עזרה בתכנון טיול משפחתי עם סבתא באירופה - סוף אוקטובר/תחילת נובמבר
-
שלום לכולם,
אנחנו מתכננים לנסוע לטיול לחו"ל בסוף חודש אוקטובר - תחילת נובמבר (אחרי החגים) ליעד באירופה, או כל יעד שהוא לא במרחק של יותר מ-4-5 שעות טיסה...
המטיילים הם: סבתא בת 77, אבא, ומתבגרת ומתבגר בני 19 ו-17 (אני הבן בן ה-17).
אנחנו מחפשים יעד שמתאים מבחינת מזג אוויר, ושיהיה מונגש ונוח לטיול עם סבתא. היא יכולה ללכת, אבל לאט ולא למרחקים גדולים מדי... חשבנו לשכור קלנועית מתקפלת קטנה או להתבסס בעיקר על רכב שנשכור. חשוב לנו להתחשב במצב הפיזי של סבתא ולדעת מראש שלא הכל היא יכולה לעשות בקלות כמו פעם.
סבתא מאוד רצתה לנסוע לשוויץ, והיא גם עונה על הקריטריונים של נגישות, אבל הבנתי שמבחינת מזג האוויר יהיה קר מאוד בתקופה הזו. לכן, אנחנו שוקלים יעדים באזור דרום אירופה, כמו דרום איטליה, דרום ספרד, קרואטיה (אזור פליטביצה) או אזורים אחרים.
מידע נוסף שחשוב לציין:
1. תקציב: אין מגבלה תקציבית משמעותית, מחפשים מקום שיתאים לצרכים שלנו.
2. סגנון טיול: מעוניינים בטיול המשלב הרבה טבע ונופים יפים ככל הניתן. גם מוזיאונים מעניינים או אטרקציות יכולים להתאים מדי פעם.
3. לינה: מתכננים לישון ב-Airbnb.
4. כשרות: אנחנו דתיים שומרי כשרות, וחשוב לנו מקום שאפשר להסתדר מהבחינה הזו. לא חייבים מסעדות כשרות בכל פינה, אבל נשמח לדעת על אפשרויות.
5. תחבורה: מעדיפים לשכור רכב בגלל הנגישות, אבל פתוחים להמלצות לגבי מקומות שבהם תחבורה ציבורית עשויה להיות נוחה יותר.
6. פעילויות: מחפשים טיולים קלים עם נופים מרשימים ככל האפשר. סבתא כבר הייתה בהרבה מקומות ומחפשת משהו מאוד מרשים שהיא עוד לא ראתה.
7. מזג אוויר: מחפשים מקום שבו הטמפרטורה סבירה ולא קפואה בתקופה המדוברת.
8. בריאות ונגישות: קשה לסבתא ללכת הרבה, ואי אפשר להתיש אותה יותר מדי. עדיף מקום עם טיסות ישירות או ללא קונקשן מורכב וארוך.
9. משך הטיול: מתכננים מסלול של בערך 4-7 ימים, תלוי ביעד ובמה שנחליט.
חשוב לנו שיהיה טבע מרשים ככל הניתן, אבל גם שתהיה הנגשה ומקום מסודר כך שנוכל להתנהל בצורה טובה.
הייתי שמח מאוד לעזרה מכם - מה ההמלצה שלכם, אילו יעדים יכולים להתאים, ועל מה כדאי להתמקד ולחשב היטב מראש?
אשמח לענות על שאלות נוספות אם תרצו להכווין אותי טוב יותר.
תודה רבה ומעריך את התשובות מראש!

-
ראשית, ישר כוח גדול לך על הפניה המפורטת לפורום ועל הגישה הרצינית לתכנון הטיול.
תכננו טיול משפחתי בפורטוגל שבוטל בגלל הקורונה, אז אין לי בינתים ניסיון אישי שם.
אבל בהתרשמות ממה שקראתי, אפשר לטוס לליסבון לטייל שם בעיר, אח"כ לשכור רכב ולטייל בסינטרה ועוד מקומות ולסיים בעיר פורטו.
בערים הגדולות (ליסבון ופורטו) קראתי שיש מלון כשר/ בית חב"ד/ מסעדה כשרה.
יש טיסות אל על לפורטו וליסבון - לא בכל יום. אבל אפשר להזמין טיסות הלוך מעיר אחת ולחזור בעיר אחרת.
העיר ליסבון בנויה בשיפוע, כך שכדאי לשקול קלנועית לסבתא ו/או שימוש במוניות.
דיווח בפורום של אדירגלי על מסלול כזה: "היינו בנובמבר שבוע בפורטוגל.
3 לילות בליסבון (נחיתה בערב+יומיים מלאים בעיר)
יום ולילה בסינטרה
עוד לילה בדרך בקוימברה (עם עצירה באובידוש בדרך)
2 לילות בפורטו (יצא יומיים של טיול בעיר).
היה מושלם!!! אם היה עוד זמן מניחה שהיינו ממשיכים לעמק הדורו, אבל מכיון שלא היה לנו זמן מעבר לכך, ולא רציתי לתכנן על מקומות שאהיה תלויה במזג אוויר כדי לטייל בהם, לא חקרתי על האזור בכלל."
-
תודה רבה על התשובה!!!
האמת שנשמע מעניין. אני בהחלט חושב שאפשר לבדוק את האופציה של פורטוגל. אני אסתכל על טיסות וכיוונים שונים.
השאלה העיקרית היא באמת עניין הנופים והטבע, אנחנו מחפשים יעד (שבמסגרת מזג האוויר כמובן) עם הנופים והטבע היפים ביותר
אני חושב שסבתא אישית פחות מתעניינת בערים ועיירות, כמובן שאפשר לשלב יום או יומיים בערים אירופאיות, זה בהחלט מקסים, אבל בעיקרון המרכז אמור להיות תצפיות על נופים, אגמים, ים, צוקים וכו'... (שוויץ בקיץ עונה באופן מושלם - אבל כפי שתיארתי, מבחינת מזג אוויר זה לא מומלץ).אז הייתי שמח לשמוע אם האופציה של פורטוגל תוכל להתאים לנו, וגם על אופציות נוספות אם יכולות להתאים.
חשבנו גם לבדוק באיזור פליטביצה בקרואטיה לדוג', מה דעתכם? יש עוד הצעות לאיזורים חמימים יותר? טמפרטורה ממוצעת של 8-15 מעלות צלזיוס גם אפשר להסתדר עם ביגוד מתאים...
-
אני חושבת שיש שני דברים שאתה צריך לחשוב עליהם: 1. הימים קצרים וזה משפיע על הטיול. מחליפים לשעון חורף בסוף אורטובר וזה קצת משפר את המצב, אבל עד אז יש תקופה של חושך מוקדם. 2. זו תקופה של סוף שלכת. הבעיה היא לא רק הטמפרטורות (בד״כ בתקופה הזו עוד לא מאוד קר) לא שהנופים פשוט הרבה פחות יפים. הטבע בנובמבר הוא די עצוב. לטייל בלב הסתיו זה לא פשוט לקחת את הקיץ ולהוריד את הטמפרטורות ב-10 מעלות. מה שאני הייתי עושה במקומך זה מתמקדת דווקא באזורים שיש בהם שלכת יפה והופכת את זה למרכז הטיול שלי, במקום לנסות להתמקד דווקא באיפה הטמפרטורות עוד יותר מ-10 מעלות במהלך היום.
-
הי שקד, תודה על התשובה
האמת שאת אומרת 2 דברים ממש חשובים. אז תודה לגבי זה.
לגבי עניין הטבע והשלכת, זו זווית שלא חשבתי עליה. אז הייתי שמח לדייק את השאלה - איפה כדאי ויפה ומומלץ לטוס לאירופה בתקופה הזו של השנה? נניח למסלול של חמישה ימים... מסלול קליל שישלב כפרים יפים, טבע, שלכת...
אולי זה מדויק יותר? קשה לי להתכוונן על משהו מדויק כי לכאורה הכל אופציונלי 
-
באופן אישי יצא לי להיות בדרום גרמניה פעמיים או שלוש בתקופת הסתיו וזה זכור לי כיפה, אם כי בעיקר עם עצים צבעוניים מדי פעם ופחות יערות שלמים בצבעי סתיו. זה כנראה תלוי גם באזורים הספציפיים ובמסלולים הספציפיים. בדרום אנגליה (שבה אני גרה) זו בדרך כלל התקופה השלכת די בשיאה. ממה שאני קוראת קצת, שווייץ שהזכרת יכולה להתאים לכם אם תבנו טיול שמותאם לסתיו ולא תתאמצו להלביש תכנית של הקיץ על המציאות של סתיו. למשל כאן: https://www.myswitzerland.com/en-gb/experiences/summer-autumn/autumn/foliage-map/
בכל מקרה, הזכרת קושי בטיסות אז רציתי להזכיר שאפשר להזמין (בחינם) סיוע בניידות לסבתא וזה מאוד עוזר בהתנהלות בתוך השדה בין אם בקונקשן ובין אם לא.
