מסלול טיול
-
היי, אני וחברה טסות באמצע פברואר לניו זילנד ואוסטרליה.
יש לנו בדיוק חודשיים ל2 היבשות.
החלטנו להיות 34 יום בניו-זילנד ואת שאר הזמן (26 יום) בחוף המזרחי באוסטרליה.
עשינו מחקר די מעמיק וסימנו לנו את כל המקומות שהבנו שהם חוזרים על עצמם עם המלצות.
בנינו מסלול התחלתי עם אתרים שהיינו רוצות להגיע אליהם.
אנחנו מודעות לעובדה שהמסלול כולל הרבה יותר מדי אתרים (במיוחד בניו זילנד) מכדי שנספיק אותם בחודש ושבוע. אבל אנחנו פשוט לא יודעות איך להחליט.
אין לנו התמקדות/העדפה מסוימת בטיול. אנחנו רוצות כמה שיותר גיוון. החלטנו לא לעשות טרקים ארוכים ויקרים (כמו המילפורד) בעיקר מסיבות כלכליות וגם מפאת חוסר זמן. אנחנו לא רגילות לטיולים ארוכים וקשים מדי, אבל כל מה שהוא ברמת קושי בינונית, בהחלט נעמוד בו. אנחנו נשמח לראות כמה שיותר חיות.
אז קודם כמה שאלות:
1. נשמח לקבל כל הערה בקשר למסלול ובעיקר, עצות לגבי איזה אתרים כדאי להוריד מהרשימה ואם יש אתרים שכדאי להוסיף בדרך. (שוב, בעיקר בניו זילנד)
2. טרקים בניו זילנד. החלטנו לעשות 2 טרקים של 2-3 ימים.
איזה טרקים כדאי לעשות כדי באמת לחוות את העניין וגם שהלינה בהם לא תהיה יקרה?
אנחנו חשבנו על האיבל טסמן או הקפלר (בשניהם יש אפשרות ל3 ימים ושניהם נראים לא יקרים יותר מלינה באכסנייה). איזה עדיף?
ועוד טרק של יומיים (כמו הר קוק....) יש המלצות?
3. שוב, נשמח אם תעזרו לנו להוריד אתרים או לשנות את הסדר של המסלול בהתאם לתנאים והכבישים בניו זילנד עצמה.
4. אנחנו לא כל כך מצליחות להעריך כמה זמן לתת לכל מקום. אנחנו אמנם לא רוצות לתכנן את הטיול ממש לפי ימים. אבל אנחנו כן רוצות הערכת סדר גודל. כמה זמן נהוג להישאר בערים הגדולות? כמה זמן באזור של פארק פיורלנד? וכו'.
תודה לכל מי שיגיב!
אז זה המסלול שלנו.
ניו זילנד: (חשבנו על שבוע באי הצפוני ושאר הזמן בדרומי. מתחילות מאוקלנד ומסיימות בכריסטצ'רץ', עם כיוון השעון)
- נחיתה באוקלנד ושוכרות רכב.
- מתלבטות אם לנסוע לקרומנדל או לא.
- רוטורואה
- מערות וואיטומו (החלטנו שאנחנו ממש רוצות לעשות את זה. באמת כדאי?)
- אגם טאופו
- פארק טונגרירו
- מתלבטות אם לנסוע להר הגעש טאראנאקי או לנאפייר (או לאף אחד מהם)
- וולינגטון
- מעבורת, פיקטון- נלסון.
- מוטואקה ואבל טזמן (שווה בתור טרק של 3 ימים?)
- פונקאייקי
- קרחון פוקס/פרנץ' ג'וסף, אגם מטסון.
- וואנאקה
- קויינסטאון
- טה אנאו
- פארק פיורדלנד
(הבנו שזה האזור הכי מתוייר. נשמח לקבל עצה בעיקר לגבי 3 האחרונים ועל המקומות שהכי כדאי לבקר בהם כשיש זמן מוגבל. ועל הטרקים שכדאי לעשות בכל האזור הזה).
- הקטלינס
- דונידין ואוטוגו
- הר קוק + פוקאקי (הבנו שעדיף להגיע להר מהצד של כרייסטצ'רץ' זה נכון?)
