טיול שבוע בפלורידה
-
שלום,
רוצים לתכנן כשבוע באזור (לאחר ירידה מקרוז) אשמל לשמוע על מה לעשות באזור,
נניח מתוך השבוע כ 3 ימים יהיו נסיעה לקיי ווסט ואז אולי נסיעה לקייפ קנוורל ואולי אורלנדו.
מדובר על משפחה 5 אנשים כולם בוגרים
אשמח לרעיונות.
תודה
רונן
-
שלום
לא יכול לעזור על פלורידה.
אולי תוכל להיעזר במשהו מתוך השקעה בבלוג של ורד במידה ולא נחשפת אליו?
מוני
-
לא ברור לי מה ההרכב המדוייק (5 חברה בטיול אחרי צבא? משפחה עם 3 "ילדים" בגילאי 17-22? משהו אחר? וגם לא ברורים לי המקומות והשעות - הקרוז ממיאמי/פורט לודרדייל? והטיסה הלאה גם ממיאמי? האם כל הטיול זה קרוז ושבוע במיאמי? או שיש משהו אחר לפני/אחרי? וכמובן - מתי הטיול - עוד שבועיים או עוד 5 חודשים?
אני לא מומחה פלורידה, מעולם לא הייתי בקי ווסט או בקרוז. אבל אני עושה ניתוח קר של נתונים
כמה מחשבות פיננסיות:
הביקור בקנדי ספייס סנטר זה דבר יקר - סביבות ה-70 דולר לאדם (לפני חניה, אוכל ומזכרות). אם אתם "חובבי הז'אנר" אז כמובן שזה שווה את זה. אבל אם לא, זה לא מעט כסף בשביל הביקור.
אורלדנו - באם הכוונה לדיסני / יוניברסל: המחיר מטורף. דיסני גובים היום סביבות 130-150 דולר כניסה חד יומית (כתלות בתאריך ובפארק) . כמה ימים יוזילו רק במעט ומנגד יותר מפארק אחד ביום ייקר בהרבה. וזה לפני כרטיס קיצור תורים שהיום הוא בתשלום והוא די הכרחי אם רוצים מתקנים מבוקשים. כלומר המחיר למשפחה של 5 נפשות כבר מתקרב ל-1000 דולר ליום. כניסה וחניה. לא כולל אוכל, לינה או אוטו. ליוניברסל המחירים דומים. יותר קל להסתדר ללא כרטיס קיצור תורים, אבל מנגד, כרטיס קיצור תורים יקר בהרבה.
יש גם שיקול של זמנים:
ככל שאני יודע הירידה מהקרוז היא לרוב בשעות הבוקר המאוחרות (10-11) ואז עוד נדרש לשכור רכב (ואני מניח שיש תור בתחנה שסמוכה לקרוז). מהצד השני ביום הטיסה צריך כמובן להיות כמה שעות קודם בשדה.
מקובל לאמר שנסיעה לקי ווסט זה יומיים מלאים. הלוך ביום אחר, וחזור למחרת. אני לא יודע אם להתחיל ב-11 בנמל זה עדיין רלוונטי או שמתחיל להיות בעייתי בשעות
אורלדו - הנסיעה ממיאמי היא כ-4 שעות כל כיוון. לנסוע ישירות מהקרוז לנאסא אומר הגעה אחרי 14:00 (וזה לפני ששיקללנו ארוחת צהריים). גבולי לביקור (נסגר ב17:00 או 18:00 כתלות בתאריך). וכמובן שגם אי אפשר לנסוע לפארק ביום כזה. אם יוצאים מלינה ממיאמי ב-8 בבוקר לנאסא זה כן אפשרי. ואז אפשר בערב להגיע ללינה באורלנדו לפני פארק/ים
ביום הטיסה חזרה/הלאה - אם הטיסה ממיאמי לא בהכרח ריאלי לישון באורלדנו יום קודם. ימים של פארק הם עמוסים בחוויות אבל גם מעייפים מאד פיזית, ונגמרים מאוחר (כתלות בעונה). מה שאומר שקשה לקום ב-5-6 בבוקר כדי לנסוע למיאמי לתפוס טיסה. היות ומדובר על כ-4 שעות נסיעה, ועוד 3 שעות של הגעה לשדה, ועוד נניח שעה של ספייר או ארוחת צהריים, זה כבר 8 שעות. כלומר כל טיסה שלפני 4 אחה"צ בעייתית עם לינה באורלדנו ערב קודם
כשאני מחבר את אילוצי הזמנים עם התוכנית שלכם - היא בהחלט אפשרית, אבל עשויה להיות גבולית כתלות בפרטים המדוייקים. וכשאני משקלל עם העלויות, יתכן ששווה לשקול שנית.
-
היי,
לא כל כך הבנתי את התגובה,
מדובר על 2.24
רשמתי שבהודעה הראשונה שאנחנו משפחה (זוג +3 בוגרים מעל 22).
לגבי הזמנים, מסיימים קרוז (כבר הוזמן) ואז רוצים לטייל עוד שבוע מעדיפים להישאר באזור ולא להתחיל לטוס (גם בגלל שיקולי מזג האוויר).
העלויות ידועות ונלקחות כמובן בחשבון.
מתכננים כ3 ימים לאזור הקיי וסט ומחפשים עוד מה לעשות בכמה ימים הנוספים,
אורלנדו היינו לפני הרבה זמן לא בטוח שניסע שוב.
רונן
-
בטיול של שבוע בפלורידה עשיתי את איי הקייז, יומיים במיאמי , האוורגליידס, טיול של יום מווסט פאלם ביץ ךפורט לודרדייל, והעיירה Naples.
אפשרויות נוספות הם קייפ קנוורל והעיירה בסגנון ספרדי סט.אוגוסטין.
לאיי הקייז הייתי מקדיש גג יומיים אלא אם כן אתה רוצה גם סתם לנפוש.