא נכונים) והאנשים לא באמת חוסנו, במקרה ה”רע” אולי יש איזשהו זן חדש שהחיסון לא יעיל נגדו.

או שהכתבה לא ממש מדויקת, אם למשל לא כל הקבוצה יצאה חיובית אלא נניח קבוצה של 10 איש מתוךשל 180 איש (מטוס מלא) זה בהחלט מקרה עם סבירות ראלית.

@נוסע-מתמיד אמר:

והבעיה השלישית שהמטיילים לא קיבלו תוצאות בדיקה בכתב, אין לי מושג למה.
            זו אחת הנקודות שמעידה לכאורה על הונאה. וגם העובדה שמדובר על קבוצה של ישראלים שבאה ביחד, שהתה שם ביחד, והיתה מתוכננת לחזור ביחד. גם זה מאד מוזר ומעלה חשד להונאה.

לדעתי דווקא לא,

קודם כל בכתבה התנהלות הישראלים והדווח עצמו נשמעים לי תמוהים,

“חיכינו לתוצאות הבדיקה עד שעה לפני הטיסה, כשלפתע התקשרו לומר לנו שכולנו בקבוצה חיוביים“,

שעה לפני הטיסה הנוסע כבר אמור להיות אחרי הצ’ק אין בדרך לגייט, את תוצאות הבדיקה מציגים לכל המאוחר בצ’ק אין. 

אנשים מבצעים בדיקה 2-3 ימים לפני הטיסה, מצפים לקבל את תוצאות הבדיקה באותו יום או למחרת, לא בגייט.

נשמע מוזר.

בנוסף מציעים תאוריית קונספירציה:

“מטיילת נוספת ציינה, “אני לא אומרת שזה בלתי אפשרי, יכול להיות שגם מחוסנים יחלו במהלך הטיול, אבל קשה לי להאמין שכולם אצלנו חלו בקבוצה. יותר מזה, עצם העובדה שלא קיבלנו תוצאה בכתב מחשידה מאוד, כי מצד אחד אנחנו לא יכולים להפעיל את הביטוח ונאלצים לשלם עוד אלפי אירו על ימי הבידוד”

מה אכפת לסיישלים שהביטוח ישלם את הימים הנוספים?

לא נשמע לי סביר שמרפאה של הממשלה תתן תוצאות שגויות בכוונה כדי לארגן אורחים למלון מסוים בסיישל, לא לתת תוצאות כי ממשלת סיישל דואגת שלא יוכלו לתבוע חברת ביטוח ישראלית? לי נשמע ממש מופרך. 

נשמע לי כמו שירות לא טוב או שלומיאליות, לא קונספירציה.

@נוסע-מתמיד אמר:

הכל בהנחה שדיווח המטיילים מדויק, לא תמיד הוא כזה.
            נכון.

הראתי שלפחות חלק מהדווח נראה בלתי אפשרי.

@נוסע-מתמיד אמר:

גם זה מהכתבה ומעורר חשד: “כמו כן, גם מטיילים שבחרו לעבור בדיקה נוספת במרפאה פרטית וקיבלו תשובה שלילית לא הורשו לעלות לטיסה, זאת בטענה שהבדיקה הראשונה יצאה חיובית.”

זו ההוראה גם בישראל.

אני לא אומר שאני יודע שלא היתה הונאה, אני לא יודע.

אני אומר שלפי המידע הרשום להערכתי הסיכוי שיש כאן הונאה מאורגנת נראה לי נמוך.

• 1
            • 2
            • 2 / 2
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון