קרקוב בתחילת דצמבר
-
שלום לכולם
יום ההולדת של רעייתי ושלי חל בתחילת דצמבר (53) ואנחנו תמיד מעדיפים לבלות אותו בחו’’ל וחשבנו על קרקוב
אוהבים יותר תרבות עירונית, אוכל ובעיקר ספא אבל גם טבע ורכבלים באים בחשבון
נשמח להמלצות על קרקוב או רעיונות נוספים
תודה,
עודד
-
בלי לפסול את קרקוב
בתחילת דצמבר, לדעתי, עדיף לבחור ערים שיש בהם תרבות חג המולד תוססת יותר.
כל ערי גרמניה ,אוסטריה, שוויץ, וחבלי ארץ סמוכים לתרבות הגרמנית (אלזאס בצרפת, דרום הולנד וכו).
טבע ורכבלים -פחות רלוונטי, כי הרוב /חלק גדול (תלוי מיקום) רטוב מאד ובחלק גם מושלג.
-
https://www.lametayel.co.il/posts/l09qe8הבלוג שלי יספר מעולה על קרקוב ואני מוכן לענות על שאלות. מה שכן, יש בעיר מרחצאות אבל בטריפאדוויסר היה להם ציון נמוך אז לא הלכנו.
-
@יונית אמר:
בלי לפסול את קרקוב
בתחילת דצמבר, לדעתי, עדיף לבחור ערים שיש בהם תרבות חג המולד תוססת יותר.
כל ערי גרמניה ,אוסטריה, שוויץ, וחבלי ארץ סמוכים לתרבות הגרמנית (אלזאס בצרפת, דרום הולנד וכו).
טבע ורכבלים -פחות רלוונטי, כי הרוב /חלק גדול (תלוי מיקום) רטוב מאד ובחלק גם מושלג.
מה למשל?
איך מינכן? -
@Vadim3238398 אמר:
https://www.lametayel.co.il/posts/l09qe8
הבלוג שלי יספר מעולה על קרקוב ואני מוכן לענות על שאלות. מה שכן, יש בעיר מרחצאות אבל בטריפאדוויסר היה להם ציון נמוך אז לא הלכנו.
הי ואדים
הבלוג שלך מספר טיול שהוא יותר טבע והתניידות ממקום למקום
אני מחפש להגיע למלון בעיר שאפשר להיות בו כול יום מספר שעות בספא מעבר לטיול בעיר עצמה
-
מינכן לטרום חג המולד נהדרת (נכון לטרום קורונה כמובן)
המון תאורה וקישוטים
המון שווקי חג מולד (הייתי בערך ב8 מהם עד שהתייאשתי, אבל היו עוד)
חלק גדולים, חלק קטנים, חלק עם נושא “שוק ויקינגי” או “שוק ימי הביניים” או”שוק אומנויות”
בעיקרון--חוץ מהתפאורה ותלבושות בסוף מגיעים לדוכנים דומים של מכירות.
מעבר לכך היא עיר הרבה יותר עשירה ביעדי ביקור וטיול.
(וקניות).
-
היינו כ-3 ימים בקרקוב בדצמבר 2019 (הטיול האחרון בחו"ל לפני הקורונה) ומאוד נהננו.
אנחנו "בוגרי" כריסמס בוינה ובאלזס כך שלא ציפינו ל wow גדול אבל בהחלט הופתענו לטובה- קרקוב עיר קומפקטית מקושטת ויפה.
יש שוק חג המולד בכיכר המרכזית ומדרחוב נחמד עם הרבה חנויות.
האוכל מצוין! לנו גם היה מזג אויר טוב (קר ובהיר, ללא גשם)
מה הספקנו לעשות:
שוטטות בכיכר השוק ובמדרחוב (מומלץ גם בשעות הערב)
טיול עצמאי מעניין ברובע היהודי
נסענו בתחב"צ למכרה המלח בוייליצ'קה- מומלץ מאוד
סיור מרתק באוניברסיטה היגלונית
שיטוט עצמאי בטירת וואוול
קצת קניות (יש כמה קניונים גדולים, דקטלון וכו').
מה לא הספקנו/ לא התכוונו לעשות:
סיור באושוויץ ובמפעל האמייל של שינדלר
מוזיאונים (יש כמה שנראים מעניינים)
ספא
-
ליד מינכן יש את טרמה ארדינג. 40 דקות בקו רכבת קלה. אתר המרחצאות המטורף בעולם. 4 מתחמי ענק מקושרים, מגלשות לילדים, בריכות חיצוניות מחוממות ובריכות פנימיות ענקיות. ומתחם סאונות עצום של 35 סוגי סאונות שונים עם טקסי אינפיוז'ן שונים רק שמתחם הענק זה חופשי מטקסטיל דבר שלא מתאים לכולם (כדאי גם לבדוק אם הוא פתוח או סגור ביי קורונה). מה שכן בעיר עצמה (כמו בקראקוב) לדעתי יומיים שלושה זל ביקור יהיה מספיק. יש מוזאונים - אומנות, רכבים. יש עיר עתיקה יפה ביותר. אפשר לעשות טיולי טבע מחוץ לעיר זה כן. יש לי סיכום של הביקור הזה בבלוג.
-
אני אוסיף לגבי המוזיאונים: הגלריה המרכזית של קרקוב שהוא מוזיאון אומנות מוזיאון היסטורי.
מוזיאון אומנות לא גדול של המאה ה 19 ממש בכיכר המרכזית.
שניהם טובים!