- כרייסטצ'רץ'
- קאייקורה.
- כרייסטצ'רץ'
אוסטרליה (בגדול, לעשות בריסביין-סידני עם גיחה לפרייזר איילנד)
- נחיתה בבריסביין ונסיעות באוטובוסים
- פרייזר איילנד (טיול של 2-3 ימים)
- נוסה
- בריסביין
- גולדן קוסט
- ביירון ביי
- סידני
- ההרים הכחולים
ושוב תודה!
-
מסלול טיולאם אתן רוצות טרקים זולים תבחרו טרקים שהם לא גרייט ווקס. צירפתי לך קישור לפרוייקט הטרקים הגדול שנכתב לפני כמה שנים. שם יש פירוט על הרבה מאוד טרקים, גם גרייט ווקס וגם כאלה שלא. קפלר עולה סביב 40$ ללילה שזה הרבה יותר מאכסניה. אייבל טזמן - הבקתות יקרות גם, יחסית. אני לא חושבת שזה כ"כ נורא לשלם 40$ ללילה על 3-4 לילות בבקתות, אבל בסה"כ את יכולה לבחור בטרקים שעולים 10$ ללילה.
1. אם אתן מקדישות חודש לאי הצפוני אז קודם כל תגיעו לאזור הטונגרירו. יכול להיות שתצטרכו לחכות יום-יומיים (לפעמים אפילו יותר) בשביל לעשות את הקרוסינג. אחרי שעשיתן את המסלול הזה תראו כמה זמן יש לקורומנדל, לטאראנאקי וכל היתר. אם אתן מאוד רוצות ללכת לוואיטומו אז תעשו את זה בדרך דרומה. אם זה שווה או לא? לדעתי זה היה מרשים ומיוחד. אם זה מה שאתן רוצות אז בוודאי שזה נכון.
2. בניפייר יש בהתחלת פברואר פסטיבל של יום השנה לרעידת האדמה הגדולה שלהם. אנשים מתלבשים בתלבושות שנות ה-30, באים במכוניות עתיקות וזה די נחמד. אם תגיעו בדיוק אז נראה לי שנחמד לבקר שם. אם לא, אני הייתי הולכת על הטראנאקי. זה פשוט בגלל שאמרתן שאתן רוצות גיוון וזה מיוחד. הטאראנאקי עצמו הוא הר געש חרוט מושלם, זה יפה ומרשים, תדעו ששם הרבה פעמים יש בעיית מזג אוויר קשה. הדרך מהטונגרירו לטראנאקי יפה מאוד ולדעתי היא שווה את הנסיעה.
2. פונאקייקי - מסלול של 20 דקות. אגם מת'יסון - מסלול של שעה.
3. וואנקה-קווינסטאון-טה אנאו, באמת שווה להשקיע שם כשבוע וחצי-שבועיים אם מסתדר לכן. וואנקה - רוב רוי, עליה להר רוי, מאונט איירון, דיאמונד לייק. בקווינסטאון - עליה לבן לומונד, פאראדייס ליד גלנורקי. טה אנאו - מילפורד סאונד (השיט) והרבה עצירות בדרך - קי סאמיט, לייק מריון ועו'. אמרתן שאתן רוצות טרק של 3 ימים באזור הזה אז מה שתבחרו.
4. אם מגיעים להר קוק דרך החוף המזרחי אז עוברים בדרך ליד אגם טקאפו. אם מגיעים דרך וואנקה צריך לנסוע לשם במיוחד. בפוקאקי עוברים בכל מקרה.
