תחבורה ציבורית בוינה
-
הי
קבענו (מזמן) חופשת כריסטמס בוינה בחנוכה ומצאנו דירה למשפחה קרוב מאוד לשוק חג המולד בבית העיריה.
היום גיליתי שניתן לבטל ללא תשלום רק עד ה- 18/11, וברור שלאור המצב באוסטריה כרגע – הסיכון גדול מדי.
עכשיו ניתן למצא דירות במחיר שפוי רק באזורים מרוחקים (1-2 ק”מ) ממרכז העיר, כך שנצטרך להשתמש באוטובוסים/רכבת תחתית.
איך התחבורה הציבורית בוינה? האם היא נוחה ופעילה עד השעות המאוחרות של הלילה?
האם יש אזורים מומלצים ללינה (אולי בקרבת שוק חג מולד אחר)?
(פניתי במקביל לדירה וביקשתי להאריך את תקופת הביטול החופשי לאור המצב – לא יודע אם יש סיכוי)
תודה
ניר
-
התחבורה הציבורית בוינה מצויינת! אנחנו לנו במלון טיפה מרוחק ממרכז העיר והגענו בלי בעיה לכל מקום בעזרת הרכבת התחתית. לא זוכרת עד מתי פועלת התחבורה אבל אנחנו הסתובבנו גם בלילה בעזרתה.
-
כמו שכתבה המגיבה הקודמת,מבחינת תחבורה ציבורית בוינה אין מה לדאוג. היא אחת הטובות שיש. בקשר למצב התחלואה, זו בהחלט דילמה. מצד שני הממשלה באוסטריה נוקטת פעולות דרסטיות בנושא וזה לחיוב ( נכון לעכשיו לא משפיעה על לא מחוסנים ). אם הם לא יסכימו להאריך לכם את מועד אפשרות הביטול ואתם לא סגורים על הנסיעה , אתם יכולים לבטל את ההזמנה ולאחר מכן להזמין דירה אחרת או אפילו חדר בבית מלון. לא חסרות אפשרויות בוינה.
-
כמו שכתבו קודמיי התחבורה הציבורית מעולה.
אבל---בנקודת הזמן הנוכחית הייתי משתדלת לצמצם את כמות הנסיעות בתחבורה הציבורית למינימלית הכרחית.
לינה ברובע 1, חלקו הצפוני של רובע 7, חלקו הדרומי של רובע 2- מאפשרת נסיעה קצרה בU-
2-3- תחנות במרכז העיר.
אם כולכם מחוסנים---אז לא בעיה להסתובב בעיר (נכון לעכשיו)
אם הילדים מתחת לגיל 6- כנ”ל
אם הילדים בין גיל 6-12 יותר מורכב.
-
אם אתם מתעתדים להיות בוינה בחג המולד עצמו – יכול להיות שהתחבורה הציבורית תהיה במתכונת מצומצמת.
-
רק לתשומת הלב שגם לתחבורה ציבורית יש מחיר בכסף, והוא לא זניח (לא רק בזמן או בסיכוי להידבק בקורונה).
ככל הידוע לי מדובר על כ-2.5 אירו לנסיעה לאדם, או 6-8 אירו ליום בכרטיס יומי/דו/תלת. ולא ידוע לי שיש הנחה לילדים מעל גיל 6. כלומר אם אתם 5 מדובר על 25-30 אירו ליום. גם הסכום הזה צריך להשתקלל במחיר הדירה.
בנוסף – אני לא יודע איך תכננתם להגיע אל/מ הדירה (לדה/תחנת רכבת וכדומה). אבל כתלות במקום הלינה זה עשוי אולי להשפיע על מחיר מונית וכדומה וגם זה כסף שלא בהכרח זניח.
ובלי קשר לעלויות האלה האם יתכן שהמצב באוסטריה יגרום לירידה של מחירי לינה בגלל ביטולים וצמצום הביקוש?
-
תודה על ההתייחסויות
בינתיים הדירה הסכימה להאריך את תקופת הביטול בחינם עד 28.11 (אנחנו טסים ב- 3.12), כך שאני מקווה שזה יסתדרניר