צרפת
-
בעיני שווה לכם לשקול כיוון שונה לחלוטין. אוקטובר זה אמצע הסתיו, מה שאומר צבעי שלכת יפים. אני הייתי מתמקדת בזה ומנסה להוציא את המיטב מזה במקום לנסות לדחוס טיול קיץ לתוך קופסת סתיו. אני לא מכירה את צרפת מספיק טוב כדי לדעת איפה בדיוק זה כדאי, אבל כישראלים שלא ממש מכירים ״סתיו״ אני משערת שהרבה מקומות יספקו את הסחורה. ברשת יש גם רשימות של אתרים מומלצים במיוחד. כל מקום שיש בו הרבה נשירים יתאים. גם לגפנים יש צבעי שלכת. לדעתי תתמקדו בזה במקום לקוות שבהרים לא יהיה ערפל.
-
@נעמי1220 מסלולים נמוכים שווים באלפים הצרפתיים:
באיזור שאמוני - Cascade du Dard, מפל יפה שמגיעים אליו במסלול הליכה קליל מתחנת הרכבת שעוברת בעמק שאמוני (כרטיסים חינם לתחב"צ בעמק מקבלים לרוב ממקום הלינה).
מומלץ להגיע למרכז המבקרים בשאמוני ולבקש מהם המלצות לשפע מסלולים נוספים.
לא אשקר: המסלולים הללו הם חד-משמעית נחותים למסלולים הגבוהים באיזור. אבל עדיין אתם באיזור מדהים עם פסגות מושלגות שרואים גם מלמטה, ואולי גם יתמזל מזלכם עם כמה ימי שמים תכולים. פשוט תרשמו בפניכם להגיע שוב לאיזור מתישהו בעתיד כדי לעלות למון בלאן ולשאר הפסגות.
בנסיעה של כשעה משאמוני יש את הקרקס הקרחוני שזה מקום מדהים (לא באמת קרקס) - מסלול הליכה של כשעתיים ועוד מפלים וכפרים יפים באיזור, לרבות כפר העיזים המצחיק שלצערי לא הספקנו להגיע אליו.
עוד אופציה שווה לדעתי היא לסוע לעיירה מונטרה בשווייץ, יש שם את טירת שיון היפה, את טיילת הפרחים ואת מוזיאון אולפן ההקלטות של קווין שזה מקום סופר-מרגש למי שבעניין... זה מתאים ליום גשום שבו אין הרבה מה לעשות באיזור. אבל תצטרכו רכב שכור.
-
ליון רחוקה כשעתיים וחצי נסיעה מהאלפים הצרפתים. ג'נבה קרובה יותר. עדיף לכם להתמקם בעיירה או עיר מרכזית ומשם לצאת לפי תנאי מזג האויר. שאמוני או אנסי או אקס לה בן יכולות להיות בחירה טובה. תסתכלי כאן בקישור, יש לך מסלול מהבלוג של yuvalmlaw https://www.lametayel.co.il/posts/p0lm92
-
שקד. חשבתי ששירתת ביחידה שמעודדת לחשוב מחוץ לקופסה

-
לפעמים טיולים מחוץ לעונה ממש מפתיעים. כך היה לי במרץ שעבר בדולומיטים וכך אני מקווה ומתכנן לעשות ביפן בינואר 2025
-
לא זכרתי מתי אתם נוסעים אבל אני רואה שזה עוד רחוק. אני מתוכנן לנסוע בעוד יומיים לפילה מעל אאוסטה מדרום שזה בגדול אתר סקי. לא הבטיחו לי כלום מראש לגבי מזג האוויר אבל כרגע התחזית נראית לא רע לפחות בימים הקרובים. אפילו קצת חבל לי שאין איזה יום שלג באופק…