קליפורניה בסוכות
-
קצת אבדתי את כל הדיונים לגבי סןפרנסיסקו
- לומברד - נו, עוד אטרציה תיירותית, אבל דוקא ברגל נראה לי יותר מעניין מרכב
- תשקול את כל האפשרויות של לינה. אם אתם לא בליינים שרוצים קרוב בלילה, דוקא רדווד סיטי, פוסטר סיטי או סן קרלוס נשמע לי כמו אופציה טובה וזולה יותר לגבי הגעה- או רכב(משום מה, אף פעם לא התקשתי למצוא חניה, אם כי מודה שרוב הפעמים היה ביום ראשון) או ללון במלון שקרוב לתחנת הרכבת
- התצפית הכי יפה בעיני, ביום ובלילה, זה טווין פיקס, אבל להבנתי צריך רכב בשביל להגיע..
-
ככל שאני מאד פסימי לתוכניות של אחרים, יש לי נטייה להיות אופטימי מדי כלפי התוכניות של עצמי אז תורידו אותי בבקשה לקרקע המציאות
חשבתי על האפשרות הבאה לסוף הטיול במקרה שנבחר בצד של יוסמיטי/סקויה
התחלת הטיול: חמישי עד שבת בסן פרנסיסקו. בראשון ההופעה בסנטה קלרה. אפשרות בבוקר להשלמות סן פרנסיסקו או נושאת המטוסים או פארק השעשועים גרייט אמריקה. יכול להיות שנשכור אוטו ליום הזה (שוכרים בבוקר ומחזירים בערב/למחרת על הבוקר). שני - טיסה ללוס אנג'לס (סן חוזה ל LAX) נוחתת ב 12:45 - שוכרים רכב ונוסעים לוניס ביץ' ומרינה דל ריי, מעבר ללינה באיזור צפון הוליווד / ברבנק. אם נספיק לפני החשיכה אז נסיעה דרך מהולנד דרייב שלישי - יוניברסל רביעי - לוס אנג'לס כללי - הוליווד, פארק גריפית, אולי מוזיאון המדע ומעבורת החלל, אולי ביקור במתקן של נאסא חמישי - המשך לוס אנג'לס ויציאה לכיוון סקויה. לינה בבייקרספילד. שישי - נסיעה מבייקרספילד לסקויה (מעל 3 שעות) יעדים קלאסיים כמו גנרל שרמן וגרנט וסלע מורו. לינה בפרסנו (שעה וחצי עד שעתיים נסיעה בערב). בערב בפרזנו - יריד אמריקאי (הופעות, לונה פארק, אוכל ואוירה) שבת - נסיעה ליוסמיטי (שעתיים וחצי), שוב יעדים בסיסיים ביוסמיטי (מאד לא סגור) ובערב לינה במרסד (שעתיים וחצי נסיעה). ראשון - בבוקר מוזיאון המטוסים קסטל שלייד מרסד, ואז נסיעה (כמעט) ישירה לשדה התעופה של סן פרנסיסקו (3 שעות נסיעה, יותר עם עצירה לארוחת צהריים). המראה ב 20:00 טיסה ישירה לישראל.
שלושת הימים האחרונים מרגישים לי דחוסים מדי. המון נסיעות, רואים רק את הביסיק של הפארקים, חשש לנסיעות בחשיכה, נהיגה ארוכה לפני הטיסה (גם מעייף וגם לחץ שלא יהיה תקלות). מצד שני, השילוב של מוזיאון המטוסים המשובח, עם הפסטיבל בפרזנו נותן הרבה ערך מוסף לחלק הזה של הטיול, ואולי גם ניצול טוב יותר של הזמן.
חשבתי על נסיון ללינה במוצ"ש קרוב יותר ליוסמיטי, אבל אז ביום ראשון יש עוד יותר קילומטרים לנסיעה.
-
לדעתי מדובר בהמון שעות של נהיגה, בשביל לבלות כמה שעות בכל פארק.
