ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלה דחופה על קוסטה ריקה

פורום מרכז אמריקה
    קנקון קוסטה ריקה
    2
    6
    468
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • rincas
      rincas נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם

הזמנתי טיסה ספונטנית ליום שני הקרוב ל-3 שבועות לקנקון בפעם השניה, נוסעת עם הבן שלי הגדול שהוא דובר ספרדית. שוקלת לשלב שבוע בקוסטה ריקה, רק כדי לראות בעיקר את האזור של הג'ונגלים. מאוד רוצה לראות בעלי חיים בטבע, קופים, ציפורים וכדומה. הכוונה היא להישאר שבוע במקום אחד, אני מתכננת לנסוע בתחבורה ציבורית. הבנתי שצריך לנחות בסאן חוזה. לאן משם כדי הכי לנסוע? האם זה ראלי להיות שם שבוע?

חוץ מזה נוסעת לקוזמל ל-4 לילות ולהולבוש לשני לילות

תודה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

פוסט זה נמחק!
        • גדליהו מהגרעין
          גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

יש לי 3 הצעות. אחת להגיע עד לקורקובדו ולמצוא לודג שקרוב מאוד לקו השמורה ולקוות לראות בעלי חיים חולפים. אפשר ללון גם בדרייק ביי וקצת להיכנס לשמורה (או בשייט יותר לעומקה) אופציה נוספת היא מונטה ורדה עם הרבה שמורות קטנות שבדכ מספקות מפגשים עם בעלי חיים. ויש גם אופציה לאומגות ועוד אטרקציות אחרות האופציה השלישית היא לה פורטונה - דומה קצת למונטה ורדה ברעיון ואולי קצת פחות בעח אבל יש גם מעיינות חמים, מפל, את הר הגעש ארנל ועוד אטרקציות

rincas תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • rincas
            rincas @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין תודה רבה על התשובה חשבתי באמת על שמורת קורקובדו, אבל למה לקוות לראות בעלי חיים? אם אני לוקחת למשל טיול שם מודרך לא נראה? האם אפשר לטייל בשמורה במזג האויר של יולי, מבחינת גשמים? האם הטיולים הם ממש קשים, כלומר טרקים של טיפוס (מדובר על המאורגנים)? נראה לי מפחיד להיכנס לג'ונגל לבד, למרות שקראתי על כאלה שעשו זאת.

ראיתי שכתבו הרבה על מנואל אנטוניו, שיש שם קופים האם זה פחות מתאים?

האם זה סביר נגיד 3 לילות במנואל אנטוניו או מונטה ורדה ו-3 ב- Drake Bay , עם תחבורה ציבורית? האם Drake Bay זה בעצם כמו שמורת קורקובדו? איפה לחפש לינה שקרובה לשמורה שכתבת?

גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • גדליהו מהגרעין
              גדליהו מהגרעין @rincas נערך לאחרונה על ידי

כתבת שאת רוצה שבוע במקום אחד- אז זרמתי עם זה....

בקטע של בעלי חיים אף פעם אין ערובה לראות משהו.. וקורקובדו היא שמורה שבעיקר ההליכה שם היא על החוף ולא בפנים הג'ונגל. בתחנה האמצעית בה ( לה סירנה) יש קצת מסלולים שהולכים פנימה, והיא בין החוף ליער ככה שאפשר לשבת בה ולראות. יש חברות שמגיעות אליה בסיור יום ( ע"י שייט) ככה שאפשר להסתובב. זאת הסיבה שכתבתי שאם מקום הלינה סמוך לשמורה ואולי יש לו כמה מסלולים משלו בגבול השמורה ( חלק מהלודגים יציעו זאת, אם כי עשויים להיות יקרים) זה יכול לעשות את תצפית בעלי החיים קלה יותר.

הטרקים בקורקובדו ( אם לא עושים את השמורה עצמה) לא יהיו בדרגת קושי גבוהה מדי.

באופן אישי מבחינת שמורות בהן הייתי בקוסטה ריקה- יחס החיות פר הזמן שביליתי בהן בקורקובדו היה מהנמוכים. זה עדיין מקום מדהים וטרק מאתגר, אבל לא ראינו הרבה חיות יחסית ל-3 ימים שם.

מנואל אנטוניו היא גם אפשרות, מדובר בשמורה קטנה ככה שהרבה דברים מאוד סמוכים וקלים לצפייה.

דרייק ביי זה בצפון הקורקובדו- ישוב חוף שצמוד לשמורה מצפון. שימי לב שההגעה היא בתחבורה ציבורית עד סיירפה ומשם סירה - בעיקר שזו העונה הרטובה. לגבי גשם ביולי- את מטיילת בעונה הרטובה ותקחי את זה בחשבון. לא תמיד יורד גשם ובהחלט אפשרי לטייל במדינה, אבל יש גם עניין של מזל ( הייתי בעונה הרטובה כמה פעמים והיה בסדר, היו פה גם גולשים שנפלו על שבוע-שבועיים אפורים וגשומים, אני את השבוע הכי גשום באזור קיבלתי במרץ, שזו העונה התיירותית). יש מצב שאת הגשם ירגישו יותר משפיע בקורקובדו, אבל כמויות הגשם החודשיות באזור הן לא אדירות בממוצע ( כמה עשרות מילימטרים לחודש).

התחבורה הציבורית בקוסטה ריקה היא די אמינה. אני תמיד מטייל שם עם תחבורה ציבורית- ככה שבהחלט תוכלי לבנות על לטייל עימה. רק בימים של המעברים המתוכננים- תמיד להתחיל ממש מוקדם, כי יחשיך אחה"צ ( בערך ב-6) והתחבורה הציבורית מתמעטת ככל שמתקרבים לחשיכה ונסיעה ממונטה ורדה או מנואל אנטוניו לדרייק ביי היא ממושכת.

rincas תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • rincas
                rincas @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין ממש תודה על התשובה, הספקתי לחפש היום קצת דרכי הגעה וראיתי שההגעה ללא רכב לכל מקום היא דלה, לרוב יוצאים אוטובוסים רק פעמיים ביום ולוקח לכל מקום בסביבות 4.5 ל-Monteverde עד 7 שעות Drake bay. אנחנו מוגבלים בזמן שאנחנו יכולים להיות בקוסטה ריקה התכנון היה לגוון את קנקון ולטוס ל-8 ימים כולל הטיסות נוחתים ב-13:00 (כך שמבחינת תחבורה ציבורית נוכל לנסוע רק למחרת) ממראים ב-18:00, מה שמשאיר 6 ימים- אם נוריד 2 ימים או חצאי ימים על נסיעות , יהיה באמצע 4-5 ימים מלאים. מכאן שאין לי ברירה אלא לנסוע למקום אחד. השאלה היא האם להגיע רק לאזור מונטורדה שווה את כל הבלגן של הטיסות וכו'..? כלומר האם זה יצליח לייצג את קוסטה ריקה, כדי קצת לחוות אותה? או שלדעתך עדיף לוותר ולהגיע בפעם אחרת? אם היית צריך לבחור מקום אחד בקוסטה ריקה, ללא בטן גב בחופים מה הייתה בוחר?

תודה

• 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון