בקשה לעזרה בתכנון טיול משפחתי לחוף המערבי בספטמבר
-
רכב בסן פרנסיסקו – תלוי מאד מה התוכנית
במרכז העיר (רציף, ציינהטאון, יוניון סקוור ומרקט) הולכים ברגל. מקסימום דילוג קטן עם תחבורה ציבורית או מונית. אז אם מקום הלינה מרכזי לרוב ליום/יומיים אין בעיה עם תחבורה ציבורית
יש אזורים פחות נגישים ובהם רכב יכול להיות חביב. ויש פשרה מקובלת שאומרת יום-יומיים בלי רכב, ואז רכב ליום האחרון או משהו בסגנון.
אם מקום הלינה לא מרכזי אז צריך לחשוב האם תחבורה ציבורית ממנו למרכז היא מעשית/כלכלית.
כשהילדים שלי היו מאד קטנים, מאד העדפתי רכב צמוד גם בעיר. בין היתר יש ברכב ציוד החלפה, אוכל לקטנטנים, מאפשר לעשות דילוגים וכו’. אפילו מאפשר לאחד ההורים להישאר עם התינוק הישן באוטו הממוזג ולשאר המשפחה לעשות גיחה קצרה יחסית. אבל כשהם גדלו למדתי שלפעמים הרבה יותר נוח בתחבורה ציבורית, מכמה סיבות:
כל טיול הוא מעגלי. השאלה היא כמה מעגלים. אם מדובר על טיול שכולל כמה אתרים (בוקר בצד אחד של העיר ואחה”צ בצד השני של העיר) אז ברכב יש לנו שני טיולים מעגליים – חונים מטיילים, חוזרים לרכב, מדלגים, חונים, מטיילים וחוזרים לרכב. עם תחבורה ציבורית הדילוג מתחיל מהמקום שבו נתקענו.
בשתי האפשרויות אפשר לשנות תוכניות אם תוך כדי נסיעה ראינו משהו מעניין. אבל עם רכב הדרישה הלוגיסטית של למצוא חניה (עם העלות שלה) לרוב תגרום לנו לא לשנות תוכניות. עם אוטובוס, פשוט יורדים בתחנה הקרובה, ועולים שוב לאוטובוס הבא
וכמובן עלות – רכב + חניונים זה דבר יקר. חניה יומית יכולה לעלות 20-40 דולר. אבל אם מדובר על 2-3 דילוגים זה יכול גם להתקרב יותר ל-100 דולר.
יתרון נוסף הוא ספציפית ביום הראשון. כמו כולם לרוב אני שוכר רכב בשדה התעופה. אבל מדי פעם יוצא לי לקחת מונית לעיר. וזה הבדל של שמיים וארץ. יוצאים מהר יותר מהשדה, אין את הקושי של נהיגה ראשונה בעייפות, מציאת חניה ליד המלון וכו’. במקרה שמדובר על מלון מרכזי זה עשוי לאפשר לכם לנצל יותר טוב את היום הראשון.
שום שיקול פה לא קריטי, אבל יש פה יתרונות.
איפה לחפש אירועים? בלשכות התיירות המקומיות, סתם בגוגל (san francisco events), דרך המתחמים הפיזיים (נכנסים לאתר של אצטדיון X ורואים איזה הופעות יש בו, או לאתר של מרכז ירידים) וכו’.
השנה כמובן שיש הרבה פחות בגלל הקורונה, ובכלל רוב הטיול שלכם אחרי לייבור דיי (שנחשב לסוף עונת הקיץ) אבל עדיין יש סיכוי לאירועים מיוחדים כאלה או אחרים.