5. אוסטרליה נשמע לי בסדר ביחס לזמן. נוסה היא צפונית לבריסביין אבל תעברו שם בכל מקרה אם תסעו לפרייז'ר. -
מסלול טיולשקד כבר פרטה לגבי רוב הדברים, אבל כמה נקודות:
1. קפלר לדוגמא עולה כיום 50$ ללילה שזה כפליים מעלות אכסניה. אם הוא שווה את זה? בוודאי! להגיד שהוא קל? ממש לא - יש עליה של למעלה מ-5 שעות ביום הראשון שהיא די מייאשת אבל זה מאוד שווה את זה ביום השני שיש בו לטעמי את היפים מהנופים בניו-זילנד. מיולר האט (מאונט קוק) עולה גם כ-40$ ללילה אם ישנים בבקתה, אפשר לעלות ולרדת ביום אחד (חלק מהמסלול או כולו, לבחירתכם) ולחסוך את העלות. אני מזהיר, בעיקר למי שלא רגיל לטפס - זה מסלול קשה. אם זה יהיה אחד הטרקים האחרונים שלכם, אולי זה כבר יהיה קל יותר.
כמו ששקד אמרה, טרקים זולים אלו לא הגרייט וולקס, אבל הם גם פחות מתוחזקים וצריך לבדוק פרטנית כל טרק ובקתה ומה הם כוללים (בחלקם אין מים או מזרונים או חימום וכו'). מה שכן שלא תחשבו לרגע שהם פחות יפים, חלקם הם מהיפים ביותר שיש (כגון ריס דארט).
2. יש לכם הרבה תוכניות לאי הצפוני יחסית לשבוע... אני מאוד ממליץ על קורמנדל ואני חושב (למרות שלא הייתי) שווה לנסוע לטראנקי. קחו בחשבון שנאפייר זה סטיה ברוטאלית מהמסלול לכן זה "מבזבז" לפחות יומיים (נסיעה+שהייה). טונגרירו מומלץ ביותר (מאוד!!), אחד הטרקים היפים בניו-זילנד ואולי מסלול היום היפה ביותר. כמו ששקד אמרה, הוא מאוד תלוי מזג אוויר, ולפעמים צריך לחכות מספר ימים שיתבהר ואז אתן צריכות להחליט האם זה שווה לכם.
3. לדעתי לא שווה לעשות את האייבל טזמן בשלמותו, הוא די חוזר על עצמו ובכלל לדעתי הוא אובר-רייטד. מאוד ממליץ לעשות אותו בקיאקים, חוויה משגעת. אם בהליכה, הייתי מסתפק ביום. כנ"ל אגב לקווין שרלוט.
4. המשולש של קווינסאטון-וואנקה-טה אנאו הוא לב הטיול למרבית המטיילים (בעיקר הישראלים) ואני גם חושב שצריך לתת לו סביב השבועיים. בוואנקה אפשר בכיף להעביר 4-5 ימים (יש כל כך הרב אפשריות טיול באיזור כפי ששקד פרטה), בקווינסאטון לא הייתי מעביר כל כך הרבה זמן אלא אם הכוונה לעשות הרבה אטרציות, אבל יש באיזור גם לא מעט דברים לעשות (ארו-טאון, דיר-פארק, בן לומונד, רכבל, גלנורקי). טה אנאו היא עיירה קטנה ומקסימה שאין מה לעשות בה יותר מדי אבל שוב היא היציאה למקומות כמו מילפורד סאונד, טרקים רבים כמו הקפלר והמילפורד, אגם מנאפורי, טיולי היום הרבים בדרך למילפורד (קי סאמיט, אגם מריון) ועוד ועוד. מה שכן בטה אנאו יש את "רוזי", אכסניה מדהימה שהיא למעשה אירוח ביתי שרק בשבילה הייתי משתכן שם שבוע.
5. אם אין לכם מספיק זמן, הייתי מוריד את הקייטלינס, חצי האי אוטאגו ובוודאי שאת קאיקורה. כמו כן לא הייתי מבלה בכרייסטצ'רצ', הייתי מגיע לשם יום לפני הטיסה לכל המוקדם.
6. חסר לי מאוד בלו"ז את איזור נלסון פארק, אולי הכנסת אותו תחת נלסון אבל הוא שעה וחצי-שעתיים מנלסון ויש בו מסלולים מדהימים, גם של יום (מאונט רוברט רידג' לדוגמא) וגם של מספר ימים (אנג'לוס האט לדוגמא). לא לפספס! כמו כן חסר לי את ארתורס פאס שיש בו מגוון אדיר של מסלולים והוא איזור מאוד יפה.
