ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חזרתי מברלין

פורום טיולי משפחות
    34
    138
    35933
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • רבקה.ק.
      רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

ברלין ארכיטקטורה

המוזיאון להסטוריה גרמנית המוזיאון להסטוריה גרמנית
      המוזיאון להסטוריה גרמנית(גודל:17.30KB)המוזיאון להסטוריה גרמנית(גודל:11.35KB)

המוזיאון להסטוריה גרמניתהמוזיאון להסטוריה גרמנית
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • רבקה.ק.

ברלין ארכיטקטורה
        כדאי שאעצור כאן את הפרק הזה, אחרת אצטרך להעלות עוד כמה מאות תמונות, וזה רק מהטיול הזה...

כמו שודאי הבנתם, ברלין היא חגיגה לאוהבי ארכיטקטורה, אך כדאי לבדוק היטב אם מכינים תוכנית - לפעמים זוויות צילום מיוחדות יוצרות רושם שכדאי לנסוע שעתיים רק כדי לראות בניין אחד, ולפעמים סתם ככה בשוטטות פוגשים בניינים יפייפים, בלתי צפויים. כמובן שהאוסף שהבאתי כאן הוא מקרי ובלתי מייצג בעליל.

רבקה

בנין הקנצלרית בבונדסטאג הבורסה
        בנין הקנצלרית בבונדסטאג(גודל:14.58KB)הבורסה(גודל:16.69KB)

הבורסהבנין הקנצלרית בבונדסטאג
        • נורית ש
          נורית ש נערך לאחרונה על ידי

ברלין ארכיטקטורה
          הי רבקה

מצטרפים למברכים ולמודים... Smile

הכל נראה יפה ומרשים.

איזה כיף זה להגיע לאותו מקום שוב ושוב, תחושה של בית, לא?

מחכים להמשך!

נורית ואילון Cool

• wwwgali
            wwwgali נערך לאחרונה על ידי

ברלין ארכיטקטורה
            רבקל'ה.
            איזה אורחת.
            רק נכנסת וכבר את פורחת.
            כמה כיף לחזור לטייל איתך בברלין.
            מזדהה איתך בלחזור לברלין ולראות כל פעם כמה השתנתה.
            הייתי בברלין פעם ראשונה שהייתי ילדה הרבה לפני הריסת החומה.
            בשנים האחרונות שחזרנו לברלין היא התחדשה והתחדשה.
            לא יודעת להצביע מה בדיוק יש בברלין שהיא שונה מהרבה ערים אחרות.
            מה בדיוק מחזיר לטייל בעיר.
            גם אני חשבתי שאולי זה טיול בשווקים שלפני חג המולד, וטיול בקיץ.
            יכול להיות שזה מתוך עניין לראות את קצב החיים התוסס של העיר.
            זאת לפי דעתי עיר שכל הזמן משהו קורה בה.
            מאד אוהבת לראות את ברלין דרך העדשה שלך.
            ממתינה לעוד הרבה תמונות וסיפורים.
            • אמה
              אמה נערך לאחרונה על ידי

ברלין ארכיטקטורה
              סיימתי (להיום)לסמן ולחפור על רומניה אז ישבתי לקרוא ברצף את החופשה בברלין.
              נכון,שונה מחופשת החורף,גם התמונות שונות,לכל תקופה יש את היופי שלה והעיר נראת בה אחרת.אהבתי את המבנים,את תמונות הילדים.את ההבנה שכרנראה אפשר גם אחרת ורק "שכחנו" איך.יצא לי פעם אחת ללות את הכיתה של הבת בטיול.פעם ראשונה ואחרונה בחיים שלי,חזרתי חצי בן אדם ,יותר מכל הייתי המומה איפה הבת שלי נמצאת???פעם חשבתי שהילדים לומדים מהבית,היום יודעת שהבסיס הוא אומנם הבית,אך הרבה לוקחים גם מהסביבה,לטוב ולרע.כי בחיי שלא זרקתי מעולם אף בגד על הרצפה,ולא אמרתי להורי "לא רוצה" גם כשממש לא רציתי.תמיד חיפשנו מילה אחרת במקום "מה פתאום" "עפת על עצמך".
              כל הכניסות למקומות ה"תרבותיים" והצגות ממש לא זולות,ולא כל משפחה יכולה להרשות לעצמה בילוי עם ילדים מסוג זה,כדרך קבע.חוץ מפסח עם בנק הפועלים(לא רוצה לחשוב מה הולך שם)אבל זה באמת הבסיס.
              לי,תמיד דברי אמא שלי היו כלל ברזל.לחמניה עם לבן וכרטיס להצגה.
              אחרי פעם אחת בפסטיגל,לא הסכמתי בעד שום הון ללכת שנית-הבטחתי אלף דברים אחרים,קלטת פסטיגל איך שיוצאת לחנויות רק לא להיות שם שנית.הזכרת לי את הבילוי המועדף על הילדים שלי,בגני חיות, ואלף ואחד השאלות שלהם.
              יצא לנו בטיולים שונים לראות חבורות ילדים עם מורים בסיורי יום בערים,לצערי לא ראיתי זאת בארץ.אולי מטעמי בטיחות?
              רבקה,תחתי אשכול רומניה בפורום אירופה,את מוזמנת לתת את דעתך על המסלול ובכלל.
              אמה
              • איריס ס.
                איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

