-
דרור, הסתכלת גם על ה kumano kodo trail?
-
תודה ענבר. לא הסתכלתי אבל עכשיו ברור שאסתכל… לא תכננתי על יפן בקרוב אבל כנראה שיש לי כנס בקובה בינואר ואז אמרתי שאולי זו הזדמנות לעשות עם זה משהו ואז גם הגיעה הכתבה על ליהיא מאיר…. לא מתכוון לישון באוהל אבל הרעיון של ״קמינו יפני״ הדליק אותי למרות שלא ברור לי שהוא פשוט בינואר. יש חברות שמוציאות אותו בינואר ואומרות שהוא מקסים אבל דורש נעלי שלג וכו. אבדוק את העניין… יש לי יותר מידי כנסים ביעדים אטרקטיביים השנה ותוכניות סביבם. צרות של עשירים.
-
מבינה אותך - ממש קשה לבחור יעד מרוב אופציות טובות...
גמני לא בכיוון יפן כרגע אבל קצת חקרתי אותה לפני כמה חודשים כשהיתה לי מחשבה שאולי...
בכל אופן לגבי ה- kumano kodo trail גם הוא ממש שביל ׳עלייה לרגל׳ (קמינו). ממה שקראתי הוא די ״מתחרה״ עם ה- Nakasando שהוזכר פה (ולכן ציינתי אותו). מתחרה מבחינת קהל היעד - אנשים שמחפשים פילגרימאג׳ ולא ממש ׳טרק׳, לחוות את התרבות ולא רק את הטבע.
למעשה בדומה לקמינו סנטיאגו - בעצם מדובר ברשת שבילים... (כלומר: גם בתוך הקומנו קודו יש אופציות...). מאוד בגדול: המקטע/אופציה היותר נפוצה שלו נחשבת (באופן כללי כמובן) למעט יותר מאתגרת מאשר ה- Nakasando והאופציה הצפונית שלו (כשתחקור תראה) היא כבר קצת יותר מאתגרת גם מהאופציה הפופולרית.
בנוסף, יש יופי של טראברסים מבקתה לבקתה באלפים היפנים ובהוקיאדו (ובטח בעוד יעדים שעדיין לא הגעתי לחקור...). אבל זה כבר כמובן בקטגוריה של טרק אלפיני ורלוונטי רק בעונה המתאימה (קיץ יפני)...
לסיכום: יפן התגלתה לי כ (עוד!) יעד נהדר לטרקים מכל הסוגים... בעיה !
-
@רוני-סופר לוותר על קיוטו ונארה?
זה הכל שאלה של זמן וסדרי עדיפויות.
לטיול ראשון לא הייתי מוותר על קיוטו ואם יש זמן מקדיש לה לפחות 4 לילות.
נארה מעניינת אבל עיקרה (שוב, לתייר הממוצע) מקדשים. תלוי כמה מקדשים תראו עש אז. אני ויתרתי עליה בטיול הראשון וחזרתי לשם לאחר מכן.
ככלל, אני עונה לשאלות כפי שניסחתם אותן ולא נותן סקירה כללית. למשל - טירת הימג'י
-
קיוטו ״נחשבת לעיר היפה ביפן״?
לא אוהב הגדרות כאלה.
קיטו מעניינת מאד עם ריכוז גדול של מקדשים, טירות, חתיכות נוף, עיר עתיקה, שווקים מרתקים,
אוכל, בתי תה, בארים, גיישות (או לפחות לבושות כמו) וכל מה שתייר צריך כדי ללמוד ולתהות על מקום.
קיוטו מייצגת נאמנה את יפן הקלאסית העתיקה והחדשה.
-
תודה ענבר. לא הסתכלתי אבל עכשיו ברור שאסתכל… לא תכננתי על יפן בקרוב אבל כנראה שיש לי כנס בקובה בינואר ואז אמרתי שאולי זו הזדמנות לעשות עם זה משהו ואז גם הגיעה הכתבה על ליהיא מאיר…. לא מתכוון לישון באוהל אבל הרעיון של ״קמינו יפני״ הדליק אותי למרות שלא ברור לי שהוא פשוט בינואר. יש חברות שמוציאות אותו בינואר ואומרות שהוא מקסים אבל דורש נעלי שלג וכו. אבדוק את העניין… יש לי יותר מידי כנסים ביעדים אטרקטיביים השנה ותוכניות סביבם. צרות של עשירים.