יריד מחוזי זה באמת נחמד מאד, ובדרך כלל חוויה מאד מקומית ולא תיירותית, אבל אתה מתכנן את זה בערבו של יום שביליתם בו לפחות 5-6 שעות בנהיגה, במקרה האופטימי.
אני לא הייתי עושה את זה, אבל אתה יודע אם הקצב הזה מתאים למשפחה שלכם, האם מדובר בנהג אחד או שניים להתמודד עם שעות של נהיגה, חלקן בכבישים די מאתגרים, והאם הילדים סבלניים לשבת כל כל הרבה שעות באוטו בשביל לראות עץ, מרשים ככל שיהיה.
-
בייקרספילד לא נראה לנו מקום נחמד כשעברנו בו כמה פעמים (רק לתדלק ולאכול) אבל אולי מי שיצא לו ללון שם יוכל לתת חוות דעת מנוסה יותר. אנחנו ישנו באיזור ויסאליה. קח בחשבון שיוסמיטי בסופ"ש עשוי להיות צפוף וקשוח. אם תבחרו לעשות זאת, מציע לאחר סקויה ללון באוקהורסט, יותר קרוב לשער הדרומי של הפארק ויש לא מעט מסעדות. לאחר היום המלא ביוסמיטי כדאי לדעתי ללון במריפוסה כדי שתוכלו לבלות כמה שיותר זמן בתוך הפארק (וגם כי מרסד לא המקום הכי סימפטי בעיניי). אגב, בחלק הדרומי של יוסמיטי יש את מריפוסה גרוב שגם שם עצי סקויה ענקיים, בינהם הג'ייאנט גריזלי. עם זאת, כרגע מתחוללת שם שריפה וכל הכביש בין פרסנו ליוסמיטי סגור שזה ממש מדאיג לשלב כה מוקדם בקיץ... נקווה שהעצים בחורשה ישרדו.
-
במקום לינה בבייקרספילד, ממליץ על לינה בלודג' בתוך הפארק. אנחנו ישנו ב Montecito Sequoia Lodge והיה ממש ממש מוצלח אבל אני מניח שגם הלודג'ים האחרים מוצלחים. ויש גם ערך מוסף (שלוש ארוחות, אגם פרטי כולל סירות קאנו, פעילויות למשפחה ועוד).
-
הייץי בסן פראנסיסקו בקייץ האחרון
לא הרגשתי משהו חריג בנוגע לבטחון או לדיירי הרחוב יחסית לביקורים קודמים.
אנחנו ישנו ברחוב לובמרד והרגיש בטוח לגמרי.|
יש המון דיבורים על פריצה למכוניות ( לא קרה לנו ) ולכן חשוב להקפיד שיש איפה להשאיר את הציוד בימי נעבר ולא ברכב.
לגבי סנטה קרוז, לא חושבת שהמקום שווה יום שלם בטיול כזה קצר.
כמה עשות לכל היותר. וממש לא ממליצה על מיסטרי פוינט , זה די מטופש בטח לילדים לא מאוד צעירים
-
בתנאים הללו הייתי מוותרת על יוסמיטי. פארק עמוס, יש בעיה עם מציאת חנייה ליד המסלולים הקלים והפופולריים (אין באמת הרבה מסלולים קצרים אז כל מי שאינו מיטיב לכת מגיע אליהם), אין לכם מספיק זמן לזה. הנסיעה סתם בפארק ללא עצירות פשוט לא שווה את שעות הנסיעה לשם.
-
בתנאים הללו הייתי מוותרת על יוסמיטי. פארק עמוס, יש בעיה עם מציאת חנייה ליד המסלולים הקלים והפופולריים (אין באמת הרבה מסלולים קצרים אז כל מי שאינו מיטיב לכת מגיע אליהם), אין לכם מספיק זמן לזה. הנסיעה סתם בפארק ללא עצירות פשוט לא שווה את שעות הנסיעה לשם.
בלי קשר לפוסט הספציפי הלחצים ביוסמיטי אינם רלוונטים לאוקטובר ( סוכות ).
מצד שני הוא גם פחות יפה בעונה ההזאת (המפלים ברובם יבשים )
-
חברים - תודה על כל המידע
ספציפית לגבי יוסמיטי באוקטובר וסופ"ש - הסטטיסטיקות של NPS מדברות על כ600 אלף מבקרים בחודש ביולי אוגוסט, וחצי מזה (327 אלף) באוקטובר. זה אומנם הרבה פחות אבל זה לא ה-150 אלף של החורף. כך שאני מני מניח שסופ"ש באוקטובר עדיין יהיה עמוס (אולי כמו אמצ"ש ביולי?).
אבל די שכנעתם אותי שאני לא ריאלי. עוד לא סגרתי סופית את הגולל, אבל בהחלט מסתמן ככה
-
אפשרות אחרת לגבי סוף הטיול ביום שישי בערב להתמקם לשני לילות באיזור מפרץ מונטריי רבתי. אולי ליד האואטלט של גילרוי או משהו אחר.
חמישי אחה"צ יציאה מלוס אנג'לס. אולי אותה לינה בבייקרספילד שהזכרתי קודם. לא מאד חשוב המיקום המדוייק, רק כזה שמאפשר לי לקדם לינה כבר בחמישי. אני צריך מלון טוב ומשהו קטן נוסף. לא מחפש חיי לילה. קניון / וולמארט / מסעדה קטנה / באולינג יסגרו לי את הפינה.
שישי - נסיעה לכיוון מפרץ מונטריי. אולי דרך החלק הצפוני של כביש 1 ואולי על הכבישים המהירים יותר. יש כמה שעות להספיק לבלות באיזור. לחילופין אולי לדהור לכיוון האאוטלט ולבלות שם את אחה"צ
שבת - מונטריי והאיזור ו/או השלמת שופינג בערב
ראשון - עלייה צפונה לאורך החוף, כולל אולי סנטה קרוז, או half moon bay. יש פסטיבל באיזור half moon של דלעות. לא נראה לי משהו מאד אטרקטיבי אבל יכול להעלות חיוך, וקרוב מאד לשדה התעופה. כזכור ב-8 בערב טיסה
מה שאני אוהב בהצעה הזו שסוף הטיול טיפה יותר רגוע גם עם מלון לשני לילות, גם עם פחות נסיעות ביומיים האלה (בהשוואה לכל כביש 1 ובטח שבהשוואה ליוסמיטי), גם עם טיול לא עירוני (פחות מתיש בנהיגה, רואים דברים קטנים), וגם קצת שופינג שפחות משתלב באפשרויות האחרות.
איך זה נשמע?
אפשרות נוספת היא ביום חמישי הערב (או שישי על הבוקר) לטוס לסן חוזה ומשם לנסוע מפרץ מונטריי. יש לזה עלות (גם הטיסה וגם פיצול הרכב) ואני לא בטוח שזה חוסך כלכך הרבה זמן. כלומר בברוטו זה כנראה לא חוסך כלום אבל זה טיפה פחות מתיש.
-
בנסיעת עבודה לאזור סן חוזה היה לי סופ״ש פנוי, את יום שבת הקצתי ליום טיול באתרי טבע בדרך אל ובאזור סנטה קרוז - ולמרות שהעיירה עצמה אכן אינה מצדיקה יום שלם יש בדרך אליה וסביבה מספיק למלא יום מוצלח מאד שמכסה שתי אטרקציות טבע עיקריות של קליפורניה - עצי רדווד ב Big Basin Redwood State Park (בעיני פארק נפלא אפילו שהיינו בכבר מספר פארקי רדווד כולל הגדול בצפון קליפורניה - בהחלט מומלץ גם אם תשלבו את מונטריי, רק לבדוק ששריפות לא פגעו בפארק...) וצוקים לאוקיינוס בפארק שהיה מבחינתי הפתעה לטובה (מצאתי אותו בשיטוט באינטרנט באותו היום): Wilder Ranch State Park - מסלול הליכה קליל על הכולל תצפית יפה מאד על כלבי ים ולמספר חופים מגובה הצוק...