7. לגבי אוסטרליה התמקדת בקטע מאוד ספציפי של החוף המזרחי וזה בסדר גמור אם זה מה שאתן מחפשות. הייתי ממליץ להרחיב אותו קצת ולכלול את הוויטאסאנדייז. -
מסלול טיולענו לך כאן על כל מיני דברים...
והאמת שכרגע אין לי המון זמן ... אבל לדעתי יש כאן ניסיון לדחוס יותר מדי דברים בניוזילנד.
אז... קשה לי לדעת יותר טוב ממך על מה לוותר, אבל אם אני בא בקטע של "לחתוך". אני הייתי מוותר על נאפייר, וטאראנאקי. את הקורמנדל... טוב, אפשר להשאיר כי גלעד אוהב את המקום מאוד מאוד.
וואיטומו אמרת שאת מאוד רוצה, אבל אותי אישית המקום לא מעניין. אבל זה מעניין אותך!!! וזה הטיול שלך, ולדעתי בגלל זה כן להשאיר. -אבל יש מצב שזה גורר וויתור על הקורמנדל (לפי דעתי זה או וואיטומו או הקורמנדל)
אחר כך... תעשו איזה טראקים שיותר מתחשק. יש מצב שיום/יומיים באייבל טזמן ובנוסף קפלר/רוטברן תהיה בחירה טובה.
ולקראת הסוף, יש מצב שהייתי בוחר מאונט-קוק+ לייק טיקאפו או הקייטלינז (ולא את שניהם). נטיית הלב שלי היא מאונט קוק, אבל כל אחד והבחירות שלו...
בקיצור... להכניס את כל התוכנית לפי דעתי זה מעט לא ריאלי. מה שכתבתי כאן נראה לי יותר אפשרי.
דרך אגב... אפשר את קיאקורה לעשות כטיול יום מכרייסצ'רץ, או אפילו לעשות יום נסיעה ארוך מדנידין לקיאקורה ואז לחזור לכרייסצ'רץ ושם להחזיר את הרכב יום/יומיים לפני הטיסה -
מסלול טיולתודה לכם!
מישהו יודע להגיד מה כוללות הבקתות בטרקים השונים? (ואם בכל מקרה צריך להביא שק שינה לכל טרק?)
קודם כל שקד, התכוונת לזה שאנחנו עושות שבוע (ולא חודש) את האי הצפוני כן? אז עדיין להתחיל מהטונגרירו ואז להמשיך?
אם נגיד נעשה יום-יומיים באוקלנד, נעבור במערות וואיטומו, נגיע לטונגרירו...ואז נמשיך לפי הזמן שישאר לנו. נשמע בסדר?
ותודה על פרויקט הטרקים....!
אנחנו בהחלט נוסיף את מה שגלעד אמר..
אבל לגבי אוסטרליה, חשבנו באמת להוסיף גם את הוויטסנדי ולנחות במקאי..אבל אז זה ממש מאריך לנו את המסלול(בערך פי 2) ואנחנו מפחדות להיות קצת בלחץ בתקופה של 3 שבועות. לא? -
מסלול טיולצריך שק"ש בשביל כל טראק, אפילו בשביל הבקתות.
בעיקרון, היו כאן כבר כמה דיונים שהגיעו לפירוט דיי גדול לגבי מה יש בבקתה, וגם באתר הDOC מפורט לגבי כל בקתה בנפרד- זה לא אותו הדבר בכל טראק.
וכאן... מהזיכרון. באייבל טזמן הבקתות כוללות אח/תנור לחימום של הבקתה, שירותים ליד הבקתה, (אולי יש שם איזשהי בקתה עם מים זורמים בכדי לנקות קצת את החול, אבל אני לא בטוח) ובערך זהו. אהה, כמובן, דרגשים עם מזרונים, עליהם פורשים שק שינה וישנים.
בקפלר וברוטברן... זה דיי דומה, יש את כל מה שיש באייבל טזמן, אין מקום לנקות את הרגליים מהחול... אבל מצד שני גם אין חול, ובחלק מהבקתות אפשר להכניס רגליים לאגם (כמובן שקר מדי בשביל לשחות). בטראקים האלו יש גם כיריים (וגז... לבישול).
