כמה שאלות על טיול לצד המזרחי
-
לפי מה שהבנתי ממך בצד המערבי אנחנו גם מוגבלים יחסית לטיול לאורך קו החוף כי המזג אוויר בפארקים הפנימיים(יוסימיטי וכו) גם כבר כנראה סגורים.
אז אני מבין שזה טיול סביב לוס אנגלס וקו כביש 1 לכיוון סן פרנסיסקו?
מה היית ממליץ לשלב בטיול של 11 יום נטו?
-
@amirbb
קודם כל – אתה נוחת בחג ההודיה. זה יום מאד משפחתי וחלק ניכר מהאטרקציות סגורות ביום הזה. אז יום של נסיעה בלי תוכניות מיוחדות זה בהחלט סביר.יחד עם זאת, אולי יש דרך להתמקם לראות את המצעד של מייסיס בניו יורק? לא חקרתי את הנושא אף פעם, אבל זה יכול להיות מעניין.
למחרת זה בלאק פריידי. היות ורצית שופינג אז זה יום של הנחות (ועומסים).
אז אולי מה שנכון זה מהשדה להתמקם ל-2 לילות למלון צמוד לג’רסי גרדנס. ביום הטיסה לעשות שופינג ככל שיש לנו כח (הרבה הנחות יהיו כבר ביום הזה) ולמחרת לבדוק מה המצבעים המיוחדים כבר באינטרנט ולעשות קצת השלמות. אגב יש חנויות שפותחות מוקדם ביום הזה (עד כדי חצות) אז אפשר לנמל את הג’טלג. בערב לעשות את דרכם לכיוון סיקס פלגס לביקור בשבת.
לטעמי האישי יומיים בלבד לוושינגטון זה לא הרבה. כן, אני יודע שרבים עושים את זה, אבל זה לא בהכרח נכון. קודם כל תזכור (זה נכון לכל הטיול) שהשקיעה לפני חמש. רוב המוזיאונים נסגרים סדר גודל של 17:00. ואחר כך כבר חשוך וקר אז לא קל לשוטט במול. למרות שמוזיאונים צמודים וחינמיים, עדיין אי אפשר להספיק המון ביום אחד. גם כי הם ענקיים וגם כי זה מעייף. מוזיאון התעופה יכול לקחת בקלות חצי יום ואפילו יום שלם (לבחירתכם).
האנדרטאות אומנם זמינות 24/7, אבל בחושף ובקור זה פחות קורץ. אז אם אתם רוצים לשוטט בחוץ בשעות הצהריים היותר חמות זה אומר שלא תוכלו ללכת למוזיאונים בזמן הזה.
שלא לדבר על זה שלא נשאר זמן לאתרים מחוץ למרכז. כמו הפנטגון, השלוחה של מוזיאון התעופה בשדה התעופה (מאד מרשים) או דברים אחרים.
אני הייתי מרגיש יותר טוב עם שלושה ימים בוושינגטון.
הנסיון שלי עם ילדים (גם בגיל הזה) זה שהם יכולים להתלהב מדברים שלא ציפית ולהיתקע עליהם. אז חשוב לא לתכנן תוכנית אגרסיבית אלא הרבה יותר רגוע ולהשאיר זמן פנוי. כלומר אפשר להכין רשימה של אתרים נוספים במקרה שנמצה את האחרים מוקדם, אבל לא לבנות על זה שתגיעו אליהם. בייחוד בחלק הראשון של הטיול כשמאד מתלהבים מכל דבר.
מנהטן – מדובר על 5 ימים לא מלאים כי ביום האחרון יש את הבלגן של הטיסה, שמירת חפצים וכו’. שוב זה לא הרבה. לא מעט, אבל לא הרבה בכלל.
אגב הייתי שוקל ללכת להופעה ביום האחרון. בן ה-9 שלי מאד נהנה מסטומפ ומבלו מן גרופ. בימי ראשון יש לרוב הופעות צהריים
לגבי החוף המערבי
אתם מוגבלים רק על ידי הדמיון שלכם. למעשה מתוך הטיול הקלאסי לדרום מערב (טיול בר מצווה של 3 שבועות) הדבר היחיד שפחות רלוונטי זה חלק מיוסמיטי (חלק, כי העמק עדיין פתוח). 4 הערים – לוס אנג’לס, סן פרנסיסקו, לאס וגאס וסן דייגו, כביש 1, האתרים המדבריים לסוגיהם – כולם פתוחים. אז אולי לא תשוטו בסירה באגם פאול כי קריר מדי, ואולי עוד משהו כזה או אחר פחות רלוונטי. אבל בהחלט יש הרבה שרלוונטי.
