קוסטה ריקה לעשרה ימי בנובמבר - התייעצות לגבי מסלול
-
אני נוחת בסוף נובמבר בקוסטה ריקה לעשרה ימים ורציתי להתייעץ לגבי מקומות שאני אהיה בהם
בלילה הראשון חשבתי לקחת באזור השדה עלמנת לנסוע למחרת לראות את הר הגעש פואז
אח"כ חשבתי על 2 לילות בארנל כולל ריו סלסטה ו-2 לילות במונטורדה
לגבי שאר הימים יש לי התלבטות, חשבתי אולי ישר מאזור הר הגעש לנסוע לקוויטה ומשם להמשיך לארנל ולמונטורדה ואח"כ בסוף לסיים במנואל אנטוניו
בטיול נתנייד עם רכב שכור -
באזור השדה- העיירה נקראת אלחואלה. קצת מחוץ לעיירה אפשר למצוא חוות קפה וכו' שגם ניתן ללון בהן.
לפואז- תמיד ההמלצה להגיע כמה שיותר מוקדם שלא יתכסה בעננות. אבל עם זאת אני אומר שאני הגעתי לשם רק ב 11 בבוקר והיה בהיר ( הכל תלוי יום, עונה וכו')
ב-10 ימים הייתי בוחר או החוף הקריבי ( קואויטה) או החוף הפסיפי ( מנואל אנטוניו). אתם בעונת מעבר, הכבישים שם- זה לא מה שגוגל מפות כותב לכם, משאית אחת בכביש ואתם מתנהלים מאוד לאט..
אם בחרת קאויטה זה הרבה שעות לשם, ואז זה אומר שתנהג גם יום בחזרה, וגם תרצה להיות שם איזה יום יומיים- ככה שכל הסיפור כ-4 ימים, תוסיף את זה לפואס+ פורטונה וארנל וסגרת את הביקור ( והאמת ב-10 ימים זה המיטב שתוכל לעשות, אפילו אם תבחר מקומות אחרים).
אם בחרת בצד הפסיפי -אז אחרי פורטונה-מונטה ורדה ( שהייתי אפילו מוסיף להם עוד יום בשקט) תרד למנואל אנטוניו או כל מה שבחרת שם.
-
תודה רבה על ההסבר. אנחנו נוחתים בסביבות הצהריים ככה שחשבתי רק למחרת בבוקר ללכת לראות את הר הגעש פואז ומשם להמשיך צפונה. רציתי גם להוסיף את ריו סלסטה אם אני כבר באזור והבנתי שזה בערך שעה מארנל לכיון צפון. מבחינת הלינה אז חשבתי ללון בלה פורטונה כיומיים ועוד יומיים במונטורדה. אם אני רוצה לנסוע לריו סלסטה אז מעבר לזה שכנראה אני אוסיף עוד יום האם כדאי ללון שם באזור אן פשוט לנסוע מהמקום בו אני נמצא בלה פורטונה ? מה עוד יש לעשות באזור ?
-
@falukky הגיוני מאוד את היום הראשון והג'ט לג- להישאר באזור השדה. ביום של פואס- אפשר ישר אחרי הביקור ( ואין שם הרבה אופציות הליכה וכיוב') כבר לנסוע לפורטונה או שאתם יכולים לבקר גם במפלי לה פאז, אולי לעצור באיגואנות ב מואייה ורק אז להגיע. ריו סלסטה יכול להיות כטיול יום מפורטונה ואתם גם יכולים לישון שם או בריו סלסטה הכפר או בצד השני בביג'גואה. הגיוני להמשיך משם למונטה ורדה, למרות שזה לא ממש מקצר לכם הרבה ( במיוחד אם אתם בצד של ריו סלסטה הכפר). המסלול שם הוא כמה שעות ועוד השעה פלוס לנסוע לשם אולי תוכלו לסטות למערות ונדו או לעשות משהו בבוקר סמוך לפורטונה ( אולי את מפל פורטונה). צריך לזכור שמחשיך בסביבות 6 בערב. ככה שיום של3 שעות הליכה+ 1.5 נהיגה ונניח יצאתם ב-9 בבוקר מפורטונה- לא ממש נשאר לכם המון זמן לעצור בדרך ( כי יש גם הפסקת צהריים...)
-
אוקיי ומשהו אחרון: חברה מומלצת להשכרת רכב ? ודגשים מיוחדים ? (למשל ביטול השתתפות עצמית וכו׳)
-
מישהו יודע מה קורה לגבי איתור מיקוד באתר דואר ישראל?