פוסט על צרמט, שוויץ
-
-
תודה!
-
תודה רבה גם על הבלוג הזה. גם בו התמונות מקסימות!
מעניין אותי איזה איזור אהבת יותר, צרמט או היונגפראו
טיילנו כבר באיזור היונגפראו ומתכננים טיול עתידי לאיזור צרמט , אשמח להשוואה בינהם...
-
שאלה טובה וקשה, אני נהניתי משניהם.
לכל אחד יש יתרונות קצת שונים, צרמט זה איזור יחסית יחסית קטן שרוב המסלולים שלו קשורים ל-2 רכבלים ורכבת אחת, והאיזור של יונגפראו גדול בהרבה ויש בו הרבה יותר רכבלים ורכבות.
אז בצרמט נחמד שהכל מאוד פשוט לתכנון, ואם המלון ממוקם באופן סביר הכל נמצא במרחק של 10 דקות הליכה. הנוף יפה, המטרהורן מיוחד בנוף, והעלייה לקליין מטרהורן חוויתית וזולה בהרבה מעליה ליונגפראו. צרמט כעיר גם יפה, זה שאין בה רכבים מוסיף לחוויה, ויש הרבה בתי קפה וחנויות. החיסרון של צרמאט שנוטים להיות הרבה על הרגליים (יש אוטובוס אבל קצת מורכב להשתמש בו, אבל תמיד אפשר להשתמש במוניות אם מתעייפים).
באיזור של יונגפראו יש יותר אפשרויות טיול, טיפה יותר מגוון והרגשה שהנוף פתוח יותר (כאילו יותר שטח הררי)
רק לשים לב שלא שהייתי נשאר בצרמט שבוע (למרות שיש שכאלה שעושים את זה), ו3-4 ימים מלאים בעיניי זה מספיק
-
אין בקרבת צרמט איזה כפר יפה בו כן ישכניסה לרכבים , אם כן רוצים להגיע עם רכב לאזור ללילה - שניים?
-
אפשרי בכפר הקרוב Täsch, יש בו חניון בדיוק למטרה הזו
אני לא עשיתי את זה, אבל אפשר לקרוא פרטים פה https://www.zermatt.ch/en/arrival/Arrival-by-car
-
תודה ליאור על ההשוואה!
לגבי הכפר tasch שכתבת שניתן להחנות שם את המכונית, איך מגיעים ממנו לצרמט וכמה זמן זה לוקח?
תודה!
-
איזה כיף שהרמת את הכפפה וכתבת גם את החלק השני. התמונות מקסימות! תודה שהחזרת אותי 3-4 שבועות אחורה בזמן
-
לא עשיתי את זה אז אני לא באמת יודע, ראיתי בלינק שצירפתי שיש אופציה לשאטל או לרכבת, מניח שזה נסיעה קצרה של כמה דקות