ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיסה לבד לויאטנם

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    צפון ויאטנם דרום ויאטנם
    5
    15
    374
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Daniel Daniel_4178333
      Daniel Daniel_4178333 נערך לאחרונה על ידי Daniel Daniel_4178333

😁 היי

חשבתי לטוס לבד לווייטנאם לחודש ככה באוגוסט (או אמצע אוגוסט עד אמצע ספטמבר) פחות או יותר

האם אתם חושבים שזה יעד שאפשר להסדר לבד בתור אחד שנוסע לבד בפעם הראשונה?

הבנתי שצריך לעשות הרבה שיעורי בית (טיסות, מלונות, אטרקציות וכו'), אבל מה הסדר? איפה ואיך אני מתחיל?

אגב, מישהו אמר לי שאני יכול להסתכל על טיולים מאורגנים באינטרנט, לראות את התוכניות שלהם, אטרקציות וכו', ופשוט לעשות העתק הדבק?

אז מה הכיוון? איך אני מתחיל בכלל?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

להסתכל על טיולים מאורגנים לראות מה היעדים המרכזיים- זו בהחלט אפשרות. אפשרויות אחרות הם כל מיני בלוגים ( גם פה באתר) או למשל באתר למטייל תחת עפתי ( מקווה שזה עוד עימנו). ואתה יכול גם לעשות חיפוש אחורה בפורום, או פשוט לחכות להצעות פה. תבדוק גם לגבי ויזות ( לא יודע מה החוקים של זה עכשיו)- כי תצטרך לארגן את זה. שים לב שאוגוסט זה לא ממש העונה לויאטנם, אבל תמיד תוכל למצוא מקומות לטייל, יש רק מצב להצפות , גשמים כבדים וכו'. מבחינת קושי- גם עבורי זו היתה המדינה הראשונה במזרח ונאמר לי שהיא קשה מהאחרות. לא מצאתי אותה שונה ממדינות עולם שלישי אחרות שהייתי בהן לפני ( אבל כמו שאמרתי זו לא היתה מדינת העולם השלישי הראשונה שביקרתי בה בעולם). מבחינת איפה להיות וכיוב'- זה תלוי גם מה מעניין אותך. אני באופן אישי מאוד אהבתי את הצפון, ואני חושב שלהתחיל מהנוי קל יותר מסייגון. ולכן הייתי מתחיל בהנוי. מאחר וויאטנם מדינה ארוכה וצרה- יוצא שטיול של חודש שהתחיל בהנוי מן הסתם יסתיים בסייגון ככה שיכלול עוגנים בסיסיים: הנוי-סאפה-הנוי-הלונג ביי- נין בין- הואה- הויאן-דאלאת-סייגון. וכל מיני סטיות דרך מזה, או שהן העוגנים וטיולים שיוצאים מהן.

Daniel Daniel_4178333 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • shimon amar
          shimon amar נערך לאחרונה על ידי

דעתי האישית המקומיים לא הכי נחמדים.

• Daniel Daniel_4178333
            Daniel Daniel_4178333 @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין היי ותודה על תגובתך
            אני חושב שכן צריך איזה סוג של ויזה או אישור כניסה כזה, ראיתי סרטון של מישהו שדיבר על זה (סירטון מעודכן ל-10/2/2022) אבל תוך 1-2 שעות משיגים את זה
            בקשר לכך שאוגוסט וספטמבר זה לא הזמן הנכון, האם אתה חושב שזה ממש לא יהיה שווה את זה?
            ועוד שאלה, מה אתה חושב על הפיליפינים במקום ויטנאם?

דרך אגב
            - אני לא בקטע של מסיבות, ברים, חיי לילה, מסעדות, וכו

- אני כן בקטע של נופים טרופים, טבע, אטרקציות, ים, ספורט ימי, צלילה (אולי גם קצת אקסטרים, כמו למשל צלילה עם כרישים וכאלו), וכו

• גדליהו מהגרעין

לא הייתי בפיליפינים אבל ממה שאתה מתאר שאתה מחפש אני חושב שהיא תתאים לך יותר. בטח בקטע של צלילה אני חושב שויאטנם היתה יותר חוויה תרבותית, שזה הכי פחות ממה שציינת.... ולמשל הסיכוי לראות חיות בטבע של ויאטנם נמוך למדי כי הכל שם ניצוד לצלחת...

• Daniel Daniel_4178333

לא הייתי בפיליפינים אבל ממה שאתה מתאר שאתה מחפש אני חושב שהיא תתאים לך יותר. בטח בקטע של צלילה אני חושב שויאטנם היתה יותר חוויה תרבותית, שזה הכי פחות ממה שציינת.... ולמשל הסיכוי לראות חיות בטבע של ויאטנם נמוך למדי כי הכל שם ניצוד לצלחת...