-
מסלול טיולכן, התכוונתי לשבוע, לא לחודש. יחד עם זאת - בגלל שיש לך רק שבוע, על אחת כמה וכמה להתחיל ישירות מהטונגרירו, עד כמה שאפשר. אנחנו חיכינו שם 5 ימים בהתחלת בפברואר. זה לא שהיה בלתי אפשרי לצאת קודם. היה אפשר, אבל היה מעונן וגשום. עכשיו תדמייני הליכה של 8 שעות כששניה לא מפסיק הגשם ועד שאת מגיעה לפסגה את לא רואה ממטר -באופן מילולי. תצטרכו לראות מה התחזית הספציפית של הזמן שתהיו שם ולהחליט עד כמה חשוב לכם לעשות את הטרק (במידה ותצטרכו לחכות). אני הייתי מוותרת על יום-יומיים באוקלנד. עושה את המינימום ההכרחי מבחינת מנוחה והשכרת רכב ויוצאת מהעיר. אם אפשר למחרת הנחיתה זה יותר טוב. אם את ממש אוהבת נוף עירוני אז אולי. אבל כשאת שמה את ה-sky tower של אוקלנד מול כן ביקור בקורומנדל או לא ביקור בקורומנדל - אני לא חושבת שיש פה התלבטות אמיתית.
שיט סטנדרטי בוויטסאנדייז וטיול סטנדרטי בפרייז'ר יקחו שבוע, כולל הנסיעה בין המקומות. עכשיו תחליטי מה שווים לך יתר הדברים. את יכולה גם להגיע ישירות לוויטסאנדייז (לדעתי יש שדה תעופה יותר קרוב ממקאי), לטייל עד בריסביין או הגולד קואסט ואז לטוס משם לסידני. שבוע לנוסה-בריסביין-גולד קואסט זה בסדר, בסה"כ. לא הרבה זמן אבל אפשרי. ואם במקום שבוע תהפכי את זה ל-9 ימים ואז עוד 5 ימים בסידני והבלו מאונטיינז אז בכלל סבבה. אפילו 10-4. -
מסלול טיוליש שדה תעופה בהמילטון איילנד שסמוך לוויטסאנדייז. זה מצריך לקחת מעבורת מהמילטון לאיירלי ביץ' (העיירה שממנה יוצאות ההפלגות לוויטסאנדייז), אבל זה האופציה הכי קרובה. יש אופציות מרובות לשייט, רובן נעות בין 2/3/6 לילות. המחירים הם במגוון מאוד רחב בין 250-700$ להפלגה בערך. סה"כ את יכולה לעשות 2-3 לילות הפלגה, לקחת אוטובוס לילה מאיירלי ביץ' להרווי ביי (14 שעות), לאחר שתחזרי מההפלגה, ולמחרת (לא הבוקר שתגיעי עם האוטובוס אלא למחרת כי צריך למצוא קבוצה או רכב) להיות בפרייז'ר איילנד. בפרייז'ר גם רוב האנשים מטיילים 2-3 ימים. אם את ממש לחוצה בזמן ותזמיני מראש, תיאורטית את יכולה מיד לאחר שתגיעי עם האוטובוס, להמשיך לפרייז'ר. בהרווי ביי אגב יש אכסניה נהדרת בשם NEXT.
אני מאוד ממליץ לך לשלב את הוויטסאנדייז, סה"כ המסלול שלכם באוסטרליה הוא על איזור יחסית מוגבל ואני חושב שיהיה לכם מספיק זמן, מה עוד שהייתי מוותר על דברים אחרים (ביירון ביי?!) לפני שהייתי מוותר על הוויטסאנדייז.
וכן, כמו שאור ציין, אני מאוד אוהב את קורמנדל. בעיני זה החלק של האי הצפוני שהכי מזכיר את האי הדרומי מבחינת הנופים והשקט. מה עוד שהיינו שם באכסניה נהדרת, מהטובות שהיינו בהם (BLACK JACK LODGE).