-
קצת עניינים כללים להכוונה ובסוף משהו פרטני.
אחד הפרמטרים שרצית הוא לקצר באורך הטיסה, אז פורטוגל תתאים פחות כי מדובר על יותר מ 5 שעות טיסה.
פליטוויצה לדעתי תתאים פחות, אם מדובר על השמורה אז מדובר בהליכה ארוכה ומחוץ לעונה רוב השמורה סגורה.
בנובמבר כמו ששקד אמרה יש יחסית מעט שעות אור, ככל שתבחרו מקום צפוני יותר כך אורך היום יפחת,
חשוב פחות בטיול עירוני אבל קריטי בטיול מחוץ לעיר, לכן ההמלצה הכללית ללכת על דרום הים התיכון נראית לי נכונה לא רק בגלל טמפרטורות אלא בגלל אורך היום.
לא רשמת דרכי התניידות, אם מדובר על רכב שכור אני מבין שרק האבא רלוונטי לנהיגה, ובטיול נופים מדובר בנהיגה ארוכה כמעט יום יומית, זו אופציה קבילה?
4 ימים נראה לי לא מתאים, במיוחד אם מדובר בברוטו.
נשמע לי שאין אצלכם ניסיון רב בנסיעות לחו"ל, עד שתבינו איפה אתם נמצאים ואיך מסתדרים כבר תצטרכו לחזור.
ימים מועטים גם מאלצים לו"ז מאוד צפוף, נשמע לי שפחות תתחברו לריצות וללחץ להספיק
רשמת שתקציב לא מהווה בעיה, ממליץ שתמשכו לכיוון שבוע, גם שבוע זה מעט זמן וכנראה יהיה איזשהו לחץ.
ולהמלצה הפרטנית:
הבעת עניין בשוויץ ואמרת שאתם בעיקר בכיוון של טיול נופים.
אני ממליץ לשקול טיול ברכבות נופיות כדוגמת הטיולים האלו:
טיולי רכבות בשוויץ: מסעות ברכבות פנורמיות | שוויץ עם Swiss1
בתאריכים שלכם הייתי בוחר בטיולים שלא כוללים את הפסגות הגבוהות.
אתם לא חייבים לרכוש את הטיול דרכם, אפשר לבנות מסלול על בסיס רעיונות והמסלולים שהם מציעים לפי נטיית הלב שלכם (וכנראה המלצות מסיפורי טיולים שאפשר לקרוא עליהם פה באתר, אתרים אחרים, והמלצות המשתתפים בדיון) ולרכוש את כרטיסי הרכבת ישירות מחברת הרכבות השוויצרית.
אני בד"כ מעדיף לבנות טיול עצמאית אבל כמובן שאם נראה לכם מתאים (מסלול מחירים התאמת מקומות הלינה וכו') אתם גם יכולים לרכוש את הטיולים מהחברה הזו.
ארבעה הוא בדיוק המספר המתאים ביותר לישיבה סביב שולחן בהרבה רכבות,
טיול בסגנון הזה יאפשר לכולם ליהנות מהנוף, כולל הנהג, להערכתי ההרכב שלכם יכול להסתדר עם העברת המטען בין תחנת הרכבת והמלון.
עוד פרמטר שאולי יעניין חלק מהמשתתפים, בניגוד לנסיעה ברכב ברכבת יש שירותים זמינים
-
@ברק07 זורקת עוד רעיון: ניס והריביירה הצרפתית.
זה לא שוייץ, אבל בהחלט יש נופים יפים של תצפיות על צוקים, ים ועוד. מצרפת דוגמית מטיולנו.
מזג האויר בעונה הזאת אמור להיות נוח - אנחנו היינו בספטמבר והיה עוד חם.

-
אולי אזור אלזס? היופי שם זה כפרים מקסימים ביופיים, ריקוויר, קולמר, אגיסהיים ועוד. מלא כרמים וכפרים מטופחים מאוד לא יודעת איך האזור בסוף אוקטובר, היינו בספטמבר והיה מושלם
-
הי, תודה לכולם על כל התשובות המלאות והמפורטות. לא מובן מאליו. אנחנו נעשה קצת חושבים ביחד ונראה מה מתאים לנו, ומה סבתא רוצה

אני אחזור אליכם עם עדכונים, פשוט אני לא רוצה להתפזר יותר מדי ולבזבז זמן יקר עבור מי שעונה לנו
אז אעדכן כבר בהתפתחויות ואיך מתקדם, ואז אוכל לבקש עזרה וטיפים רלוונטים יותר בהתאם.שוב תודה לכולם!!