ברלין ארכיטקטורה
                בוקר טוב רבקה

אהבתי מאד את התמונות מגן החיות. בחורף חלפנו על פניו ושער הכניסה המרשים היה נראה כל כך נטוש..

תודה על הדברים שאת מביאה. ממשיכה לעקוב בעניין.

חג שמח
                איריס
                • hאורי
                  hאורי נערך לאחרונה על ידי

ברלין - פנים רבות לה
                  הי רבקה -תודה על הכתבה.
                  האמת שאפילו לא חשבתי להגיב בעניין התחושות האחרות שברלין וכל ארופה משדרות לנו בכל רגע, שלדעתי אסור להמלט מהן וגם לא להכנע להן
                  גם לא בהכרח להדרש להן בכל רגע ולקלקל טיול.
                  התגובה המתפעמת של r.o הביאה אותי להעביר בתזכורת, הודעת עידכון של דובה חברי -בנושא קרואטיה.גם הקרואטים מנומסים שקטים ומחונכים ו"בני תרבות" שממנה נולדות האלימויות הכי גדולות בהסטוריה האנושית.
                  פגשתי בשיכורים אנגלים צעירים ואלימים,בגרמנים "מחונכים" משתוללים עם כוסות בירה ביד. וחבורות ילדים אמריקאים צרחניות.פגשתי בריטים שאמרו לי בחיוך מנומס ולא אלים, שיש למחוק את מדינת ישראל(ואותי) מעל פני האדמה.
                  פגשתי בהורים וילדים הונגרים חייכנים מעונבים ומנומסים באופרה ובבלט שיגדלו לשנאת עולם אנטישמיות ורצחנות ארופית מנומסת.
                  חינוך צאצאינו להתנהגות נאותה בציבור ברשות הרבים בכביש ואפילו כאן באתר, חשוב מאוד והוא בהחלט ענין קודם כל בתוך המשפחה.חינוך כזה מאפשר חיי יום יום תקינים בחברה שלימה,אבל בהחלט יכול להחביא מאחוריו זרמי תרבות ואלימות רצחניים עד לזוועה.
                  • רבקה.ק.

ברלין - פנים רבות לה
                    בוקר טוב לכל המגיבים - ותודות.

יעלי - אכן הסירות ליגוריות...

התחברתי מאוד למה שגלי כתבה, על כך שאין תשובה מוחצת על מה יש בה בברלין, שגורם לרצות לחזור עוד ועוד - כנראה שיש בה מהכל. ולא, לא ממש יש תחושה של "לחזור הביתה" כי היא כל כך, ועד כדי כך משתנה מפעם לפעם, אפילו שעבר זמן כל כך קצר מהפעם האחרונה. אבל כן יש משהו בזה שכבר מכירים את שיטת התחבורה, ויודעים לקחת את הזמן בבוקר לאט לאט ולחזור מאוחר בערב/בלילה לחדר. יש לה קצב משלה לברלין.

אורי - ידעתי כשכתבתי על נושא הילדים, שמיאפושהו זה יגיע. הרי אי אפשר לספר על נסיעה לברלין או חזרה מברלין מבלי שמישהו או הרבה אנשים סביבי יזכירו את נושא האנשטישמיות ותוצאתה, ידעתי גם שנושא החינוך לא יעבור חלק - אבל אם מספרים חוויות מהטיול, וחווית ההתבוננות בילדים היתה חלק משמעותי אצלנו, כי אי אפשר היה להימלט מזה, אז סיפרתי.
                    מקווה שתשאר גם להמשך.

רבקה
                    • רבקה.ק.

ברלין - שופינג
                      נדרש לנושא "רדוד" זה דקה לפני שנעלה למחוזות עליונים של תרבות...

חווית השופינג - מי מחברותי, אשר כמוני עברה את מידת "פטיט" על אף כל הדיאטות - תבין אותי. בארץ, שולחים אותנו לחנויות מיוחדות עם מידות עבורנו כאילו לא היינו כמו כולן... כיוון שהרעיון בכללתו מאוד לא מוצא חן בעיניי, אני מוצאת עצמי לא פעם ללא פריטים שחפצתי בהם... לא נעים, כל פעם שמוכרת מחייכת אלי את החיוך הסלחני המצטדק ואומרת - יש לנו רק עד מידה כזו או כזו... וכאן המקום להתוודות שהמידות שאני מבקשת נמצאות במקום טוב באמצע...
                      טוב, אז בכל מקום באירופה נותנים לי הרגשה שאני אחת מכולן, שם אני נהנית מחווית השופינג...

כל ההקדמה הזו כדי לספר על רחובות של חנויות מעצבים במחירים שמצחיקים את הארנק. זאת אומרת - בד"כ בחזית החנות אותם מחירים שאנחנו מכירות מכאן, אבל טיול קצר לסוף החנות (ולפעמים החנות פתלתלה ועמוקה ממה שנראה בתחילה, מדברים ביורואים בודדים, בני שתי ספרות רחוקות מה-50...

אמליץ על ברגמןשטראסה בקרויצברג Bergmannstraße ועל מרינאדאם הלא רחוקה Mehringdamm ועל אורניינשטראסה Oranienstrasse (לא להתבלבל עם אורניינבורג) ועל שכונת פרנצלאואר ברג - רח' קולביץ וכל הרחובות מסביב, אמנם יש לנו הרושם שהמחירים עלו כאן מאז חורף שעבר, אבל עדיין... ועל כל המתחם שליד שלאזיששטראסה schlesischestrasse.

רבקה

אורניינשטראסה בקרויצברג קולביץ-שטראססה בפרנצלאואר ברג
                      אורניינשטראסה בקרויצברג(גודל:16.61KB)קולביץ-שטראססה בפרנצלאואר ברג(גודל:16.69KB)

קולביץ-שטראססה בפרנצלאואר ברגאורניינשטראסה בקרויצברג
                      • רבקה.ק.

ברלין - שופינג
                        המחירים בברלין, כמו שאמרתי, על אף שהם בעליה הם עדיין זולים מאוד גם ביחס לארץ. כמובן צריך לא לחפש בקודם או בפרידריכשטראסה, כי שם רק שוטפים את העיניים...

בגדים ונעליים וכו' - קניון אלכסה שבאלכסנדרפלאץ (נדרשתי לתמונה מהחורף, כי לא שלפתי שם הפעם מצלמה...)
                        http://www.alexacentre.com/

אאוטלט בנויקלן - לפני נסיעתי המלצתי על רשת של אאוטלטים שנמצאת ברחבי ברלין, כי מצאתי קישורים - אז מתנצלת בפני כל מי שרשם לפניו - בדקתי ומצאתי שזה לא בשבילנו, הוא מכיל יותר מדי פריטים פוטשיים... אבל מצאנו בניין בגלל זה בניין אאוטלט של מותגים מוכרים כמו c&A H&M ועוד רבים וטובים. האאוטלט נמצא ברח' קרל מרקס Karl-Marx-Straße (לא להתבלבל עם קרל מרקס אליי) בתחנת קרל מרקס ראטהאוס, כלומר ליד בית העירייה של נויקלן. שווה.

נעליים - לחובבי בירקנשטוק - זה המקום לחגוג! שליש מחיר מאחיהם הנמכרים בארץ!

קוסמטיקה - רשת רוזמן, המקבילה של הפארמים שלנו. פשוט לא להאמין כמה המחירים של המוצרים הטובים ביותר נמוכים... אך ראו הוזהרתם! בגלל שהם כל כך נמוכים, אוספים הרבה לסלסלה, וקצת ועוד קצת ועוד קצת = הרבה.. Laughing Laughing Laughing

http://www.rossmann.de/ - בכל רחבי העיר.

רבקה

אאוטלט בנויקלן אלכסה
                        אאוטלט בנויקלן(גודל:14.97KB)אלכסה(גודל:13.24KB)

אאוטלט בנויקלןאלכסה
                        • רבקה.ק.

ברלין - שופינג
                          שווקים -

כאן זו לא בהכרח חווית קניה, שווה להגיע גם אם לא מתכוונים לקנות דבר, אבל חדי עין ימצאו בהחלט פריטים מדהימים.

