רעידות אדמה ביפן
-
הי ,
אם אפשר לקבל כמה מילים על רעידות אדמה ביפן , הבנתי שמתרחשות כמעט בכל יום.
האם התיירים מקבלים מידע וכיצד להתנהל אם זה ברכבת או בזמן טיול רגלי.
האם מקבלים התרעה מראש?
-
ב-3 ביקורים שונים ביפן, חלקם לא קצרים, לא נתקלתי באף ארוע כזה. כמובן שזה לא אומר כלום על העתיד, זה רק אומר שאם אכן יש כל יום רעידות אדמה, הן לאו דווקא מורגשות.
-
בשלושת הביקורים שלי ביפן, סך הכל כחודשיים וחצי, חוויתי פעמיים רעידות קלות שאחת מהן היתה בלילה
והעירה אותנו. לא היו התראות או התרעות ולא היתה תכונה מיוחדת בסביבה. בבוקר לא העבירו חוויות מהאירוע.
בביקור נוסף בטאיוואן במשך כחודש, חווינו 3 רעידות שאחת מהן היתה משמעותית יותר והוציאה את אורחי המלון מהחדרים.
שוב, ללא התראה מוקדמת (מהשכלתי ההנדסית אני מבין שאי אפשר להתריע על רעידה, אבל אני לא בטוח בזה).
אני גם מבין שהבניינים ביפן ובטאיוואן בנויים לעמוד ברעידות אדמה ואין שמה תמ"א 38 כדי לתקן מה שלא חשבו מראש.
"טאייפה 101" שנחשב בזמנו לגבוהה בעולם נמצא בבירת טאיוואן וכנראה חווה רעידות כל הזמן.
בסך הכל חוויה.
-
אני הייתי במרץ וביום האחרון בטוקיו היתה רעידת אדמה עם התראה והמלון זז (הייתי בקומה 11) יש אפליקציה של משרד התיירות היפני שממליצים להתקין וקיבלתי גם דרכו התראה חייבת לציין שאחכ ירדתי לקבלה לדעת מה לעשות אם יש רעידות משנה והם ממש לא התרגשו מהעניין ואמרו שהבניין בנוי בצורה שמכילה רעידות אדמה ואם יש משהו מיוחד הם מעדכנים