אלקטרז – למה לצפות
-
טיול משפחתי עם 3 בני נוער (11 עד 17) בתחילת אןקטובר (סוכות)
אני תוהה למה לצפות באלקטרז כדי שאוכל לתכנן את היום והשעה הנכונים להזמנת ביקור.
כזה זמן לוקח הביקור נטו (מרגע שיורדים מהמעבורת, ועד שמגיעים חזרה לרציף באלקטרז לחכות לה) וכמה זמן לוקח ברוטו? כלומר הגעה מוקדמת למעבורת הלוך + שייט, המתנה / תור למעבורת חזור + שייט.
באתר של חברת השייט כתוב להניח שעתיים וחצי עד שלוש. זה סביר?
בחזור יש תור? כלומר לא עולים למעבורת הבאה ו/או צריך להגיע הרבה לפני השעה הנקובה כדי להיות ראשונים בתור? או שמספיק לכוון להגיע לרציף 5 דקות לפני השעה הנקובה
עד כמה הסיור מעייף (פיזית). הליכה מרובה, שמש, מדרגות? האתר מציין חצי קילומטר של הליכה בכל גיוון ועליה תלולה. יחסית. עד כמה זה מרגיש קשה בזמן אמת?
כדאי להימנע משעות הצהריים בגלל השמש או שזה לא שיקול מעניין?
האם יש עניין של עומס אנושי? אני מניח שעל הבוקר פחות עמוס, אבל יותר קשה לנו להגיע. האם זה שיקול חשוב או שבכל מקרה לא עמוס?
אנחנו לא ישנים בסן פרנסיסקו. בעצם אנחנו עושים טיול כוכב שבסיסו בסן חוזה. יהיו לי 2-3 ימים להגיע לסן פרנסיסקו. באחד הימים יש לי כרטיסים למשחק כדורסל שזה עוגן של תאריך. היות וגם כרטיסים לאלקטרז זה עוגן של תאריך, אני שוקל להזמין את אלקטרז לבוקר של המשחק. המשחק בערב והשאיפה שלי להגיע לאולם בסביבות 6 בערב. נראה לכם סביר או שיש פה בעיה (שעה, עייפות, צורך במקלחת...)
עד כמה מעניין / מיוחד / שווה הסיורים המיוחדים (בערב או מאחורי הקלעים)?
משהו מיוחד שחשוב לשים לב אליו?
-
היינו בביקור באלקטרז באפריל 2017. נהננו עד הגג. אני אישית חלמתי שנים לבקר שם ועניינו אותי מאד כל הסיפורים שנקשרו בשמו של הכלא, ההיסטוריה שלו וכו'.
פינינו לכל הביקור חצי יום בערך כדי לא להיות בלחץ ולהנות. לקחנו את המעבורת מתישהוא בשעות הבוקר - לא זוכרת מתי בדיוק. היה תור כמובן אבל לא משהו רציני. הפלגה נעימה מאד. מכל מעבורת יוצאים המון אנשים אבל המקום גדול אז זה לא נורא.
טיפסנו לאיטנו את העלייה עד לכלא עצמו. קצת תלולה אבל ממש לא נורא.
ברחבה לפני הכלא מתאספים כל האנשים ויש מדריך/ מדריכה שמספרים קצת על המקום. מציעים סיור בתשלום עם אוזניות ונעים בכלא מאיזור לאיזור לפי ההדרכה. מומלץ להבין אנגלית טוב כדי לעקוב ולהתרשם. כולם הולכים ביחד לפי ההדרכה אבל אם מתעכבים קצת יכולים לפספס את ההמשך.. אני מאד נהניתי מההסברים.
בסוף הסיור היתה הפתעה - האסיר היחיד כמדומני שהיה בכלא ועדיין חי - כתב על זה ספר - ישב וחתם על הספר שלו שהוצע למכירה שם. כולם התרגשו מאד..
בעליה למעבורת בחזרה לא זכור לי תור יוצא דופן. כל העסק לקח מספר שעות. לא התעייפנו יותר מידי והמשכנו את יומנו בלי בעיה.
אני רק מזכירה שזה היה באפריל - מזג אויר נוח מאד.
חוויה מומלצת למי שכלא אלקטרז מצית לו את הדימיון!
-
טיול משפחתי עם 3 בני נוער (11 עד 17) בתחילת אןקטובר (סוכות)
אני תוהה למה לצפות באלקטרז כדי שאוכל לתכנן את היום והשעה הנכונים להזמנת ביקור.
כזה זמן לוקח הביקור נטו (מרגע שיורדים מהמעבורת, ועד שמגיעים חזרה לרציף באלקטרז לחכות לה) וכמה זמן לוקח ברוטו? כלומר הגעה מוקדמת למעבורת הלוך + שייט, המתנה / תור למעבורת חזור + שייט.
באתר של חברת השייט כתוב להניח שעתיים וחצי עד שלוש. זה סביר? אכן לוקח בין שעתיים לשלוש
בחזור יש תור? כלומר לא עולים למעבורת הבאה ו/או צריך להגיע הרבה לפני השעה הנקובה כדי להיות ראשונים בתור? או שמספיק לכוון להגיע לרציף 5 דקות לפני השעה הנקובה
היינו לפני כחודשיים בעונת השיא ולא הייתה בעייה - יש תור אבל מעבורת מכילה הרבה אנשים
עד כמה הסיור מעייף (פיזית). הליכה מרובה, שמש, מדרגות? האתר מציין חצי קילומטר של הליכה בכל גיוון ועליה תלולה. יחסית. עד כמה זה מרגיש קשה בזמן אמת?
לא מעייף כלל
כדאי להימנע משעות הצהריים בגלל השמש או שזה לא שיקול מעניין?
באוקטובר אין בעיה בשעות החמות - היינו ביולי בתשע בבוקר והיה דיי קריר
האם יש עניין של עומס אנושי? אני מניח שעל הבוקר פחות עמוס, אבל יותר קשה לנו להגיע. האם זה שיקול חשוב או שבכל מקרה לא עמוס?
יש "עומס אנושי" אבל הכל מסודר ומאורגן אז לא מרגישים
אנחנו לא ישנים בסן פרנסיסקו. בעצם אנחנו עושים טיול כוכב שבסיסו בסן חוזה. יהיו לי 2-3 ימים להגיע לסן פרנסיסקו. באחד הימים יש לי כרטיסים למשחק כדורסל שזה עוגן של תאריך. היות וגם כרטיסים לאלקטרז זה עוגן של תאריך, אני שוקל להזמין את אלקטרז לבוקר של המשחק. המשחק בערב והשאיפה שלי להגיע לאולם בסביבות 6 בערב. נראה לכם סביר או שיש פה בעיה (שעה, עייפות, צורך במקלחת...)
באם רגילים לימים ארוכים בטיול ללא מנוחה באמצע יום - אז לא שונה משום יום אחר
עד כמה מעניין / מיוחד / שווה הסיורים המיוחדים (בערב או מאחורי הקלעים)?
לא היינו אין לי מושג
משהו מיוחד שחשוב לשים לב אליו?
נכון ליולי זה היה המקום היחידי שחובה לשים מסכה - אם שוכחים להביא ניתן לקנות בקופת כרטיסים במחיר "סימלי" של כ 3 דולר למסכה -
לנו לקח שלוש שעות ברוטו.
בחזור אין שעה ספציפית אלא פשוט עולים לאיזה מעבורת שרוצים. לא היה לנו תור, אבל זה היה לפני הקורונה.
יש קצת עליה אבל זה לא טיפוס על האוורסט. יש הסעה למי שמוגבל בהליכה.
הסיור מרתק למי שמבין אנגלית. מי שלא, יכול להשתעמם אם לא יתרגמו לו.
תמיד לקחת בגדים חמים (פליס, יוניקלו). אנחנו היינו בספטמבר וקפאנו.
מצרפת את הבלוג שלי עם כל הפרטים אבל האתר הפח הזה לא מאפשר לי לקשר אז תצטרך להעתיק ולהדביק.
https://zeppeltour.travel.blog/2018/09/15/alcatraz-island/
-
תודה רבה על המידע