שווקי פשפשים מתקיימים בד"כ בימי א', יש כאלה שגם בימי שבת - צריך לבדוק. כדי להגיע לשווקים השווים צריך להרחיק לשכונות השונות - לא להתפתות לאלה המיועדים לתיירים באי המוזיאונים...

אני רוצה קודם לציין את השוק היפה ביותר שראינו בברלין, וזה היה בחורף שעבר - שוק המאואר פארק. כך שצריך ורצוי לבדוק האם אכן שמר גם השנה על צביונו. חברה שהיתה בינואר האחרון אכן דיווחה לי שכן.

הפעם הלכנו לפי עצת בחורה המתגוררת בברלין לשוק Boxhagener Platz בפרידריכסהיין, מקום יפה בפני עצמו, השוק נחמד ולא יותר, האווירה נחמדה וצעירה.

היינו בשוק ברח' 17 ביוני (תחנת טירגרטן) - כאן יש הרבה נוסטלגיה, והרבה יותר צפוף, והיינו בהאנגר ענק בטרפטאו (ליד פסל האדם המולקולרי) - שוב, צריך לדעת לחפש ואז גם מוצאים, וצריך לדעת להבדיל בין מוצרי המזרח הרחוק, אותם רואים בחנויות ייעודיות בעיר לבין עתיקות אמיתיות.

בתמונה - כפיות שנהב. לדעתי לא חוקי למכור כאלה, ולא הבנתי למה בכלל ייצרו אותן. מוסף הארץ הנהדר משבוע שעבר (בנושא למה?) שחיכה לנו בבית ענה לי על השאלה - כיוון שאסור לאכול קוויאר עם כפיות כסף - המלח של הקוויאר מייצר ראקציה כימית לא טעימה עם הכסף, נהגו לאכול קוויאר עם כפיות שנהב או זהב...

וכמובן היינו בשוק האוכל המקורה בקרויצברג - חגיגה לעיניים ולבטן כרגיל.

רבקה

כדי חלב כפיות שנהב
                          כדי חלב(גודל:17.23KB)כפיות שנהב(גודל:19.97KB)

כדי חלבכפיות שנהב
                          • glasha
                            glasha נערך לאחרונה על ידי

ברלין - שופינג
                            רבקה'לה
                            תודה בשם חובבי בירקנשטוק והנושאים "הרדודים". Cool
                            שיהיה טוב,

אלונה
                            • מיקהמיקה
                              מיקהמיקה נערך לאחרונה על ידי

ברלין - שופינג
                              רבקה,
                              הוקסמתי....מתמונות, מהכתיבה, מפרטי הפרטים...שהלוא אלוהים טמון בפרטים הקטנים.
                              ברלין ממש ממש לא בתכנון שלי, (למרות שnever say never), אבל דרך העיניים שלך היא נשמעת מרתקת.
                              • רבקה.ק.

ברלין - שופינג
                                בטח - רק טוב...

הערה חשובה -

תדאגו לקחת בכל חנות טופס להחזר מע"מ בשדה התעופה. מחזירים 20% מלא. בעיניי זה שווה. צריך שיהיה איתכם דרכון. ובשדה התעופה שונפלד - ההחזר בטרמינל A, תעשו את זה לפני שמפקידים את המזוודות, אומרים שהפקידים רוצים לפעמים לראות את הקניה. כשאנחנו היינו - לא רצו.

רבקה
                                אורניינשטראסה
                                אורניינשטראסה(גודל:18.59KB)

אורניינשטראסה
                                • רבקה.ק.

ברלין - תרבות
                                  אתחיל מאמנות הבמה.

נכון שמדברים גרמנית, שפה שרובנו בקושי שומעים, אך ההיצע מאוד גדול ומגוון ומאוד כדאי לבדוק לפני שנוסעים איפה ומתי יש משהו שמתאים.

המופע הכי חם עכשיו בברלין נקרא YMA נשמע כמו אמא.
                                  זה מופע קברט באולם חדש בשם פרידריכשטאט פאלאס בפרידריך שטראסה. אין סיכוי למצוא כרטיסים! ניסינו באינטרנט, וניסינו במשרד לכרטיסים בחצי מחיר בתחנת צו, והם אמרו שהכרטיסים היחידים שיש להם זה במחיר 60 יורו לכרטיס במקומות שבקושי רואים מהם משהו... גם, לא היה סיכוי לשלושה ביחד....
                                  http://www.show-palace.eu/de/shows/

אגב, למשרד הכרטיסים שהזכרתי צריך להגיע בשתיים בצהריים ואז יש סיכוי למצוא שאריות לאותו יום. כדאי לדעת מה רוצים כי התורים לא קצרים.