-
@אנשיםטובים אמר:
בהחלט אוסיף עוד יום לוושינגטו (יש לנו את יום שלישי ללא תוכניות).
איך היית ממליץ לי לסדר את הטיול בוושינגטו בהנחה שיש לנו 3 ימים?
ומעבר לזה היית ממליץ פשוט להתרכז בוושינגטון ומנהטן בלבד לכמות הימים הזו?
-
@amirbb
ממליצה לך לחפש קצת באתרים מקומיים דברים שקורים עבור ילדים סביב חג ההודיה וחג המולד – פמפקין פאץ’, קאונטי פייר (עלול להיות כבר מאוחר לעונה), קישוטי חג מולד וכדומה.
כשאנחנו היינו עם הילדות בוושינגטון למשל היה פסטיבל עפיפונים וזה “ביזבז” חצי יום אבל היה אושר גדול. עוד דבר שהילדות מאד נהנו ממנו היה סיור מודרך בduck – רכב אמפיבי שמתחיל את הסיור על האדמה ומסיים אותו בנהר הפוטומק. הן לא הבינו את ההסברים אבל נהנו מהנסיעה ואנחנו עזרנו קצת עם הסברים.
בהחלט הייתי הולכת לפארק שעשועים (הרשי?) כדי לגוון את רצף המוזיאונים. את המוזיאון לנצ’ורל היסטורי הייתי שומרת לניו יורק.
שופינג עם בן 9 נשמע לי קצת קשוח, לא הייתי מקדישה לזה יותר מ”פה ושם”.
-
@amirbb
אם אתם מוצאים פעילות ילדים רלוונטית – בהחלט הייתי מנסה לראות איך לשלב אותה בטיול.אם לא – כן, נראה לי שהייתי מנסה להתמקד רק בשתי הערים. למה? כי עם מזג האויר בעונה לא הייתי בונה על האפשרות לטיול בחוץ. הרבה ימים בעיר אחת מאפשר לי המון גמישות.
אבל זה אני, וכשאני חושב על הבן שלי. אתה והבן שלך זה אנשים אחרים לגמרי, עם העדפות יכולות להיות שונות.
מה אני הייתי עושה בוושינגטון עם הבן שלי? תלוי במזג האויר המדוייק אבל:
חצי יום של שוטטות מהבית הלבן, דרך אנדרטת וושינגטון (אני מניח שצריך להזמין מקומות אם בכלל פתוח) דרך האנדרטאות ועד לינקולן (לא לשכוח את אינשטיין).
חצי יום במוזיאון התעופה, ועוד חצי יום בשאר המוזיאונים על פי הבחירה האישית
סיבוב להקפת הקפיטול
כמה שעות בג’ורגטאון
בית הדואר הישן ותחנת הרכבת
אם יפתח לביקורים עד אז אז ביקור בקפיטול (ולא רק לראות מבחוץ) או ב FBI
אם מזג האויר מאפשר הייתי שוקל לשכור אופניים לימי ההליכה הארוכים. או שני זוגות או טנדם. נראה לי פעילות נחמדה לאב ובן.
עד כה כל האתרים במרכז. מעבר לזה על פי ההעדפה אפשר להתרחק מהמרכז – הפנטגון (כרגע סגור), הקתדרלה הלאומית (גם סגור) או בית העלמין ארלינגטון שהוא מקום מאד מרשים אם כי לא בטוח שמתאים לגיל 9.
אפשר לבקר בשלוחת מוזיאון התעופה שבשדה התעופה. פה מדובר על יום שלם ואולי גם על לשכור רכב (או מונית כזו או אחרת). בהחלט יכול להיות מאד מעניין.
אם זה מעניין אתכם, יש משחקי בית הן של קבוצת הפוטבול ב-29 לחודש (מונדי נייט) והן של הכדורסל (ב 1 וב-3 לחודש). כמובן שאם אין העדפה לקבוצה מסויימת אז אפשר גם באיזור ניו יורק (לא בדקתי לו”ז). למרות שהמשקים האלה בערב, בפועל הם גוזלים גם חלק מאה”צ כלומר זה לא משאיר יום שלם לטייל.