משלבים בזה ארוחת צהריים בסנטה קרוז (יש מתחם מסעדות ממש יפה) וכן בטיילת הטבעית West Cliff Drive או בטיילת התיירותית המפורסמת יותר (עם מעין לונה פארק) - ומילאת יום מוצלח מאד בעיני (בלי מיסטרי פוינט שהיה נראה לי טפשי אז ויתרתי)
יום למחרת הקדשתי לקניות בגילרוי (מעולה כתמיד) ול half moon bay (נחמד אבל פחות מאזור סנטה קרוז)
הערה חשובה: מונטריי עדיין עדיפה בעיני , פוינט לובוס בוודאי (בטיול הגדול באזור היינו סביב מונטריי-כרמל-פוינט לובוס יום וחצי נפלאיםֿ), ובכלל כביש 1 ממונטריי ודרומה עד מורו ביי... אבל למי שמחליט על יום טיול מאזור סן חוזה אז זאת תחלופה ממש מוצלחת בעיני (באותו טיול ויתרנו על המקטע שבין סן פרנסיסקו למונטריי אז זאת הייתה השלמה מוצלחת מאד)
-
דווקא עם קצת מזל ניתן אפילו לראות את ה-Fire Fall ביוסמיטי באוקטובר

לגבי העומסים ביוסמיטי, תחילת אוקטובר זה שבוע אחרי שנגמרת המגבלה שחייבים להזמין כניסה מראש לפארק ולכן בסופי שבוע אני מניח שעדיין הרבה אנשים ירצו לנצל את זה ולהגיע לבקר כי מזג האויר בדרך כלל טוב לטיול. כנראה לא כמו יולי-אוגוסט אבל עדיין יכול להיות עמוס. קצת קשה להשוות את השנה שעברה (וזו שלפניה) לשנה הנוכחית כי הקורונה הפכה את הכל לקצת לא סטנדרטי. למשל, בשנה שעברה ביוסמיטי לא היו שאטלים והשנה כן. באופן כללי העומסים השנה בפארקים פה ובכל מקום תיירותי מרגישים לי הרבה יותר גדולים מהשנה שעברה (אנחנו גרים במונטריי וממש מרגישים את זה). בשנה שעברה יוסמיטי אפילו ביולי לא היה כל כך נורא ואילו כרגע מפוצץ שם.
כנראה כולם רוצים לחזור לטייל. רוצה להאמין שזה סימן טוב

-
תודה רבה
-
כיוון קצת שונה
מסתבר שיש משחק כדורסל של גולן סטייט ביום שלישי באמצע הטיול. אז אני מנסה לבנות מסלול קצת שונה
מסגרת כללית / עוגנים יום חמישי 6:00 נחיתה בסן פרנסיסקו מטיסה ישירה יום ראשון בערב – הופעה באיזור סן חוזה יום שלישי בערב – משחק בסן – פרנסיסקו יום ראשון 20:00 – טיסה ישירה חזרה הביתה מסן פרנסיסקו
רוצים לבקר בסן פרנסיסקו (כולל אלקטרז), ביוניברסל, קצת לראות טבע, וקצת לחוות חופש של ימים לא לחוצים, שיטוט לא מחייב, קצת שופינג, קצת חנויות שאינן בגדים, אולי אוניברסיטה וכו'. אם מסתדר שייט לוויתנים זה יהיה נחמד אבל לא חובה. אם מסתדר ביקור באתר שיגור טילי הנייק צפונית לסן פרנסיסקו (רק שבת בצהריים) זה יהיה נחמד, אבל נראה לי שזה אילוץ חזק מדי. אולי נושאת המטוסים ב אלמידה אבל גם לא חובה.
בתחילת הטיול – שבוע הצי בסן פרנסיסקו עם מופעי מטוסים בימים שישי, שבת וראשון בשעות הצהריים, משט אוניות ביום שישי בשעות הבוקר המאוחרות ביוניברסל – ימים שני/שלישי/רביעי אלו ימים רגילים עם שעות פתיחה רגילות (לעונה). בשאר ימי השבוע הפארק נסגר מוקדם לאירועי האלויין.
חשבתי להתמקם בairbnb באיזור סן חוזה (או אחת הערים הסמוכות) ל-6 לילות – מהיום הראשון ועד יום רביעי בבוקר, למעיין טיול כוכב (עם אוטו כמובן). בעלות "סבירה" של שעה עד שעה וחצי כל כיוון (כתלות בפקקים) אפשר להגיע לכל מקום. ברור לי שזה לא אידאלי, אבל גישת הכוכב ל6 ימים מאפשרת לי קצת גמישות. בימים האלה לנסות לשלב גם יום במונטריי או פוינט לובוס (אולי עדיף על היום הראשון?), יומיים בסן פרנסיסקו, אולי יום בסנטה קרוז והאיזור. ואולי אתר הנייק/נושאת מטוסים. וככל שיוותר לנו הזמן לשלב שופינג, אוניברסיטה כזו או אחרת וחופש.
ביום רביעי בבוקר לטוס ללוס אנג'לס (או לבורבנק). לשוטט קצת בהוליווד ואולי פארק גריפית יום חמישי יוניברסל עם סגירה מוקדמת. שווה לשלם על כרטיס אקספרס? זה עוד 75 דולר ליום. לא מעט, אבל יש על מה לדבר אם צריך.
להמשך הטיול אני מאד לא סגור אפשרות אחת - להמשיך לוס אנג'לס לעוד יום שלם, ואז בשבת / ראשון לנסוע יחסית מהר צפונה. אין לי רעיון למסלול אטרקטיבי. אולי ביום ראשון פסטיבל דלעת באיזור half moon ? אפשרות שנייה – ביום שישי בבוקר לנסוע לכיוון יוסמיטי. נסיעה ארוכה אך לא לחוצה (ביום שלם). להתמקם לשני לילות באל פורטל. שבת לבקר ביוסמיטי. ראשון נסיעה לכיוון השדה עם עצירות קרוב יחסית לשדה (צמצום טווח). אולי בנושאת המטוסים? אפשרות שלישית – ביום שישי בבוקר לצאת צפונה. אבל אין לי מסלול מעניין. אפשרות רביעית – להמשיך בלוס אנג'לס עד שבת. בשבת בערב – לטוס לאיזור המפרץ חזרה ללילה אחד (לשכור אוטו ליום). יום ראשון בילוי באיזור המפרץ.
עד כמה החלק הראשון של הטיול נראה חכם? כוכב מסן חוזה? עד כמה זה חכם לסמוך על טיסות (ומזוודות) בימינו? כמובן אני חושב על סאות ווסט מה אתם חושבים על סוף הטיול? רעיונות מעניינים? יש טעם לקחת טיסת בוקר מוקדמת ביום רביעי כדי להספיק לבקר ביוניברסל ביום רביעי ולנצל את העבודה שפתוח עד מאוחר? נראה לי גבולי מדי
מחשבות הערות והארות יתקבלו בברכה
-
ועוד שאלה - האם ואיזה אוניברסיטאות כדאי לבקר
האם שווה להקדיש זמן לביקור באחת מהאוניברסיטאות באיזור ואם כן איזו? זכור לי במעומעם שפעם ביקרתי באחת מהן, אבל אני לא זוכר פרטים. כלומר חוץ מאשר להגיד לעצמי "הייתי בברקלי/סטנפורד..." (ואני לא מזלזל) יש שם משהו מעניין ששונה משכונה כזו או אחרת מעניינת?