אנחנו היינו בלילה לבן של אופרה ותיאטרון.
                                  בברלין יש לאורך השנה כמה לילות לבנים, כשכל אחד מוקדש לנושא אחר.
                                  הלילה שלנו התחיל בתהלוכת רחוב בנויקלן, ובמופע רחוב בככר רוזה לוקסמבורג. http://en.wikipedia.org/wiki/Rosa-Luxemburg-Platz

הרעיון הוא לקנות כרטיס שעולה 15 יורו. הכרטיס מקנה בעצם נסיעה בשבעה קווי אוטובוס מיוחדים לאותו לילה, שנוסעים ברחבי העיר בין התיאטראות השונים, אלה שהשתתפו בתוכנית. הוצגו מופעים בני 15 דקות עד חצי שעה, מכל הסוגים. העניין הוא שהכניסה היא על בסיס מקום פנוי, אז עשוי לקרות מצב שמגיעים לתיאטרון מסויים ואומרים לכם שאין יותר מקום...

אנחנו התייחסנו לזה כאל סיורים בתיאטראות, שעד כמה שידוע לי אי אפשר להכנס לראות אותם ללא קנית כרטיס למופע..
                                  לא הספקנו הרבה, בייחוד בגלל שהגענו למקומות ואמרו לנו שכבר מלא, אבל אלה שהספקנו היו מאוד מאוד מהנים.

רבקה

אגב, אם מישהו יודע משהו על הפסל העגול עם הרגליים בככר, אשמח לשמוע - לא מצאתי שום איזכור או הסבר, אבל ברור לי שהוא מהווה סמל כלשהו. תודה.
                                  ככר רוזה לוקסמבורג ככר רוזה לוקסמבורג
                                  ככר רוזה לוקסמבורג(גודל:14.81KB)ככר רוזה לוקסמבורג(גודל:13.57KB)

ככר רוזה לוקסמבורגככר רוזה לוקסמבורג
                                  • רבקה.ק.

ברלין - תרבות

מופע רחוב מופע רחוב
                                    מופע רחוב(גודל:18.95KB)מופע רחוב(גודל:16.06KB)

מופע רחובמופע רחוב
                                    • רבקה.ק.

ברלין - תרבות

קהל נהנה א קהל נהנה ב
                                      קהל נהנה א'(גודל:14.84KB)קהל נהנה ב'(גודל:15.59KB)

קהל נהנה ב'קהל נהנה א'
                                      • רבקה.ק.

ברלין - תרבות
                                        כאן ראינו קטעים מהבלט "הקוסם מארץ עוץ" זה היה אחד המופעים הכי מבוקשים ועמדנו הרבה בתור. אני חשבתי שנראה כאן בעיקר תיירים כמונו, אבל טעיתי בגדול - היו המון המון צעירים וכאלה שנראו תלמידי תיכון.

http://en.wikipedia.org/wiki/Komische_Oper_Berlin

ולינק לאתר הלילה הלבן:
                                        http://www.berlin-buehnen.de/langenacht/index.php

כדאי לשים לב שהתאריך משתנה משנה לשנה, וכדאי לבדוק מתי מאורגנים הלילות הלבנים האחרים - זה סוג של חגיגה!

רבקה

קומישה אופר ברלין בחוץ קומישה אופר ברלין בפנים
                                        קומישה אופר ברלין בחוץ(גודל:16.50KB)קומישה אופר ברלין בפנים(גודל:16.75KB)

קומישה אופר ברלין בחוץקומישה אופר ברלין בפנים
                                        • glasha
                                          glasha נערך לאחרונה על ידי

ברלין - תרבות
                                          הרגת אותי עכשיו עם הלילה הלבן. אפילו יותר מבירקנשטוק. ואפשר להשאר בעצם כל הלילה באותו תיאטרון לראות את כל מה שהם מציגים או שאחרי הצגה אחת את צריכה ללכת? בכוח לא היו מוציאים אותי מתיאטרון Schaubühne וכל זה תמורת 15 יורו...

• דנט
                                            דנט נערך לאחרונה על ידי

ברלין - תרבות
                                            רבקה היקרה,
                                            קצת באיחור אבל עדיין ברכת ברוכה הבאה מכל הלב!
                                            לא מספיק שעלי להשלים קריאת חומר בפורום ארבעה ימים אחורה-כעת עלי לשנן את כל המידע שהיפצת פה!קשה,קשה....
                                            חג שמח!
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 4 / 7
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון