מחפשים יעד לטיול תלת דורי
-
היי,
אנו מתכננים חופשה / טיול משפחתי עם הורי (גילאי 80) והילדים (גילאי 17, 12) בקיץ הקרוב. מחפשים יעד שיענה על האילוצים הבאים:
- תזמון - עקב אילוצי הילדים בקיץ הזמן היחידי שנשאר פנוי זה השבועיים - שבועיים וחצי האחרונים של אוגוסט. הטיול חייב להתקיים בטווח הזמן הזה. אשמח לטיול של 10-14 יום.
- מקום עם נגישות לשירותי רפואה טובים - כמובן מקווים שלא להזדקק, אבל לאור גילם של הורי זהו תנאי הכרחי.
- אבי מתקשה בהליכתו (הולך ללא אביזרי עזר אבל לאט...). הטיול צריך להיות רגוע, בקצב איטי, עם הליכות קצרות מהרכב לאתרים.
- הורי טיילו בחייהם במרבית מדינות אירופה (מערב אירופה, מזרח אירופה), למעט סקנדינביה. הייתי שמחה לתת להם חוויה שונה במובן של יעד שהוא לא האירופה שהם מכירים.
- אנחנו טיילנו עם הילדים באירופה, מזרח ארה"ב, דרום אפריקה, ומספר טיולים במזרח (תאילנד, סין, סרי לנקה). גם בשבילינו עדיף מקום שטרם ביקרנו בו (למרות שמוכנים להתפשר...).
לאור כל האילוצים המורכבים, אשמח להמלצות לגבי יעד שעומד בקריטריונים.
בתודה!
אורלי
-
ראשית, איזה כיף לכם! מאחל לכם טיול נהדר וחוויה מגבשת שלעולם לא תשכחו.
שנית - לגבי היעד. כפי שאמרתם , כל מרכז / מערב אירופה יכולים להתאים. מכיוון שלא פירטתם ברמת המדינה - אנסה לפרט בעצמי: שוויץ, אוסטריה (טירול, חבל זלצבורג) , דרום גרמניה (בוואריה), אלפים צרפתיים, דולומיטים, אלפים איטלקיים (חבל אאוסטה), פירינאיים , איזור הטטרה בסלובקיה / פולין וכדומה - כולם מקומות שירשימו (ובטח הרשימו, בעבר) את הילדים ומאפשרים טיול ברמות קושי שונות מאתגרי לילדים ועד נינוח למבוגרים.
מאידך, המקומות הנמוכים יותר באירופה (איטליה, האיזורים הנמוכים בצרפת, ספרד, פורטוגל, יוון וכדומה) - עשויים להיות חמים ומבאסים קצת.
לכן, אם אתם מחפשים גם יעדים קצת שונים אני יכול להמליץ על ..... האי הבריטי. אם תתגברו מעל המכשלה (הלא ! גדולה) של נהיגה בצד שמאל - הרי שאנגליה, וויילס, סקוטלנד ואירלנד יכולים להיות, כל אחד מהם, בנפרד יעד נפלא , הן מבחינת מזג אוויר (בריטניה, לרוב ממוזגת יותר, אם כי גם גשומה יותר), גם מבחינת שירותי רפואה , גם מבחינת גיוון של מה לעשות וגם מבחינת "משהו שונה".
אנגליה - מבחינת טבע - איזור האגמים בצפון אנגליה (Lake District) הוא אחד היפים שיצא לי לבקר בהם. ליברפול, היא עיר קטנה וחביבה. דרום אנגליה מגוון ומעניין ביותר (יותר נוף של צוקים נהדרים מעל הים).
וויילס - שמורת סנודוניה דומה מאוד לאיזור האגמים והיא נהדרת. וסביבה שפע של אתרים נוספים
סקוטלנד - קצת רחוקה יותר, אבל המאמץ שווה ביותר. בימים אלו מסתובב כאן סיפור טיול נהדר עליה של ניב.
ואירלנד - האווירה בשילוב עם הטבע, הכבשים והוויסקי נהדרת אף היא.
בסך הכול - כל אלו נהדרים ולא משנה מה תבחרו - יצליח.
עוד שני יעדים שאולי לא חשבתם עליהם , והם שונים מאוד. כמוכ נראה שהם מתאימים לעונה הם .....
האיים הקנאריים השייכים לספרד
האיים האזוריים השייכים לפורטוגל
שניהם יעדים מיוחדים מאוד עם נופים נפלאים. מודה שטרם הייתי, אבל מסיפורים שקראתי, בהחלט יכול להיות שיתאימו לקבוצה שלכם.
והיעד האחרון שאני יכול לחשוב עליו, עם קצת ספיקות, בעיקר בגלל ה"נידחות" של חלק מהמסלול הוא איסלנד.
מהיעדים הכי יפים שיכולים להיות. גם כאן יש הרבה מסלולים שמתאימים לכל גיל. השאלה היחידה היא קיומם של שירותים רפואיים כשאתם רחוקים מעיר הבירה.
-
ראשית, המון המון תודה על המענה המהיר והמאוד מפורט!!!!!
שנית, לא פירטתי את כל המדינות שחלקינו היינו באירופה אבל רובינו היינו בעבר באיטליה, שוויץ, צרפת, הולנד, גרמניה, אוסטריה, אנגליה, ספרד, הונגריה, בולגריה, רומניה, יוון, קפריסין,קרואטיה, סלובניה, וגם אם לא היינו בכל אזור ואזור (ואין ספק שישנם אזורים בהם לא היינו!), הייתי מאוד רוצה לתת להורים שלי חוויה שונה מהחוויה האירופאית שהם כבר מכירים (עוד קתדרלה, עוד אגם, עוד פסגת הר מושלגת...)..
אנגלייה פחות רלוונטית לנו (בעברי הרחוק שהיתי שם חצי שנה), ולמעט הילדים (שאני בטוחה שעוד יגיעו לשם) גם יתר המבוגרים כבר היו שם.
לגבי האיים הקנאריים, והאיים המיזוריים - אכן לא חשבתי עליהם. בהחלט יעדים שאף אחד מאיתנו לא היה בהם (דבר חיובי בעיני!!), ואתחיל לברר עליהם פרטים. האם יש מקום ספציפי שהיית ממליצ.ה? יש לך מושג איך שירותי הרפואה שם?
לגבי איסלנד - בהחלט חשבתי על זה. אך לא בטוחה, האם המקום עומד בכל הקריטריונים שרשמתי? האם הטיולים בטבע לא ארוכים מידי? (כאמור אבי לא יעמוד במסלולי הליכה ארוכים...).
אפשרות אחרת עליה חשבתי היא משהו ממדינות סקנדינביה. אף אחד מאיתנו לא היה שם. מניחה שזה יהיה שונה מאירופה המוכרת (איטליה ושות'...). האם יש מדינה ספציפית / אזור מסויים שיכול להתאים לכל האילוצים שלנו?
-
מצטרף להמלצה על איים הקנריים ובמילים אחרות טנריף מצד אחד שייכים לספרד - אז מניח ששירותי רפואה בהתאם למדינה מערבית , מצד שני מקום נוח מאוד לטיולי כוכב עם לא הרבה נסיעות אבל מקומות שונים, אטרקציות לילדים ואפילו אזורי אקלים שונים, המתאימים להרכב שלכם ומזג אוויר מצויין וישנה אוירה קצת שונה מאירופה מרבית מקומות אפשר להגיע עם רכב . כמובן שיכול להיות קושי בהליכה בחלק מסמטאות או בעליה להר געש שפחות מתאימה למבוגרים.
חיסרון יחידי שאין טיסות ישירות. כלומר צריך לעשות קונקשיין בדרך כלל דרך מדריד - שעלול אולי קצת להקשות על ההורים המבוגריםתחפשי בלוג שרשמתי על טיול זוגי שעשינו לאזור - יכול לתת לך מושג על המקום זה הקישור אם יעבוד https://www.lametayel.co.il/posts/wgekjn
-
קודם כל - לא רשמת שהייתם באיסלנד. שווה לשקול גם אותה כאופציה.
שנית, לא הייתי באיים האזוריים אך ראיתי בלוגים נפלאים משם, והתרשמתי שהמקום מערבי לחלוטין. תצטרכו לבדוק את זה לעומק.
נראה שזהו שילוב בין אתר טרופי, עם נופי טבע נהדרים, בשילוב עם ציוויליזציה קרובה ובהישג יד.
באותו אופן, לא הייתי באיים הקנאריים, אך הורי חזרו משם לאחר טיול (מאורגן) והתמונות שהביאו היו נפלאות.
ריכוז של כמה בלוגים על האיים הקנאריים (לא רק טנריף!)
-
אולי--סוג אחר של חוויה שיט תעלות? קרוז?
-
לדעתי נורבגיה מתאימה, רואים נופים מופלאים גם מחלון הרכב ואין צורך במסלולי הליכה מורכבים. ניתן לקחת גם שיט בפיורדים שונים, מדינה מהיפות ביותר שיש.
-
לדעתי נורבגיה מתאימה, רואים נופים מופלאים גם מחלון הרכב וא
גם אני חשבתי על נורווגיה ( עדיין לא הייתי ) כי ממה שקראתי חלק גדול מהנופים מתאימים לטיולי אוטו ולא דורשים הליכות מורכבות.
-
חשבתם אולי על משהו קצת שונה כמו שבוע בקייפטאון ואחר כך במפלי ויקטוריה זימבבואה, פארק הסלעים מטופוס, יומיים בפארק צ'ובה בוצואנה, יומיים בליוינגסטון זמביה חופשה מדהימה. אין כמעט הליכה מתאים לסבא ולצעירים מבחר פעילויות אתגר במפלי ויקטוריה וספארי בצ'ובה. אם מתאים לך פני אלי בפרטי ואתן לך את המסלול המלא עם פרטים. אגב, אתיופיאן טס גם לקייפטאון וחוזר ממפלי ויקטוריה.
-
פוסט זה נמחק! -
Hello Mr Orly9876,
Hope you, your family & friends, all are doing well.
As per your query, you are seeking a tour for your family (Parents, Self & Kids - an amazing Family outing).
I am suggesting some India best travelling routes, hope you like these and surely the best fusion of modern, historic, adventure & leisure.
Route: 01 (Temples, Forts, Palaces, Desert, Religious) Destination covered: Delhi, (enroute)Vrindavan, (enroute)Fatehpur Sikri, Jaipur, (enroute)Pushkar, (enroute)Ajmer, Udaipur, Jodhpur, Jaislamer, Delhi, Varanasi, Delhi (Nt: Nights): 1Nt Delhi, 1Nt Agra, 2Nts Jaipur, 2Nts Udaipur, 2Nts Jodhpur, 2Nts Jaisalmer, 1 Nt Delhi, 2Nts Varanasi, 1 Nt Delhi- Departure
Route: 02 (Temples, Forts, Palaces, Desert, Religious, River) Destination covered: Delhi, (enroute)Vrindavan, (enroute)Fatehpur Sikri, Jaipur, (enroute)Pushkar, (enroute)Ajmer, Udaipur, Jodhpur, Jaisalmer, Delhi, Rishikesh, Haridwar, Delhi (Nt: Nights): 1Nt Delhi, 1Nt Agra, 2Nts Jaipur, 2Nts Udaipur (enrotue visit Ajmer/Pushkar), 2Nts Jodhpur, 2Nts Jaisalmer, 1 Nt Delhi, 1 Nt Rishikesh, 1 Nt Haridwar, 1 Nt Delhi- Departure
Route: 03 (Temples, Gurudwara & Hills) Destination covered: Delhi, (enroute)Vrindavan, (enroute)Fatehpur Sikri, Jaipur, Delhi Amritsar, Dalhousie, Dharamshala, Manali, Shimla, Chandigarh, Delhi (Nt: Nights): 1Nt Delhi, 1Nt Agra, 2Nts Jaipur, 1Nt Delhi, 1 Nt Amritsar, 1Nt Dalhousie, 2Nt Dharamshala, 3Nt Manali, 1Nt Chandigarh, 1Nt Delhi- Departure
Route: 04 (Temples, Gurudwara, Hills, Religious) Destination covered: Delhi, Amritsar, Dalhousie, Dharamshala, Manali, Shimla, Chandigarh, Rishikesh, Hardiwar, Delhi (Nt: Nights): 1Nt Delhi, 1 Nt Amritsar, 1Nt Dalhousie, 2Nts Dharamshala, 3Nts Manali, 2Nts Shimla, 1Nt Chandigarh, 1Nt Rishikesh, 1Nt Haridwar, 1Nt Delhi- Departure
Above mentioned are the best selling route plans, includes almost all types of sightseeing loved by all travellers around the globe.
I am Sandeep Narang from Muskan Holiday - Travel Agent in India, I am here just to assist you to make tour to visit Incredible India. www.travelagentinindia.com, I am available on call & Whatsapp on ++919911802491, email: [email protected]
Consultation & exchange of Suggestions is completely FREE, Feel Free to share your suggestions. Happy to assist.
We only charge if you take our services in which cost includes like Hotels, Transfers, Sightseeing, Tour Packages, Air Tickets, Train Tickets etc..
We provides FREE English Speaking Guide in DeLhi, Agra & Jaipur.
Thanks & Regards, Sandeep Narang +91-9911802491 (24x7 Helpline, available on call/whatsapp)