גם סיורים אם יש מתמקדים בסטודנטים פוטנציאליים (וקורים עכשיו בקיץ). לא התרשמתי שיש סיורים מודרכים בקטע של "טיול"
ספציפית ראיתי שבסטנפורד אפשר לבקר אולי במאיץ חלקיקים וזה יכול להיות מעניין (אבל זה לא להרכב המשפחתי כולו כי אין כניסה מתחת לגיל 12 והקטנה בת 11). לא ראיתי משהו מעבר לכך
-
ה מתחת לגיל 12 והקטנה בת 11). לא ראיתי משהו מעבר לכך
לגבי מאיץ החלקיקים, אני הייתי לפני שבועיים במאיץ שב CERN , צריך לדעת קצת פיזיקה כדי להנות. מספיק ברמת סוף תיכון. אבל אם אין את זה , לפות ב CERN אי אפשר להבין הרבה ממה שנאמר.
-
גם ברקלי וגם סטנפורד מעניינות. מבחינה ויזואלית סטנפורד הרבה יותר יפה לדעתי. לא דומה לשכונה בכלל חוץ מאולי האיזור של מגורי הסגל.
-
תודה לכם.
הערות / הצעות לגבי התוכנית?
-
הקמפוס של סטנפורד מהמם, ויש בו לא מעט פינות חמד. וגם מגדל שאפשר לעלות אם פתוח. אם הייתי צריכה לבקר בקמפוס אחד, זה זה. לא הייתי מצטרפת לסיור לסטודנטים פוטנציאליים, אבל נדמה לי שאפשר לקבל מפה עם נקודות עניין במרכז המבקרים.
-
אין שום בעיה לעשות כוכב מסאן חוזה, מיליון אנשים חיים פה ועושים את הנסיעות האלו כל הזמן, כולל אנחנו, אבל זה ידרוש לא מעט נהיגה. האם זה אופטימלי לביקור בסאן פרנסיסקו? פחות. כן יהיה את היתרון להיות קרוב לאצטדיון, במיוחד בלילה כשהיציאה מהופעה יכןלה לקחת הרבה זמן. אפשר לקצר את הדרך לסאן פרנסיסקו אם לנים נניח באיזור מאונטיין וויו / סאניוויל ועדיין להיות קרובים לאצטדיון. זה גם יקרב אתכם לשופינג.
אתה מנסה לתכנן טיול מאד לא סטנדרטי ומאד לא זורם, אז קשה להמליץ. בסופו של דבר, זה צריך להתאים לכם כמשפחה. האם אפשר לבצע כל אחת מהתוכניות? כנראה שכן. האם אני הייתי בוחרת את התוכניות האלו? פחות.
נניח ביקרתי באתר טילי נייק עם אבא שלי שחובב הז׳אנר, אבל הבנות שלי היו מתות משיעמום. כן יש מהמרין הדלנד נוף מהמם של הגשר והעיר, אם אין ערפל. ואפשר לשלב עם ביקור ביער מיור שיש בו מסלולי הליכה קלילים אך מאד מרשימים והעיירה סוסוליטו שממש נחמדה לסיבוב קצר (אנחנו אוהבים לאכול שם).
אני פשוט מתרגשת מעצי רדווד כל פעם מחדש. להגיע לאיזור ולא לראות עצים גדולים זה פיספוס לדעתי. זה אחד הדברים שאפשר לפגוש רק באיזורים ספציפיים בקליפורניה.
אם אתם חזק בנושא תעןפה, יש מוזיאון קטן על ה101 Hiller Aviation Museum. לא הייתי אבל הוא ממש על הדרך.
לטוס ללוס אנג׳לס ליומיים רק בשביל ללכת ליוניברסל זה קצת אקסטרה אבל רק אתם יודעים עד כמה יוניברסל זה חובה בלתי ניתנת לפשרה.