וזה בכלל בלי שבדקתי אטרקציות שמתאימות במיוחד לילדים. כל מה שברשימה שלי פה (למעט אולי ארלינגטון) זה אטרקציות שמתאימות למבוגרים וגם לילדים.
איפה שאפשר הייתי שוקל בחום סיור מודרך (למרות שתצטרך לתרגם לילד) זה מוסיף המון לחוויה ולפחות אצלי לבן ה-9 הייתה סבלנות ברוב המקרים.
-
מעולה נשמע שאפשר בקלות למלא 3-4 ימים.
בדקתי לגבי רכבת מניוארק לDC, אנחנו נוחתים בסביבות 4:30 בבוקר בניוארק ואני לא זוכר האם ההגירה פתוחה בשעה הזו או שממתינים לשש בבוקר?
בכל מקרה נראה שלכל המאוחר בשעה 7 בבוקר אנחנו מחוץ לשדה.
לפי החיפוש שלי רכבת בלבד(לא שילוב עם אוטובוס) יוצאת רק ב 0956 בבוקר. מה שאומר המון זמן המתנה. יכול להיות שאני מפספס משהו? בכל מקרה אני מעדיף לא להיסחב בין תחנות וכל מיני שילובים במיוחד לאחר טיסה ועם מזוודות.
-
@amirbb
אם עוד לא הזמנת טיסה – בדוק אפשרות לשנות את יעד הנחיתה לוושינגטון – עדיף לשדה רונלד רייגן שבעיר. עשוי להיות יותר פשוט. אבל לא בהכרח יחסוך לך הרבה זמן.אני מניח שהסיבה שאתה לא רואה רכבת מוקדמת יותר זה שהיא בוטלה בגלל החג. אבל אולי אני טועה. למרות שהרכבת מהשדה יכולה להיות מאד נוחה, אפשר גם לקחת מונית לתחנת Newark penn station (נסיעה קצרה ולא יקרה) ואז יש גם רכבות מוקדמות יותר
כמו שהזכרתי לא הייתי פוסל להפוך כיוון – במקום להתחיל בוושינגטון ולסיים בניו יורק, הייתי אולי מתחיל בניו יורק ומסיים בוושינגטון, וביום האחרון לוקח רכבת מוושינגטון לניו ארק להמשך הטיסה. ככה תוכלו ב-8 בבוקר להיות במלון להשאיר מזוודות (ואולי אפילו צ’ק אין).
אפשר למלא בוושינגטון הרבה יותר מאשר 3-4 ימים עם ילד בן 9. וושינגטון היא עיר גדולה ומרשימה. גם בלי המוזיאונים וכמה האתרים הממשלתיים המפורסמים, יש שם שפע אתרים שיכולים להיות רלוונטיים לטיול עם ילד בן 9. לא כולם רלוונטיים לעיתוי (למשל לשכור סירה בבריכת הגאות זה לא בחורף אבל יכול היה להיות אחלה חוויה לטיול כזה), אבל אחרות עשויות להיות. חפש בגוגל washington DC with kids או family frreindly וכדומה ותראה כל מיני הצעות. חפש גם thanks giving in DC
אם אתה מחפש להראות לבן שלך את הבית הלבן, אנדרטת לינקולן ומוזיאון התעופה – אז אפשר גם ביום אחד. אם אתה מחפש לעשות חופשה נחמדה של אב ובנו – אז זה סיפור אחר.
אגב – ניסיתי לשאול את הילד מה הוא רוצה? נכון שהוא עוד קצת צעיר מכדי להבין הכל, אבל בהחלט כבר יש לו רצונות ושאיפות.
וגם – שקלת לעשות את הטיול הזה עם נושא theme? למשל טיול ספורט, טיול בעקבות סופר אהוב, טיול “צבאי” או כל דבר אחר שמתאים לכם (ובעיקר לו).
ושאלה אחרונה – עם היד על הלב – זה טיול בשביל הילד? או בשבילך והילד הוא רק התירוץ? כי אם זה בשביל הילד – תשאיר גם זמן לגינה ציבורית (כן, בקור זה בעייתי, אבל תסתכל למשל על הגינה הזאת), ולאטרקציות קטנות (למשל באולינג שברור שיש גם בארץ).
-
היי שוב תודה על כל המידע.
אשמח לקבל המלצות לאיזורים ללינה בוושינגטון?