תחבורה בלונדון
-
היי
פעם ראשונה בלונדון ,
האם ניתן לרכוש את כרטיס האויסטר בדוכנים/קיוסקים מורשים מחוץ לתחנות הרכבת ? והאם ניתן לטעון את הכרטיס באותם דוכנים /קיוסקים ?
האם ניתן לרכוש את הכרטיס בקופה מאויישת בתוך התחנות ולא במכונה ?
אלי
-
בעיקרון, אם אתם אנשים מבוגרים אין לכם סיבה לקחת אויסטר. תשלום ב-Pay as you go בכרטיס אשראי / אפל / גוגל פיי יהיו אופציה יותר נוחה, יותר בטוחה וכנראה גם יותר זולה, בהתחשב בזה שלכל אויסטר יש עלות חד פעמית של 7£.
ברוב תחנות הטיוב אין קופה מאוישת. יש אנשי צוות שיוכלו לעזור לך להשתמש במכונות.
-
היי
התשלום בשיטת Pay as you go ז"א תשלום בכרטיס אשראי בכניסה לרכבת התחתית , אוטובוס , רכבת וכדומה
העברת הכרטיס הינה בכניסה לגורם התחבורה וביציאה ?
-
את כרטיס האשראי מעבירים בדיוק באותו המקום שבו מעבירים אויסטר. בטיוב מעבירים בכניסה וביציאה, באוטובוס מעבירים רק בכניסה (כי מחיר של אוטובוס הוא אחיד ולא תלוי במרחק הנסיעה). היתרונות - קודם כל - משלמים רק על מה שנוסעים בפועל. לא צריך לנחש או להעריך כמה באמת תצטרכו, ולא תיתקעו כשאין לכם מספיק כסף טעון. אין בזה שום התעסקות. המערכת מחשבת לבד את עלות הנסיעה, וברגע שמגיעים לעלות יומית ולעלות שבועית אז זו העלות הסופית. כלומר, ביום נסיעה לא משלמים יותר מאשר עלות של כרטיס יומי. הסייג היחיד הוא שבאופן הזה כרטיס שבועי מחושב מיום שני עד יום ראשון, כך שנסיעות מיום חמישי עד יום רביעי לא יספרו כ״שבוע״ ובמקרה הזה יש יתרון מסוים לרכישה ייעודית של כרטיס שבועי. כן שווה לזכור להוסיף לזה את עלות האויסטר עצמו, שמקזזת מההפרש. עוד דבר, שלא בהכרח הוא זניח, אנשים מבוגרים ״רגילים״, בגדול, לא משתמשים באויסטר. תיירים כן. אדם מבוגר שמשתמש באויסטר די מסמן את עצמו כתייר. מן הסתם זו לא הדרך היחידה שבה יזהו שאתם תיירים, אבל זה עוזר למי שמחפש לגנוב או לרמות.
-
שים לב שאותו נוסע צריך להשתמש באותו כרטיס אשראי או ארנק אלקטרוני (סלולרי) גם בכניסה וגם ביציאה.
למשל לא להעביר בכניסה כרטיס אשראי אחד וביציאה אחר.
-
נכון. וגם כרטיס אחד לכל נוסע.
-
@eliko55 קיבלת תמונה מדוייקת מקודמיי, ורק להשלמתה, במידה ואתם זוג או משפחה שרוצים שהנסיעות ישולמו מאותו כרטיס (אם למשל יש לכם כרטיס אשראי ייעודי עם עמלות מט"ח נמוכות יותר) - ניתן להעלות את אותו הכרטיס על טלפונים שונים ואז כל אחד משלם דרך הטלפון שלו מאותו הכרטיס.
-
ואני אוסיף עוד את השנקל שלי - בעצם שני שנקל

- אויסטר עולה 7 פאונד שלא (!) מוחזרים בסיום התקופה, כפי שהיה בעבר. תשלום חד פעמי בהתחלה שאינו חוזר.
- היחיד במשפחה שבאמת זקוק לאויסטר הם ילדים בגילאים 11-15. ולמה? רק דרך האויסטר ניתן לקבל את התעריף המוזל שלהם (חצי מחיר). ילדים עד גיל 11 לא משלמים בתחבורה הציבורית.
ולכן, במידה ואין כאלו ילדים , או לחילופין, יש לכם מעט נסיעות צפויות, הרי שלא בטוח שכדאי לעשות גם עבורו את האויסטר אלא להביא כרטיס אשראי נוסף "עבורו"