קובה של קסטרו או קובה של וואגיו?
-
תודה על ההתייחסויות רוני. קובה של וואגיו כמובן ולא קובה חמוסטה או קובה סלק או נבלוסיה :).
-
הנה שאילתא שהכנסתי לCHATGPT
can you suggest an 18 day itinerary starting Jan-18th 2025 from Kobe to Tokyo, including some hiking days in Takasando or the Alps?
-
והנה תשובתו: Here’s an 18-day itinerary from January 18th, 2025, starting in Kobe and ending in Tokyo, with hiking days included:
Days 1-5: Kobe & Kyoto Day 1 (Jan 18): Arrive in Kobe. Explore the city (Harborland, Mount Rokko). Day 2 (Jan 19): Day trip to Arima Onsen for hot springs. Day 3 (Jan 20): Travel to Kyoto. Visit Kinkaku-ji and Nijo Castle. Day 4 (Jan 21): Explore Fushimi Inari Shrine and the Gion district. Day 5 (Jan 22): Visit Arashiyama Bamboo Grove and Tenryu-ji Temple. Days 6-8: Nara & Takayama Day 6 (Jan 23): Day trip to Nara (Todai-ji, Nara Park). Day 7 (Jan 24): Travel to Takayama. Explore the old town and visit the morning market. Day 8 (Jan 25): Hiking in the surrounding area, like the Higashiyama Walking Course. Days 9-11: Shirakawa-go & Kanazawa Day 9 (Jan 26): Visit Shirakawa-go. Explore the traditional gassho-zukuri houses. Day 10 (Jan 27): Travel to Kanazawa. Visit Kenrokuen Garden and the samurai district. Day 11 (Jan 28): Explore the 21st Century Museum and the geisha district. Days 12-15: Japanese Alps Day 12 (Jan 29): Travel to Matsumoto. Visit Matsumoto Castle. Day 13 (Jan 30): Head to Kamikochi (check access in winter) for winter hiking or snowshoeing. Day 14 (Jan 31): Continue exploring Kamikochi or nearby hiking trails. Day 15 (Feb 1): Return to Matsumoto and spend a day relaxing or exploring the area. Days 16-18: Tokyo Day 16 (Feb 2): Travel to Tokyo. Explore Shibuya and Shinjuku. Day 17 (Feb 3): Visit Asakusa (Senso-ji) and Akihabara. Day 18 (Feb 4): Spend the day in Harajuku and Omotesando before departure. This itinerary allows for a mix of cultural experiences, scenic hiking, and city exploration!
איך זה מתיישב עם אינטיליגנציה אנושית ישראלית......?
-
Here’s an 18-day itinerary from January 18th, 2025, starting in Kobe and ending in Tokyo, with hiking days included:
Days 1-5: Kobe & Kyoto Day 1 (Jan 18): Arrive in Kobe. Explore the city (Harborland, Mount Rokko). Day 2 (Jan 19): Day trip to Arima Onsen for hot springs. Day 3 (Jan 20): Travel to Kyoto. Visit Kinkaku-ji and Nijo Castle. Day 4 (Jan 21): Explore Fushimi Inari Shrine and the Gion district.
Day 5 (Jan 22): Visit Arashiyama Bamboo Grove and Tenryu-ji Temple. Days 6-8: Nara & Takayama
Day 6 (Jan 23): Day trip to Nara (Todai-ji, Nara Park). Day 7 (Jan 24): Travel to Takayama. Explore the old town and visit the morning market.
Day 8 (Jan 25): Hiking in the surrounding area, like the Higashiyama Walking Course.
Days 9-11: Shirakawa-go & Kanazawa Day 9 (Jan 26): Visit Shirakawa-go. Explore the traditional gassho-zukuri houses. Day 10 (Jan 27): Travel to Kanazawa. Visit Kenrokuen Garden and the samurai district. Day 11 (Jan 28): Explore the 21st Century Museum and the geisha district. Days 12-15: Japanese Alps
Day 12 (Jan 29): Travel to Matsumoto. Visit Matsumoto Castle. Day 13 (Jan 30): Head to Kamikochi (check access in winter) for winter hiking or snowshoeing. Day 14 (Jan 31): Continue exploring Kamikochi or nearby hiking trails. Day 15 (Feb 1): Return to Matsumoto and spend a day relaxing or exploring the area.
Days 16-18: Tokyo Day 16 (Feb 2): Travel to Tokyo. Explore Shibuya and Shinjuku. Day 17 (Feb 3): Visit Asakusa (Senso-ji) and Akihabara. Day 18 (Feb 4): Spend the day in Harajuku and Omotesando before departure. This itinerary allows for a mix of cultural experiences, scenic hiking, and city exploration!
-
בעד: זוהי קריאה ראשונה. אתה צריך "לשוחח" איתו וללבן דברים. לחדד רצונות ולתקן כוונות. התכנה לא מכירה אותך. בקלות יכולה להמליץ על יום שופינג. לכן צריך לחדד כל הזמן, לבקש להוסיף ולבקש להוריד.
נגד: לבדוק תמיד את ההמלצות. למשל ימים 6-8 הוא ממליץ על נארה וטקיאמה. זה כמו להמליץ על ניו יורק ובוסטון ביומיים. כבר ניתקלתי, בנושאים שונים, הצעות מופרכות.
אבל בסך הכל זה כלי טוב לבניית שלד, ואחר כך למלא תוכן אם ע"י מקורות אחרים או על ידי הוספת שאלות ספציפיות.
דבר נוסף - התחום כל כך רחב שבדרך כלל תקבל תשובות שבלוניות ושוב תצטרך להעמיק.
ואחרון - אפשר לדבר איתו עברית. אני אוהב להשתמש עם "קלוד" (Cloude).
-
רוני תודה זה היה סתם בלון ניסוי. אני רשמתי לו לפני זה קצת מה אני אוהב לעשות… השאלה הכללית ששאלתי מופנית אליך ולאחרים כאן.
מחפש תוכנית לכשבועיים בין קובה (ואגיו) לטוקיו. מהסרטונים שראיתי הטרק של טקסנדו למעט עיירות הדואר המובילות לא כבש אותי לחלוטין ולעומת זאת אני כן הייתי רוצה כמה ימי הליכה ועוד יותר טוב אם הם ברצף. זה לא חייב להיות הימאליה. כמו שכתבתי אהבנו מאוד את הקמינו הפורטוגלי. לי זו תהיה פעם ראשונה ביפן ואשתי הייתה רק בטוקיו. רוצה מאוד להכיר קצת את התרבות האוכל והארכיטקטורה ולא חייב המון מקדשים. אשמח לחוות את התחבורה הציבורית ואני מבין שלפחות לחלק מהזמן אתה ממליץ על רכב שכור……
-
הרעיון הוא להמשיך מכנס שיש לי בקובה 12-17 לינואר כך שקר ואולי מושלג שלא תמיד זה חיסרון וChatGPT המליץ לי על האלפים יותר מעל טקסנדו אבל ברור לי שאני רוצה להגיע לעיירות היפות שלו נ
-
בוא נוריד את "מסלול האלפים". זה מסלול רכוב בכלי רכב משתנים שמתחיל ב Tateyama שנמצאת מזרחית לקזנאווה ומסתיים בערך באומאצ'י הלאה מזרחה. הוא יהיה סגור בינואר בגלל תנאי השלג הקשים. בכלל כל אזור האלפים היפנים יהיה סגור או לא עביר לחלוטין.
אני חסיד של טיולים שכוללים שהות לא מבוטלת בערים (ויש לי רציונל לזה). לכן טוקיו, קיוטו והירושימה הם חובה לדעתי. בין שלוש ערים אלה תעביר בקלות שבועיים.
הם גם ישמשו לך כבסיס ליציאה למקומות סמוכים (האקונה ופוג'י מטוקיו, מוזיאון MIHO מקיוטו וכאלה).