אני גם הייתי מציע להיפרד מאוקלנד במהירות האפשרית (ככל שהג'ט לג יאפשר), אלא אם יש לך אהבה גדולה לערים גדולות (ואז הייתי ממליץ לטוס לאירופה - זול יותר ומרשים יותר
)
באופן כללי, אני מסכים עם הדיעה שאת מנסה לדחוס קצת יותר מדי ובגלל זה הצעתי להוריד את הקייטלינס, אוטאגו וקאיקורה. באופן מעשי, אני מציע פשוט שתתחילי לטייל ולפי הכיף שלך בכל מקום תחליטי אם להישאר יותר או פחות ותזרמי עם הטיול. -
מסלול טיולהשאלה אם יש מה לעשות בוויטסדני בלי לעשות את השייט? (כי יש סיכוי שלא ישאר לנו כסף גם לוויטסנדיז וגם לפרייזר ובטח שלא גם לטיסה פנימית)
וכן, ברור שהתכוונתי ליום-יומיים באוקלנד בעיקר בגלל הטיסות הארוכות לפני זה...
ממש תודה על העצות! -
מסלול טיוללא ממש, לא... איירלי ביץ' היא עיירה קטנטנה שאין שום סיבה לעצור בה אם לא כבסיס לשייט. הוויטאסנדייז עצמם הם אסופה של עשרות איים ואין דרך אחרת להנות מהם שלא בשייט כזה או אחר. -
לגבי וואיטומואם הרעיון הוא לראות את התולעים הזוהרות אז יש מערות כאלה גם ליד טה-אנאו. בכל מקרה הרי תגיעו לטה-אנאו אז אולי עדיף לכן לעשות את האטרקציה הזו שם ולא לסטות בשביל זה ממסלול הנסיעה באי הצפוני. אגב,לא הייתי במערות באי הדרומי אבל שמעתי מאנשים שהן קצת פחות מרשימות. תעשו את השיקולים שלכן.
אני עם שקד באותה דעה של להגיע כמה שיותר מהר לאיזור הטונגרירו כי בהחלט קורה שצריך לחכות(גם אנחנו חיכינו 4 ימים כדי לצאת ובסופו של דבר היה מזג אוויר מושלם). בימים שאתן מחכות שהמזג אוויר יתאים לטרק אפשר לעשות מליון דברים באיזור כולל נסיעה לרוטורואה לאיזור הפעילות הגעשית, וכל מיני אטרקציות אחרות באיזור ומסלולי יום יפים. יש בטאופו משרד של ה"דוק" שיודעים להגיד לך באמת מתי יהיה מזג אוויר טוב,תסמכי עליהם הם כמעט תמיד לא טועים.
הייתי מוותרת על הקייטלינז,זה אומנם מקום מקסים אבל צריך זמן בשביל להגיע לנקודות היפות באמת שלו ואת לא תמיד תראי את החיות הימיות שם בדיוק כשתגיעי וצריך לפעמים לחכות שהן יגיעו ואם אתן בלחץ של זמן אז זה עשוי להרגיש לכן כמו בזבוז זמן לפעמים...
אני הייתי הולכת על הקפלר בתור טרק באיזור הפיורדלנד גם כי הוא מעגלי ולא מצריך לוגיסטיקה מסובכת כדי לצאת ולחזור אליו(בניגוד לרוטברן למשל..) וגם כי הוא מדהים ביופיו. אפשר לעשות אותו ב3 ימים במקום בארבעה כי היום האחרון הוא די הליכה לאורך האגם.
לגבי האייבל טזמן- הטרק הוא כיפי אבל כמו שאמרו פה כבר הוא די חוזר על עצמו. איתנו היו חבר'ה שביום הראשון עשו קייקים,ביום השני הלכו ברגל ואז באה ווטר-טקסי לאסוף אותם בחזרה לתחילת הטרק והם הרגישו שזה היה ממצה מספיק.
בין הנייפיר לטראנאקי הייתי נוסעת לטראנאקי אבל תכלס אני חושבת שעדיף לכן להשקיע את העוד יום יומיים האלו באי הדרומי באיזור ארתורס פאס למשל שהוא מדהים ביופיו.