שאלה על ויזה לארה"ב
-
יש לי ויזה ל 10 שנים בתוקף עד 2024, אבל זה דף דבוק לדרכון הקודם שלי שלא בתוקף וגם לא ביומטרי.
יש לי דרכון חדש ביומטרי.
השאלה אם אני יכול להגיע עם שני הדרכונים וזה מספיק, או שאיכשהו אני צריך להעביר את הויזה לדרכון החדש?
כמו כן, לכמה זמן הויזה צריכה להיות בתוקף לביקור של שבוע בארה"ב?
-
נוסעים עם שני הדרכונים (כמה פעמים נסעתי כך), אין כל בעיה
הויזה תקפה עד ליומה האחרון של תוקפה, אפשר להיכנס לארה"ב ביום האחרון של התוקף עד לשעת חצות, אין קשר בין תוקף הויזה לאישור משך השהייה בארה"ב שמקבלים מפקיד ביקורת הגבולות בכניסה לשם
-
אני חושבת שבעשרות הביקורים שלי בארה"ב היו אולי 3-4 פעמים שהויזה היתה בתוך הדרכון התקף.
אין לי מזל עם זה
תמיד נוסעת עם 2 דרכונים ( ואחרונה עם 6 כי גם אצל הילדים זה ככה )והויזה תקפה כמו שכתבו עד היום האחרון שלה.
כשתכנס יקצבו לך את הזמן שמותר לך להיות בארה"ב בלי קשר לתוקף הויזה.
-
פעם אחת תשלמי עבור חידוש הדרכון לפני וסמוך לחידוש הויזה וככה תסנכרני ביניהם (למעט פער הזמן להוצאת הויזה, אבל זה זניח בעשר שנים).
ככה יצא לי השנה עקב השחתת הדרכונים שלנו, באשמתנו, ומעכשיו דרכון וויזה מתחדשים בסמוך ודי לנשיאת דרכונים כפולים.
-
- אתה רציני לעבור את 7 מהדורי גהנום של ויזה כדי לא לנסוע עם 2 דרכונים?
- היו לי באותו דרכון לפני כמה שנים ואז הדרכון נקרע מעט...ואופס הלך הדרכון ושוב אני עם 2. מה שאומר שסנכרון חד פעמי לא מבטיח דבר.
-
הפוך, גוטה.
מיד אחרי שמקבלים ויזה מוציאים דרכון. ואז שומרים עליו ולא מכבסים אותו כמו שעשיתי
אבל נכון, אי אפשר לתזמן תקלות.
-
קודם כל - לא כל הדרכונים הם ל-10 שנים. לילדים זה 5, וגם למבוגרים שלא רוצים להשאיר טבעיות אצבעות.
אבל בלי קשר, דרכון צריך לחדש לפני הזמן. לא משנה אם הדרישה היא 3 חודשי תוקף או 6 (כתלות ביעד). ובנוסף לכך, מי שנוסע יותר מפעם בשנה (ובייחוד גם נסיעות ספונטניות יחסית) צריך לנסות לתזמן את מועד החידוש עם תקופה ללא נסיעות
ואם נצרף את זה לבלגן בחידוש דרכונים כרגע, אז הסיכוי להגיע לסנכרון איכותי בין הויזה לדרכון נראה לי שואף לאפס.
-
@רוני-סופר שמרתי עליו ...רק פתחתי קצת כדי לצלם והוא נקרע..
-
ל-10 שנים. לילדים זה 5, וגם למבוגרים שלא רוצים להשאיר טבעיות אצבעות.
אבל בלי קשר, דרכון צריך לחדש לפני הזמן. לא משנה אם הדרישה היא 3 חודשי תוקף או 6 (כתלות ביעד). ובנוסף לכך, מי שנוסע יותר מפעם בשנה (ובייחוד גם נסיעות ספונטניות יחסית) צריך לנסות לתזמן את מועד החידוש עם תקופה ללא נסיעות
ואם נצרף את זה לבלגן בחידוש דרכונים כרגע, אז הסיכוי להגיע לסנכרון איכותי בין הויזה לדרכון נראהשלא נדבר ש"הסבל" בחידוש דרכון או ויזה כזה גדול ( ובמקרה של ויזה גם יקר ) שאין מצב שאני עושה אחד מהם לפני שחייבים. גם אם אצטרך לנסוע עם 10 דרכונים

תיכף לא יהיה צורך בויזה אז לא תהיה בעיה ( אשרי המאמין )