ירח דבש בסיישל
-
היי,
אנחנו מתכננים לטוס בספטמבר הקרוב לירח דבש בסיישל.
יש לנו שלושה שבועות ולכן נשמח לשלב את היעד הזה עם עוד יעד שקרוב (יחסית) ומתאים לירח דבש, לא חייבים בטן גב, אפילו רצוי יעד תיירותי עם אתרי תרבות, שופינג וחיי לילה.
הבנו שיש אפשרות לשלב את קייפיטאון אבל הטיסה מאד יקרה- האם זה כדאי?
נשמח לסיוע והמלצות.
תודה רבה:)
-
קייפטאון, אחת הערים היפות בעולם עם שפע של אפשרויות טיול (לא כולל בטן גב, כי בקיפטאון ובסביבתה, האוקיאנוס קר מאד!)
פנו למשתתף africa net כאן באתר, הוא יעזור לכם בנושא כולל טיסות. הוא מתגורר בעיר חלק מהזמן מכל שנה.
-
סיישל, וגם דרום אפריקה מוגדרות כאדומות או קרוב לכך.
תכנון טיול לשם הוא בסיכון גבוה לבעיית בידוד בחזור ו/או מניעת אפשרות לטוס לשם..
-
ההנחיה לגבי סיישל נכון לרגע זה:
לפי הודעת משרד הבריאות, החל מיום שישי הבא הנכנסים ממדינות שהוגדרו "באזהרת מסע חמורה", יידרשו לבידוד מלא — כולל מחוסנים ומחלימים. רשימת המדינות כוללת את איחוד האמירויות, איי סיישל, אקוודור, אתיופיה, בוליביה, גואטמלה, הונדורס, זימבבואה, זמביה, נמיביה, פרגוואי, צ'ילה, קולומביה, קוסטה ריקה, קירג'יסטאן ותוניסיה. "במידה ולא יחול שיפור משמעותי ברמת התחלואה במדינות אלו, הן צפויות להכנס לרשימת המדינות ברמת סיכון מרבי. הציבור מתבקש לתכנן נסיעותיו בהתאם", נמסר ממשרד הבריאות.
כלומר – ניתן לטוס אך תהיו מחוייבים בבידוד בחזור, גם אם הינכם מחוסנים
ההנחיה לגבי דרום אפריקה נכון לרגע זה:
אזרחים ותושבי קבע היוצאים מישראל ליעד ברמת סיכון מרבית יהיו מחויבים באישור ועדת חריגים.
כל הנכנסים לישראל מיעד ברמת סיכון מרבית, לרבות מחלימים ומחוסנים, יהיו מחויבים בבידוד.
כלומר לא תוכלו בכלל לטוס לשם (בהנחה שסוף סוף יתחילו לאכוף את הכלל הזה)
שתי מסקנות
א. רשימת המדינות משתנה בצורה תדירה ויכול להיות שמדינה כזו או אחרת תיכנס/תצא מהרשימה הבעייתית (דרום אפריקה נמצאת שם זמן רב מאוד, סיישל פחות)
ב. במקומכם, הייתי חושב על יעדים אחרים בשלב זה, ולו בשביל לאפשר לכם ספונטניות בסמוך יותר למועד הטיסה. לא הייתי מזמין היום טיסה לשני היעדים הללו. בינינו, גם לא לשום יעד אחר. הייתי משריין חופש ואת הטיסה הייתי מזמין שבועיים לפני, כשאני יודע ורואה שישנה מגמה חיובית ביעד אליו אני רוצה ויכול לטוס
-
לא המלצה אלא שיקולים, בעיקר בעקבות המידע שסיפק Imeshy.
אם בעקבות המידע אתם עדיין בעניין של סיישל, שלדעתי יעד מופלא הייתי מחפש טיסה חזרה עם עצירת ביניים ביעד שאיננו תחת אזהרת מסע חמורה וכמובן מקבל נוסעים מסיישל.
נשאר ביעד הזה שבועיים או כמה שמשרד הבריאות מחליט שפוטר אתכם מבידוד ורק אז חוזר לארץ.
שבועיים במקום נחמד בחו”ל נראה לי מושך יותר מאשר שבועיים בידוד בישראל בבית.
אין הרבה כאלה, ככל שאני יודע נכון לשניה זו רק שוויץ רלוונטית.
-
אחלה רעיון! אם כי לא פשוט לחקירה וביצוע