את המעברים בין ערים אלה תעשה ברכבת. את הגיחות החוצה מהן תעשה או ברכבת או ברכב שכור (נהיגה בשמאל, כן?)
לגבי טרקים ולא רק אני מפנה אותך ל Japan Guide לחלק של ההיקינג. חטט שם ותמצא מה שיעניין אותך. אני לא איש טרקים אבל מהקצת שראיתי וחוויתי הרבה מהמסלולים הם תיירותיים מאד, ברובם סלולים. אני בטוח שיש גם מבלולים יותר פראיים. שם תמצא את מה שמענין.
זה להתחלה. תמיד אשמח להוסיף ולחדד (אפשר גם בפרטי או בטלפון) אחרי שתבסס לך שלד מסלול.
-
רוני תודה למה הירושימה? גם בהוואי לא עניין אותי פרל הרבור....
לא מספיק לנו המלחמות שלנו?
-
גם אנחנו דילגנו (פעמיים) על הירושימה, לא משהו עקרוני אלא תיעדוף. כן השתמשנו בה כתחנת מעבר לטיול יום ברכבת מקיוטו למיאג'ימה שלדעתי בהחלט שווה את הטירחה, אם היינו יוצאים מקיוטו השכם בבוקר היינו מספיקים לשלב את האתרים המרכזיים בה. אולי יתאים לך משהו כזה .
-
כדי להבין את יפן והיפנים. זה לא כמו פרל הארבור.
הייתי שולח אותך למינאמטה באי קיושו. עוד מקום שמסביר לך מי אלה היפנים.
אבל זה רחוק ולמתקדמים. למרות שמזג האויר דווקא מתאים.
-
יש כרטיסים… מסיים כנס בקובה ביום שישי ה17 לינואר וממריא מטוקיו ב30 לינואר אחה״צ . שבועיים נטו.
מוותר על הירושימה הפעם… חשבתי על 1. קיוטו 2. דגימה של הנקאסנדו נגיד 2-3 ימים גם אם לא ממש טרק בגלל החורף 3. הקונה 4. טוקיו. איפה לחפש ריוקן טוב? יש המלצות?
איך מציעים לחלק את הזמן? לקחת רכב שכור ואיפה? -
תקרא כאן על הנקאסנדו טרייל. לא נראה לי שאתה מודע מהו השביל הזה.
כיום זה שביל הליכה מרוצף או סלול מהלך 4 שעות הליכה בין מאגומה לצומאגו בעליה או להיפך בירידה.
נחמד. שני הכפרים קטנים ומאד תיירותיים אבל זה לא טרק במובן שאתה מתכוון אליו, לא בטוח שיהיה פתוח ובינואר יכול להיות מכוסה בשלג.
האקונה יכול להיות יום טיול מטוקיו. אפשר למשוך ליומיים עם לינה.
אז אתה נשאר עם קיוטו וטוקיו. תתחיל בקיוטו. בין 3-7 ימים. תעזוב כשימאס לך. היתר בטוקיו. גם שבועיים לא יספיקו.
אז את הקו קובה - קיוטו - טוקיו תעשה ברכבות. אין טעם לשכור רכב.
מקובה אתה יכול לקפוץ לטירת הימאג'י. מקיוטו אפשר לקפוץ למוזיאון מיהו (Miho). לפחות למיהו שווה לשכור רכב ליום או פחות.
אם תחליט ללון בהאקונה, שכור רכב לסובב פוג'י.
ריוקן הגון יכול להגיע ל 250$. קח את זה בחשבון. אבל החוויה מושלמת. לא מכיר במסלול שלך, אבל יש היצע בבוקינג.
חפש אונסנים. זו גם חוויה ייחודית.
-
תודה רוני. נתת לי קצת חומר… כן הטרק הוא לא ממש טרק לכן ירדתי מה4 ימים. יש במאגומה או צומאגו ריוקנים נחמדים? המליצו לי יותר על הקטנים…? ובדגש על מקומות פחות מתויירים שצריך רכב שכור בשבילם….?