ניווט

    לוגו למטייל

    פורום למטייל

    • התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

    קוסטה ריקה בספטמבר - שתי התלבטויות

    פורום מרכז אמריקה
    לה פורטונה קוסטה ריקה
    2
    4
    1115
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • king iverson
      king iverson נערך לאחרונה על ידי

      היי,

       

      שתי התלבטויות לגבי קוסטה ריקה בשבועות הקרובים.

      1. איזור לה פורטונה – מונטה ורדה -הר הגעש ארנל, האם סביר לבקר מבחינת מזג האויר? לא מפחדים מגשם, השאלה היא האם ניתן לטייל או שקשה בגלל מזג האויר?
      2. משם אנחנו רוצים להמשיך לחוף הקריבי (הבנו שהפסיפי פחות מומלץ בתקופה הזאת) – באיזה איזור / עיירה מומלץ להשתקע? פורטו וייחו?

      תודה!

      גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין @king iverson נערך לאחרונה על ידי

        @king-iverson


        אתם אמנם בעונה הרטובה. אבל גשם יורד גם בעונה הירוקה לעיתים. בעיקרון ברטובה האופי היה גשם חזק לזמן קצר בד”כ בשעות אחה”צ-ערב. ככה שבבוקר אפשר היה לטייל… כמובן שאפשר לקבל גם שבוע מעונן לגמרי או יום שלם גשום וכיוב’- אבל בעיקרון זו היתה תבנית מזה”א.. בשנים האחרונות, ככל הנראה מהתחממות כדה”א הקיצוניות לא פוסחת על האוזר. אנחנו היינו בו קיץ אחד והיה חום אימים, כמעט לא ראינו טיפה או ענן… אחרים כאמור קיבלו שבוע מעונן וגשום.

        ארנל בגלל היותו הר געש פעיל- המסלולי הליכה לא ממש מגיעים לפסגה ואינם מרובים. בשנים האחרונות הוא כבר לא יורה אש והמקסימום שרואים זה אולי עשן מיתמר.

        אותו כנ”ל לגבי שאלת החוף- אני בספטמבר הייתי בחוף פסיפי. האזור הקריבי הוא יותר רטוב מבחינה סטטיסטית, אבל פחות רטוב בקיץ לעומת החורף ( ועדיין יכול להיות רטוב יותר מהפסיפי). לא יודע בימי קורונה איך כמויות התיירים ואיך פועלים העסקים המקומיים- אבל פורטו וייחו בצד הפסיפי היא הישוב הגדול יותר וההמוני יותר. אם אתם מחפשים משהו יותר קטן ושקט- קאוויטה תהיה היעד שלכם. והם די סמוכות ככה שאפשר לנוע ביניהן במהלך היום.

        לא חושב שלמזג האוויר יש פה ממש השפעה ( אלא אם גשם שוטף ואז לא רוצים לללכת בבוץ וכו’)

        king iverson תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • king iverson
          king iverson @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

          @גדליהו-מהגרעין

          תודה רבה על התשובה המפורטת,

          האם לדעתך החוף הפסיפי רלוונטי בעונה הזאת? האם שוווה ״להמר״ על להגיע לסנטה תרזה או מראש ״להתפשר״ על פוארט וייחו או קאוויטה?

          גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • גדליהו מהגרעין
            גדליהו מהגרעין @king iverson נערך לאחרונה על ידי

            @king-iverson

            אתה יכול להמר - מזג האוויר יכול להיות זהה. או גשם בכל צד.כדאי לכם לשמור על גמישות בטיול בעונה הזו. לעיתים צריך לעשות שינויי פעילות וכיוב'.

            דרך אגב אם תסתכל בתחזית לשבוע הקרוב לסנטה תרזה מול קאויטה- לשתיהן צפוי מהכל גשם, ברקים, שמש וכל האפשרויות לכל יום... די מצב רגיל.

            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון
            ×