כרטיס סובב עולם, בעד ונגד
-
מצאתי כרטיס סובב עולם במחיר , יחסית טוב.
הטיול המקורי היה , ת"א , בנקוק, אוקלנד - כריסטצץ , הונג קונג, תל אביב.
במחיר הזה קיבלתי כרטיס סובב עולם (של חברת ניוזינלד אייר).
ת"א - לונדון - לוס אנג'לס - אוקלנד----כריסטצץ, טוקיו (או הונג קונג), לונדון ת"א.
מה שמוזר לי הוא שאף אחד פה לא לוקח כזה כרטיס.
למה?
מה לא הבנתי?
תודה רבה
אחוה -
כרטיס סובב עולם, בעד ונגדאני ובעלי עשינו מסלול דומה לפני כשנה
לונדון-הונג קונג-סידני-אוקלנד-לוס אנג'לס-ניו יורק-לונדון
כל זה ועוד 4 טיסות פנימיות יצאו לנו פחות מ20,000 ש"ח לשנינו ביחד. כשאני מספרת על זה לאנשים הם לא מאמינים אבל מסתבר שאכן, כרטיס סובב עולם יותר משתלם כלכלית מכרטיס ישר לאוסטרליה או ניו זילנד.
אין לי מושג למה זה אבל קשה לענות על השאלה למה יותר אנשים לא עושים סובב עולם. אני מניחה ששיקולים של זמן, כסף ועניין משחקים תפקיד. סך הכל להגיע למקום מסויים אולי לא עולה הרבה אבל עדיין צריך כסף לשהות או רצון לבקר במקום ספיציפי שאין טעם להגיע אליו רק כי זה כלול במחיר.
בשורה התחתונה - אני ממליצה בחום כרטיס סובב עולם אם יש לך את האפשרות. -
כרטיס סובב עולם, בעד ונגדהמחיר שאמרת לכרטיס שציינת - זול מאוד. (אני הצלחתי למצוא כרטיס במחיר דומה אבל לפחות מקומות (לונדון, לוס אנג'לס, אוקלנד---כרייסטצץ, טוקיו, לונדון).
באיזה תאריך בשנה נסעתם ובאיזו חברה רכשתם את כרטיס סובב העולם?
תודה רבה
אחוה -
כרטיס סובב עולם, בעד ונגדאני רק מעלה השערה, שרוב המטיילים בפורום זכאים לכרטיסים לצעירים ואולי שם התמחורים שונים וזה יוצא אחרת?
בנוסף זה אכן לא מתאים לכולם. אם אתה צעיר שמעולם לא יצא לבד מהארץ, להתחיל עם מסלול כזה שמחייב אותך להסתדר בכל כך הרבה מקומות שונים זה לא פשוט.
ואני כשלעצמי, שטיילתי לנ"ז ואוסטרליה בגיל 35 ואחרי הרבה טיולים בעולם, כך שהסיבות שהעליתי אינן נכונות לגבי - לא חשבתי אפילו על הרעיון וסוכנת הנסיעות שלי לא הציעה. (נדמה לי שזו היתה הנסיעה האחרונה שעבדתי עם סוכנת..) -
כרטיס סובב עולם, בעד ונגדסיבה נוספת מדוע פחות פופולארי - רוב המסלולים עוברים דרך ארה"ב - מחייב ויזה.
כרטיס סובב עולם שהיה בעבר להקפה דרומית (מניו זילנד לדרום אמריקה) או מדרום אפריקה לאוסטרליה ובעל אטרקטיביות לתרמילאים היה יקר. איני בטוח אם עדיין יש כאלה. -
כרטיס סובב עולם, בעד ונגדאני רוצה לנחש שאחת הסיבות למה כרטיס סובב עולם לא מאוד פופולרי כאן זה המעבר בארה"ב: אל תשכחו שרוב מי שבפורום הוא בערך בין צבא לתואר ראשון (אני מתכוונת לאנשים שמתייעצים). בתקופה הזו של החיים ויזה לארה"ב היא ממש לא עניין פשוט ובכל מקרה, מוסיפה לא מעט עלויות שצריך להוסיף לחישוב הכולל של המחיר. חוץ מזה, אני חושבת שברוב המקרים כשמוסיפים את העלות של טיסה ללונדון לא מגיעים למחיר זול יותר ממחיר של כרטיס "רגיל". אם את מוצאת משהו יותר זול ואין בעיות ויזה ודברים כאלה- למה ההתלבטות? -
כרטיס סובב עולם, בעד ונגדאנחנו טסנו מנובמבר 2009 עד מאי 2010 עם כרטיס משולב של בריטיש וקוואנטס - כמה שזה נראה רחוק עכשיו
את הכל סידרנו דרך האתר המצויין הבא:
http://www.roundtheworldflights.com
יש שם ממשק מגניב למדיי שבו אפשר לסמן לאיזה יעדים רוצים לנסוע וסוכן חוזר במייל עם הצעות. אני חושבת שאצלנו זה יצא זול במיוחד גם כי קנינו את הכרטיסים כחצי שנה לפניי שיצאנו לטיול וגם כי שער השטרלינג היה נמוך במיוחד.