חחחחחח, אני חושב שאתה צודק, למרות שבדקתי באתר שנקרא "TripsGuard" (לא יודע עד כמה הוא אמין, לא מכיר את האתר הזה) והוא מראה שמיש נכנס לפיליפינים חייב סגר של 14 יום (אלא אם כן הוא מחוסן, כאילו, שיש לו חיסון בתוקף) וזה באסה של החיים, חח

https://www.tripsguard.com/?origin=israel&passport=israel&vaccinated=unvaccinated

עוד דבר, הבנתי שבאוגוסט/ספטמבר זה לא חודשים טובים לנסוע לויטנאם, פיליפינים, וכל האזור הזה בגלל שיש גשמים כבדים? וואלה אם זה נכון ובאמת לא כדי אז אולי כבר כדי לי לחשוב על מסלול מחדש וללכת על דרום אמריקה? (אולי פרו, קוסטה ריכה וכאלו)

סליחה על כל השאלות, כמובן שאם אתה עסוק וזה אז אין צורך לענות, מודה לך מאוד אחי !😊

• גדליהו מהגרעין

רו והאנדיות זה אכן הקיץ. אבל לא צלילה ( לדעתי בקולומביה בה טרם ביקרתי). במרכז אמריקה זו גם העונה הרטובה- אבל כבר ביקרתי בה כמה פעמים בעונה הרטובה ( אוגוסט-ספטמבר) ובהחלט אפשר לטייל. לעיתים יש צורך לעשות עידכוני מסלול בגלל מזג האוויר. אבל גם היו פה מטיילים שנתקלו בספטמבר במזג אוויר לא טוב למשך תקופה של שבוע ומעלה. בכל מקרה באזור מרכז אמריקה יש לך כל מיני אפשרויות לצלילה. שי לב- שקוסטה ריקה משופעת אטרקציות, אבל המחירים בה לא כ"כ זולים בעיקר כשאפשר לדחוס כמה אטרקציות קצרות ביום- והעלויות מחייה בה יוצאות בסופו של דבר די גבוהות- צריך לתכנן מראש איך מתנהלים

• Daniel Daniel_4178333

רו והאנדיות זה אכן הקיץ. אבל לא צלילה ( לדעתי בקולומביה בה טרם ביקרתי). במרכז אמריקה זו גם העונה הרטובה- אבל כבר ביקרתי בה כמה פעמים בעונה הרטובה ( אוגוסט-ספטמבר) ובהחלט אפשר לטייל. לעיתים יש צורך לעשות עידכוני מסלול בגלל מזג האוויר. אבל גם היו פה מטיילים שנתקלו בספטמבר במזג אוויר לא טוב למשך תקופה של שבוע ומעלה. בכל מקרה באזור מרכז אמריקה יש לך כל מיני אפשרויות לצלילה. שי לב- שקוסטה ריקה משופעת אטרקציות, אבל המחירים בה לא כ"כ זולים בעיקר כשאפשר לדחוס כמה אטרקציות קצרות ביום- והעלויות מחייה בה יוצאות בסופו של דבר די גבוהות- צריך לתכנן מראש איך מתנהלים

מעניין מאוד! אגב, נראה לי שהזמן שבחרתי לטייל (אוגוסט/ספטמבר) לא כל כך יצא טוב (בגלל הגשמים) חח.

בקשר לויטנאם, בדקתי כל מיני אטרקציות ודווקא מצאתי שמה דברים מגניבים, הנופים ד"א באמת מדהימים, אז אני חשוב שיש מצב שאלך על ויטנאם בסוף.

אבל בגלל שזה תקופה של גשמים, האם אתה חושב שזה ממש כאילו יהרוס את הטיול או שזה לא כזה גרוע? או שאולי כדי בכלל לחכות לחודשים טובים יותר?

• גדליהו מהגרעין

כשאני הכנתי את שני הביקורים שלי בויאטנם שהיו במרץ בהחלט קראתי פרסומים של אנשים שהיו באוגוסט- ספטמבר ולכל דבר יש יתרון וחסרון ותצטרך לשמור על גמישות בתוכנית שלך כדי להתמודד עם שינויים במידה ומזג האוויר יהווה בעיה.

• Daniel Daniel_4178333

כשאני הכנתי את שני הביקורים שלי בויאטנם שהיו במרץ בהחלט קראתי פרסומים של אנשים שהיו באוגוסט- ספטמבר ולכל דבר יש יתרון וחסרון ותצטרך לשמור על גמישות בתוכנית שלך כדי להתמודד עם שינויים במידה ומזג האוויר יהווה בעיה.

סבבה אני אמשיך לקרוא עוד ועוד, האמתי שאתה צודק, הפיליפינים נראה לי שבאמת יתאים לי יותר מויטנאם, אבל מבדיקה שעשיתי, מעודכן ל-7/6/2022, מי שלא מחוסן (או שתעודת החיסון שלו פג תוקפה), יכול להיכנס לפיליפינים רק אם הוא יוצא שלילי ואז הוא נכנס לסגר ל-14 יום... שבמקרה שלי זה חצי מהטיול, ממש לא תודה, חח

ועוד שאלה אחת קטנה, כמה זמן נראה לך יקח לארגן טיול לחודש לויטנאם? (מזכיר שוב שזה פעם ראשונה שאני טס ומארגן טיול לבד), והאם יש לי מספיק זמן לארגן את הטיול עד למועד שבו אני רוצה לטוס? או שזה לחוץ מידי? (מתכנן לטוס באמצע אוגוסט ככה)

שוב תודה רבה לך אחי, עזרתי לי הרבה!

• גדליהו מהגרעין

כל עוד את משיג את הויזה ומה שאתה צריך בשביל להיכנס ויש לך טיסה בלוך וחזור . בתוך המדינה בטיול של חודש תמיד תוכל לאלתר ולשנות. מה שאני מציע לך להסתכל על מפה על היעדים המרכזיים לחבר אותם בקו לביקור ואז אתה מתקדם ביניהם וכמה שתקרא יותר על עוד אופציות בדרך תוכל להוסיף עצירות. חוץ מזה תבדוק דרכי התניידות - אוטובוסים רכבות איזי ריידר טיסות ותראה מה מתאים לך ומתי בדרך שבחרת. להלונג ביי הייתי מציע לחשוב אם אתה רוצה שייט וכמה העלויות והאם זה כדאי למישהו יחיד או שעדיף טיול יום מהאי

• Ido.G
                            Ido.G נערך לאחרונה על ידי

טסתי בספטמבר 2017 לבד לדרום מזרח אסיה, בגיל 32, כאשר נחתתי בויאטנם - הו צ'י מין סיטי, זו היתה הפעם הראשונה (וכמעט היחידה) בה טיילתי לבד.

באותו טיול הייתי גם בפיליפינים. אני ממש לא מסכים שהפליפינים עדיף בשביל טיול לבד. ויאטנם עדיפה וגם עדיפה בהרבה.

ויאטנם מקום נוח מאוד בשביל טיול לבד. המסלול יחסית ידוע מראש. או שעושים צפון אל דרום, או דרום אל צפון. בכל יעד שמגיעים אליו, יש היצע אוטובוסים שמזמינים דרך ההוסטל או דרך סוכניות בעיר. כולם עושים פלוס מינוס את אותו המסלול ולכן יוצא מצב בו אתה פוגש את אותם האנשים במהלך כל הטיול. ויאטנם בטוחה, האנשים נחמדים (גם אם מסתכלים עליך כאל כספומט ברגע שאתה מערבי, כמו בכל מקום שם).

אני הלכתי לכל מני הרצאות בלמטייל והתעניינתי. בסופו של דבר זה הכל היה שטויות ולא עזר לי בכלום. הזמנתי הוסטל בהו צ'י מין ומשם אך ורק "זרמתי". מה שכן, מומלץ לקנות מדריך בסגנון Rough Guide על האיזור ולהתעניין בו תוך כדי. לא לתכנן הכל מראש אלא לתכנן התחלה וסיום. בקיצר, אין מה לעשות יותר מדי שיעורי בית.

לך על זה. מדובר על חוייה משנת חיים. הרבה רגעים היו קשים ומאיישים (קשה לי להיות לבד), אבל בסופו של דבר זה הדבר הכי טוב שעשיתי בחיים שלי.

אם יש עוד שאלות, אשמח לענות.

גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • גדליהו מהגרעין
                              גדליהו מהגרעין @Ido.G נערך לאחרונה על ידי

לא יודע איפה קראת כאן שויאטנם היא לא מקום לטייל לבד. ההמלצה היחידה היתה שלמה שהוא מחפש אולי הפיליפינים היתה עונה יותר טוב....

Ido.G תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • Ido.G
                                Ido.G @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי Ido.G

לא יודע איפה קראת כאן שויאטנם היא לא מקום לטייל לבד. ההמלצה היחידה היתה שלמה שהוא מחפש אולי הפיליפינים היתה עונה יותר טוב....

צודק. אכן לא הייתי מרוכז מספיק, מה שקורה כשכותבים תגובה אחרי שחוזרים מבר :-).

• aljaje
                                  aljaje נערך לאחרונה על ידי

אם שותים, לא כותבים:)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                  • 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון