חמישה ימים בקליפורניה
-
שלום לכולם,
חוזר לפורום המעולה הזה אחרי כמה שנות העדרות (ולא מוצא כלום, כולל שם המשתמש שלי.. אבל זה לא הנושא).
רציתי להתייעץ לגבי בניית טיול קצר בקליפורניה.
אני הייתי במדינה הרבה פעמים (נסיעות עבודה ל LA), וכיסיתי את רוב היעדים החשובים: סן-דייגו (פעמיים), סן- פרנסיסקו (גם פעמיים), יוסמיטי ועוד מקומות בדרך..
_
הפעם אני נוסע לטיול עם אשתי (הטריה), שלא היתה עדיין בחוף המערבי. התכנון הוא לנחות בחמישי בבוקר ב LA (טיסת אל-על הישירה) ולעשות את סוף השבוע ב LA (אנחנו שומרי שבת).
בשבת שלאחר מכן אנו מתכננים להיות בחוף המזרחי - כך שנרצה לטוס בחמישי בערב/לילה.
מה שנותן לנו כחמישה ימים בקליפורניה (חוץ מ LA). חשבתי על האופציות הבאות (בגדול), אשמח לשמוע מחשבות/הערות/המלצות שלכם:
__
אפשרות א':
- ראשון - יציאה צפונה, לכיוון יוסמיטי.
- שני - יוסמיטי. לינה באיזור.
- שלישי - נסיעה מערבה, לכיוון 17 Miles והעיירה כרמל. (אקווריום במונטריי??). לינה באיזור.
- רביעי - עוד קצת מכביש 1, הגעה לסן-פרנסיסקו.
- חמישי - סן-פרנסיסקו, טיסה בערב.
__
אפשרות ב':
- ראשון - יציאה דרומה, לסן-דייגו.
- שני - סן-דייגו, יציאה בערב לכיוון צפון עד סנטה ברברה.
- שלישי - המשך כביש 1. (המלצה לעצירות בדרך?)
- רביעי - כרמל, 17 miles, הגעה ל SF.
- חמישי - סן-פרנסיסקו, טיסה בערב.
___
אפשרות ג':
- ראשון - יציאה דרומה, לסן-דייגו.
- שני - סן-דייגו, יציאה בערב לכיוון צפון/מזרח.
- פאלם ספרינגס/ ג'ושוע טרי פארק. (לא הייתי. שווה נסיעה??)
- -----
- טיסה מזרחה מ LA.
__
כפי שאפשר לראות, אפשרות ג' הכי פחות מגובשת - בעיקר כי אף פעם לא נסעתי מזרחה מ LA...
שוב, אשמח להערות והמלצות.
תודה,
אפי
-
אה, לגבי התאריך - מדובר על השבוע של ה 30/4. (כן, עוד מעט..)
-
אפשרות ד:
- ראשון: יציאה צפונה לכיוון פארק סקויה, טיול קל בערב
- שני: בבוקר עוד מפארק סקויה או לחליפין ביקור בפארק קניון קינגס. אחרה"צ נסיעה לכיוון יוסמיטי ולינה קרוב לפארק.
- שלישי: ביקור ביוסמיטי. אחרה"צ נסיעה לכיוון מונטריי
- רביעי: 17 מייל, כרמל, נסיעה על כביש 1 דרך סנטה קרוז והלף מון ביי לסן פרנסיסקו
- חמישי: סן פרנסיסקו
-
תודה על התגובה!
זה די דומה לאפשרות א' שלי. הוספת את פארק סקויה (או קינגס), כך שנשאר יום אחד (בקושי) ליוסמיטי - לא חושב שזה מעט מדי??
-
עד כמה שאני יודע האיזורים הגבוהים ביוסמיטי עדיין סגורים, רק העמק פתוח.
-
ברר שאופציה א
-
מה הכוונה לאיזורים הגבוהים? האם המפלים נגישים? הבנתי שהם אמורים להיות בשיאם בתקופה הזאת
-
האיזורים הגבוהים: דרך טיוגה ודרך גליישר. הכבישים בעמק פתוחים. אבל גם בעמק חלק מהמסלולים סגורים. למשל המסלול המפורסם Mist Trail סגור מהגשר.
פרטים כאן: https://www.nps.gov/yose/planyourvisit/conditions.htm
-
כן, אני מבין שאי אפשר להגיע לגליישר פוינט (כביש סגור), וגם השביל ל Bridalveil Fall סגור. (האם זה ה Mist Trail?) האם לדעתך עדיין שווה להגיע לפארק??
-
בטח כדאי להגיע לפארק. הפארק מקסים, המפלים שופעים. כל הכבישים בעמק פתוחים ואם מגיעים באמצע שבוע גם אין עומס. זמן הביקור בפארק מצטמצם מול ביקור "סטנדרטי" בקיץ, ואפשר למצות ביום טיול אחד (אלא אם כן יוצאים למסלולים ארוכים).
-
תודה רבה על כל התגובות!
אשמח אם תוכל לתת הצעה לטיול יום אחד בפארק בתנאים הנוכחיים (בהנחה שמגיעים לא לפני 11..)
-
כמו בכל פארק, הכי מומלץ זה לגשת למרכז המבקרים (בעמק יש מרכז מבקרים שנקרא Yosemite Valley Visitor Center) ושם בעמדת המידע יש ריינג'ר שיוכל לבנות לכם הצעה למסלול בדיוק לפי הצרכים שלכם וגם לפי המצב המדוייק של הפארק באותו יום
-
מישהו בעד האופציה של סן דייגו? רעיונות על מה אי אפשר לוותר אם מגיעים לשם?
-
אפשר לוותר על כל סן דיאגו בטיול של 5 ימים...