אם זה משהו שמעניין אותך אז שווה מאד לדעתי לבדוק את האופציה הזאת כי השטרלינג עדיין נמוך ולונדון נחשבת למרכז של טיסות זולות. נכון שצריך להגיע לשם אבל יש חברות לואו-קוסט כמו איזי ג'ט ולפעמים גם לאל על ובריטיש יש מחירים טובים.
-
כרטיס סובב עולם, בעד ונגדהשאלה, אחוה, האם אתם מתכננים לבקר במקומות האלו, ואז אולי יש סיבה. עד כמה שהבנתי - הזמן שלכם קצוב, לכן לא מבינה את ההגיון לטוס כ"כ הרבה. הרי כל החלפת מטוס לוקחת (מבזבזת!) זמן. גם אם זמן הטיסה נטו יהיה אותו הדבר בהלוך - סך הזמן שתבלו בשדות התעופה יהיה גדול יותר. בדרך חזרה זה בכלל יהיה מטרד, כי תטוסו עד ללונדון (תוספת של 5 ש' לדעתי), כדי לחזור אותם לארץ (אמא שלי טסה לניו-זילנד עם סינגפור אירלינס, שלא טסים מהארץ - מה שהוסיף להם טיסה נוספת מ/ל ציריך - וזה היה סיוט לא קטן). -
כרטיס סובב עולם, בעד ונגדאיתם אני עובדת, אבל המחיר שהם נתנו לי לכל המשפחה שלנו - 3 מבוגרים + 2 ילדים הוא 6000 פאונד (בערך) שזה לדעתי הרבה יותר ממה שאמרת.
בנוסף לצערינו אנחנו נופלים על השנה בה מתקיימים משחקי "המונדיאל" של הרוגבי בניו זינלד.
תודה בכל אופן.
אחוה -
כרטיס סובב עולם, בעד ונגדאנחנו אכן מתכוונים לעצור במקומות האלו.
אחרי דיונים החלטנו לוותר על אוסטרליה ולהקדיש חודש (!)לניו זינלד מה שמשאיר לנו חודש נוסף.
מכיוון שאנחנו דתיים , את החגים אנחנו רוצים לעשות במקום שבו קל לנו לונדון / ארה"ב.
בדרך חזרה אנחנו רוצים לעשות עצירה גם כדי לקטוע את הדרך וגם כדי לראות משהו שונה ולכן נבחר טוקיו כמקום עצירה (או שאולי בסוף נשאר עם הונג קונג).
אחוה -
כרטיס סובב עולם, בעד ונגדהאם הייתם מרוצים לעבוד עם הסוכנות בלונדון?
הם עושים רושם של סוכנות אחראית, רק שזה די רחוק מכאן... בלונדון ואפילו לא הזמנה באינטרנט..
קרה שהייתם צריכים אותם במהלך הטיול?
תודה רבה
אחוה -
כרטיס סובב עולם, בעד ונגדדווקא נראה לי מחיר די דומה
20000 שח לפחות בשערים של היום זה כ-3200 פאונד (לפי 6, מעגלת) וזה לשני מבוגרים.
לכם יש 3 מבוגרים ו-2 ילדים (זה מה שרשמת, אחד הילדים נחשב כבר מבוגר?) והציעו לך פחות או יותר כפול - זה נשמע לי מעולה. כרטיס ילד עולה בד"כ הרבה יותר ממחצית כרטיס מבוגר. ואם התכוונת לכתוב 2 מבוגרים ו-3 ילדים זה עדיין מאד הגיוני.
ושאלה אחרת, יש טיסות ישירות מכרייסצרצ לטוקיו / הונג קונג? אם לא, את בטוחה שנותנים לך לחזור לאוקלנד? בדכ סובבי עולם זה תמיד בכיון אחד, האם בגלל שזה אייר ניו זילנד אז יש 2 טיסות פנימיות כלולות? -
כרטיס סובב עולם, בעד ונגדאנחנו היינו מאד מרוצים מהם אבל מצד שני, אני כבר שנים רגילה להזמין הכל דרך האינטרנט ולא דרך סוכנויות אז לא ממש הרגשתי בחסרון של המגע האנושי
יצא לי להיות איתם בקשר כמה פעמים במהלך הטיול כשרצינו לשנות תאריכים - הכל נעשה באמצעות מיילים, במהירות ויעילות.
ההבדל בין 6000 פאונד ל-3000 שאנחנו שילמנו הוא אכן גדול אבל מגוון דברים יכולים לגרום לזה - עלייה במחירי הדלק, התאריכים שלכם, מספר הימים בכל יעד וכיו"ב. עברו שנתיים מאד שאנחנו הזמנו את הכרטיסים כך שהרבה דברים מן הסתם השתנו מאז.
במחשבה שנייה - ההבדל במחירים לא גדול אם חושבים על זה שאנחנו שניים ואתם חמישה... -
כרטיס סובב עולם, בעד ונגדאכן הבן הגדול שלנו נחשב כמבוגר ושני הקטנים כילדים = 3 מבוגרים + 2 ילדים
לגבי הנסיעה מכרייסטץ לטוקיו / הונג קונג, אמנם חוזרים לאוקלנד ומשם לטוקיו / הונג קונג, אבל זה לא נחשב כחזרה אחורה.
נראה לי שנסגור אצלם.
תודה רבה ויום טוב
אחוה