טיול לאגם ג'נבה וצרמט
-
שלום לכולם,
שמח לחזור לכאן.
מתכנן טיול זוגי לאוגוסט לשוויץ. נחיתה בג'נבה. יש לנו 10 ימים בהם היינו רוצים להספיק לטיל סביב האגם ולהגיע גם לכמה ימים לצרמט.
מחפשים גם מסלולי הליכה לא קשים מידי
אשמח להמלצות
-
-
בצרמאט יש המון מסלולים והכי טוב לדעתי להתיעץ בטוריסט אינפו ו/או המארחים במקום הלינה, שמעודכנים במצב בשטח. לפני אי אלו שנים עשינו את המסלול לRiffelsee -שם צולמה התמונה . מסלול קליל מהתחנה הכמעט אחרונה של הרכבת לGornergrat. בנוסף עשינו מסלול למספר אגמים, בשילוב רכבלים. ואת המסלול לגשר התלוי.
בכל מקרה-המסלולים המפורסמים קצת המוניים בייחוד בהתחלה ובסוף, אבל עדיין שווים.
באוגוסט יש איזה פסטיבל (היינו ביולי וראינו את הפרסומים).
אם מחפשים מקום פחות מתוייר ויותר אותנטי שווה לטייל בsaas fee לא רחוק משם.

-
תודה לנורית. מחכה לעוד תגובות ולכן שאלות יותר ממוקדות
מתכנן 4 לילות במונטרה. משם נטייל בחלק הצפוני של האגם (ג'נבה נשאיר לחוד לסוף), אזור גרוייר, גשטאדט ועוד
האם מונטרה נעימה וכיפית ללינה ובילוי בערבים?
יש למישהו מסלולי טיול/הליכה בגרוייר וגשטאדט?
לאחר מכן 4 לילות בצרמט עם הגעה ביום הראשון בערב לאחר טיול באזור סיון. כך שיש 3 ימים מלאים לטיולים רגליים באזור צרמט
האם זה יותר מידי לדעתכם?
מה עושים אם יש גשם הרי אין מכונית צמודה שם?
לאחר מכן התלבטתי לגבי שני הלילות הבאים האם לסאס פה ובסוף נוטה להמשיך לשאמוני להשלמת טיולים שלא הספקנו.
האם שווה לקדיש לסאס פה או לשאמוני לדעתכם? (בשאמוני היינו לפני מספר שנים)
בסוף עוד שני לילות בג'נבה. יום וחצי נטו
האם מספיק?
-
לדעתי אין הרבה מה לעשות בגשם בצרמאט וגם בסאאס פה.
יש מספר בריכות מקורות או ספא, בעיקר במלונות אבל מקבלות אורחים חיצוניים, יש מוזיאון קטן.
היה מעניין לדעתי בית העלמין שם עם מצבות של מתים במהלך הטיפוס למטרהטרן.
אבל תמיד ניתן לנסוע ברכבת לטאש (מניחה ששם תחנו את הרכב ) ולנסוע ל brig בפחות משעה. העיירה חביבה, יש מבצר, כמה מוזיאונים כולל אחד של קריסטלים מהאלפים, מרכזי קניות וכו'.לא הייתי נוסעת במיוחד, אבל במקרה של גשם זו אחת האופציות.
אנחנו אוהבים גם להישאר במקום הלינה ולהנות מיום מנוחה. בדרך כלל באזור הזה לא יורד הרבה גשם כל היום.
אגב, במקום ללון בצרמאט ואחר כך בסאאס פה, אפשר ללון במקום אחד ולנסוע לשני האתרים משם. זה גם קרוב יותר לעיירות כמו בריג ו visp/
u
ולגבי השאלה האם לחזור לשאמוני או לטייל בסאס פה. זה די תלוי במה כבר הספקתם בשאמוני ומה תרצו לעשות. מבחינתי העליה לאגי דו מידי מאד שווה וכך גם הטיול לאגם הלבן. כל השאר-אפשר למצוא דברים מאד דומים אם לא שווים יותר באתרים אלפיניים אחרים. אז בעצם זה די אישי ותלוי בהעדפות שלכם. אישית-הקול שלי הולך לסאאס פה ואפילו לעמקים פחות מפורסמים כמו zinal...
ולגבי מונטרה-לטעמי בהחלט אפשר ללון שם ולטייל בעיירות בסביבה. אנחנו מאד נהנינו גם ב vevey השכנה ובטירת chillon . לא עשינו באזור מסלולים רגליים, אלא בעיקר טיולים בעיירות וכפרים.
-
תודה רבה נורית מסייע מאד
-
אין לי הרבה תשובות, הייתי באיזור מעט מאוד, אבל
- גרוייר עצמה קטנטונת ונחמדה עם טירה כיפית ומחלבת גרוייר קצת משעממת
- את מונטרה מאוד אהבתי. גדולה במידה, טיילת נחמדה סביב האגם. טירה יפה
-
-
מקפיץ למעלה
-
-
תודה כנראה שגם לא יהיה מה להוסיף לפוסטים אחרים שנכתבים בפורום