איזור צפון טירול (זיפלד)
-
שלום,
חשבתי על איזור זיפלד (Seefeld) בתור מוקד לטיול כוכב משפחתי באוסטריה בקיץ. הרעיון בבחירת האיזור הוא המרחק הקצר יחסית (לעומת איזורים אחרים) משדה התעופה (במינכן) וגם קרבה יחסית לעיר אינסברוק בשביל יום גשום. המטרה היא לטייל בלי לנהוג יותר מידי, ולכן רציתי לשאול האם הנופים באיזור נופלים ברמתם מנופים באיזורים אחרים באוסטריה (כמו זלצבורגלנד או חלקים אחרים בטירול).
לחילופין, האם יש לכם רעיונות אחרים לאיזור שיכול להתאים?
תודה רבה! -
יש רשימת אטרקציות ברורה באירול ובאגמים ובמרחקי נסיעה קצרים מזייפילד לא תוכל לראות את כולם או רובם. לדעתי הנופים יפהפיים ולא נופלים. אזורים אחרים באוסטריה. יש לך גם את מוסרן שקרובה שיש שם מלון מעולה וגם כמה דירות ונוף מהמם.
אבל אם נוסעים לעשרה ימים לפחות לא כדאי לפצל לשני כוכבים בשני אזורים?
שיקול ימי הגשם בקרבה לאינסברוק לדעתי שולי. גם כי יש עוד ערים (זלצבורג), גם כי ביום גשם לא אכפת לך לבזבז זמן יותר בנסיעות להבדיל מיום שמשי וגם כי בימי גשם אפשר לנסוע לבריכות מקורות כגון אקווה דום
-
חבל שלא כתבתם כמה ימים הטיול, והרכב הגילאים. היה קל יותר להתייחס לזה. אנחנו עשינו טיול של 10 ימים עם 3 כוכבים , אחד מהם היה ליד אינסבורק.אבל תלוי נחשב לא הרבה נסיעה- האם שעתיים עד אזור זל-אמ-זה זה הרבה? כי משך הנסיעה ליום שאתם חושבים שהוא סביר- יקבע כמה אתם יכולים להקיף מנקודת הכוכב. והגילאים גם משנים- כי גילאי עשרה שונים מגילאי פעוטות, גם מבחינת הצרכים, ההפסקות, היכולות וכיוב’
-
תודה רבה על התגובות המהירות!
ברור לי שלא מדובר בהכרח בהיילייטס של אוסטריה, ואנחנו מודעים לכך שלא נוכל להגיע למקומות שאולי נחשבים להכי יפים.
אני שמח לשמוע שגם שם הנופים יפהפיים.
מבחינת משך הנסיעה, נשמח לא לנסוע יותר משעה (לכל כיוון) בכל יום. -
שיקול לא ברור
נכון שיש יום נסיעה אל ומ מינכן---אבל כל יתר הימים?
קרבה לאינסברוק יש ממוקדים נוספים אחרים.
היות ומדובר על הקיץ הבא- מציעה קודם להרכיב מסלול טיול, לראות את היעדים, את העמקים ,ואז בהתאם להחליט על מיקום הלינה.
תלוי כמובן כמה ימי טיול? מה גילאי הילדים? ועוד שיקולים.
לדוגמה- אם 3 ימים מהטיול הם בעמק אוטצטל או אחר---אז לינה בזיפילד לא תשרת את המטרה טוב.
מעבר לכך, יש כרטיסי הנחה או חינם בעמקים שונים בטירול- ובהחלט יש להם משמעות כשמדובר בחסכון כספי למשפחה גדולה-גם שיקול ,אם רלוונטי לכם.
-
@יונית אמר:
תודה יונית, אני אחדד: אנחנו מחפשים להתמקם במקום שיחסוך לנו נסיעות ארוכות (עד כמה שאפשר) משדה התעופה, ויאפשר לנו לטייל מידי יום בלי לנהוג יותר מידי (עד שעה לכל כיוון). מהסתכלות במפה ראיתי שהאיזור של זיפלד יכול להתאים מהבחינה שהוא קרוב יחסית לשדה”ת במינכן לעומת איזורים אחרים, וגם מאפשר לנו אופציות לימים גשומים בזכות הקרבה לעיר (אינסברוק). לכן רציתי לדעת האם הנופים שם נופלים ברמתם מאיזורים אחרים באוסטריה.
לחילופין, אשמח לשמוע הצעות אחרות למוקדים מתאימים לטיול כוכב. -
הנופים יפים בכל מקום, לא בעיה.
הבעיה שאני רואה שסיפילד היא נקודת קצה- כל הטיולים יהיו דרומה ממנה
כשמחפשים מיקום יעיל לטיול כוכב- עדיף שאפשר יהיה לנסוע ל4 רוחות השמיים (או 3 או 2...)
אני חושבת שאזור אוטץ יותר עונה על הצרכים של טיולים עד שעה נסיעה.
וכן...זה קצת יותר רחוק ממינכן, אבל בשיקול הכללי, זניח ,לדעתי (פעמיים נוסעים למינכן או ממנה) .
-
Seefeld יכולה להתאים, אבל לטעמי היא קצת מזרחית מדי, בעוד שרוב הנופים הקלאסים היפים של טירול הם יותר מערבה. אפשר להתרכז באתרים יותר מזרחיים אבל לדעתי עדיף להתמקם בפתח של אחד העמקים המערביים יותר oetztal, pitztal או בעיירה imst. המרחק לאינסברוק לא אמור לעלות על שעה, ויתר האתרים קרובים יותר.
בכל מקרה, עדיף קודם להחליט איזה אתרים מושכים אתכם יותר, ורק אז למצוא את מרכז הכוכב.
דרך אגב, הנוף הספציפי בזפלד פחות רלבנטי לדעתי. יותר רלבנטי מה הנוף שרואים מהדירה הספציפית שתמצאו, ולאילו נופים נוסעים כל יום בטווח הקרוב.
-
אם המטרה למצוא מקום שיהווה כוכב טוב למקומות בהם רוצים לבקר ולטייל צריל לסמן אותם ולראות מה המיקום המועדף.
זיפלד מקום די מרכזי אבל אישית אני פחות אוהב אותו.
אישית הייתי בוחר את אזור קיצבהיל או אוץ
קיצבהיל אגב עוד יותר קרובה לשדה מינכן
-
תודה רבה על התגובות!
בהחלט העליתם נקודה למחשבה וגם רעיונות טובים.
האמת שעשינו כוכב באוץ בטיול באוסטריה לפני מספר שנים, אבל אני אגשש לגבי אפשרויות כמו עמק שטובאי, וגם האופציה שהועלתה של קיצבהיל נראית מבטיחה.
-
בטיול שלנו לטירול בחרנו בלינה במוצרן (ממש קרוב לזיפלד). עבורנו ועבור תוכנית הטיול שלנו זה היה מיקום אידיאלי, וגם השיקולים שלנו היו דומים לשלכם.
מקום הלינה היה בהחלט מרכזי ואכן יצאנו משם לכל הכיוונים – גם צפונה לטירות של לודביג, גם מערב-דרום לעמק אוץ, גם לאינסברוק וכו. מהמרפסת של הצימר שלנו היה נוף בהחלט מרשים. כתבתי על הטיול כאן.